Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Zadar

Oplev unikke kunstinstallationer, romerske ruiner og fascinerende museer i denne kroatiske kystby.

Vores mest anbefalede ting at gøre i Zadar

Zadar: Kornati og Telašćica heldags sejltur med frokost

1. Zadar: Kornati og Telašćica heldags sejltur med frokost

Slap af og kom tilbage til naturen med et krydstogt fra Zadar til nationalparken Kornati og saltsøen i Telascica. Nyd en lækker frokost og morgenmad om bord, og slap af med et forfriskende glas vin og en aperitif. Tag en dukkert i Adriaterhavet og i en saltsø. Mød din kaptajn ved båden om morgenen, og gå ombord på dit krydstogt til Kornati Nationalpark. Nyd Adriaterhavet, mens du spiser en lækker morgenmadssandwich på vej gennem de 109 øer, der udgør Kornati Nationalpark. Se bløde græsbevoksede bakker, stejle klippeklipper og de dramatiske karst-kalkstensformationer fra båden. Stop for at svømme i Adriaterhavets krystalklare vand. Sæt dig ned til en lækker madpakke. Besøg Telašćica-bugten, en af de største naturlige havne i Adriaterhavet, med 25 små strande. Se klipperne i Dugi Otok, som rejser sig op til 161 meter over havet og når ned til 90 meter under havets overflade. Hold øje med den lokale fuglebestand, der frekventerer Mir-saltsøen. Hop i den salte sø for at svømme i et vand, der er varmere end havet. Vend tilbage til dit mødested i Zadar ved afslutningen af din tur.

Zadar: Plitvice-søerne med sejltur og rundvisning i Zadars gamle bydel

2. Zadar: Plitvice-søerne med sejltur og rundvisning i Zadars gamle bydel

Besøg Kroatiens første nationalpark, Plitvice Lakes National Park, et af de største naturvidundere i Europa. Parken er også på UNESCO's verdensarvsliste, og dens unikke geologi gør den til et populært rejsemål for folk fra hele verden. Mød op i Zadar, hvor du bliver mødt af din rejseledsager og går ombord på dagens transport. Mens du kører til parken, har du chancen for at nyde det smukke kroatiske landskab. Ved ankomsten til parken får du udleveret et kort over parken og fortalt om dagens program. Derefter har du 4 timers fritid til at udforske 16 smukke søer med krystalblåt-grønt vand og hypnotiske kaskader, gå 7 forskellige ruter, vandre 4 forskellige stier eller bare slappe af i skyggen. Plitvices naturfænomen får den til at ændre sig konstant gennem aflejring af calciumcarbonat. Det skaber særlige former for alger og mos, tuf eller travertin, som aflejres for at danne de naturlige dæmninger, der adskiller søerne. Se de skiftende travertinbarrierer, gardiner, stalaktitter, kanaler og kaskader, der bliver bygget, og de eksisterende. Tjek interessante huler, hvor der er fundet rester af forhistoriske bosættelser. Når du vender tilbage til Zadar, kan du udforske den gamle bydel med en valgfri og guidet vandretur, som du kan tage hver dag under dit ophold kl. 18.00.

Zrmanja: 5-timers kano- eller kajaktur i Kaštel Žegarski

3. Zrmanja: 5-timers kano- eller kajaktur i Kaštel Žegarski

Glid ned ad de lette strømfald på Zrmanja-floden på en naturskøn kajak- eller kanotur fra Kaštel Žegarski. Tag med din guide på en betagende tur gennem en spektakulær kløft. Svøm under Krupa-vandfaldene, og ankom til landsbyen Muskovci for at købe et måltid. Begynd din tur i Kaštel Žegarski, et slående område med sikre og blide strømfald for begyndere. Lær hvordan du håndterer din kajak eller kano, mens du langsomt kører ind i kløften. Lad din guide pege på fisk og fugle og lære dig om naturfænomenet karst. Hvis tiden og vejret tillader det, kan du stoppe ved de smukke Krupa-vandfald og nyde muligheden for at svømme under dem. Du vil støde på flere smukke vandfald, mens du bevæger dig ned mod byen Muskovci. Efter turen vil din gruppes chauffør blive transporteret tilbage til udgangspunktet for at hente din bil. Mens du venter på at blive hentet, kan du slappe af og købe nogle snacks eller frokost.

Plitvice Søerne: Nationalparkens officielle adgangsbillet

4. Plitvice Søerne: Nationalparkens officielle adgangsbillet

Fordyb dig i den enorme skønhed i Kroatiens største nationalpark, der ligger mellem bjergkæderne Mala Kapela og Lička Plješivica. Book din billet til Plitvice Lakes National Park, og vandr gennem frodige skove for at se på fantastiske tufformationer og brusende søer. Vælg mellem 7 ruter og 4 vandrestier for at udforske dette uberørte landskab året rundt. Vær vidne til magien i 16 navngivne søer og utallige mindre søer, der flyder ind i hinanden. Oplev de øvre søer med blide bredder, eller beundre de nedre søer med stejle klipper og imponerende vandfald som Sastavci. Slut dig til naturentusiaster, der har holdt af denne park, siden den fik status som nationalpark i 1949.

Fra Zadar: Heldags-bådtur til Sakarun-stranden og Dugi Otok

5. Fra Zadar: Heldags-bådtur til Sakarun-stranden og Dugi Otok

Opdag den naturlige skønhed ved Sakarun-stranden på denne heldagstur med katamaran, og udforsk Zadars nordvestlige kyster. Mød besætningen i byens havn og hop på en spaciouos katamaran, der fører dig langs de nordvestlige kyster af Zadar på vej til Sakarun Beach. Under rejsen kan du nyde en smuk udsigt over nærliggende øer, inden du går ind i havnen i Božava. Hop på en bus og rejs til Sakarun Beach. Har 4 timers fritid til at udforske området i dit eget tempo. Slap af på den hvide sandstrand, svøm i det turkisfarvede vand, eller tag en bid at spise på en af strandens mange restauranter. Slut på dagen, hop tilbage i bussen og rejs tilbage til havnen for din returbåd til Zadar.

Zadar: Plitvice-søerne - guidet dagstur med billetter

6. Zadar: Plitvice-søerne - guidet dagstur med billetter

Oplev Plitvice Lakes National Park, som er på UNESCO's verdensarvsliste, på en dagstur fra Zadar med entrébillet og rundvisning. Lyt til interessante historier om Kroatien, før du ankommer til parken. Gå på stien rundt om søerne, og slap af på en bådtur. Tag til mødestedet om morgenen og mød din venlige guide og gruppe for dagen. Nyd en kort introduktion, og kør ud af byen, beundr det kroatiske landskab, og lyt til live-kommentarer på vej til parken. Når I ankommer til søerne, har I 4 timers fritid til at udforske de øvre og nedre vandfald. Tag fantastiske billeder ved vandet, og oplev strømmende kilder, blomstrende enge og mystiske huler. Bagefter kan du hvile fødderne med en togtur og en naturskøn bådtur på det turkisblå vand med banker af frodige grønne træer. Tag et sidste kig på vandfaldene, før du vender tilbage til Zadar. Når du er tilbage i Zadar, kan du udforske den gamle bydel med en valgfri guidet vandretur, som du kan tage hver dag under dit ophold kl. 18.00.

Fra Zadar: Ø-hoppende bådtur med drinks

7. Fra Zadar: Ø-hoppende bådtur med drinks

Naviger mellem de fantastiske øer ved Adriaterhavskysten på en naturskøn bådtur med afgang fra Zadar. Udforsk nogle af de smukkeste øer i området, og nyd tiden til at svømme, snorkle eller shoppe souvenirs. Slap af, mens du rejser med ubegrænset vin, øl og sodavand. Dette er en grupperejse, der passer til næsten alle, familier, venner, par eller singler. Det betyder ikke noget, om du er ung eller gammel, du kan stadig have det sjovt med de nye venner, du vil møde. Hvis du er en person, der har store vanskeligheder med at bevæge dig, vil denne tur sandsynligvis ikke passe dig. Du bestemmer selv, hvordan du vil bruge din tid, du kan bruge den meget aktivt, svømme, snorkle, gå eller løbe, mens du udforsker øen, er bare nogle af mulighederne. Men du kan også bruge din tid på at slappe af på båden, købe souvenirs, solbade på stranden, tage en lur under et fyrretræ i skoven eller bare drikke kaffe på den første cafe, du ser. En lille bemærkning: I prisen for turen er inkluderet et ubegrænset antal kolde drikkevarer, som du kan drikke under turen på båden, såsom hvidvin, øl, sodavand og vand. Husk også, at dette er en åben speedbåd, og at der i tilfælde af stærk vind og høje bølger også er mulighed for havsprøjt.

Zadar: Lojena-stranden, Kornati-øerne og Telascica-bådtur

8. Zadar: Lojena-stranden, Kornati-øerne og Telascica-bådtur

Opdag nogle af de mest fantastiske øer i Kornati-arkipelaget, og nyd et besøg i Telascica Nature Park på en heldagsbådstur fra Zadar, som inkluderer morgenmad, madpakke og badestop. Sejl forbi fredelige bugter, barske klipper og klippefyldte enge, mens du lytter til din guides kommentarer. Mød bådbesætningen i byens havn om morgenen. Afgang fra Zadar og stop ved havnene Drazenica og Preko (Ugljan-øen). Nyd panoramaudsigten over Mrtovac-, Levernaka- og Mana-øerne på vej til Kornati. Nyd en velkomstdrink og en sandwich til morgenmad. Sejl rundt om Kornati-klipperne, mens din guide fortæller dig om dens historie. Ved ankomsten til Kornati kan du nyde 50 minutters fritid til at udforske øen Levrnaka. Tag en svømmetur i det krystalblå hav i den sandede bugt Lojena. Hvis du elsker at vandre, kan du vandre op til toppen af øen og beundre den unikke udsigt over Kornati-øerne og øerne. Så går du tilbage til båden for at sejle videre til Telascica. Spis din frokost om bord med grillet fisk med salat eller vegetarisk pasta lavet i tomatsauce, ledsaget af vin. Når båden går for anker i Telascica-havnen, skal du gøre dig klar til at få mest muligt ud af dine 2 timer i bugten. Når du er i Telascica naturpark, kan du gå til den 150 meter høje udsigtspost for at få en fantastisk udsigt over Adriaterhavet og Kornati-øerne, svømme i Mir-søen eller det åbne hav eller blot slappe af ved cateringfaciliteterne og nippe til kolde drikkevarer. Slutteligt kan du sætte dig til rette igen til den 3 timer lange tur tilbage til Zadar og beundre kystlinjen undervejs. Hvis det er nødvendigt, vil båden gøre stop i havnene Drazenica og Preko.

Zadar: Krka-vandfald, mad- og vinsmagning og tur i den gamle bydel

9. Zadar: Krka-vandfald, mad- og vinsmagning og tur i den gamle bydel

Gå på eventyr og udforsk den smukke Krka Waterfalls National Park på en dagstur fra Zadar. Udforsk Skradinski Buk-området, der er hjemsted for 7 vandfald og en mangfoldig flora og fauna, smag på lokal vin, og oplev Zadars gamle bydel. Start tidligt om morgenen fra Zadars centrum, og hop om bord på en bus med aircondition. Mens du kører, får du nyttige tips og indsigt fra din guide. Vælg mellem en 45-minutters vandretur med din guide eller at udforske parken på egen hånd i 2 timer. Gå til molen for en bådtur ned ad Krka-flodens kløft for at nå byen Skradin, inde i nationalparken. Nyd en time til at slappe af, tage en svømmetur i Krka-floden, spise frokost, snuppe en kop kaffe, gå på Skradin Oldtimer Museum eller bare nyde de omkringliggende landskaber. Fortsæt til vingården, hvor en lokal sommelier vil hilse på dig. Besøg en lille landsby, og smag på fin dalmatisk vin, olivenolie og ost. Udforsk derefter vandfaldene og vandrestierne i Krka National Park. Besøg de historiske stenværksteder og vandmøller, der ligger langs floden. Når du vender tilbage til Zadar, kan du udforske den gamle bydel med en valgfri og guidet vandretur, som du kan tage hver dag under dit ophold kl. 18.00.

Fra Zadar: Kornati Nationalpark og Telascica-bådtur

10. Fra Zadar: Kornati Nationalpark og Telascica-bådtur

Besøg Adriaterhavets juvel på en heldagstur til Kornati National Park, med afgang fra Zadar. Tag afsted om morgenen og tag til parken med båd. Nyd morgenmaden, mens du rejser til de 109 øer, der udgør parken. Under turen stopper du i 3 timer for at svømme. Slap derefter af, mens du bliver taget på en tur rundt i parken, hvor du tjekker de dramatiske karst-kalkstensformationer, der tårner sig op omkring dig. Midt på dagen bliver du også forkælet med frokost. Bare læn dig tilbage og nyd udsigten. Bagefter kan du nyde et besøg i Telascica Nature Park og gøre et stop på stranden.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Zadar

Alle aktiviteter

183 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om Zadar

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Zadar?

Topattraktionerne, der skal opleves i Zadar:

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Zadar?

De bedste dagsture og -udflugter fra Zadar er:

Nationalparken Plitvicesøerne

Andre seværdigheder i Zadar

Vil du se alle oplevelser i Zadar? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Zadar

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 5.005 anmeldelser

Turen var vores absolutte højdepunkt på ferien. Landskabet er smukt, vandfaldene og strømfaldene er meget sjove. Vores søn (12 år) fik lov til at ride i rejselederens båd og hjælpe ham med at instruere bådene. En god dag! Vi vil helt sikkert gentage denne tur :-)

Meget god oplevelse, disse to parker er absolut værd at se. Tiden brugt begge steder er tilstrækkelig. Middagsmåltidet er meget godt. Overførslerne er relativt lange, men vi keder os ikke med alle landskaberne!

Turen gik fantastisk. Guiderne var søde og imødekommende, alt gik som forventet og vi havde en skøn tur i den smukke nationalpark.

fantastisk halv dag, stedet er smukt. Guiden var meget hensynsfuld og perfekt ledsaget og guidet os. meget fint.

Vildt fedt for familien vi havde 2 drenge med på 9 og 11 og de elskede det specielt 3 meters vand faldet💪🏽