Big Ben

Vælg datoer

Big Ben i London: 5 historiske fakta

Ikoniske Big Ben er Londons vigtigste vartegn. På trods af berømmelsen, er monumentet omgæret af mystik, selv navnet er en kilde til misforståelser. Her er 5 fascinerende fakta, som du kan tage med dig, når du besøger Big Ben og den engelske hovedstad.

 • Hvad er Big Ben?

  1. Hvad er Big Ben?

  Selvom mange tror, at Big Ben er navnet på det smukke klokketårn, så er det faktisk navnet på den største af de klokker, der skjuler sig inde i tårnet. Tilsammen kaldes hele byggeriet Elizabeth Tower.

 • Hvordan fik klokken sit kaldenavn?

  2. Hvordan fik klokken sit kaldenavn?

  Officielt kaldes den 13 tons tunge klokke for Great Bell. Den fik kaldenavnet Big Ben for at ære Sir Benjamin Hall, der var kommisær for offentlige arbejder og hvis navn er indgraveret i klokken.

 • Hvornår slår Big Ben?

  3. Hvornår slår Big Ben?

  Klokkeværket ringer hvert kvarter mens Big Ben kun slår hver hele time. Man kan høre klokkeslagene hele 14 km derfra!

 • Hvor gammel er Big Ben?

  4. Hvor gammel er Big Ben?

  Big Ben blev støbt d. 10. april 1858, så i 2015 blev klokken 157 år. Det var imidlertid først d. 11. juli 1859, at Big Ben slog for første gang, derfor mener nogen, at den virkelige fødselsdag ligger på denne dato.

 • Hvordan kan klokken stadig gå præcist?

  5. Hvordan kan klokken stadig gå præcist?

  Hvor utroligt det end lyder, bruger klokketårnets pendul stadig en stabel pennies for at gå præcist. Hvis man tilføjer en penny, går uret 40 procent af et sekund hurtigere hver dag og omvendt hvis man fjerner en penny.

Planlæg dit besøg

 • Kom tættere på

  På klokketårnets yderside er der mange smukke detaljer og ornamenterede udsmykninger, men da tårnet er 96 m højt, er det umuligt at se mange af dem nedefra. Det er en god ide at tage en kikkert med, hvis du virkelig skal se, hvor smukt tårnet er.

 • Hvornår skal jeg tage dertil?

  Den bedste tid at lytte til Big Ben er ved middagstid, når den store klokke slår 12 slag. Det er imidlertid den tid på dagen, med flest besøgende. Hvis du vil undgå mylderet, er det bedst at besøge Big Ben tidligt om morgenen eller om aftenen, og på hverdage er der færre besøgende end i weekenden.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Der er guidede ture hver lørdag, men tjek de præcise tidspunkter på nettet.
 • Hvad er prisen?
  Det er gratis at se tårnet udefra, men prisen på billetter til Big Ben og en tur indefor i bygningen med guide ligger på 18-25 GBP og opefter afhængigt af tilvalg.
 • Får jeg brug for en guide?
  Alle hop-on-hop-off-busser standser ved Big Ben, men det er en god ide at finde en guidet tur gennem parlamentet, for at høre mere om Big Ben på nærmeste hold.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Tag metrolinjerne District, Circle eller Jubilee til Westminster, eller tjek bustiderne ud for alternative muligheder.
 • Yderligere tips

  • Det er forbudt at tage billeder, filme og at tale i i mobiltelefon inde i parlamentsbygningerne.

Andre seværdigheder i Big Ben

Vil du se alle oplevelser i Big Ben? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Big Ben

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 7.557 anmeldelser

Jeg lavede disse aktiviteter den første hele dag, jeg var i London, og det var det værd! Bussen hjalp mig med at finde vej til gaderne, da det er et net og ikke et gitter. Jeg kunne godt lide, at du får et sæt øretelefoner til at lytte til lydguiden på bussen, når du støder på vartegn og kvarterer. Hvis du vil besøge vartegn, monument eller udforske mere, hopper du bare af og stiger på en anden Big Bus, når du er færdig. En fantastisk og praktisk måde at se byen på - der er så meget! London Eye og envejs-flodkrydstogt på Themsen var prikken over i'et, begge havde en smuk udsigt.

Nød virkelig vores tur til London og vores pakke, vi købte. Vi ønskede at køre London Eye og hop on hop off bussen - flodkrydstogtet var en ekstra ekstra smidt ind og endte med at blive højdepunktet. Vi endte med at gå det meste af vejen rundt i byen og brugte kun bussen to gange - begge gange for kun at gå et stop. Storslået udsigt fra London Eye - men krydstogtet var bare vidunderligt. Vi gik fra Tower Bridge til Westminster. Fyren, der talte, var virkelig sjov og fakta super interessant. Baileys varme chokolade ombord også lækker. Vil absolut anbefale.

Hvilken fantastisk rejse. Det er første gang, vi har været på en sejltur op ad Themsen, men på grund af denne tur skal vi helt sikkert igen. Fra online bookingprocessen til at komme af i slutningen af turen var det almindelig sejlads (undskyld ordspillet). Alt var så let. Ribbensturen var strålende, selvom du ikke kunne høre nogen kommentarer, var det bare så sjovt at fremskynde Themsen. Piloten lavede nogle vendinger under højhastighedsafsnittet, og det var strålende. Jeg vil helt klart anbefale dette firma, og jeg ser frem til at booke hos dem igen.

Min mand, 12-årige søn og jeg nød virkelig denne nattur. Det gav os noget sjovt at lave om aftenen, som ikke krævede flere gåture - fantastisk pause for fødderne! Tour guide var fremragende og meget informativ. Vi lærte meget. Vi sad i toppen af open air-bussen, hvilket var sjovt. Jeg anbefaler at samle sammen, da det blev køligt midtvejs i turen. Jeg vil meget anbefale denne tur som en underholdende og sikker måde at se byen og lysene om natten.

Had a nice trip around the city, visiting some of the major must see spots.