Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Brno

Brno

Vores mest anbefalede ting at gøre i Brno

Brno: Rundvisning i den historiske bymidte

1. Brno: Rundvisning i den historiske bymidte

Gå en tur gennem det historiske centrum af Brno, hovedstaden i Mähren, og beundr de rige arkitektoniske skatte om dagen eller om aftenen. Besøg topattraktioner som f.eks. katedralen Sankt Peter og Paul. Følg din guide til pladser som f.eks. Frihedspladsen (det vigtigste markedsplads fra middelalderen), Frihedspladsen og Kapucinerpladsen (Kapucínské náměstí), hvor kapucinerklostrets krypt indeholder de mumificerede rester af byens adelsmænd. Tag til grøntsagsmarkedet, der ligger over en labyrint af underjordiske gange, som blev brugt til at opbevare mad, brygge øl og modne vin. Se på de allegoriske udskæringer i Parnassus-fontænen og beundr renæssancefacaden på Reduta-teatret, hvor Mozart engang spillede. Hør legenden om dragen og hjulet på det gamle rådhus, og se det nye rådhus, huset for adelsmændene fra Leipa og Jakobskirken, inden du går tilbage ad Josefska-gaden. Under festlige helligdage, f.eks. jul og påske, kan du besøge traditionelle markeder og få mere at vide om de tjekkiske traditioner og skikke.

Fra Wien: Heldagsudflugt til Prag

2. Fra Wien: Heldagsudflugt til Prag

Tag på en heldagstur til Tjekkiet, mens du er i Wien. Udforsk kulturen og historien i den gyldne by Prag. Oplev de vigtigste højdepunkter som Karlsbroen, den jødiske kirkegård og meget mere. Turen starter med afhentning fra dit centrale hotel i Wien på det på forhånd aftalte tidspunkt. Mens du rejser gennem Moravia på din 4 timers tur til Tjekkiet, kan du nyde landskabet i de historiske tjekkiske lande. Besøg Prags mest berømte seværdigheder såsom Nationalteatret, Karlsbroen, de elegante boliger langs floden, Parisian Street, den jødiske kirkegård, Wenzelspladsen og pladsen i den gamle bydel. For alle ølelskere må du ikke gå glip af en mulighed for at smage verdens bedste øl ved at smage på en tjekkisk bryg. Din tur slutter med transport tilbage til Wien.

3 timers Brno-temavandreture

3. 3 timers Brno-temavandreture

Brno er den næststørste by i den tjekkiske republik. Byen kan være stolt af sine mange seværdigheder, som vidner om byens rige 800-årige historie. Byen fik historisk betydning under Trediveårskrigen, da den var den eneste by i Centraleuropa, der var i stand til at forsvare sig mod den svenske hærs belejring. Den funktionalistiske arkitektur var med til at give byen sit modernistiske metropoludseende. Du kan vælge mellem disse tre tematiske vandreture: Funktionalisme i Brno med indgang til Villa Tugendhat Garden: Brno er kendt for sine funktionalistiske bygninger med minimalistisk design. Se nærmere på arkitekturen med din ekspertguide. Besøg villa Tugendhats haver og se bygninger se bygninger se bygninger af Ludwig Mies van den Rohe, Bohuslav Fuchs, Ernst Wiesner og andre. Historie og arkitektur: Denne tur er designet til historieelskere. Den ledes af en historisk guide, som vil præsentere Brnos historie fra middelalderen til i dag og de vigtigste arkitektoniske bygninger. Legender fra Brno: På denne tur lærer du det gamle Brno at kende på en sjov måde ved at lære mere om byens mest berømte gamle legender. Lær om Brno-dragen, den stenede jomfru, baron Trenck, kapucinermumier og meget mere.

Wien: Skattejagt og byvandring i centrum

4. Wien: Skattejagt og byvandring i centrum

Denne tur er kun tilgængelig på tysk. Lær Wien at kende på en sjov måde. Start den interaktive skattejagt med din smartphone, når du vil, og tilbring en varieret og fornøjelig tid i denne smukke by. Turen starter ved Karlskirken, tager dig til Wiens Statsopera og Kapucinerkrypten, det sidste hvilested for 149 Habsburgere, før du passerer Stefansdomen, Wiens vartegn. Hofburg, Habsburgernes tidligere residens, som nu huser Sisi-museet, ligger derefter på ruten, inden turen slutter i den kejserlige have. Undervejs vil du løse gåder og lære interessante og sjove historier om Wien. Denne tur er en unik måde at opdage Wien på en ny og spændende måde. Du kan starte turen når som helst og så ofte, du vil, i browseren på en smartphone. På stedet eller endda hjemme fra sofaen. Nyd din tid i Wien! *** Godt at vide: Du får et link til at starte turen Du vil modtage linket til at starte turen i en e-mail direkte efter booking.

Lær Sydmähren at kende sammen med os. 6 timers tur.

5. Lær Sydmähren at kende sammen med os. 6 timers tur.

Vores morgentur starter kl. 9 - 15. Vores eftermiddagstur starter kl. 15.00 - 21.00. Afhentning er mulig direkte på hotellet (hvis det ligger i det historiske centrum, på det nærmeste aftalte sted). . Afhentning er mulig direkte på hotellet (hvis det ligger i det historiske centrum, på det nærmeste aftalte sted). Undervejs vil jeg introducere dig til historien, kulturen og geografien i det besøgte område. Vi vil have flere stop og korte vandreture. Fra 5 til maks. 45 minutter fra bilen. Hvis du vælger variant nr. 1, kører vi syd for Brno til grænsen til Østrig og Slovakiet, Her vil du se det typiske landskab i Sydmähren med de smukke vinmarker, frugtplantager, Pálava-området med smuk natur, slotte og ruiner. Vi besøger også slottet i landsbyen Lednice (registreret i UNESCO), hvor vi går gennem de lokale haver og ARAL PARK. Vi slutter turen i Mikulov, hvor vi går gennem det historiske centrum og haverne og området omkring det lokale slot. Retur til hotellet er ca. kl. 14 på formiddagsturen og ca. kl. 21 på eftermiddagsturen. Hvis det aftales, er der mulighed for at spise frokost eller middag på en af de lokale restauranter. Betaling for frokost eller middag er ikke inkluderet i turens pris. Denne tur gælder ikke adgang til parker, haver, slottenes omgivelser. Alt er i øjeblikket gratis. Hvis du vælger variant nr. 2, kører vi nord for Brno til det smukke område Moravian Karst, Hvor du vil se unikke klippeformationer, huler og dale med en vild skov. Vi besøger Balcarka-grotten, som har den smukkeste drypstensdekoration i Moravian Karst, og en tur på ca. 50 minutter ledes af en professionel guide med tolkning. Vi besøger grotte-eremitten og klipperne, hvor du kan se steder, hvor folk har boet i 20000 år. I landsbyen Křtiny går vi til den smukke Jomfru Maria-kirke. Udsmykningen her kan sammenlignes med de smukkeste kirker i Prag eller Wien. Turen slutter ved udsigten over stenbruddene med en smuk udsigt over Brno og omegn. Retur til hotellet er ca. kl. 14 på formiddagsturen og ca. kl. 21 på eftermiddagsturen. Hvis det aftales, er der mulighed for at spise frokost eller middag på en af de lokale restauranter. Betaling for frokost eller middag er ikke inkluderet i turprisen. Denne tur er betalt til Balcarka-grotten med en guide for 7 euro. Andre steder er gratis,

Brno: Historie, kultur og arkitektoniske lækkerier

6. Brno: Historie, kultur og arkitektoniske lækkerier

Afslør den fængslende by Brno på denne fordybende vandretur! Rejs gennem tiden, og beundr det arkitektoniske vidunder St. Peter og Paul-katedralen. Udforsk Brødremenighedens rige historie på Brødremenighedens Museum, og indsnus den livlige atmosfære i Zelný Trh. Oplev den arkitektoniske storhed i det gamle rådhus, og fordyb dig i kapucinerklostrets ro. Spadser ned ad den travle Masarykova Street, og stå i hjertet af byen i Náměstí Svobody. Gå ned i det historiske Brno Ossuary under St. James' Church og bestig det mægtige Špilberk Castle, der byder på panoramaudsigt over byen og et indblik i Brnos fortid som en formidabel fæstning. Denne tur afslører Brnos skjulte vidundere og efterlader dig med et varigt indtryk.

Anden Verdenskrig og kommunismens historie i Prags gamle bydel Privat tur

7. Anden Verdenskrig og kommunismens historie i Prags gamle bydel Privat tur

På denne tur med Anden Verdenskrig og kommunisme som tema vil du opdage de turbulente begivenheder under den tyske besættelse af Tjekkoslovakiet, Operation Anthropoid, opstanden i 1945, saliniseringen og fløjlsrevolutionen. Bliv klogere på begivenhederne og personlighederne under Prags besættelse og befrielse. Den 2-timers vandretur starter med en tur gennem Josefov, som er en af de bedst bevarede jødiske ghettoer i Europa. Du vil se Maisel-synagogen og den spanske synagoge og høre om rædslerne ved transporten af tjekkiske jøder til koncentrationslejren Theresienstadt og Hitlers forfærdelige plan om at skabe et "museum for den uddøde race". Prag spillede en vigtig rolle i besejringen af det nazistiske regime. Din private guide vil give dig detaljerne om opstanden i Prag på den gamle rådhusplads. Du vil se det ikoniske astronomiske ur på facaden af det gamle rådhus, som led stor skade under de blodige kampe den 5.-9. maj 1945. Den Røde Hærs involvering i liberaliseringen af byen blev senere brugt af det tjekkoslovakiske kommunistparti til at øge støtten til kommunismen. Herefter går turen til Petschek-paladset, det tidligere sæde for Gestapos hovedkvarter. På hjørnet af bygningen finder du en mindeplade dedikeret til den tjekkiske modstandsbevægelse, og du vil høre om deres indsats, forhør og tortur. Turen slutter på den historiske Wenzelsplads, som blev brugt af nazisterne til massedemonstrationer, og hvor massedemonstrationerne under fløjlsrevolutionen i 1989 fandt sted. Vælg den udvidede 4-timers mulighed for at besøge Museum of Communism for at få et indblik i livet i Tjekkoslovakiet i kommunisttiden. Museet dækker begivenhederne fra de fire årtier med kommunistisk styre i landet, herunder den kolde krig, foråret i Prag, den sovjetiske invasion i 1968, selvmordet på studenten Jan Palach og fløjlsrevolutionen. Du vil høre historierne om det totalitære regime, propaganda, censur, politiske retssager og henrettelser. Dette er et must-see for at få en sand forståelse af Prags heroiske indsats for at opnå uafhængighed og demokrati.

Brno: Privat vandretur

8. Brno: Privat vandretur

Velkommen til Brno, en tjekkisk by kendt for sin arkitektoniske arv. Det er en af de mest interessante byer i landet med sin fantastiske arkitektur, lange historie og mange grønne rekreative områder. Følg med os på opdagelse i den gamle bydel, ønsk dig noget ved Parnas-fontænen, byens barokke arkitektoniske monument, og beundr Peter og Paul-katedralen fra det 12. århundrede. På en spadseretur gennem Brnos fantastiske parker og omkringliggende natur får du mulighed for at udforske byens mest betydningsfulde arkitektoniske og historiske vartegn.

14 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Andre seværdigheder i Brno

Vil du se alle oplevelser i Brno? Klik her for en fuld oversigt