Vores mest anbefalede ting at gøre i Berlin

Berlin: 1-times sightseeingbådtur med garanteret siddeplads

1. Berlin: 1-times sightseeingbådtur med garanteret siddeplads

Opdag nogle af de vigtigste vartegn i Berlin på en sightseeingtur i båd. Nyd en afslappende flodbådtur på Spree, og oplev seværdighederne i hjertet af denne travle by.   Tag afsted fra Friedrichstraße eller Nikolaiviertel. Den 1 time lange sightseeingtur fører dig forbi Reichstag (den tyske parlamentsbygning), igennem det nye Regierungsviertel (regeringskvarteret) og hele vejen til Haus der Kulturen der Welt (Verdenskulturhuset). Efter at have drejet ved Lutherbrücke (Luther-broen), skal du holde udkig efter Schloss Bellevue (Bellevue-paladset), "Beamtenschlange" (tjenestemandsbolig) og Siegessäule (Sejrssøjlen). Beundr Hauptbahnhof (hovedbanegården), Berliner Dom (Berlin Domkirke), Museumsinsel (Museumsøen) og Nikolaiviertal, det ældste boligområde i Berlin. Kom tilbage til enten Friedrichstraße eller Nikolaiviertel for at afslutte turen.

Berlin: 2,5-times bådtur på Spree-floden

2. Berlin: 2,5-times bådtur på Spree-floden

Oplev centrum af Berlin fra dets centrale vandvej, floden Spree, på en 2,5 timers kanalrundfart. Oplev byens vigtigste seværdigheder fra vandet, og mærk den travle bys puls. Start din rundtur på Friedrichstrasse, og kom forbi forbundskancelliet for at nå Schloss Bellevue med udsigt over Beamtenschlange (tjenestemandsboliger) og sejrssøjlen. Lyt til de informative audiokommentarer, mens du ser Berlins hovedbanegård og indenrigsministeriet, inden du fortsætter til Charlottenburg Slot. Herfra sejler du forbi Westhafen-kanalen, Berlin-Spandau-skibskanalen, Forbundsministeriet for økonomiske anliggender & energi og Hamborg Togstation. Du vil derefter sejle tilbage til Friedrichstrasse.

Rigsdagskuplen og regeringskvarteret: Guidet rundvisning

3. Rigsdagskuplen og regeringskvarteret: Guidet rundvisning

Den offentlige tur tilbydes kun på tysk. Turen handler om komplekse, historiske og politiske emner på tysk. På denne rundvisning i parlament- og regeringsdistriktet i Berlin vil du stifte bekendtskab med en del af Tysklands politiske historie. Begynd din rejse på Pariser Platz, og fortsæt til parlament- og regeringsdistriktet. Lær mere om berømte bygninger såsom Hotel Adlon eller Brandenburger Tor, og se seværdighederne fra et andet perspektiv. Kryds den historiske grænsesektor ved Brandenburger Tor, og få interessante oplysninger om Rigsdagsbygningen og dens komplicerede placering ved Berlinmuren. Dernæst vil du bevæge dig op på kuplen på Rigsdagsbygningen og lære mere om Forbundsdagens opgaver og pligter. Hør den fascinerende historie bag Rigsdagsbygningen, dens omdannelse til et moderne designet vartegn af Lord Foster og om det interessante økologiske koncept, som Fosters arbejde blev bygget på. Oplev Berlin fra oven, nyd byens skyline, og lær mere om byens fortid og nutid.

Berlin: Hop-on hop-off-sightseeingbustur med bådmulighed

4. Berlin: Hop-on hop-off-sightseeingbustur med bådmulighed

Udforsk Berlin i dit eget tempo med denne hop-on hop-off-bus. Rejs frit omkring i byen med veludstyrede sightseeingbusser. Udforsk Museumsinsel, gå ned ad Ku'Damm, den berømte shoppinggade, og få et glimt af det delte Berlin ved Checkpoint Charlie. Besøg Brandenburger Tor eller Rigsdagsbygningen med dens forunderlige glaskuppel. Der er en bred vifte af muligheder med busser, der kører gennem hele byen. Hvis du vil have endnu mere ud af din tur til Berlin, kan du kombinere dit buskort med en bådtur. Du kan indløse din bådbillet når som helst, og tilføje en afslappende 1-times bådtur på floden Spree til din oplevelse. Om sommeren er der også mulighed for at deltage i en guidet byvandring, så du kan få endnu mere dybdegående insiderviden om seværdighederne og vartegn. Stoppestederne for busturene er: Linje 1 (bus) • Alexanderplatz • Rotes Rathaus • Museumsinsel • Friedrichstrasse • Brandenburger Tor • Rigsdagsbygningen • Hauptbahnhof • Haus der Kulturen der Welt • Bellevue Slot • Siegessäule • Kurfürstendamm • KaDeWe • Lützowplatz • Kulturforum • Potsdamer Platz • Resterne af muren • Checkpoint Charlie • Gendarmenmarkt Linje 2 (bus) • Alexanderplatz • Frankfurter Allee • East Side Gallery • Ostbahnhof • Alexa • Rotes Rathaus

TV-tårnet i Berlin: Fast track-entrébillet

5. TV-tårnet i Berlin: Fast track-entrébillet

Med over 1,2 millioner besøgende om året er TV-tårnet på Alexanderplatz den mest populære attraktion i Berlin. Da så mange besøgende vil se den flotte udsigt hver dag, er det en rigtig god idé at købe entrébilletten på forhånd. Med denne billet får du fast-track-adgang. Du kan skippe de lange køer af mennesker, der venter, og tage direkte til observationsetagen, uden at du skal stå i kø i flere timer. Der venter dig et fantastisk syn fra toppen af Tysklands højeste tårn. Under dig vil du se den tyske hovedstad folde sig ud, så langt øjet rækker. Hold udkig efter byens berømte og ikoniske bygninger som Rigsdagsbygningen, Brandenburger Tor og Berlin Hovedbanegård. Du kan også se Olympiastadion, den berømte Museumsinsel ved siden af Berliner Dom og den moderne Potsdamer Platz. Følg Spree-floden og de steder, hvor du selv har været indtil nu.

Pergamonmuseet: Entrébillet

6. Pergamonmuseet: Entrébillet

Besøg Pergamonmuseet, hvis ombygning vil gøre det til et internationalt trækplaster blandt museerne i Berlin. Ombygningen er stadig igang, men det vil være muligt at opleve det meste af museet. Den antikke samling Pergamons antikke samling er en af verdens mest betydningsfulde samlinger af græsk og romersk kunst. Se de arkitektoniske bygningsværker fra det antikke Grækenland og Rom, herunder perlen fra romersk arkitektur: Markedsporten fra Miletus, der cirka er fra år 100 e.Kr.. Som en del af renoveringen vil salen med Pergamonalteret forblive lukket minimum indtil 2024. Mellemøstmuseet Mellemøstmuseet samler genstande fra 6.000 års kulturhistorie fra civilisationer som Mesopotamien, Assyrien og Anatolien. Blandt de 270.000 objekter er hovedattraktionerne genopførelsen af den overdådigt farverige Ishtar Port og Processionsvejen i Babylon fra Nebukadnesar d. 2.'s tid. Lad dig fascinere af de tidligste eksempler på skrift i form af kileskrift på lertavler fra Uruk. Museet for Islamisk Kunst Museet for Islamisk Kunst viser både mesterværker fra brugskunst og arkæologiske artefakter fra muslimske såvel som kristne og jødiske grupper fra det 8. til det 19 århundrede. Lad dig imponere af arkitektoniske værker, som du ikke finder på noget andet museum. Se den rigt dekorerede stenfacade på Mshatta-slottet og det berømte Aleppo-værelse med dets farverigt malede vægpaneler.

Berlin: Byvandring om Det Tredje Rige og den kolde krig

7. Berlin: Byvandring om Det Tredje Rige og den kolde krig

Hør om Berlins omtumlede nutidige historie på en 2-timers byvandring med en lille gruppe eller som privat mulighed. Mød din guide foran Brandenburger Tor, der var stedet for mange af byens begivenheder i det 20. århundrede. Lyt til ekspertkommentarer til de sidste dage af Anden Verdenskrig, og hør, hvordan porten blev et symbol på genforeningen af Tyskland efter 1989.  Få derefter mere at vide om den mærkværdige rigsdagsbrand i 1933, når du passerer det tyske parlament. Her kan du dykke dybt ned i de centrale begivenheder, der fandt sted efter udnævnelsen af Hitler som tysk kansler i 1933, hvad der er sket med bygningen siden murens fald i 1989, og hvordan den bruges i dag. Fortsæt din byvandring med korte stop til det sovjetiske krigsmindesmærke i Tiergarten. Der har du mulighed for at undersøge sovjetisk militærudstyr, der er håndgribelige kilder til byens historie.  Herfra tager du videre til mindesmærket for de myrdede jøder i Europa, en gribende dedikation til de jødiske ofre for Holocaust. Efter at have set stedet, hvor Hitlers bunker lå, fortsætter du til Hermann Görings enorme luftfartsministeriumsbygning i Detlev-Rohwedder-Haus, som senere blev stedet for grundlæggelsen af DDR i 1949. Derefter ser du, hvor SS- og Gestapo-institutionerne lå. Forestil dig, hvordan livet var på begge sider af Berlinmuren, mens du står ved en 200 meter lang strækning af muren. Selvom muren faldt for 30 år siden, giver dette sted stadig et håndgribeligt indtryk af byens historie. Rund byvandringen af ved Checkpoint Charlie, hvor din guide afslutter oplevelsen med anekdoter om dengang amerikanske og sovjetiske kampvogne stod i dødvande over for hinanden og de sidste timer før muren faldt.

Berlin: Rundvisning i regeringskvarteret og Reichstagskuplen

8. Berlin: Rundvisning i regeringskvarteret og Reichstagskuplen

Oplev højdepunkterne i Berlins regeringskvarter. Start i Futurium. En Berlin-guide vil fortælle dig spændende historier om det politiske Berlin. Du ser moderne bygninger, vigtige monumenter og Berlins vartegn. Lær interessante fakta. Glæd dig til underholdende anekdoter om Kancelliet og Rigsdagen. Efter turen kan du besøge Rigsdagen på egen hånd. Der er et ID-tjek ved indgangen til Rigsdagsbygningen. Guiden tager dig med til sikkerhedstjekket. Du bliver bedt om at give dine oplysninger på forhånd. Du vil modtage alle oplysningerne og et link til et tidsrum for besøget. Så kan du besøge kuplen. Du kan også besøge plenumssalen under kuplen. Besøget er gratis. Arrangøren tager sig af organisationen. Nyd en betagende udsigt fra tagterrassen og kuplen. Der er panoramaudsigt til mange seværdigheder. Et absolut højdepunkt i Berlin. Store perspektiver. Smuk arkitektur.

Berlin: Rigsdagsbygningen, Plenumsal og kuppel - på tysk

9. Berlin: Rigsdagsbygningen, Plenumsal og kuppel - på tysk

Oplev en spændende, varieret tur i Berlin på denne informative rundvisning gennem regeringensdistriktet. Besøg Plenumsalen og Rigsdagsbygningens kuppel, og få indsigt i historien om regeringensdistriktet på denne 45-minutters gåtur langs floden Spree. Se de gamle regeringsbygninger og de moderne regerings- og parlamentsbygninger bygget efter 1995. Se Jakob-Kaiser-Haus, Marie-Elisabeth-Lüders-Haus, og Forbundskancelliet. Efter rundvisningen udenfor passerer du gennem sikkerhedskontrollen for at komme ind i Rigsdagsbygningen. Lyt til en interessant fortælling i Plenumsalen, og lær det om det tyske parlaments historie samt interessante detaljer om Rigsdagsbygningen. Bliv klogere på bygningens historie og arkitektur samt genopbygningen af den britiske arkitekt Sir Norman Foster, der omdannede det til et af de mest moderne og innovative parlamentsbygninger i verden. Turens højdepunkt er et besøg på tagterrassen og Rigsdagsbygningens glaskuppel. Herfra kan du nyde den betagende udsigt over Berlin. Du kan blive oppe på toppen af Rigsdagsbygningen så længe, du vil, så længe det ikke er efter lukketid ved midnat.

Berlin: Apéro på Käfer i Rigsdagskuplens tagterrasse

10. Berlin: Apéro på Käfer i Rigsdagskuplens tagterrasse

Forudbestil din reserverede entré til Käfer-restauranten og nyd en apéro (før-middagsdrinks og snacks) fra dit eget bord i glaskuplen øverst i Rigsdagsbygningen, hjemsted for det tyske parlament. Tag plads i verdens eneste parlamentsbygning med en restaurant, der er åben for offentligheden, og få udsigt over byen fra fugleperspektiv, mens du nyder nogle delikatesser. Du kan starte med at vælge mellem tre forskellige tærter: Schwarzwald-tærte, speltnødde-eclair eller en æbletærte  Få serveret endnu flere lækre lækkerier, herunder en chokolademacaron, en karamel/pære-macaron, en mini citrontærte, en mini kanelsnegle, en pastramisandwich og en vegetarisk linse/hummus-sandwich. Nyd et glas (0,1) prosecco og en varm drik efter eget valg sammen med dine snacks. Efter måltidet er du velkommen til at gå på opdagelse i Rigsdagens glaskuppel (der er gratis audioguider til rådighed).

Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Berlin
Livlig og trendy – Tysklands pulserende hovedstad er en smeltedigel af historie og kultur.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Berlin

Alle aktiviteter

691 aktiviteter fundet
Sorter efter:
Side 1 af 44

Intense oplevelser

Udforsk omegnen af Berlin

Udforsk alle

Ofte stillede spørgsmål om Berlin

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Berlin?

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Berlin?

De bedste dagsture og -udflugter fra Berlin er:

Potsdam

Andre seværdigheder i Berlin

Vil du se alle oplevelser i Berlin? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Berlin

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 130.486 anmeldelser

Very nice trip, informative and interesting, our guide, Jim, was easy to understand and a good storyteller. A good lenght for walking around and hearing about the history of Berlin.

Fantastisk guide. Han fortalte meget spændende og med en humoristisk sans historie og nutid. Kan varmt anbefale denne tur med guide. 5 store stjerner herfra

Very Interesting ride with a lot of back story about the wall and the city’s history that you otherwise wouldn’t have learned.

Virkelig en god tur igennem krigen fra start til slut og fortælleren er på eget sprog. En stor bunker og god oplevelse.

Let at have bestilt offentlig transport hjemmefra, skulle kun hente mappen på Berlin Hovedbanegård