Alhambra

Vælg datoer

4 ting du skal vide, før du besøger Alhambra

Lær alt hvad skal vide, før du besøger Granadas fantastiske Alhambra. Vores tips og information, lige fra den historiske betydning til hvor meget tid, du skal bruge, vil hjælpe med at gøre din rejse uforglemmelig.

 • Besøg et af Spaniens mest betydningsfulde steder

  1. Besøg et af Spaniens mest betydningsfulde steder

  Alhambra er både et UNESCO-verdensarvsted og en af Spaniens 12 skatte, og har dermed enorm betydning i regionen. Alle monumenterne er værd at besøge, men Nasridernes palads er den mest populære del af Alhambra. I bunden af Sierra Nevadas bjerge genkalder paladserne Granadas fremtrædende muslimske arv og historie. Det royale kompleks består af Mexuar, Serallo og Harem og udtrykker det ekstravagante liv under Nasrid-dynastiets storhedstid.

 • Køb dine billetter på forhånd

  2. Køb dine billetter på forhånd

  Det er altid smart at planlægge på forhånd, men det er ganske enkelt nødvendigt, når du vil se Alhambra. Monumentet har en politik om at billetter skal købes senest 3 dage i forvejen. I højsæsoner som vinterferien eller omkring påske bør rejsende booke mindst tre måneder i forvejen for at sikre sig entre. Hvis almindelige entrebilletter er udsolgt, kan du stadig booke guidede ture til monumentet. Husk at du skal oplyse dit fulde navn og vise ID eller pas for at modtage dine billetter.

 • Regn med ekstra tid til rejse og udforskning

  3. Regn med ekstra tid til rejse og udforskning

  Alhambra er omgivet af bjerge og er derfor ikke let at tilgå. Der findes kun få veje til paladset, så sørg for at have god tid. Hvis du allerede befinder dig i Granada, tager turen cirka 20 minutter. De fleste guidede ture, der inkluderer paladskomplekset og Generalifehaverne, tager mindst tre timer. Da det jo er en af Spaniens største attraktioner, skal du forberede dig på at skulle stå i kø. Hvis du køber en skip køen-billet til Alhambra får du selvfølgelig mest muligt ud af din tid.

 • Udforsk hver del af monumentet for sig

  4. Udforsk hver del af monumentet for sig

  Den militære fæstning Alcazaba blev bygget i 889 e.Kr. oven på romerske ruiner og er den ældste del af Alhambra. Monumenter som Generalifehaverne og løvernes gårdhave blev renoveret af nasrid-dynastiet i det 13. århundrede og blev med tiden en del af fæstningen. Selvom nogle guidede ture i Alhambra vil føre dig til alle monumenterne, har hvert monument sin egen indgang og billet. Derudover er nogle steder på paladsets område gratis tilgængelige.

Planlæg dit besøg

 • Hvornår kan jeg besøge paladset?

  Paladset er åbent hele året, undtagen d. 25. december (1. juledag) og d. 1. januar (nytårsdag).

 • Påklædning

  Alhambra har ingen dresscode, men vær opmærksom på, at visse katolske institutioner i byen kan kræve at arme og ben er tildækkede. Husk desuden at holde dig i skyggen og drikke rigeligt med vand!

 • Hvordan kommer jeg dertil?

  Offentlig transport (linje C3) kører dig lige til billetkontoret. Du kan desuden gå. Der er forskellige ruter fra centrum (ca. 800 m. hver). Vejen fra Plaza Nueva er den mest fredfyldte, smukke og historisk interessante. Vejen fører dig ad Cuesta de Gomérez, gennem Granatæbleporten og ad gaderne med skyggefulde træer, der fører til Alhambra.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Tirsdag-lørdag, 09:00-18:00
  Søndag, 09:00-3: 30 PM
  Ferie timer kan variere
 • Hvad er prisen?
  Billetterpriserne starter ved 14 EUR, og det anbefales kraftigt at booke på forhånd.
 • Får jeg brug for en guide?
  Måske er du interesseret i en ekspert der fortæller, mens du iagttager arkitekturen, rum for rum.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Offentlig transport (linje C3), i bil eller til fods fra centrum
 • Yderligere tips

  • Denne seværdighed er gratis for børn under 12 år, men det er stadig nødvendigt at booke.

  • Der er adgang til Nasrid-paladserne hver halve time. Kom til tiden!

Andre seværdigheder i Alhambra

Vil du se alle oplevelser i Alhambra? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Alhambra

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 47.662 anmeldelser

Fantastisk oplevelse med det overdådige palads. Virkelig dårlig og rodet måde at samle diverse grupper inden guidet rundvisning. Man samler åbenbart grupperne vilkårlige steder i det store område i stedet for at bruge det område som er skiltet med “Meeting point” Desuden skriver man i bestillingen at man mødes ved en orange paraply med Get Your Guide påskrevet. Vi fandt aldrig en udfoldet paraply .

En oplevelse em si foi muito boa, en Alhambra é incrível. Gostaria, porém, de sinalizar que ao emitir os ingressos as nacionalidades minha e da minha amiga foram erradamente indicadas. Acredito que por ter reservado a atividade com o aplicativo em alemão (já que meu celular está em alemão), a informação passada ao provenor foi que ambas somos da Alemanha, o que não está correto.

Nemt ved brug af denne tjeneste. Husk at have pas med, skal vises alle mulige steder!!!

A fantastic guide and tour. I give my best recomondations!!

Virkelig god og informativ 3 timers tur på Alhambra!