Vores mest anbefalede ting at gøre i Brandenburg

Fra Potsdam: 90-minutters bådtur til slottene og meget mere

1. Fra Potsdam: 90-minutters bådtur til slottene og meget mere

Oplev Potsdam fra vandsiden, og nyd Hohenzollern-dynastiets fantastiske parker og slotte. Se de smukkeste seværdigheder fra vandet på kun 90 minutter. Sejl forbi Babelsberg Park med det imponerende palads, se Flatow-tårnet og Hofdamenhaus, og passer derefter under den historisk betydningsfulde Glienicke-bro til Jungfernsee. Du bevæger dig langs den tidligere grænse mellem øst og vest, og du får et glimt af de betagende slotte og parker. Se Heilandskirche Sacrow, og oplev eventyrslottet på Pfaueninsel. Turens andre højdepunkter inkluderer Neuer Garten med marmorpaladset og Cecilienhof-paladset, hvor der blev skrevet historie i 1945, da Potsdam-aftalen blev underskrevet.              

Potsdam: 1-dags billet til hop-on hop-off-bustur

2. Potsdam: 1-dags billet til hop-on hop-off-bustur

Udforsk en af de smukkeste byer i Tyskland med en 1-dags billet til hop-on hop-off-bussen i Potsdam, hovedstaden i delstaten Brandenburg. Med busafgange hver halve time (1 gang i timen om vinteren) kan du stå af ved de 12 stop langs ruten og udforske butikker og stilfulde gyder omkring Brandenburger Straße og det berømte hollandske kvarter. Stå af ved Schloss Sanssouci, Friedrich den Stores fantastiske slot fra det 18. århundrede, der minder om Versailles' storhed, og gå en tur i den storslåede 240 hektar store park. Gå gennem rigt møblerede kamre, og træd ud på blomsterrige terrasser og i smukke haver. Eller besøg Raphael-rummet i orangeriet, der huser snesevis af Raphael-kopier. En fuld tur varer 105 minutter og omfatter underholdende kommentarer fra en guide. Du kan desuden stå af ved et af følgende stop: 1. Luisenplatz 2. Hauptbahnhof (hovedbanegården) 3. Filmmuseet 4. Det hollandske kvarter 5. Glienicker Brücke 6. Marmorpaladset 7. Cecilienhof 8. Alexandrowka 9. Neues Palais 10. Orangeriet 11. Sanssouci 12. Den store obelisk

Fra Potsdam: Bådtur på Havel med smuk udsigt og landsbyer

3. Fra Potsdam: Bådtur på Havel med smuk udsigt og landsbyer

På denne bådtur kan du nyde de smukke flodlandskaber omkring Potsdam med Havel-søerne og maleriske landsbyer omgivet af fantastisk natur. Stig om bord, læn dig tilbage, og sejl igennem landsbyen Caputh, fiskeri-og vinbyen Werder og forbi Sacrow–Paretz-kanalen i det nordlige Potsdam. I ser også Hohenzollern-bygningerne, -slottene og -herregårdene på Havels bredder. Se det imponerende Caputh-slot, Marmorslottet eller Cecilienhof-slottet i Den Nye Have. Sejl forbi Glienicke-parken og dens casino, der er bygget af Schinkel, og opdag Babelsberg-slottet tæt på floden. I slutningen af turen ser I den berømte Glienicke-bro. Nyd den enestående panoramaudsigt over Brandenburgs hovedstad.

Quedlinburg: Guidet byvandring - tur med højdepunkter

4. Quedlinburg: Guidet byvandring - tur med højdepunkter

Udforsk den unikke verdensarv i Quedlinburg. Vores guide viser dig de smukkeste steder i vores historiske gamle bydel og omkring slotshøjen. Du vil opleve og lære om 1.100 års historie. Denne to timers rundvisning giver et perfekt indblik i Quedlinburgs rige historie, vores mest berømte bygninger, herunder rådhuset, kirker og et udvalg af mere end 2.000 bindingsværkshuse. Du starter med vores guide lige foran turistinformationskontoret på markedspladsen. Slotshøjen lige ved siden af vores kollegiekirke er slutningen på turen, og du har mulighed for at besøge vores mest berømte seværdighed.

Potsdam: Tur til byen og slottene

5. Potsdam: Tur til byen og slottene

Oplev Potsdams smukke seværdigheder og imponerende slotte på denne interessante og underholdende tur i sporet på "Gamle Fritz" (Frederik 2.). Kør gennem Potsdams indre by og Det hollandske Kvarter til Glienicke-broen. Lær mere om den "forbudte by" og gå rundt om slottet Cecilienhof. Besøg Alexandrowka, en koloni af traditionelle russiske træhuse kendt som "Lille Sibirien". Se til sidst Sanssoucis berømte terrasser og Frederik 2.'s gravsted. Gå forbi smukke haver og beundr Potsdams største palads, før du tilbringer eftermiddagen, som du selv har lyst til.

Quedlinburg: aftenvandring i et kostume

6. Quedlinburg: aftenvandring i et kostume

Vores historiske figurer tager dig med på en rejse ind i middelalderen. Nattevagterne spillede en vigtig rolle for brandbeskyttelsen og den generelle sikkerhed i Quedlinburg. Du vil nyde at høre hans sang eller digt. Stiftshauptmann havde et hårdt job med at forsvare damepagten på slotsbakken mod ubudne gæster og byens borgere. Tiderne var ikke altid fredelige. På vores tur vil du opleve disse konflikter på første hånd. Alle vores historiske figurer har forskellige historier om deres liv og rolle i Quedlinburg at fortælle. Udforsk sammen med dem deres vej gennem middelalderbyen. Du starter med vores guide lige foran turistinformationscentret ("Quedlinburg-Information") på markedspladsen. Slutningen af turen varierer afhængigt af din guides personlige valg, men vil hovedsageligt være i den historiske bymidte.

Berlin: Hop-on hop-off-sightseeingbustur med bådmulighed

7. Berlin: Hop-on hop-off-sightseeingbustur med bådmulighed

Udforsk Berlin i dit eget tempo med denne hop-on hop-off-bus. Rejs frit omkring i byen med veludstyrede sightseeingbusser. Udforsk Museumsinsel, gå ned ad Ku'Damm, den berømte shoppinggade, og få et glimt af det delte Berlin ved Checkpoint Charlie. Besøg Brandenburger Tor eller Rigsdagsbygningen med dens forunderlige glaskuppel. Der er en bred vifte af muligheder med busser, der kører gennem hele byen. Hvis du vil have endnu mere ud af din tur til Berlin, kan du kombinere dit buskort med en bådtur. Du kan indløse din bådbillet når som helst, og tilføje en afslappende 1-times bådtur på floden Spree til din oplevelse. Om sommeren er der også mulighed for at deltage i en guidet byvandring, så du kan få endnu mere dybdegående insiderviden om seværdighederne og vartegn. Stoppestederne for busturene er: Linje 1 (bus) • Alexanderplatz • Rotes Rathaus • Museumsinsel • Friedrichstrasse • Brandenburger Tor • Rigsdagsbygningen • Hauptbahnhof • Haus der Kulturen der Welt • Bellevue Slot • Siegessäule • Kurfürstendamm • KaDeWe • Lützowplatz • Kulturforum • Potsdamer Platz • Resterne af muren • Checkpoint Charlie • Gendarmenmarkt Linje 2 (bus) • Alexanderplatz • Frankfurter Allee • East Side Gallery • Ostbahnhof • Alexa • Rotes Rathaus

Erfurt: Guidet vandretur i den gamle bydel

8. Erfurt: Guidet vandretur i den gamle bydel

Træd ind i fortiden på denne guidede vandretur i den 1.270 år gamle by Erfurt's gamle bydel. Gå gennem det gamle kvarter og forbi købmandsbroen, rådhuset fra det 19. århundrede, universitetsdistriktet og rækkehuse, der er gennemsyret af tradition. Mød din guide ved Denkmal Eulenspiegel-skulpturen, og begynd din vandretur. Beundre ydersiden af katedralen St. Mary med sin 500 år gamle "Gloriosa" klokke, som er berømt over hele verden for skønheden i dens tone. Følg din guide ned ad gaderne med velhavende patricierhuse, bindingsværksbygninger og mange kirker, som tilsammen gør det til en veritabel billedbog over tysk historie. Afslut din guidede tur med en dybere forståelse for byen, dens arkitektur og dens historie.

Fra Berlin: Guidet tur i lille gruppe til Sachsenhausen

9. Fra Berlin: Guidet tur i lille gruppe til Sachsenhausen

Tag en tur til Sachsenhausen-mindesmærket, og lær om et dystert, men vigtigt kapitel i Tysklands historie. Koncentrationslejren, som blev bygget i 1936 af SS, var beregnet til at knuse al modstand mod naziregimet. Efter at have mødt din guide i Berlin tager du et tog til Oranienburg, der ligger ca. 25 min. uden for Berlin. Ankom til Sachsenhausen-mindesmærket efter en 30-minutters gåtur fra togstationen.  Start din guidede rundvisning ved lejradministrationscenteret. Nu til dags er det et museum på stedet, men tidligere var det basen for tilsyn med Det Tredje Riges 32 hovedlejre og over 1000 satellitlejre.  Under rundvisningen kan du lytte til din guide, der fortæller om, hvordan forholdene var inde i lejren, den berygtede dødsmarch forud for lejrens befrielse i 1945, og hvordan lejren blev brugt af sovjetterne bagefter.  Lyt til historier om jødiske fangers oprør i 1942, britiske krigsfangers trods og sovjetiske og polske fangers sabotage.  Hør førstehåndsberetninger om de forskellige fangegrupper, deres skæbne og navne på kendte fanger, inklusive Stalins søn.  Efter rundvisningen ledsages du af din guide tilbage til centrum af Berlin.  Steder der kan besøges under rundvisningen inkluderer følgende:  • Lejradministrationscenter (tidligere "Inspektoratet for Koncentrationslejre") • Station Z • Vagttårnet • Kommandantens hus • De jødiske barakker • Straffecellerne • Patologilaboratoriet • Infirmeriet • Særlejr 1/7 • SS-træningslejren • Galgerne

Berlin: 6-timers tur på spansk, Sachsenhausen-mindesmærket

10. Berlin: 6-timers tur på spansk, Sachsenhausen-mindesmærket

Mødestedet for turen er foran TV-tårnet på Alexanderplatz. Herfra går turen til den nordlige udkant af Berlin. Togturen tager 50 minutter. Dette er en tur til en af de vigtigste koncentrationslejre både under naziregimet og i sovjettiden, fortalt på spansk. På denne 6-timers tur hører du om lejrens grundlæggelse, hvordan livet var i lejren og hvilken type arbejde fangerne udførte. Gennem personlige fortællinger fra overlevende, fotografier og officielle dokumenter, kommer du til at få et indblik i den barske hverdag i Sachsenhausen. Turen tager dig til A-tårnet og station Z. A-tårnet var navneopråbningsstedet, og station Z blev indrettet i 1942 med det formål at dræbe ofrene hurtigt og klinisk. Begge steder er barske. I Sachsenhausen er der et informativ museum og forskellige udstillinger. På grund af sin beligghed tæt på Berlin, var Sachsenhausen planlagt som en modellejr. Den var også centrum for administrationen af alle nazisternes andre koncentrationslejre. Over 200.000 mennesker kom igennem Sachsenhausen. Mindst 50.000 af disse mennesker døde. Efter Hitler og Nazityskland mistede magten, omformede sovjetterne Sachsenhausen til en gulag-lejr for deres egne fanger. Lejren er blevet bevaret og bliver brugt til undervisning, og fungerer som mindesmærke for alle, der blev dræbt.

Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Brandenburg

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Brandenburg

Alle aktiviteter

143 aktiviteter fundet
Sorter efter:
Side 1 af 9

Intense oplevelser

Udforsk omegnen af Brandenburg

Udforsk alle

Ofte stillede spørgsmål om Brandenburg

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Brandenburg?

Andre seværdigheder i Brandenburg

Vil du se alle oplevelser i Brandenburg? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Brandenburg

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

baseret på 19.018 anmeldelser

En meget individuel tur til sølandskabet omkring Berlin - Potsdam på grund af den elektroniske rejseguides svigt. Ventetiden på molen med ombordstigningen var meget kort, modtagelsen af gæsterne var meget varm og personlig af skipperen, instruktionen og betjeningen af personalet var meget venlig, alt gik rigtig hurtigt. Skipperens rejseleder var meget informativ og det udforskede landskab var meget smukt, naturligvis krydret med genstande fra verdens kulturarv. Vi kunne opleve en underholdende, meget informativ sejltur, som vi gerne anbefaler til andre rejseentusiaster. Den gode gastronomiske betjening svarede til omstændighederne og vejrguderne mente det godt. Tommelfinger op og 5 stjerner for det.

Martin var en rigtig god guide - god fortæller. Han sørgede for at alle var med, og at alle kunne høre, hvad han fortalte. Intens at gå samme tur som fangerne gik fra stationen og ud til lejeren. Erfare, at det havde været et SS boligkvarter, som vi gik rundt i.

Man kommer forbi alle de vigtigste steder, man kan stå af og på da billetten gælder hele dagen. Bussen kører hvert 20. minut. Man kan vælge dansk sprog.

Mødested let at finde, da medarbejdere havde tydelig skiltning. Fin tur med masser af information om hvad vi kørte forbi….og det endda på dansk !

Rigtig god guide, der gjorde turen vældig interessant.