Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Alta

Vores mest anbefalede ting at gøre i Alta

Alta: Guidet nordlystur for små grupper

1. Alta: Guidet nordlystur for små grupper

Tag med på denne tur og kom ind i spændingen ved at jage nordlys i Altafjordens smukke landskaber. Mød dine erfarne guider, der kan vise dig, hvordan du bedst får øje på nordlyset. Denne tur kommer med en 80-90% chance for at se dette spektakulære naturfænomen. Hyg dig og læg dig på et rensdyrskind, mens du prøver at få øje på lysene. Hør historier om norsk levevis og lær lokalhistorie om stenalderen, samisk kultur, rensdyrdrift, dyreliv og det moderne samfund i Alta og Finnmark. Under turen kan du nyde nogle varme og kolde snacks og drikkevarer, inklusive veganske alternativer, før du ankommer tilbage til Alta Center lige over midnat.

Nordlys-eventyr med snescooter

2. Nordlys-eventyr med snescooter

Højdepunktet på enhver rejse over polarcirklen: at opleve det magiske nordlys danse over himlen. Lysets mysterium har givet os mange myter og legender gennem årene. Alt fra helte, der oplyste himlen, til mystiske ildræve og advarsler om fare. Det tørre og stabile klima i Alta giver de bedste betingelser for at se nordlyset. På denne tur kombinerer vi spændingen ved at køre på snescooter med at opleve nordlyset danse over himlen. Vi tager dig med ad den gamle postvej op til den yderste kant af Finnmarksvidda til en bjergkæde kaldet Beskardes. Langt væk fra byens lys giver denne tur de ideelle betingelser for at se nordlyset i et smukt vinterlandskab. Hvis vi er heldige, kan vi på turen se det storslåede nordlys danse hen over himlen eller blive forkælet med en smuk arktisk nattehimmel. Der kræves ingen tidligere erfaring for at køre snescooter. Det eneste du behøver er et almindeligt kørekort, og det er lige så enkelt som det er sjovt. Der vil blive givet en grundig sikkerhedsintroduktion og køreinstruktion, inden turen starter. I kører i par, en fører og en passager på hver snescooter, og der er mulighed for at skifte plads under turen. Turen 17:55 Mød os ved vores Æverntyr Adventure Store i centrum 5-10 minutter før turens start. Herfra kører vi dig til Gargia Valley, ca. 25 km fra Alta. 18:30 Vi ankommer til Gargia Lodge. Her vil du møde din guide og få en briefing om dagens tur. Du vil også få udleveret termodragter, støvler og handsker til turen. 19:00 Når I har fået tøj på, får I en sikkerhedsbriefing om snescooterne. Nu er vi klar og kan starte vores eventyr. 20:00 Vi ankommer til Beskades. Her vil vi tage et kort stop og nyde den fantastiske udsigt i alle retninger, inden vi kører tilbage ned til Gargia Lodge. 21:15 Vi ankommer tilbage til Gargia Lodge. 22:00 Vi sætter dig af i centrum af byen, hvor vi startede vores tur.

Fra Alta: På jagt efter nordlyset

3. Fra Alta: På jagt efter nordlyset

Denne tur fokuserer på at opleve nordlyset, og vi bruger op til 4 timer på at lede efter dette fantastiske fænomen. Vi starter aftenen med et lille foredrag om nordlyset. Det er for at give dig en forståelse af, hvordan det opstår, og derefter ser vi på forholdene for netop denne aften. Vi bruger vores lokalkendskab til at finde de bedste steder at opleve nordlyset danse på nattehimlen. Turen 18:55 Mød din guide ved vores Adventure Store i byens centrum - Markedsgata 6, 9510 Alta 19:00 Lær din guide at kende, og lær mere om det magiske fænomen nordlys. Du får også udleveret termodragter, støvler og handsker til turen. 19:30 Din guide kører dig til de bedste steder at se nordlyset. Afhængigt af vejret behøver vi måske ikke at køre langt Nyd showet Din guide vil medbringe varm te/kaffe og snacks. 23:00 Vi vender tilbage til vores Adventure Store. Vores guider vil gøre deres bedste for at finde nordlyset til dig, men da nordlyset er et naturfænomen, kan vi ikke garantere, at du ser det.

Alta: Alta Fjord Whale Watching Tour

4. Alta: Alta Fjord Whale Watching Tour

Tag med os på hvalsafari i Altafjorden, og oplev Nordnorges mest majestætiske dyr helt tæt på. En vintertur i Alta Fjord kan være en magisk oplevelse. Ja, det kan være koldt, men det kan være det værd for at få chancen for at se hvaler. For nylig er der dukket hvaler op i Alta Fjord. Hvalerne er migreret længere nordpå, så vi kan observere dem i vores område. De to mest almindelige arter i Altafjorden er kaskelothvaler og spækhuggere, men der er også gode muligheder for at se marsvin og timeglasdelfiner. Du vil blive forbløffet over de yngste hvalers legesyge og nysgerrige adfærd. Bemærk venligst: Der er ingen garanti for, at vi altid finder hvaler, eller at vejret er optimalt til at spotte hvaler. Hvis vi ikke ser nogen hvaler inden for to timer efter turen, kan kaptajnen foreslå at ændre turen til en kongekrabbetur, hvis vejrforholdene tillader det, eller vi kan fortsætte med at lede efter hvaler.

Alta: Guidet snescooter-safari på Finnmarksvidda med snacks

5. Alta: Guidet snescooter-safari på Finnmarksvidda med snacks

Nogle mennesker siger, at det at være på Finnmarksvidda-bjergplateauet er som at nå verdens ende. Og det er der, vi har planer om at tage dig hen på denne eventyrlige tur. At køre snescooter er ganske let og sjovt og en fantastisk måde at være i direkte kontakt med den arktiske natur på. Efter afhentningen kører vi dig til vores kontor, hvor vi giver dig varmt friluftstøj og andet nødvendigt udstyr. Vi vil forklare dig mere om planerne for dagen og give dig en sikkerhedsbriefing. På kontoret kan du også efterlade alt det, du ikke har brug for at medbringe på turen. Derefter kører vi i vores minibus til det sted, hvor vores snescootere er parkeret (ca. 30 minutter fra Alta by). Inden turen starter, får du instruktioner og praktiske demonstrationer af, hvordan du kører snescooteren. Når du bestiller aktiviteten, skal du være opmærksom på, at vi tilbyder to muligheder med to forskellige priser: - Enkelt fører: Du kører din snescooter alene uden passager. - Delte snescooter: Dette vælger du blot, hvis du kommer sammen med et familiemedlem eller en ven. Så kører I to og to (en fører og en passager pr. snescooter) med mulighed for at bytte plads undervejs på turen. Undervejs på turen vil der være nogle stop for at tage billeder af det majestætiske landskab, og vores guide vil gerne dele sin viden om områdets historie med jer. Du vil blive tilbudt varme drikkevarer og snacks. Dette er en ægte oplevelse for virkelig eventyrlystne mennesker. Vigtigt: Hvis du reserverer alene, skal du bestille en enkelt chauffør og ikke en delt tur.

Fra Alta: Morgeneventyr på snescooter

6. Fra Alta: Morgeneventyr på snescooter

Finnmark er hjemsted for den enorme Finnmarksvidda, Europas største bjergplateau. Med en enorm udsigt i alle retninger er Finnmarksvidda det ideelle sted at udforske med snescooter. På denne tur tager vi dig med uden for Alta til vores historiske, 150 år gamle bjerghytte i Gargia-dalen. Når vi har forberedt dig på den eventyrlige tur, tager vi dig med ad den gamle postvej helt op til kanten af Finnmarksvidda til en bjergkæde, der hedder Beskades. Gennem snedækkede skove kører vi op til de vidtstrakte bjergsletter. Her kan du opleve den ægte arktiske vildmark, kun omgivet af sne og himmel i alle retninger. Du vil lære om vores historie og den arktiske livsstil, mens du også vil opleve Finnmarks kulinariske side med lokalt fremstillede snacks. Vores certificerede guide vil vise dig, hvordan man kører snescooter og sørge for, at du får et eventyr, du sent vil glemme. Der kræves ingen tidligere erfaring for at køre snescooter. Alt, hvad du behøver, er et almindeligt kørekort, og det er lige så enkelt, som det er sjovt. Inden turen starter, får du en grundig sikkerhedsintroduktion og køreinstruktioner. I kører to og to, en fører og en passager på hver snescooter, med mulighed for at skifte sæde undervejs.

Fra Alta: Eventyrligt krydstogt i Alta Fjord

7. Fra Alta: Eventyrligt krydstogt i Alta Fjord

Alta er kendt for mange ting, og det mangfoldige miljø står øverst på listen, tæt fulgt af den rolige aura, der omslutter regionen. Dette adventure cruise med Icecube of Aurora tager dig med til de bedste steder i Alta Fjord, hvor du kan se på fugle og opleve flora og fauna i deres naturlige omgivelser. Mens du sejler gennem vandet, vil kaptajnen fortælle dig alt om Altas rige historie, herunder 'Tirpitz', det tyske krigsskib, de engelske malmminer og nordlysobservatoriet. Tiden flyver, mens du lytter til disse fascinerende historier. Denne tur tager dig også til unikke steder, hvor du kan se smukke fugle. Hvis du er interesseret i at se på fugle, vil du få øje på forskellige fugle på krydstogtet, herunder stormsvaler, måger, skarver og den mægtige havørn, for blot at nævne nogle få. Mens båden sejler i Alta Fjord, kan du også lejlighedsvis få øje på marsvin.

Fra Alta: Fjord- og hvaleventyr

8. Fra Alta: Fjord- og hvaleventyr

Om vinteren kommer hvalerne til de silderige fjorde i Nordnorge for at jage. Dette er en unik mulighed for at opleve hvalerne helt tæt på, mens du udforsker de smukke fjorde i Nordnorge. Du kommer til at nyde den smukke vinterhimmel, mens du er omgivet af bjerge og fjordenes dyreliv. Vi tilpasser startpunktet for denne tur til, hvor hvalerne sidst er blevet set, for at maksimere din chance for at se dem. Det kan betyde, at vi først skal køre i op til 1 time for at komme til vores havn. Når vi er på båden, sejler vi ud i fjordene for at lede efter pukkelhvaler og spækhuggere. Vi holder en sikker afstand og slukker for bådens motorer for at forstyrre hvalerne mindst muligt. Hvalerne er lige så nysgerrige over for besøgende, som vi er over for dem, så de vil højst sandsynligt komme og svømme rundt om vores båd. Bemærk venligst, at selvom vi gør vores bedste, kan vi ikke garantere, at vi rent faktisk ser hvaler på turen. Sæsonens start- og slutdato kan blive justeret i henhold til hvalernes vandringsmønstre.

Fra Alta: Hval- og havfuglekrydstogt

9. Fra Alta: Hval- og havfuglekrydstogt

Kom og se det norske dyreliv fra en båd. På denne hval- og fuglesafari med afgang fra Alta sejler vi ud på Altafjorden, mens vi beundrer det fantastiske kystlandskab. Altafjorden er stedet, hvor silden ankommer i oktober, og store flokke af hvaler mødes til et festmåltid. Arter som spækhuggere, pukkelhvaler og finhvaler kan ses her. I det omkringliggende område kan man se et andet storslået væsen, nemlig himlens herre, havørnen. Der er masser af andre fugle i området. Det samlede ophold ombord på båden varer i fem timer. Det er en kort tur for at se hvalerne samle sig, og der vil være masser af muligheder for at observere dem og tage et billede. Båden er opvarmet og har indendørs siddepladser og et udendørs dæk. Du får et tæt møde med Norges lokale dyreliv.

Sneskoeventyr til det fortryllende frosne vandfald

10. Sneskoeventyr til det fortryllende frosne vandfald

Når du træder ind på stien, der fører til det frosne vidunder Orvvosfossen, skal du forberede dig på at blive fortryllet af de unikke naturvidundere, der omgiver dig. Stien snor sig gennem et fredfyldt vinterlandskab med snedækkede træer, der giver et glimt af den uberørte skønhed i dette sneklædte rige. Hvis du følger stien i ca. 2 km, vil du stå foran det majestætiske frosne vandfald Orvvosfossen. Den krystallinske kaskade er et fascinerende syn, hvor vandet er blevet til is og harmonerer med de rolige vinteromgivelser. Så spænd sneskoene, indånd den sprøde vinterluft, og lad Altas fængslende vildmark vise dig vej, mens du dykker ned i dette frosne vidunder.

Alle aktiviteter

24 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Andre seværdigheder i Alta

Vil du se alle oplevelser i Alta? Klik her for en fuld oversigt