Barcelona
Vælg datoer

De bedste attraktioner i Barcelona

Se alle oplevelser i Barcelona

Topseværdigheder i Barcelona

10 ting du skal se i Barcelona

Et godt fodboldhold, skønne strande, lækre tapas og fantastisk arkitektur. Der findes ikke noget dårligt at sige om Barcelona, Cataloniens hovedstad ud til Middelhavet. Her får du en række oplevelser, som du kan inkluderer i din rejseplanlægning.

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Din tur til Barcelona er ikke fuldendt uden et besøg i Sagrada Familia, der udsprang af den catalanske arkitekt Antoni Gaudis livlige fantasi og som blev erklæret en mindre basilika af Pave Benedikt 16. i 2010.

Passeig de Gracia

Passeig de Gracia

Passeig de Gracia løber nord for Plaça Cataluyna og er den rigeste vej i byen. Husk at kigge op når du spadserer ned ad gaden, og nyd den fantastiske arkitektur. 

Camp Nou

Camp Nou

Hvis du elsker fútbol, skal du tage til Camp Nou. Det er Spaniens største stadion, med plads til over 99.000 fans, og har været FC Barcelonas hjemmebane siden 1957.

Casa Milà (La Pedrera)

Casa Milà (La Pedrera)

Gaudis ambitiøse Casa Milà kaldes også for "stenbruddet" og er et af de mest berømte eksempler på det tidlige 20. århundredes calatanske modernisme (art nouveau).

Casa Batlló

Casa Batlló

Fra 1902 til 1906 ombyggede Gaudí et helt almindeligt lejlighedshus for tekstilmagnaten, Josep Batlló. Kom indenfor i Casa Batlló på en guidet tur, og oplev Gaudis utrolige detalje-arbejde.

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)

Nationalmuseet for catalansk kunst har til huse i det majestætiske Palau Nacional på toppen af Montjuïc. Tag derhen for kunsten, bliv for parken og den fantastiske udsigt.

Barri Gòtic (det gotiske kvarter)

Barri Gòtic (det gotiske kvarter)

Barri Gòtic ligger i Ciutat Vella-kvarteret og er hjertet af Barcelonas gamle bydel. Oplev dets romantiske, små gyder, som er den perfekte ramme for lækre tapas og fantastiske fotominder.

Montserrat-bjerget

Montserrat-bjerget

Du bør overveje at bruge en dag på at se det smukke, catalanske landskab. Montserrat-bjerget ligger 1 times togrejse fra Barcelona og er mest kendt for sit benedikterkloster, Santa Maria de Montserrat.

Plaça del Rei

Plaça del Rei

Plaça del Rei" er en plads fra det 14. århundrede, som ligger i det gotiske kvarter. Pladsen og det kongelige, catalanske palads, Palau Reial Major, tegner et billede af Barcelonas middelalderhistorie.

Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

Det byhistoriske museum bevarer og fortæller om Barcelonas historiske arv, helt tilbage til de romerske ruiner. Museet ligger på Plaça del Rei.

Planlæg dit besøg i Barcelona

Hvor mange dage skal du bruge i Barcelona?

Barcelona har masser af sjove ting at byde på - især hvis du også har tænkt dig at udforske det berømte natteliv. På 3 hele dage kan du nå at se de vigtigste Gaudi-bygninger og Picasso- og Miró-museerne. Du kan desuden sagtens bruge 1 uge eller mere i byen. Hvad skal du bruge de ekstra dage på? Du får god tid til at dase på stranden, besøge nabobyen Sitges eller shoppe i det gotiske kvarter.

Hvordan kommer du nemmest rundt i byen?

Barcelona er en dejlig by at udforske til fods. Du kan nemt slentre fra La Rambla til stranden og tilbage til det gotiske kvarter på en eftermiddag. Byen er ret flad, så cyklen er en oplagt mulighed. Hvis du er vild med at rejse rundt, så anbefaler vi en tur til Tibidabo, en gammel forlystelsespark fra 1890'erne med udsigt ud over hele byen. For at komme derop skal du tage metro, sporvogn og kabelbanen - og pariserhjulet, hvis det tæller med!

Hvilke ture er de sjoveste?

Godt at du spurgte! Der findes masser af muligheder for at give din tur til Barcelona et ekstra pift - fra luftballonture til cykelture til guidede ture rundt i alle Gaudis mesterværker. Mange af de arkitektoniske seværdigheder bliver endnu bedre med den historie og viden, som en guide kan tilbyde. Klik her og få en komplet liste over alle vores ture.

Praktisk information

 • Sprog
  Catalansk og spansk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +34
 • Bedste tid at tage dertil
  Barcelona er en strandby helt ind til benet og er derfor også mest livlig om sommeren. Hvis du vil opleve det ultimative Barcelona, så planlæg din tur omkring Sant Joan-festivallen, eller "ildnatten". Byen fejrer denne aften d. 23. juni hvert år med bål og fester til den lyse morgen.

Oplevelser i Barcelona

De mest populære seværdigheder i Barcelona

Byer i Spanien

Andre seværdigheder i Barcelona

Vil du se alle oplevelser i Barcelona? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Barcelona

Fremragende......hvis bare vi havde vist....

Hola-BCN fungerer fremragende til alle busser, tog, metro og metro/tog-ruter til lufthavnen. Når man køber det hjemmefra skal man hente kortet på nogle nærmere udpeget turistkontorer, som godt kan være svære at finde og som desværre lukker kl. 20.30. Så hvis du ankommer efter dette tidspunkt til Barcelona lufthavn, og har købt kortet så det gælder fra ankomstdagen, kan man altså ikke få det udleveret, og derfor er man nødt til at købe en seperat billet til centrum. Rigtig ærgerligt er det, når man så opdager, at man meget let og til samme pris, kan købe (døgnmaskine) et Hola BCN-kort på metro-stationen i lufthavnen. Det havde ikke alene sparret os for den ekstra udgift, men også en længere gåtur fra hotellet til turistkontoret, for at indløse vores kort. Altså: Kortet virker fremragende, men køb det på metrostationen i lufthavnen, hvis du ankommer efter kl. 20.30.

Hurtigt og nemt brug af kort til ubegrænset antal rejser.

Bor man centralt og elsker at gå, kan det næppe betales at have denne kort. Jeg skulle alligevel skifte linje på vej til lufthavnen. Stationen var kaotisk og alle info kun på lokalsprog. Derudover brugte jeg kortet kun til en tur/retur til park Güell. For mig ville det være smartere blot at købe en returbillet til shuttlebussen som kører dirrekte fra centrum til lufthavnens indgang uden at jeg skulle skifte undervejs og vente mellem forbindelser.

Enestående totaloplevelse med fin og uafhængig tolkning

Et helt fantastisk bygningsværk. Og en genial tolkning med gps, så vejledningen i ørerne holdt pause, når vi ventede på elevatoren og blev gentaget, når vi fordybede os. Fokus på at nyde og se - frem for at følge med en guide. Tak - især til Gaudis tilsyneladende ubegrænsede genialitet.

Inspirerende guidet tur med skøn indlagt restaurant. Varmt anbefales.

Et tilpas selskab på ca. 25 blev af en super guide fortalte om Monserat. God tid til at på egen oplevelse. Efter på hjemturen bespist på en dejlig restaurant med 3 retters menu. Kan varmt anbefales.

Kan klart anbefales, det er en stor oplevelse.

At se kirken bade invendig og udvendig er en utrolig stor oplevelse, den er et kunstværk. Der er lange køer, så en hurtigkø-billet kan klart anbefales.

Sagrada Familia: Fast-track-entrébillet Anmeldt af Martin, 08/20/2018