Athen

Vælg datoer

Seværdigheder i Athen

De 10 bedste attraktioner i Athen

Athen var engang selve civilisationens hjerte og langt mere avanceret, end noget andet samfund skulle blive i hundredevis af år fremover. Her kan du se, hvor langt det er muligt at nå, når mennesket værdsætter kunst og visdom højere end krig. Her et udpluk af aktiviteter og oplevelser i Athen, Grækenlands stolte, passionerede hovedstad.

 • Monastiraki

  1. Monastiraki

  Markedet i den gamle bydel er lige populært blandt turister og lokale. Selvom butikkerne især udstiller billige souvenirs, er der også mange gode tilbud for den mere sofistikerede smag.

 • Parthenon

  2. Parthenon

  Parthenon er ikke bare en gammel tempelruin, den er et ikon for hele den vestlige civilisation og dermed den vigtigste seværdighed i Athen!

 • Akropolis

  3. Akropolis

  Mange af de vigtigste bygninger i det gamle Athen blev opført inden for murene af dette kæmpestore citadel for at beskytte dem mod angreb udefra. Nok er det ruiner, men de holder sig godt i betragtning af deres høje alder.

 • Erechtheion

  4. Erechtheion

  Erechtheion blev opført på det sted, hvor Poseidon og Athene, ifølge legenden, kæmpede om at blive byens skytsgud eller gudinde. I antikken blev stedet faktisk anset for at være mere helligt end Parthenon.

 • Akropolis Museum

  5. Akropolis Museum

  I dag er Akropolis selvfølgelig mest af alt en ruin, et mindesmærke over Athens tidligere storhed og pragt. Men på museet kan du se næsten 4000 udgravningsgenstande fra området.

 • Athens Nationale Arkælogiske Museum

  6. Athens Nationale Arkælogiske Museum

  Dette nationale skatkammer der regnes for et af verdens bedste museer, huser mange af Grækenlands vigtigste kunstgenstande fra præhistorisk tid til senantikken.

 • Syntagmapladsen

  7. Syntagmapladsen

  Den storslåede plads for foden af det gamle kongelige slot er opkaldt efter den græske forfatning fra 1844 og har været lige siden været epicentret i græsk politik.

 • Templet for den olympiske Zeus

  8. Templet for den olympiske Zeus

  Dette vigtige tempel husede guldstatuen af Zeus, der var et af den antikke verdens oprindelige syv vidundere. I dag ligger templet i ruiner, men engang var det indbegrebet af dorisk arkitektur.

 • Niketemplet

  9. Niketemplet

  Nike er det oldgræske ord for sejr og dette fremtrædende tempel på Akropolis blev bygget til ære for byens skytsgudinde Athene, for at få hendes støtte i Athens krig mod Spatra. Men det virkede desværre ikke!

 • Plaka

  10. Plaka

  Dette historiske kvarter for foden af Akropolis er byens ældste og går under navnet "Gudernes Kvarter." Det er et skønt sted at vandre omkring og måske se en arkæologisk udgravning.

Planlæg dit besøg

 • Hvor skal jeg bo i Athen?

  Plaka er nok det bedste sted at bo i Athen, hvis du er interesseret i at gå på sightseeing omkring Akropolis. Selvom det er et meget populært turistkvarter, er der behageligt og roligt i gaderne. Fra Monastiraki-kvarteret, kommer du desuden nemt til Athens seværdigheder og det er her, i de livlige gader, du får fornemmelsen af det græske hverdagsliv.

 • Hvor mange dage skal jeg bruge i Athen?

  De fleste historiske seværdigheder ligger ved Akropolis, så du kan nå de arkælogiske steder, de bedste restauranter og mest populære markeder på 3 dage. Men hvor længe dit ophold skal vare, kommer selvfølgelig an på, hvad du vil have ud af dit besøg i Athen.

 • Hvordan kommer jeg rundt i Athen?

  Byen har busser med blå stoppesteder og sporvogne med gule stoppesteder. Hvis du vil med skal du vinke. Billetterne er billige men det er taxature også. Du kan desuden rejse med Athens nye elegante metro. Arbejdet med metroen blev forsinket, da det var umuligt at grave i fem minutter uden at støde på uopdagede antikke genstande.

Praktisk information

 • Sprog
  Græsk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+02:00)
 • Landekode
  +30
 • Bedste tid at tage dertil
  Der er dejligst om foråret og efteråret, hvor Athens vejr er varmt og der er færre turister.

Andre seværdigheder i Athen

Vil du se alle oplevelser i Athen? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Athen

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 17.532 anmeldelser

Først og fremmest er selve målet for turen i sig selv på alle måder rejsen værd. Som en stor bonus var guiden yderst kompetent og professionel, og var samtidig istand til at skabe en afslappet stemning undervejs på turen. Guiden gjorde samtidig et meget fint arbejde i forhold til at skabe et socialt rum for os gæster undervejs. Guidens fine arbejde åbnede - særligt på hjemturen - for en mængde spørgsmål om interessante græske og specifikt athenske forhold, som guiden kompetent og beredvilligt svarede på. Alt i alt fremragende.

Først og fremmest var Kostas en fremragende guide; han var yderst faglig kompetent, var en dygtig og klar formidler, besvarede beredvillig alle spørgsmål og havde fuldstændig styr på alle praktikaliteter. Bussen var tip top; der var taget flot hensyn til corona-situationen vedrørende afstand. Og endelig var selve rejsens mål - Delfi - fuldstændig vidunderlig.

Our first time in Athens and this is a great way to see the city! The guide was very informative and helpful with all you need to know about Athens. Super service from booking to the end. The bikes were great and we felt safe getting around on paths around the city. We definitely recommend this to anyone who as ever riding a bike.

Turen var good og det gav en god forståelse af de græske mytologiske guder. Vi havde en god tur. Men på den anden side kunne der godt fortælles lidt mere om erection og hvad det var en gud etc.

En rigtig go og anderledes måde At se Athen på, man skal dog ikke vente at få en masse historie om Athen, da det er forbeholdt aut. guides. Men bestemt alle pengene værd.