Big Ben

Vælg datoer

Big Ben i London: 5 historiske fakta

Ikoniske Big Ben er Londons vigtigste vartegn. På trods af berømmelsen, er monumentet omgæret af mystik, selv navnet er en kilde til misforståelser. Her er 5 fascinerende fakta, som du kan tage med dig, når du besøger Big Ben og den engelske hovedstad.

 • Hvad er Big Ben?

  1. Hvad er Big Ben?

  Selvom mange tror, at Big Ben er navnet på det smukke klokketårn, så er det faktisk navnet på den største af de klokker, der skjuler sig inde i tårnet. Tilsammen kaldes hele byggeriet Elizabeth Tower.

 • Hvordan fik klokken sit kaldenavn?

  2. Hvordan fik klokken sit kaldenavn?

  Officielt kaldes den 13 tons tunge klokke for Great Bell. Den fik kaldenavnet Big Ben for at ære Sir Benjamin Hall, der var kommisær for offentlige arbejder og hvis navn er indgraveret i klokken.

 • Hvornår slår Big Ben?

  3. Hvornår slår Big Ben?

  Klokkeværket ringer hvert kvarter mens Big Ben kun slår hver hele time. Man kan høre klokkeslagene hele 14 km derfra!

 • Hvor gammel er Big Ben?

  4. Hvor gammel er Big Ben?

  Big Ben blev støbt d. 10. april 1858, så i 2015 blev klokken 157 år. Det var imidlertid først d. 11. juli 1859, at Big Ben slog for første gang, derfor mener nogen, at den virkelige fødselsdag ligger på denne dato.

 • Hvordan kan klokken stadig gå præcist?

  5. Hvordan kan klokken stadig gå præcist?

  Hvor utroligt det end lyder, bruger klokketårnets pendul stadig en stabel pennies for at gå præcist. Hvis man tilføjer en penny, går uret 40 procent af et sekund hurtigere hver dag og omvendt hvis man fjerner en penny.

Planlæg dit besøg

 • Kom tættere på

  På klokketårnets yderside er der mange smukke detaljer og ornamenterede udsmykninger, men da tårnet er 96 m højt, er det umuligt at se mange af dem nedefra. Det er en god ide at tage en kikkert med, hvis du virkelig skal se, hvor smukt tårnet er.

 • Hvornår skal jeg tage dertil?

  Den bedste tid at lytte til Big Ben er ved middagstid, når den store klokke slår 12 slag. Det er imidlertid den tid på dagen, med flest besøgende. Hvis du vil undgå mylderet, er det bedst at besøge Big Ben tidligt om morgenen eller om aftenen, og på hverdage er der færre besøgende end i weekenden.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Der er guidede ture hver lørdag, men tjek de præcise tidspunkter på nettet.
 • Hvad er prisen?
  Det er gratis at se tårnet udefra, men prisen på billetter til Big Ben og en tur indefor i bygningen med guide ligger på 18-25 GBP og opefter afhængigt af tilvalg.
 • Får jeg brug for en guide?
  Alle hop-on-hop-off-busser standser ved Big Ben, men det er en god ide at finde en guidet tur gennem parlamentet, for at høre mere om Big Ben på nærmeste hold.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Tag metrolinjerne District, Circle eller Jubilee til Westminster, eller tjek bustiderne ud for alternative muligheder.
 • Yderligere tips

  • Det er forbudt at tage billeder, filme og at tale i i mobiltelefon inde i parlamentsbygningerne.

Andre seværdigheder i Big Ben

Vil du se alle oplevelser i Big Ben? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Big Ben

Samlet bedømmelse

4.2 / 5

baseret på 2.837 anmeldelser

Skøn måde at opleve byen på.

Min datter på 11 år og jeg var begge meget begejstrede for den guidede cykeltur. Vi cyklede mest på cykelstier og vi var begge trygge ved at følge guiden, når nu vi skulle huske på at cykle i modsatte side :-) Vi kom rundt mange små og interessante steder på vores cykler, og fik mange anekdoter med på vejen. Jeg kan varmt anbefale guidede cykelture.

for dyrt, iforhold til ,hvad man kan nå at benytte, ( vi købte 2 dages tur). Themsen - turen var rigtig god, med en god tour guide fortæller med humoristisk sans, der fortalte på et forståeligt engelsk.

Spændende og informativt

Super god guide som var god historie fortæller og kunne svare på alle vores spørgsmål.

Sjovt koncept. Velorganiseret. God stemning. Lækre kager og sandwich.

Fantastisk guide og super spændende tur. Kan klart anbefales