Athen
Vælg datoer

De bedste attraktioner i Athen

Se alle oplevelser i Athen

Topseværdigheder i Athen

De 10 bedste attraktioner i Athen

Athen var engang selve civilisationens hjerte og langt mere avanceret, end noget andet samfund skulle blive i hundredevis af år fremover. Her kan du se, hvor langt det er muligt at nå, når mennesket værdsætter kunst og visdom højere end krig. Her et udpluk af aktiviteter og oplevelser i Athen, Grækenlands stolte, passionerede hovedstad.

Monastiraki

Monastiraki

Markedet i den gamle bydel er lige populært blandt turister og lokale. Selvom butikkerne især udstiller billige souvenirs, er der også mange gode tilbud for den mere sofistikerede smag.

Parthenon

Parthenon

Parthenon er ikke bare en gammel tempelruin, den er et ikon for hele den vestlige civilisation og dermed den vigtigste seværdighed i Athen!

Akropolis

Akropolis

Mange af de vigtigste bygninger i det gamle Athen blev opført inden for murene af dette kæmpestore citadel for at beskytte dem mod angreb udefra. Nok er det ruiner, men de holder sig godt i betragtning af deres høje alder.

Erechtheion

Erechtheion

Erechtheion blev opført på det sted, hvor Poseidon og Athene, ifølge legenden, kæmpede om at blive byens skytsgud eller gudinde. I antikken blev stedet faktisk anset for at være mere helligt end Parthenon.

Akropolis Museum

Akropolis Museum

I dag er Akropolis selvfølgelig mest af alt en ruin, et mindesmærke over Athens tidligere storhed og pragt. Men på museet kan du se næsten 4000 udgravningsgenstande fra området.

Athens Nationale Arkælogiske Museum
Foto: Xuan Che @Flickr (CC BY 2.0)

Athens Nationale Arkælogiske Museum

Dette nationale skatkammer der regnes for et af verdens bedste museer, huser mange af Grækenlands vigtigste kunstgenstande fra præhistorisk tid til senantikken.

Syntagmapladsen

Syntagmapladsen

Den storslåede plads for foden af det gamle kongelige slot er opkaldt efter den græske forfatning fra 1844 og har været lige siden været epicentret i græsk politik.

Templet for den olympiske Zeus

Templet for den olympiske Zeus

Dette vigtige tempel husede guldstatuen af Zeus, der var et af den antikke verdens oprindelige syv vidundere. I dag ligger templet i ruiner, men engang var det indbegrebet af dorisk arkitektur.

Niketemplet

Niketemplet

Nike er det oldgræske ord for sejr og dette fremtrædende tempel på Akropolis blev bygget til ære for byens skytsgudinde Athene, for at få hendes støtte i Athens krig mod Spatra. Men det virkede desværre ikke!

Plaka

Plaka

Dette historiske kvarter for foden af Akropolis er byens ældste og går under navnet "Gudernes Kvarter." Det er et skønt sted at vandre omkring og måske se en arkæologisk udgravning.

Planlæg dit besøg i Athen

Hvor skal jeg bo i Athen?

Plaka er nok det bedste sted at bo i Athen, hvis du er interesseret i at gå på sightseeing omkring Akropolis. Selvom det er et meget populært turistkvarter, er der behageligt og roligt i gaderne. Fra Monastiraki-kvarteret, kommer du desuden nemt til Athens seværdigheder og det er her, i de livlige gader, du får fornemmelsen af det græske hverdagsliv.

Hvor mange dage skal jeg bruge i Athen?

De fleste historiske seværdigheder ligger ved Akropolis, så du kan nå de arkælogiske steder, de bedste restauranter og mest populære markeder på 3 dage. Men hvor længe dit ophold skal vare, kommer selvfølgelig an på, hvad du vil have ud af dit besøg i Athen.

Hvordan kommer jeg rundt i Athen?

Byen har busser med blå stoppesteder og sporvogne med gule stoppesteder. Hvis du vil med skal du vinke. Billetterne er billige men det er taxature også. Du kan desuden rejse med Athens nye elegante metro. Arbejdet med metroen blev forsinket, da det var umuligt at grave i fem minutter uden at støde på uopdagede antikke genstande.

Praktisk information

 • Sprog
  Græsk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+02:00)
 • Landekode
  +30
 • Bedste tid at tage dertil
  Der er dejligst om foråret og efteråret, hvor Athens vejr er varmt og der er færre turister.

Oplevelser i Athen

De mest populære seværdigheder i Athen

Byer i Grækenland

Andre seværdigheder i Athen

Vil du se alle oplevelser i Athen? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Athen

Helt fantastisk tur rundt i Athens gader med gode smagsoplevelser

Min søn på 12 og jeg deltog i byvandring med madoplevelse i Athen. Det var en rigtigt god tur og vi fik smagt på en masse spændende og gode retter. Vi fik set et bageri, små restauranter og det lokale kød/fiske marked. Vores guide Thalia var en rigtigt god guide og hun fik vist os rundt i byen samtidig med at hun fortalte historien om området og maden. Turen kan varmt anbefales.

Meget spændende tur med god historisk gennemgang

Min søn og jeg deltog i denne tur og det var helt fantastisk. Vores guide Kimon vidste alt om området og gav os en god gennemgang af historien bag. Jeg vil helt klart anbefale denne tur til andre.

Meget informativ introduktion og træning

Cool introduktion til nogle oprindelige olympiske discipliner: spyd, discus, kuglestød, længde spring og løb på den originale olympiske stadium. Sjovt for alle.

Athen: Olympisk træning Anmeldt af Bibi, 02/14/2018

Interessant rundvisning med en dygtig guide.

Super rundvisning med relevante emner. Kunne fintunes med oplysninger om mennesket af den tid - eks. levealder, mad, familieforhold etc.

Nem at komme til og kørte med 15-20 minutters interval

God måde at komme rundt i Athen på, der var 4 ruter med i biletten men nåede dog kun at prøve de to af dem. Kan kun anbefales.