Belfast

Enter your dates to find available activities

Seværdigheder i Belfast

De 10 bedste aktiviteter og seværdigheder i Belfast

Belfasts kvarterer er spækket med kulturelle attraktioner og oplevelser, der fortæller om både lyse og mørke år i byens historie og fremviser en perlerække af kunst og arkitektur. Byens levende musikliv skal nok holde dig på benene til ud på de små timer enten på et moderne spillested eller en pub.

 • 1. Ulster Museum i Belfast

  Det bedste på dette fantastiske museum er nok Amarda-salen, der udstiller vraget af skibet Girona fra 1588, samt skatte af guld og personlige ejendele fra sunkne spanske flådeskibe.

 • Belfasts Rådhus

  2. Belfasts Rådhus

  Denne storslåede ny-barokbygning ligger, hvor byens lærredsmarked, White Linnen Hall, lå i 1800-tallet. På St. Patrick's Day og andre mærkedage er facaden oplyst i forskellige farver.

 • Belfast Castle

  3. Belfast Castle

  Begge de to tidligere slotte på Cave Hill brændte ned. Men den 3. Markise af Donegall iværksatte genopbygningen af det nuværende Belfast Castle i 1800-tallet, og det står stadig.

 • St. Anne's Cathedral

  4. St. Anne's Cathedral

  Byggeriet blev påbegyndt i 1899 og blev først afsluttet i 1981. Håbets Spir blev bygget på i 2006 og hæver sig op i 40 meters højde. Inde i katedralen finder du fine mosaikker og smukke farvede glasvinduer.

 • Grand Opera House i Belfast

  5. Grand Opera House i Belfast

  Det renoverede teater, der åbnede i 1895, opsætter opera, koncerter og musicals. I de konfliktfyldte år i Nordirland i 1991 og 1993, blev det beskadiget af eksplosioner.

 • Belfasts Botaniske Have

  6. Belfasts Botaniske Have

  Haven åbnede oprindelig som privat park i 1828 og blev åbnet for offentligheden i 1895. Palmehuset er den mest iøjnefaldende bygning med sin konstruktion i støbejern og glas.

 • 7. Sir Thomas and Lady Dixon Park

  Lady Dixon oprettede parken til minde om sin afdøde mand i 1959. Der findes 40.000 roser og en særlig have til minde om Diana, prinsessen af Wales. Hver sommer afholdes den berømte Rose Week, hvor roserne fejres med forskellige arrangementer i en hel uge.

 • Waterfront Hall

  8. Waterfront Hall

  Det store auditorium, ved havnefronten, afholder operaforestillinger og koncerter og kan rumme op til 2.000 gæster. Operahusets hvælvede kobbertag vil med tiden få samme irgrønne farve som taget på rådhuset og flere andre tage i byen.

 • Odyssey

  9. Odyssey

  Nordirlands vigtigste center for sport, koncerter og comedy-shows ligger i Belfasts Titanic Quater og omfatter SSE Arena, Odyssey Pavilion og W5.

 • Carrickfergus Castle

  10. Carrickfergus Castle

  En halv times kørsel fra centrum af Belfast ligger det normanniske slot, som har stået på Belfast Loughs kyst i 800 år. En guidet tur bringer dig helt tilbage til middelalderen.

Planlæg dit besøg

 • Hvor mange dage skal jeg bruge i Belfast?

  Fire dage giver dig mulighed for at tage på sightseeing i ro og mag og nyde Belfasts rytme. Tilføj et par dage til dit besøg i Belfast, hvis du har planer om at tage på ture i de omkringliggede områder, og for eksempel besøge Carrickfergus Castle eller Giant's Causeway.

 • Hvordan kommer jeg rundt i Belfast?

  "Det er nemt at bevæge sig rundt til fods i den indre by, da de fleste seværdigheder ligger rimelig tæt på hinanden. Busnettet kaldes Metro og kører fra kl. 06.00 til kl. 23.00 og Dronegall Square er omdrejningspunkt for den offentlige trafik. Taxa er også en mulighed, især hvis du misser den sidste bus.
  Det tager 30 minutter i bil til Carrickfergus og lige så lang tid med toget, der afgår fra Belfasts hovedbanegård hver halve time."

 • Hvor skal jeg bo i Belfast?

  Bliv i byens centrum, for eksempel i Cathedral Quarter, hvor det meste foregår. Her er natteliv, restauranter, pubber og kunst. Queen's Quarter er også et godt bud med butikker, caféer og barer.

Praktisk information

 • Sprog
  Engelsk, irsk, gælisk og ulsterskotsk
 • Valuta
  Engelske pund (£)
 • Tidszone
  UTC (+00:00)
 • Landekode
  +44
 • Bedste tid at tage dertil
  Højsæsonen varer fra maj til september, når vejret er varmt og messer, markeder og karneval er i fuld gang. Planlæg din rejse til Belfast i maj eller september, hvis du vil have sommerens fordele men færre turister.

Other Sightseeing Options in Belfast

Want to discover all there is to do in Belfast? Click here for a full list.

Det synes rejsende om Belfast

Samlet bedømmelse

4.7 / 5

baseret på 10.866 anmeldelser

Fantastisk tur til Giant’s Causeway og Game of Thrones lokationer afsluttende i Belfast. Føltes ikke som de 13 timer turen varede. Et must når man kommer til Dublin. Historien og den igangværende Brexit sætter også det hele i perspektiv, når man befinder sig midt i det.

Meget fin tur, godt organiseret og med god tid til at vandre på egen hånd undervejs. Dygtig guide, det var god til at fortælle - alt i alt meget fint.

utrolig skøn natur og guiden var fantastisk. Super sød, hjælpsom og havde utrolig mange spændende informationer

Great trip with a lot of beautiful stops. Brilliant guide (Derrick) and the bus driver (Shane) was very sweet.

Fantastisk at opleve den vilde, barske kyst. Dark Hedges og Belfast med Titanic museum.