Oplevelser i
Stockholm

Sveriges hovedstad med den store skærgård kombinerer det historiske med det moderne Skandinavien.

Vælg datoer

Ofte stillede spørgsmål om Stockholm

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Stockholm?

De topattraktionerne der skal opleves i Stockholm er:

De bedste oplevelser og attraktioner i Stockholm

Sveriges hovedstad, Stockholm, er en dynamisk by, der består af en række øer med hvert sit særpræg. Er du på udkig efter en tur, spækket med moderne kunst, historiske landsbyer, majestætiske bygninger og et spændende natteliv? Så er Stockholm det helt rette sted!

 • Stockholms rådhus

  1. Stockholms rådhus

  Stockholms rådhus er et besøg værd trods dets beskedne ydre. Tag en tur rundt i de overdådige sale med smukke guldmosaikker og Skandinaviens største orgel.

 • Skansen

  2. Skansen

  Skansen er Sveriges ældste udendørs museum og zoo. Denne meget populære attraktion kombinerer historiske bygninger (herunder en kopi af en by fra 1800-tallet!) med lokale dyr.

 • Vasa-museet

  3. Vasa-museet

  Krigsskibet Vasa sank allerede knap en kilometer ude på sin jomfrurejse. Tragedien gjorde ikke bare indtryk på svenskerne, det er nu omdrejningspunktet for Skandinaviens mest besøgte museum!

 • Drottningholm Slot

  4. Drottningholm Slot

  Det oprindelige slot nedbrændte i 1661, samme år som det blev købt af den daværende dronning. Hun lod det genopføre og i dag er det stadig det svenske kongehus fornemme bolig!

 • Moderna Museet (museet for moderne kunst)

  5. Moderna Museet (museet for moderne kunst)

  Når du besøger Moderna Museet bliver du belønnet med en guldgruppe af mesterværker fra hele kloden, med malerier af Picasso, Dali og Matisse og mange andre fremtrædende kunstnere.

 • Fotografiska (det svenske fotomuseum)

  6. Fotografiska (det svenske fotomuseum)

  Det er værd at besøge Fotografiska alene for den fantastiske bygning. Men indenfor finder du en samling af nutidige fotografier i verdenklasse. Et must for kulturentusiaster!

 • Stockholms Slot

  7. Stockholms Slot

  Du må selv afgøre hvilken bygning, der er den mest storslåede, det kongelige slot eller Rigsdagsbygningen lige ved siden af. Hvis du ikke tager en guidet tur, så se dem om aftenen eller på en sejltur i stedet!

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg tage til Stockholm?

  Den svenske vinter kan være temmelig barsk, så hvis du ikke er til sne og korte dage, skal du nok komme på et andet tidspunkt. Temperaturen er bedst mellem juni og august, men i højsæsonen er billetpriser og hoteller lidt dyrere. Hvis du vil spare og samtidig ønsker godt vejr på din rejse til Stockholm, er det bedst at tage afsted i maj, hvor alting blomstrer.

 • Hvor mange dage skal jeg bruge i Stockholm?

  De fleste af Stockholms seværdigheder og aktiviteter ligger indenfor et lille område og du kan tage på sightseeing og se dem på 3 dage. Men mange af de store museer er omfattende nok til at man kan bruge en hel dag. Det gælder også Dronningholm Slot, så du kan sagtens bruge en uge. Bemærk desuden, at mange museer holder lukket om mandagen.

Praktisk information

 • Sprog
  Svensk
 • Valuta
  Svenske kroner (kr)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +46
 • Bedste tid at tage dertil
  Vejret er varmest sent på foråret og om sommeren, så læg dit besøg i maj, hvis du vil spare på budgettet, eller mellem juni og august, hvis du er indstillet på forhøjede billet- og hotelpriser, men gerne vil have sommervejr.

Andre seværdigheder i Stockholm

Vil du se alle oplevelser i Stockholm? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Stockholm

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 10.513 anmeldelser

Guiden var så dejlig, og turen var fremragende, jeg er glad for, at vi gjorde det i begyndelsen af vores ferie, da det gjorde vores besøg meget mere behageligt. Vi havde en bedre forståelse af Sverige og dets omgivelser. Vi gik tilbage til interessante steder, vi talte om på vores tur. Vil varmt anbefale

Selv i den kolde december havde vi en meget interessant og underholdende tur gennem Gamla Stan med Kiki. Der var interessante historier fra middelalderen, masser af historie, pænt rapporteret og anbefalinger til meget gode restauranter. Mange tak! Anbefaling: book turen i begyndelsen af dit ophold!

Rigtig hyggelig og flot tur, båden var indrettet så man sad godt og det føltes som var man på café

Supersjov og informativ tur - fantastisk guide og chauffør, Mimi og Ole - kan kun anbefales

Meget god oplevelse hvor sikkerheden var helt i top.