Feuerle Collection kombinerer internationale samtidskunstnere med kejserlige kinesiske møbler og gammel sydøstasiatisk kunst. Museet ligger i en tidligere bunker fra Anden Verdenskrig - renoveret af den britiske arkitekt John Pawson - og opfordrer til en samtale mellem forskellige perioder og kulturer. Når du udforsker samlingerne, får du et nyt perspektiv på de gamle og moderne værker, der er omgivet af imponerende arkitektur og sofistikeret lysdesign, som vil stimulere alle sanser.
Mød din ekspertguide, og begynd din tur gennem samlingerne. Beundre sten-, bronze- og træskulpturer fra Khmer-tiden fra det 7. til det 13. århundrede, kejserlig kinesisk lak og stenmøbler. Derudover kan du finde kinesiske lærde møbler af træ og sten fra Han-dynastiet til Qing-dynastiet fra 200 f.Kr. til det 18. århundrede. De suppleres af værker af samtidskunstnere, herunder Cristina Iglesias, Anish Kapoor, Zeng Fanzhi, James Lee Byars, Nobuyoshi Araki og Adam Fuss.
Oplev, hvorfor disse værker alle er blevet udvalgt og samlet af museets grundlægger Désiré Feuerle - en kender af asiatisk kunst, der var pioner i at sætte antikke genstande sammen med moderne kunst gennem en række banebrydende udstillinger i 1990'erne.
Den første Silk Room-udstilling er også tilgængelig indtil den 8. april 2022 i samlingens øverste stueetage. Silk Room har fokus på et udvalg af nyere værker af den britiske kunstner og forfatter Edmund de Waal, sidestillet med usete stykker fra samlingen.
"Ideen bag denne udstilling er at sætte det poetiske indhold i Edmund de Waals værker over for den tidløse karakter af ekstraordinære asiatiske præstationer fra det 6. og 16. århundrede. De Waal er en nutidig kunstner, men hans sjæl ser jeg i Rembrandt, i de italienske renæssancemaleres skønhed og i den historiske filosofi. De Waal er en historiefortæller, der transporterer dig til mørke områder, men også ind i lysets skønhed. Derfor kan de Waals bølger findes både i den gamle asiatiske kunst og i de europæiske mestres store bedrifter i Wunderkammern, som om de var set gennem en Morandis øje. de Waal skaber magiske imaginære kasser, der indeholder skønhed i tilskuernes øjne. De fleste mennesker ville se ham forbundet med porcelæn, men jeg mener, at hans kreationer med porcelæn går meget længere og længere end den følelse, som porcelæn skaber i vores øjne". (Désiré Feuerle)
Vi takker Studio Edmund de Waal og Galerie Max Hetzler, Berlin