Vores mest anbefalede ting at gøre i Åndalsnes

Fra Åndalsnes: Gondolbilletter tur/retur

Fra Åndalsnes: Gondolbilletter tur/retur

Tag en genvej til den fantastiske fjord, og nyd panoramaudsigten over fjeldene fra Romsdalsgondolen. Book en enkeltbillet fra toppen eller bunden, eller en tur/retur fra enten toppen eller bunden. Nyd udsigten, og vælg at spise på restauranten på bjergtoppen eller tage på vandretur. En elektrisk svævebane, Norges første gondol bygget på bæredygtighedsprincipper, tager dig 1.679 meter fra fjorden op til bjerget Nesaksla (700 meter over havets overflade), der ligger lige over byen Åndalsnes. Turen op tager cirka 10 minutter. Nyd en 360-graders udsigt over de berømte Romsdalen-fjelde, herunder det imponerende Romsdalshorn, Vengetindene, byens centrum, frodige dale og den smaragdgrønne flod Rauma. I Eggen Restaurant på toppen kan du spise et måltid, mens du beundrer den fantastiske udsigt. Udforsk området ad korte, lette stier på bjergtoppen til de forskellige udsigtspunkter.

Åndalsnes: Trollstigen Viewpoint Bustur med en lokal guide

Åndalsnes: Trollstigen Viewpoint Bustur med en lokal guide

Turen starter i Åndalsnes centrum, hvor du bliver hentet af en bus. Undervejs til Trollstigen vil vores guide give dig de mest interessante historier fra området, både historiske begivenheder og mere aktuelle situationer, som f.eks. den store lavine på toppen af Trollstigen i påskeugen sidste år. Når du sidder i bussen, har du alle muligheder for bare at nyde udsigten, mens du lytter til guiden. På toppen af Trollstigen har du næsten 1 time til egen rådighed. Det giver dig tid til at gå hen til udsigtspunktet, købe noget i kiosken og/eller gavebutikken, eller måske har du lyst til at gå en kort tur gennem det smukke bjerglandskab? Bagefter kører bussen ned ad den kurvede Trollstigen-vej igen og kører tilbage til Åndalsnes.

Åndalsnes - Trollstigen & Trollwall Audio Guide Bustur

Åndalsnes - Trollstigen & Trollwall Audio Guide Bustur

Denne 3-timers audioguidetur starter lige ved siden af havnen. Vi forlader centrum og går ind i den smukke Rauma-dal, langs Rauma-floden fyldt med laks og de imponerende bjerge på begge sider, og vores rejse fører os til det første fotostop ved Trollmuren. Når vi har fået vores første indtryk af det imponerende bjerglandskab, fortsætter vi mod Trollstigen. Vi krydser "Soggebroen" ind i den smukke Isterdal, hvor den spektakulære serpentinvej "Trollstigen" begynder. Vores buschauffør tager os op ad 11 hårnålesving til plateauet, hvor vi har det næste fotostop. Fra et spektakulært udkigspunkt kan vi se hele sceneriet på denne imponerende bjergvej, inklusive de omkringliggende toppe og det vilde Stigfossen-vandfald. Efter en helt sikkert uforglemmelig tid på toppen af Trollstigen går ruten ned til Åndalnes igen. Lad os slappe af og lytte til vores audioguide, som vil fortælle os om Trollstigens og Åndalsnes' historie på vej tilbage til havnen.

Romsdalen: Raumabanens gyldne tog med audioguide

Romsdalen: Raumabanens gyldne tog med audioguide

Oplev spektakulær historie og nyd det majestætiske landskab med høje tinder og forrevne klippevægge på Norges mest mindeværdige jernbanerejse. Oplev Trollveggen, det tekniske mesterværk Kyllingbroen og de imponerende Verma-vandfald, mens du rejser på ruten. Start dit togeventyr på Åndalsnes station, og bliv budt velkommen om bord af togets værter. Sæt dig til rette i sædet til den første del af rejsen til Bjorli. Kig ud af vinduet for at beundre højdepunkter som Troldemuren og Verma-vandfaldet. Gør dit kamera klar til Kyllingbroen, den mest fotograferede jernbanebro i Norge. Download din audioguide på dit foretrukne sprog, og følg de historiske begivenheder undervejs. Få serveret unikke historier om dem, der har kæmpet og levet blandt skarpe tinder, spist af elven og besteget bjergene. Dyk ned i de historiske begivenheder under Anden Verdenskrig og rødderne til "det gyldne tog". Beundr den betagende natur, der passerer forbi fra dit vinduessæde. Få lidt frisk luft i en kort pause ved vores sidste stop på Bjorli togstation. Stig af toget, og nyd den fredfyldte skønhed i den omgivende natur, inden du stiger på igen for at køre tilbage.

Åndalsnes: Gondol og guidet bjergvandring

Åndalsnes: Gondol og guidet bjergvandring

En guide tager dig med op i gondolen og tager dig med på en vandretur rundt på toppen af bjerget. Du vil gå på en forberedt grussti og vil blive tilbudt en god blanding af historier fra regionen, der spænder fra 1800-historie til aktuelle begivenheder. Hvis du er heldig, får du måske kendskab til et par hemmelige, afsidesliggende steder, hvor du kan finde indre ro blandt majestætiske bjerge. Denne guidede aktivitet omfatter en billet til gondolbanen tur/retur. Romsdalens gondol er årets oplevelse, en genvej til den fantastiske udsigt over fjorden og fjeldene i Romsdalen. Den tager dig 708 højdemeter fra fjorden og op til bjerget Nesaksla, der ligger lige over byen Åndalsnes, omgivet af de berømte Romsdalen-bjerge. Gondolturen er ca. 5 min. lang. Er du klar til at udvide din viden om Romsdalen?

Åndalsnes - Mød troldene

Åndalsnes - Mød troldene

Udflugten starter i centrum af Åndalsnes, hvorfra vi kører langs lakseelven Rauma med bjerge, der rejser sig dramatisk på begge sider, før vi kommer til Europas højeste lodrette klippevæg, Trollveggen. Glem ikke at kigge bag dig, for der finder vi det berømte Romsdalshorn (1.524 meter). Efter et fotostop på cirka 15 minutter fortsætter turen langs Rauma-floden. Det rigtige troldeeventyr begynder, når vi krydser Soggebroen: Vi nærmer os Isterdalen, omgivet af majestætiske bjerge med navne som Kongen, Dronningen og Biskoppen. Bussen tager os hele vejen op ad Trollstigen (Troldevejen), en vej, der blev åbnet i 1936 med 11 hårnålesving. Hvert sving har sit eget navn, og vi kan finde dem på skiltene, der er placeret i hvert sving. Fra bunden af dalen, og på vej op til Trollstigen-plateauet, kan vi beundre det smukke vandfald Stigfossen med et lodret fald på 180 meter. Når vi når toppen af Trollstigen, tager vi en længere pause for at nyde de betagende udsigter over de forrevne bjerge og panoramaudsigten over Trollstigen-vejen, før vi går ned ad den naturskønne rute igen.

Åndalsnes: Guidet bustur til Troldemuren

Åndalsnes: Guidet bustur til Troldemuren

Denne tur starter fra Åndalsnes centrum, hvor du bliver hentet af en bus. Ombord på bussen vil din guide fortælle dig historier om legender, trolde og det første af mange forsøg på at bestige Troldemuren, samt interessante fakta om det omkringliggende område, dets geografi og historie. Troldemuren er en del af et mægtigt bjergmassiv, Trolltoppene, der tårner sig højt op over Romsdalen. Denne tur vil tage dig gennem denne spektakulære dal med Troll Wall Visitor Center som vores destination. Herfra gør vi et stop på 15 minutter (foto), så du kan beundre den imponerende bjergkæde på nært hold. Efter denne korte pause fortsætter den guidede bustur tilbage til centrum af Åndalsnes.

Fra Åndalsnes: Yoga på Nesaksla-bjerget og gondolbillet

Fra Åndalsnes: Yoga på Nesaksla-bjerget og gondolbillet

Romsdalen Gondol og yoga på Eggen Restaurant. En lokal yogalærer møder dig ved Romsdalsgondolen, og sammen tager I den 5 minutter lange gondoltur til toppen af Nesaksla og Eggen Restaurant. Her får du lidt tid til at se dig omkring og finde ro, inden yogatimen starter. Vores certificerede yogalærer tager dig med til en times hatha-, vinyasa- eller yin-yoga med udsigt til de fineste bjerge. Pas på din krop og dit sind med yoga i helt særlige omgivelser. Vi slutter altid af med en god afspænding. Der kræves ingen forkundskaber, klassen er egnet for alle. Efter timen har køkkenet tilberedt en lækker sund og nærende smoothie (vegansk). Der er også mulighed for at tage på bjergvandring og/eller nyde et måltid på Eggen Restaurant. Gondolen kører hver hele og halve time, så du kan komme ned igen, når det passer dig.

Ofte stillede spørgsmål om Åndalsnes

De mest populære seværdigheder i Åndalsnes

Oplevelser i Åndalsnes

Byer i Norge

Andre seværdigheder i Åndalsnes

Vil du se alle oplevelser i Åndalsnes? Klik her for en fuld oversigt