Ting at foretage sig
Bologna

Denne norditalienske by kombinerer et rigt lokalt køkken, ikoniske luksusbiler og smukke tårne og søjlehaller.

Vores mest anbefalede ting at gøre i Bologna

Bologna: 2-timers guidet byvandring i centrum

1. Bologna: 2-timers guidet byvandring i centrum

Tag på en klassisk vandretur gennem gaderne i Bolognas centrum. På denne guidede tur kan du opleve Bolognas historie og de vigtigste kulturelle seværdigheder. Stop ved Asinelli-tårnet, Neptun-fontænen og Basilica di San Petronio. Mød din guide, og gå gennem byens gader og beundr arkitekturen og oplev de mest berømte kulturelle seværdigheder. Se Bolognas tårne og forundres over deres højde og betydning. Slentrer derefter gennem Quadrilatero-markedet, og lær vigtige historiske fakta. Få et ønske ved Neptun-fontænen og se, om det går i opfyldelse. Se derefter Basilica di San Petronio, mens din guide fortæller om dens historie og byder dig velkommen til Bologna.

Rundvisning i udstillingen "Mimmo Paladino i Pavens

2. Rundvisning i udstillingen "Mimmo Paladino i Pavens

Endnu en stor kunstner er inviteret til at udstille i de pragtfulde lokaler fra det 16. århundrede i Palazzo Boncompagni i Bologna: Efter udstillingerne med Michelangelo Pistoletto, Marino Marini og Aldo Mondino organiserer Palazzo Boncompagni Foundation nu en udstilling med værker af Mimmo Paladino, en internationalt anerkendt kunstner. Mimmo Paladino vender dermed tilbage for at udstille efter mange år i Bologna, en by, som han altid har elsket på en særlig måde, og som han har haft tætte bånd til, lige fra det broderlige venskab med Luico Dalla til den æresgrad, han fik tildelt i 2020 af Alma Mater-universitetet. Paladino, der er en alsidig kunstner, har med succes udfordret sig selv med flere kreative sprog, fra maleri og skulptur til skrivning, teaterscenografi og filminstruktion, og har bragt sin særlige poetik til alle områder. Udstillingen, der er kurateret af Silvia Evangelisti, vil præsentere omkring tyve vigtige værker, malerier og store skulpturer, der er særligt betydningsfulde i kunstnerens poetik, og som dokumenterer hans forskning gennem de sidste tyve år. I midten af den pavelige audienssal vil der være en monumental installation af tretten sorte heste; to høje og hieratiske figurer af en kriger i bronze vil byde besøgende velkommen ved indgangen til den overdækkede Loggia, som også vil være vært for den stemningsfulde installation af de syv tegn-ideogrammer af Respiro fra 1995, og en stor bronzehjelm fra 1998 furet i relief af mystiske tegn - tal, labyrinter, bogstaver fra et ukendt sprog. I de indre rum er der malerier, bl.a. en ny serie med 6 sorte madonnaer opstillet i et enkelt suggestivt rum.

Fra Bologna: San Luca-togbillet tur/retur og smagsprøver på mad

3. Fra Bologna: San Luca-togbillet tur/retur og smagsprøver på mad

San Luca-basilikaen er et af Bologna bys symboler. Sanctuary ligger på Monte Guardia og er forbundet med byens centrum gennem verdens længste sammenhængende portico, der består af 666 arkader. På mødestedet får du et kort og en køreplan for toget tilbage, som kører hvert 45. minut. Du vil også modtage en kupon til madsmagningen. Denne tur afgår hver dag og hjælper dig med at opleve byen fra om bord på San Luca Express-toget, hvor audioguiderne, der fås på 8 sprog, fortæller dig om byen indtil din ankomst til San Luca-basilikaen. Her kan du besøge basilikaen i dit eget tempo og bestemme, hvornår du vil vende tilbage ved at konsultere køreplanerne på kortet. Om bord finder du en medarbejder, som byder dig velkommen og giver dig alle de oplysninger, du måtte have brug for. Når du vender tilbage, får du mulighed for at smage på typiske produkter på et af de historiske markeder.

Bologna: Madvandring med en lokal guide

4. Bologna: Madvandring med en lokal guide

Tag på en gastronomisk rejse med en lokal i Bologna, og udforsk skjulte perler, som kun de lokale kender til. Smag pålæg, forskellige typer ost og vin, og opdag, hvad der gør det italienske køkken til noget særligt. Når du møder din guide, kan du opleve, hvordan en lokales dagligdag i Bologna er. Start med en rigtig italiensk morgenmad i byens bedste pasticceria, før du går videre til at købe og smage pålæg, oste og brød. Du får også lov til at smage lidt lokal vin. Gå derefter gennem den gamle bymidte og hør nogle historiske anekdoter om byen og dens køkken. Prøv to ikoniske hjemmelavede pastaretter i et klassisk Osteria Bolognese, parret med lokal vin, sammen med en overraskende lokal ret. Afslut din gastronomiske rejse med den bedste gelato i byen.

Bologna: Selvguidet skattejagt og tur til højdepunkterne

5. Bologna: Selvguidet skattejagt og tur til højdepunkterne

Lær Bologna at kende i dit eget tempo på denne interaktive scavenger hunt walking tour, som du kan afspille på din telefon. Løs gåder, interagér med byens vigtigste attraktioner, og lås interessante fakta og legender op. Nyd en ideel udendørs aktivitet for førstegangsbesøgende, par, grupper, familier og børn, som kan bruges som en fantastisk teambuilding-aktivitet. Løs gåder uden for ti Bologna attraktioner. Brug ledetrådene ved hver attraktion til at finde din næste destination. Nyd udfordringen ved at bruge logik, fantasi, observation og holdånd for at gennemføre spillet. Føl tilfredsstillelsen ved at løse hver gåde. På hvert stop skal du lære om attraktionen og løse en stedbaseret gåde, som kun kan løses, hvis du når det specifikke sted. Brug logik, fantasi, observation og holdånd til at låse den korrekte kode op og afsløre den næste destination i sightseeingspillet om byen. Har friheden til at sætte turen på pause eller genoptage den, når du vil. Beundre byen i dit eget tempo. Opdag interessante oplysninger og fakta om byen. Tag så mange billeder, som du har lyst til. Du kan begynde at spille når som helst, tidsplanen er vejledende. Start din tur ved Bologna-tårnene. Besøg Biblioteca Salaborsa med sine unikke arkiver. Fotografer det kommunale kompleks Palazzo d'Accursio og kapellet, og beundr Santuario di Santa Maria della Vita med sin originale gotiske stil og livagtige skulpturer. Så kan du tage til Salina-paladset og Osteria Le Sette Chiese for at få nogle uovertrufne fotomuligheder. Beundr den smukke Piazza Minghetti og det indre af Basilica di San Domenico. Det lille, men mirakuløse Oratorio dello Spirito Santo er værd at bruge tid på, og prikken over i'et er Kirke af den hellige frelser.

Bologna: Byrundtur med rød bus og lokal madsmagning

6. Bologna: Byrundtur med rød bus og lokal madsmagning

Oplev Bologna komfortabelt i en åben bus, så du kan beundre og fotografere alle byens største seværdigheder. Når du ankommer til mødestedet, vil personalet byde dig velkommen om bord. Vælg mellem en audioguide på 10 forskellige sprog for at få mere at vide om de specifikke seværdigheder samt byens generelle historie. Derefter kører du gennem byen og får udsigt til nogle af de mest berømte seværdigheder. Hop på og af i din fritid ved nogle populære steder som f.eks: - Basilica San Petronio - Palazzo dei Notai - Palazzo Comunale - Palazzo di Re Enzo - Palazzo del Podestà, - Asinelli- og Garisenda-tårnet - Museo Civico Archeologico - Archiginnasio - Palazzo Bevilacqua - Porta Saragozza - Palazzo Bentivoglio - Fontana del Nettuno - Teatro Comunale. Efter turen kan du nyde en madtur på et historisk marked i Bologna, hvor du kan smage lokale delikatesser.

Bologna: Marconi Airport Bus Transfer til/fra Firenze City

7. Bologna: Marconi Airport Bus Transfer til/fra Firenze City

Undgå besværet med offentlig transport før eller efter din flyrejse. Læn dig tilbage og slap af om bord på en Appennino Shuttle med aircondition og ekstra benplads, mens du bliver kørt til lufthavnen eller Piazzale Montelungo i Firenze centrum. Drag fordel af hjælpsomt personale, som vil hjælpe dig. Vælg en 1-vejs shuttleservice til eller fra lufthavnen. Bliv mødt af personale, som venter på, at du stiger om bord på bussen. Hop om bord, og få din bagage stuvet sikkert væk. Slap af i en moderne bus med aircondition, og nyd udsigten over Toscana-regionen. Ankomst til Bologna lufthavn eller Firenze centrum.

Bologna: Entrébillet til Lamborghini Museum

8. Bologna: Entrébillet til Lamborghini Museum

Udforsk Lamborghinis historie, dens ikoniske modeller og rundvisninger på produktionslinjerne i Automobili Lamborghini Museum. Se produkterne af 60 års innovation, der projicerer Lamborghini ind i fremtiden. Oplev Lamborghinis historie fra de første visionære kreationer af geniet Ferruccio Lamborghini, såsom Miura og Countach. Lær om de nyere og eksklusive supersportsvogne som Huracán Performante, Aventador SVJ og de få eksemplarer af Centenario, Sesto Elemento og Veneno, til de første Lamborghinier med hybridteknologi i dag, Sian og Countach LPI 800-4.

Bologna: 3-timers hemmelig madtur

9. Bologna: 3-timers hemmelig madtur

Tag til Quadrilatero-området, Bolognas pulserende hjerte, for at starte din 3-timers madtur. Gå væk fra de slagne stier, opdag uventede seværdigheder, og hør fantastiske historier om byens oprindelse og traditioner. Vi starter med en traditionel velkomstsweet. Derefter besøger vi et af byens ældste salumerier for at smage et udvalg af lokalt charcuteri. Du kan nyde Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Parma og mange andre regionale pålægstyper. Dernæst besøger vi en pastabutik, hvor vi får en demonstration og en smagsprøve på frisk, håndlavet pasta lavet kun til os. På Quadrilatero nipper vi til forskellige typer 8,12,25 år gammel balsamicoeddike fra Modena. Vi stopper i Bolognas ældste taverna for at få et glas af den bedste lokale vin. Vi slutter af på en sød måde med en traditionel håndlavet gelato. Som på alle vores ture er der vores lækre Secret Dish.

Bliv sulten Bliv Bologna

10. Bliv sulten Bliv Bologna

FØLG og TEKST mig på IG @stayhungrystaybologna FØR du booker timen for at få en særlig GAVE fra mig! En flaske vin fra min private samling til dig! Du kan også se flere billeder om klassen OPFØRT I TOP 50 VERDENS OPLEVELSE I 2023 !!! Måltidet vil blive serveret i min hyggelige stue med en afslappende stearinlysatmosfære om natten og jazzmusik i backgorund Aircondition i alle lejligheder for fuldstændig afslapning, stearinlys og italiensk jazzmusik som baggrund under dit måltid :) Vi starter med en Aperitivo med et glas vin og min HJEMMELAVEDE PIZZA - meget velsmagende! Som hovedret vil du lære at lave 2 FORSKELLIGE SORTER PASTA, der er typiske for byen Tortelloni Tagliatelle TILBEREDT MED TO SAUCER: Ragu' (Bolognaise-sauce) Sauce med friske cherrytomater og basilikum Du vil forvandle et simpelt æg til en rigtig ret helt fra bunden. DU laver dejen manuelt, og jeg lærer dig alle kokkens hemmeligheder. Under måltidet tilbyder jeg en afslappende vinsmagning, hvor jeg guider dig gennem nogle af de bedste italienske druer. Du lærer om historien bag hver flaske og producent, og hvordan du matcher den perfekte vin til den rigtige mad. Et meget præcist udvalg af de BEDSTE druer i Italien, som du kan VÆLGE imellem: sangiovese, merlot, chianti, pinot grey, chardonnay fra økologiske italienske producenter. UBEGRÆNSET VIN er inkluderet, vi kan åbne lige de flasker, du vil :) Vegetarisk menu' 100% muligt, alle økologiske grøntsager DESSERT: Dit livs bedste TIRAMISU, det lover jeg! Min bedstemors opskrift, som er gået i arv i min familie i 80 år! Super cremet og velsmagende! Jeg har en sød lille rød kat i huset, som hedder Ragu' :)

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Bologna

Alle aktiviteter

Ofte stillede spørgsmål om Bologna

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Bologna?

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Bologna?

De bedste dagsture og -udflugter fra Bologna er:

Firenze

Andre seværdigheder i Bologna

Vil du se alle oplevelser i Bologna? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Bologna

Samlet bedømmelse

4.5
(1.954 anmeldelser)

Turen fra var fremragende fra start til slut. Gabrielle, vores rejseguide var virkelig venlig og satte hurtigt alle til rette i gruppen med sine varme karismatiske manerer. Desuden gjorde hans fremragende dybdegående madkendskab ved hvert stoppunkt absolut hele touroplevelsen virkelig interessant og underholdende. Du vil ikke blive skuffet over at vælge denne tur, og skulle du være så heldig at få Gabriele som din guide, vil det være en ekstra bonus oven i alle de lækre lækre madsmagninger, som du vil nyde på turen.

Meget flot og interessant togtur, som basilikaen (inkluderet i aktiviteten). Jeg råder dig kraftigt til at tage billetter én gang der til kuplen, som giver dig udsigt over et storslået landskab mellem byen og skoven! Derudover blev vi budt velkommen som konger, vi havde et bykort og 2 billetter til smagninger (hovedret og dessert), hvilket vi satte stor pris på! Jeg råder dig til at udføre aktiviteten i begyndelsen eller midten af dit ophold, men gå ikke glip af det.

Vi fik en god introduktion til den smukke by Bologna og benyttede derefter de gratis mad- og gelato-kuponer og besøgte butikken med balsamicoeddike. Lederen gav både min ven og jeg 10% rabat på vores køb, som vi satte pris på. Vores guide Irene er altid elskelig og engagerende, pakken var fuld af nyttig information og værdikuponer. Tak for den store oplevelse!

Meget velorganiseret. Det er en nem og behagelig måde at få en første kontakt med byen på.

Alt sammen positivt.... skam med vejret. OPERATØREN LAURA MEGET venlig