Alhambra

Vælg datoer

4 ting du skal vide, før du besøger Alhambra

Lær alt hvad skal vide, før du besøger Granadas fantastiske Alhambra. Vores tips og information, lige fra den historiske betydning til hvor meget tid, du skal bruge, vil hjælpe med at gøre din rejse uforglemmelig.

 • Besøg et af Spaniens mest betydningsfulde steder

  1. Besøg et af Spaniens mest betydningsfulde steder

  Alhambra er både et UNESCO-verdensarvsted og en af Spaniens 12 skatte, og har dermed enorm betydning i regionen. Alle monumenterne er værd at besøge, men Nasridernes palads er den mest populære del af Alhambra. I bunden af Sierra Nevadas bjerge genkalder paladserne Granadas fremtrædende muslimske arv og historie. Det royale kompleks består af Mexuar, Serallo og Harem og udtrykker det ekstravagante liv under Nasrid-dynastiets storhedstid.

 • Køb dine billetter på forhånd

  2. Køb dine billetter på forhånd

  Det er altid smart at planlægge på forhånd, men det er ganske enkelt nødvendigt, når du vil se Alhambra. Monumentet har en politik om at billetter skal købes senest 3 dage i forvejen. I højsæsoner som vinterferien eller omkring påske bør rejsende booke mindst tre måneder i forvejen for at sikre sig entre. Hvis almindelige entrebilletter er udsolgt, kan du stadig booke guidede ture til monumentet. Husk at du skal oplyse dit fulde navn og vise ID eller pas for at modtage dine billetter.

 • Regn med ekstra tid til rejse og udforskning

  3. Regn med ekstra tid til rejse og udforskning

  Alhambra er omgivet af bjerge og er derfor ikke let at tilgå. Der findes kun få veje til paladset, så sørg for at have god tid. Hvis du allerede befinder dig i Granada, tager turen cirka 20 minutter. De fleste guidede ture, der inkluderer paladskomplekset og Generalifehaverne, tager mindst tre timer. Da det jo er en af Spaniens største attraktioner, skal du forberede dig på at skulle stå i kø. Hvis du køber en skip køen-billet til Alhambra får du selvfølgelig mest muligt ud af din tid.

 • Udforsk hver del af monumentet for sig

  4. Udforsk hver del af monumentet for sig

  Den militære fæstning Alcazaba blev bygget i 889 e.Kr. oven på romerske ruiner og er den ældste del af Alhambra. Monumenter som Generalifehaverne og løvernes gårdhave blev renoveret af nasrid-dynastiet i det 13. århundrede og blev med tiden en del af fæstningen. Selvom nogle guidede ture i Alhambra vil føre dig til alle monumenterne, har hvert monument sin egen indgang og billet. Derudover er nogle steder på paladsets område gratis tilgængelige.

Planlæg dit besøg

 • Hvornår kan jeg besøge paladset?

  Paladset er åbent hele året, undtagen d. 25. december (1. juledag) og d. 1. januar (nytårsdag).

 • Påklædning

  Alhambra har ingen dresscode, men vær opmærksom på, at visse katolske institutioner i byen kan kræve at arme og ben er tildækkede. Husk desuden at holde dig i skyggen og drikke rigeligt med vand!

 • Hvordan kommer jeg dertil?

  Offentlig transport (linje C3) kører dig lige til billetkontoret. Du kan desuden gå. Der er forskellige ruter fra centrum (ca. 800 m. hver). Vejen fra Plaza Nueva er den mest fredfyldte, smukke og historisk interessante. Vejen fører dig ad Cuesta de Gomérez, gennem Granatæbleporten og ad gaderne med skyggefulde træer, der fører til Alhambra.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Tirsdag-lørdag, 09:00-18:00
  Søndag, 09:00-3: 30 PM
  Ferie timer kan variere
 • Hvad er prisen?
  Billetterpriserne starter ved 14 EUR, og det anbefales kraftigt at booke på forhånd.
 • Får jeg brug for en guide?
  Måske er du interesseret i en ekspert der fortæller, mens du iagttager arkitekturen, rum for rum.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Offentlig transport (linje C3), i bil eller til fods fra centrum
 • Yderligere tips

  • Denne seværdighed er gratis for børn under 12 år, men det er stadig nødvendigt at booke.

  • Der er adgang til Nasrid-paladserne hver halve time. Kom til tiden!

Andre seværdigheder i Alhambra

Vil du se alle oplevelser i Alhambra? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Alhambra

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 47.662 anmeldelser

An good experience. Next time, make sure, that all are in the right groups. And by that i mean, an more direct approach with the separation of groups. Or else, we could have been listening to a french guy speaking, when we should have a english one.

Vi savnede meget en angivelse af hvem der var vores guide. Vi måttte gå rundt og spørge os frem og det viste sig at guiden stod ved en cafe og ikke på pladsen som angivet. Et tydeligt skilt eller tshirt ville være rart så man kunne finde guiden

Tredje gang jeg besøger Alhambra og Generaliffe. Guiden Ana gjorde denne gang til den absolut uovertrufne.

Det var en overordentlig god historisk guidning af en kompetent guide som talte rigtig godt engelsk

En stor oplevelse, jeg vil særlig fremhæve fordelen ved at melde sig til tur med en lille gruppe.