Alcatraz

Vælg datoer

Alcatraz' mest berømte fanger

Alcatraz er hjemsted for en militær borgerkrigsgarnision, havfuglekolonier og vestkystens ældste fungerende fyrtårn. Men hvis væggene kunne tale, ville de fortælle hårrejsende afsløringer om Amerikas farligste kriminelle. Her får du et hurtigt overblik!

 • Al Capone

  1. Al Capone

  Den måske mest berømte gangster nogensinde endte i celle 181, hvor han, for det meste, havde meget svært ved at klare fængselslivet.

 • Robert Franklin Stroud

  2. Robert Franklin Stroud

  "Birdman of Alcatraz" blev rent faktisk en respekteret ornitolog, mens han sad i sit forrige fængsel, Leavenworth. Da han kom til Alcatraz, lod de ham ikke holde dyr!

 • Mickey Cohen

  3. Mickey Cohen

  Harvey Keitel vandt en Oscar for bedste mandlige birolle, i hans skildring af Cohen i filmen "Bugsy." En passende hyldest til manden, der nærmest har opfundet Hollywoods ganster-klicheér!

 • James "Whitey" Bulger

  4. James "Whitey" Bulger

  Inden han blev en af Amerikas mest frygtede forbryderbosser, tilbragte den berygtede og brutale Bulger 3 år i Alcatraz. Bostons bøhmand sidder i øjeblikket fængslet i Florida.

 • Frank Morris, John Anglin, og Clarence Anglin

  5. Frank Morris, John Anglin, og Clarence Anglin

  Disse 3 mænd lavede sammen en plan i 1962, som siges at føre til det eneste succesfulde flugtforsøg nogensinde. Ingen ved hvad der skete med dem efterfølgende.

Planlæg dit besøg

 • Hvordan kommer jeg derhen?

  Du kan kun komme til Alcatraz med en færge, som sejler fra havn 33 på Embarcadero.

 • Hvornår er det bedst at besøge?

  Alcatraz kan blive ret tåget i sommermånederne, så vejret er bedst i det sene forår eller det tidlige efterår. Hvis du vil se på fugle, skal du komme i maj og juni.

 • Hvad er det bedste tidspunkt på dagen at besøge?

  Det er kun noget du skal overveje, hvis du gerne vil bruge hele dagen på øen, og så skal du selvfølgelig komme så tidligt som muligt! Det er begrænset hvor mange mennesker, det er tilladt at være på øen af gangen, derfor holdes antallet af besøgende også nede - så vær forberedt på at der er ventetid!

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Færgerne har afgang dagligt fra kl. 09.00.
 • Hvad er prisen?
  Billetpriserne varierer og starter på 30 USD for voksne.
 • Får jeg brug for en guide?
  Du kan desuden opleve Alcatraz som en del af en hop-on-hop-off-tur, sammen med andre af San Franciscios mange seværdigheder, som Golden Gate Bridge. På den måde sparer du penge, og du får en guide, som giver dig al den information du skal bruge ved hver destination.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Da Alcatraz er en ø, kan den kun nås med færge. Du kommer til færgen med Munis linje F (bus).
 • Yderligere tips

  • Der er stejle bakker på øen, så husk at tage gode vandresko på.

  • Tag en jakke eller en sweater med - det kan nemlig blive køligt tæt på kysten!

Andre seværdigheder i Alcatraz

Vil du se alle oplevelser i Alcatraz? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Alcatraz

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 3.430 anmeldelser

En fremragende dag

Denne aktivitet gennem Royal Hawaiian Tours var fremragende. Klar instruktion om afhentning af placering blev modtaget via e-mail natten før og den dag, vi blev mødt som anbefalet af Eddie, vores guide i de næste 5 timer. Turnéen i Pearl Bay centrum var fremragende - et must når i Hawaii. Eddie tog derefter med på en bytur, som for os var en perfekt måde at se webstederne i den begrænsede tid, vi havde. Alt i alt anbefales det bestemt

God pakke.

Køreturen til og fra Yosemite er lang, så man når ikke så meget i parken. Der blev fortalt lidt undervejs, og på udvalgte stops i parken. Super.

Vores San Fran tour guide var fantastisk! Vores Alcatraz reservationer var ikke nøjagtige, men vi kunne alligevel komme på færgen.

Værd at bruge tid på

Alle tiders måde at se byen på. Flere forskellige ruter. Personlig turguide på alle busser/ruter.

Super guide, meget mere end bare en tur over broen.