Ting at foretage sig
Agios Nikolaos

Vores mest anbefalede ting at gøre i Agios Nikolaos

Agios Nikolaos: Bådtur til Spinalonga med badestop

1. Agios Nikolaos: Bådtur til Spinalonga med badestop

Spinalonga er en storslået ø med fæstninger fra den venetianske periode. Det er en ø med legender, en triumf for overlevelsen i begyndelsen af det 20. århundrede fra spedalskhedens svøbe, nu et sted af stor arkæologisk og historisk betydning. På øen Spinalonga kan du besøge det fortolkningscenter, der ligger der, og se bopladserne for ofrene og de overlevende fra denne tidligere sygdom. Udforsk de venetianske befæstninger og lær alt om øens lange og fascinerende historie. Tag dig tid til at gå rundt på øen og se udsigten over bugten og befæstningerne. Senere fortsætter krydstogtet og passerer forbi andre seværdigheder i Mirabello-bugten, f.eks. den legendariske pirat Barbarosas hule, den forsænkede antikke by Olous og øen, hvor de endemiske og hårdføre kretensiske Kri Kri Kri-geder lever. Har du tid til at slappe af og svømme i det udsøgte turkisblå vand i Kolokitha-bugten. Den 40 m lange båd har to barer, en lounge og en restaurant, der serverer græske og internationale retter til rimelige priser med service af høj kvalitet fra besætningen.

Kreta: Dagstur til Agios Nikolaos og Spinalonga Island

2. Kreta: Dagstur til Agios Nikolaos og Spinalonga Island

Bort på en heldagsudflugt med guide til det nordøstlige Kreta og tag på en bådtur til øen Spinalonga. Besøg Agios Nikolaos med sin berømte sø, og udforsk den maleriske landsby Elounda. Begynd dagen med et besøg i Agios Nikolaos, og se Mirabello bugtens kyst. Udforsk byen, der er berømt for søen i centrum og for sine butikker og caféer. Giv dig tid til en gåtur for at nyde udsigten, gå på shopping eller få en drink på en af de mange caféer omkring søen. Udforsk et friluftsmarked om onsdagen. Gå videre til Elounda by, en tidligere fiskerby på øens nordlige kyst. Tag af sted fra Elounda til krydstogt til Spinalonga Island. Lær om øens pulserende historie, fra et hjem for venetianere og tyrkere til et sted, hvor man isolerede sig for spedalske syge. Oplev øen, der er blevet mere populær efter den historiske roman "Øen" fra 2005, der handler om, hvordan spedalske mennesker levede på Spinalonga. Slut dig til de hundredvis af mennesker, der hver dag kommer til øen for at besøge den og lære dens historie.

Heraklion-området: Entrébillet til CRETAquarium

3. Heraklion-området: Entrébillet til CRETAquarium

Udforsk havets dybde med en 1-dags entrébillet til CRETAquarium. CRETAquarium er et af Europas største akvarier med over 2.000 havdyr og 60 forskellige levesteder. Dyk ind i hulerne og sprækkerne i Middelhavet, hvor pigrokker og stenlignende skorpionfisk snor sig omkring. Tag ud i det åbne hav, hvor truende hajer cirkler, mens de venter på at blive fodret. Kom tæt på vandmænd og flokke af levende tropiske klovnfisk gennem lavvandede vandtanke uden tag, som tillader et nyt perspektiv på velkendte arter. Frem for alt: Få en ny forståelse for den uendelige mangfoldighed i verdens mest mystificerende miljø. Når du er mættet af at se på havets beboere, hvorfor så ikke tage en dukkert? CRETAquarium ligger direkte ned til stranden.

Fra Agios Nikolaos: Tur i bugten med semineddykket båd

4. Fra Agios Nikolaos: Tur i bugten med semineddykket båd

Gå om bord på en komfortabel semineddykket båd med aircondition på havnen i Agios Nikolaos. Oplev marinelivet i kystfarvandene ved Agioi Pantes-øen. Få mere at vide om den flora og fauna, du vil se, fra audioguiden om bord. Se mange forskellige arter af farverige fisk, mens besætningen fodrer dem. Hvis du er heldig, kan du få øje på nysgerrige havskildpadder, delfiner og sæler, som nogle gange vælger at undersøge fartøjet. På turens anden del sætter du dig på bådens hoveddæk og nyder den spektakulære udsigt over Agios Nikolaos-bugten. Mærk havbrisen, mens du bevæger dig gennem bugten, inden du sejler tilbage til havnen.

Kreta: Rethimno, Chania og Kournas-søen dagstur

5. Kreta: Rethimno, Chania og Kournas-søen dagstur

Første stop er byen Rethimno, den tredjestørste by på Kreta vest for Heraklion på Kretas nordkyst. Her findes arkæologiske monumenter fra den osmanniske og venetianske æra side om side. Nyd en spadseretur i den gamle bys gyder, et besøg til de tyrkiske minareter og de venetianske fæstninger eller en kop kaffe på den storslåede havn. Næste stop er Chania by, den næststørste by på Kreta på nordkysten vest for Rethymno. Byen Chania er opdelt i den gamle bydel med den smukke havn og den nye bydel uden for de venetianske fæstningsværker. Den gamle bydel er en af de smukkeste byer i Middelhavet og kaldes "Østens Venedig". Du kan finde tyrkiske minareter og moskeer, muslimske kvarterer, venetianske fæstninger, havneværfter, springvand, pladser, buer, palæer, loggia og fyrtårnet. Besøg den berømte Agora (marked), som huser traditionelle små butikker og taverner. Dagens sidste stop er Kournas-søen, et smukt habitat med naturligt ferskvand, en af de eneste på Kreta. Hele Kournas-området er beskyttet under "Natura 2000", da det er et udpeget vådområde. Store grønne områder, stejle hulrum mellem bakkerne og sjældne fiske- og fuglearter gør Kournas til det ideelle sted at nyde en tidlig eftermiddagstur.

From Crete: Santorini Day Trip by Boat with Oia & Fira Visit

6. From Crete: Santorini Day Trip by Boat with Oia & Fira Visit

Gå om bord på et højhastighedsfartøj, og nyd en dejlig færgetur fra Heraklion til øen Santorini. Ved ankomsten til Santorini bliver du kørt fra havnen til den storslåede landsby Oia i nord. Under transporten vil en erfaren guide i bussen fortælle mange interessante fakta om Santorini, dens historie, funktioner og hemmeligheder. I Oia har du ca. 2 timers fritid til at besøge maleriske steder og udsigtspunkter og nyde den betagende udsigt. Byen Oia er berømt over hele verden for sin ikoniske panoramaudsigt, kykladiske arkitektur med hvide huse og kirker med blå kupler. Efter Oia fortsætter turen til Santorinis hovedstad - byen Fira. Fira er lige så smuk som Oia med en betagende udsigt over havet og Calderaen fra gaderne. Du kan besøge den store ortodokse katedral på hovedtorvet i centrum af Fira og gå en tur gennem byen. Fira er fuld af interessante og maleriske steder og hjørner. Du har næsten 1,5 time til at udforske byen på egen hånd. Turen slutter med en transfer til havnen i Santorini, hvor du tager turen tilbage til Kreta. Dagsturen slutter ved havnen i Heraklion eller ved dit hotel, hvis du vælger den mulighed, der inkluderer hoteltransport.

Kreta: Knossos-paladset og Heraklion med rundvisning

7. Kreta: Knossos-paladset og Heraklion med rundvisning

Start din dag med afhentning fra udvalgte områder på Kreta, og kør først til Heraklion for at få en guidet tur til Knossos-paladset. Gå gennem dette minoiske palads med din guide, og find ud af, hvordan folk levede her for 4.000 år siden. Tronsalen, freskerne og de minoiske søjler vil give dig mulighed for at forestille dig, hvordan minoerne engang levede. Fortsæt mod centrum af Heraklion, hvor du kan besøge det arkæologiske museum og selve byen. Det arkæologiske museum samler fund fra hele Kreta, der dækker over 5.500 år af øens historie. Kør til Heraklions centrum og gå gennem Daidalou-gaden til Løvetorvet og det berømte Morosini-springvand fra den venetianske æra. Udforsk byens permanente udendørsmarked og Valide-moskeen, der er et levn fra tyrkiske påvirkninger. Udforsk den venetianske loggia, og gå til havet og Koules-fæstningen, inden du bliver sat af ved dit hotel igen.

Hersonissos: Katamaran-tur ved solnedgang med fingermad og drinks

8. Hersonissos: Katamaran-tur ved solnedgang med fingermad og drinks

Sejlture passer bedre til nygifte og par, det kan også blive en budgetmulighed for familieferie. Vi tager snorkel- og fiskeudstyr, sup, oppustelig flamingo og enhjørning, gæsternes populære fotoobjekter, med på bådturene. Du vil dykke i krystalklart middelhavsvand. Hvid kretensisk vin og lette snacks: ost, frugt serveres om bord. Produkterne er købt på det lokale bondemarked. Krydstogtets højdepunkt - mødet med solnedgangen ved bugtens udløb. Et utroligt smukt og spændende syn.

Fra Agios Nikolaos: Bådtur til Spinalonga og grillmåltid på Kolokytha

9. Fra Agios Nikolaos: Bådtur til Spinalonga og grillmåltid på Kolokytha

Nyd en sjov bådtur i den græske sol og grill ved havet. Udforsk  Kolokytha-bugten og den historiske ø Spinalonga. Begynd din dag med at gå ombord på båden i den smukke havn i Agios Nikolaos. Sejl tværs over den smukke Mirabello-bugt, før du ankommer til den legendariske ø Spinalonga.  På øen Spinalonga har du 1½ time til at gå rundt og udforske de venetianske fæstningsværker og gamle hjem for ofrene for spedalskhed. I den trykte, gratis guide kan du læse om historien og de mennesker, der boede på øen i første halvdel af det 20. århundrede. Senere sejler båden dig til den anden side af Kolokytha-øen og lægger til ved stranden af samme navn. Kolokytha er en smuk bugt med krystalklart turkisblåt vand. Slap af, svøm og solbad, mens bådbesætningen forbereder et solidt grillmåltid til dig. Smag grillede svinekoteletter, kålsalat, brød, vin og årstidens frugter. 

Heraklion: Spinalonga & Agios Nikolaos-krydstogt med grillfrokost

10. Heraklion: Spinalonga & Agios Nikolaos-krydstogt med grillfrokost

Blev hentet fra komforten i din bolig på udvalgte steder på Kreta om morgenen. Hop ombord på en rummelig og komfortabel bus, og læn dig tilbage og slap af på køreturen til den kosmopolitiske by Agios Nikolaos og gå ombord på et skib. Mærk havbrisen, mens du sejler gennem Mirabello-bugten mod øen Spinalonga. Tag en guidet tur Spinalonga, som har en rig historie fra at forsvare området mod havangreb til at huse en spedalsk koloni. Du har lidt fritid til at tage billeder af øen. Fortsæt til Kolokytha Bay, hvor du kan slappe af på stranden, tage en dukkert og spise en frokost med kylling, brød og en salat med tomater, agurk og feta. Vegetarer og veganere kan nyde en tortilla med grøntsager, brød og salat. Afslut måltidet med frisk frugt og et glas vin eller juice. Krydstogt til Agios Nikolaos og brug lidt fritid på at udforske i dit eget tempo. Sid på en café med udsigt over søen eller havnen, tag på shopping, eller gå rundt i denne lille kretensiske by. Vend tilbage til din bolig i slutningen af din tur.

Alle aktiviteter

Ofte stillede spørgsmål om Agios Nikolaos

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Agios Nikolaos?

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Agios Nikolaos?

De bedste dagsture og -udflugter fra Agios Nikolaos er:

Spinalonga

Hvad er de mest populære museer og udstillinger i Agios Nikolaos?

Andre seværdigheder i Agios Nikolaos

Vil du se alle oplevelser i Agios Nikolaos? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Agios Nikolaos

Samlet bedømmelse

4.4
(3.482 anmeldelser)

Den cirka 1 times rejse til Chrissy Island var rolig og behagelig. Der er snacks og drikkevarer ombord, men der bliver ikke sagt noget ubehageligt. Skibet stopper i øjeblikket omkring 50 m fra øens anløbsbro, og du skal svømme resten af vejen (en vandtæt taske anbefales, som i nødstilfælde kan købes ombord for €15), eller du kan tages til stranden i en lille, motoriseret gummibåd. Øen og vandet der er meget smukt. Snorkling anbefales direkte i området ved anløbsbroen. OBS: Der er en del løvefisk lige under i mellemrummene mellem anløbsmuren. Synet af flere af dem, der lurer i de mørke "huller" er virkelig imponerende. Vi nød virkelig vores ophold og kan varmt anbefale udflugten, selvom du ikke må komme ind på hele øen (ingen tjekker det...).

Vi var på en bådtur med svømmestop og rejseleder på Spinalonga, alt var perfekt. God pris, masser af sæder, smuk udsigt fra dækket. På den anden side var det lille problem, at off-boarding tog meget lang tid, på grund af det havde vi ikke tid nok til at udforske Spinalonga-øen, vi skyndte os lidt for at klare det i tide på båd. Vi foreslår at lave to off boarding pads i stedet for én

Det var virkelig meget sjovt. Det eneste, jeg havde ondt af, var damen, der ikke vidste, at færgen ikke lagde til kaj, og at hun skulle svømme til øen, hvis hun ville besøge den. Da hun intet havde med sig, kunne hun kun bruge tiden på skibet. Så måske mere information om det, da vi faktisk kun kunne hente det fra de tidligere recessioner.

En fantastisk tur til en caribisk idyl. Stien fra båden til stranden kunne dækkes af svømning. Vi ønskede at blive taget til stranden i en lille motoriseret gummibåd. Skrev til stranden og var tilgængelig at låne ombord. Besætningen om bord var meget opmærksomme, venlige og hjælpsomme. Klar anbefaling

Chrissi Island er smuk! havet så smukt... føles ikke som Europa. Sejlturen er en færge. Alt ordnet godt. Det anbefales, at du selv medbringer frokost og drikkevarer.