Oplevelser i
Budapest

Budapest er gennemsyret af både øst og vest, og byen imponerer med en blanding af kultur, kunst og arkitektur.

Vælg datoer

Ofte stillede spørgsmål om Budapest

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Budapest?

De topattraktionerne der skal opleves i Budapest er:

De 10 bedste attraktioner og oplevelser i Budapest

I årtusinder har både øst og vest efterstræbt Budapest og du vil blive fuldkommen charmeret af byens rige blanding af kultur, kunst og arkitektur. Her er 10 højdepunkter i de forenede byer Buda og Pest!

 • 1. Szechenyi Termalbad

  Szechenyi Termalbad i Budapests bypark er Europas største kurbad. De 10 indendørs og 3 udendørsbassiner får varmt vand fra 2 forskellige underjordiske kilder. Tag et spil skak en kølig aften i vandkanten, men behold skuldrene under det varme vand!

 • 2. Ungarns parlamentsbygning

  Den neo-gotiske facade på Ungarns parlamentsbygning er et fantastisk syn. Indvendigt er bygningen lige så imponerende med smukke freskoer, statuer og farvede glasmosaikker. Parlamentet huser desuden kronjuvelerne med den ungarnske kongekrone.

 • 3. Kædebroen

  Budapests Kædebro var den første bro over Donaufloden, der forenede Buda og Pest til én by. Da hængebroen stod færdig i 1847, blev den regnet for et af den moderne verdens vidundere.

 • 4. Andrássy út

  Andrássy út er byens fornemmeste butikskvarter. Boulevarden er flankeret af store palæer i neo-renæssancestil med caféer, restauranter, museer og teatre samt luksusbutikker, og den er på UNESCOs Verdensarvsliste.

 • 5. Den ungarske Statsopera

  Den måske mest imponerende seværdighed på Andrássy út er Den ungarske Statsopera. Indvendigt er bygningen lige så fantastisk og forestillingerne i verdensklasse er heller ikke værst!

 • 6. Matthiaskirken

  Matthiaskirken i Budapest har gennemgået adskillige transformationer i løbet af sin omtumlede historie. Men kirken er stadig stjernen i Budapests slotsområde, med sin majestætiske fremtoning og de smukke udsmykninger.

 • 7. Fiskerbastionen

  Fiskerbastionen er opkaldt efter fiskerlauget der i middelalderen forsvarede Budas flodbred. Den dramatiske udsigt har gjort Fiskerbastionen til en af Budapests mest besøgte turistattraktioner i dag.

 • 8. Buda Slot

  Buda Slot blev bygget i 1265 og her boede de ungarske konger helt frem til 1918. Budapests største og kendteste attraktion er ikke til at overse!

 • 9. Skt. Stefans Basilika

  Skt. Stefans Basilika i Budapest er opkaldt efter Ungarns første konge og den er et meget smukt syn til forskel fra kongens højre hånd, der opbevares her sammen med andre relikvier.

 • 10. Terrorhuset

  Terrorhuset er et museum over de facistiske og kommunistiske regimer, men det er også et mindesmærke over de mange ofre for tortur og undertrykkelse.

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg tage dertil?

  Byen tiltrækker mange besøgende midt på sommeren. Men da Budapests seværdigheder og aktiviteter ligger spredt over et stort område, mærker man ikke så meget til de mange turister. Budapest har det bedste vejr tidligt på sommeren, når det ikke er for varmt til at nyde de termiske bade.

 • Hvor mange dage skal jeg bruge i Budapest?

  Bare det at se byens attraktioner kan sagtens tage en lang weekend. Hvis du vil opleve Budapests bedste bade, museer, natteliv og sightseeing, skal dit besøg vare mindst en uge!

 • Hvordan kommer jeg rundt?

  Det er nemt at rejse rundt i Budapest, da byen har et stort veludbygget transportsystem. Millennium-metroen er verdens næstældste underjordiske jernbane. Du køber billet før afgang på metrostationer og i aviskiosker. Men bemærk, at du ikke kan skifte linje med en normal enkeltbillet, så bed om særlige billetter, hvis du skal skifte undervejs.

Praktisk information

 • Sprog
  Ungarsk
 • Valuta
  Ungarske forint (HUF)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +36
 • Bedste tid at tage dertil
  Forår og efterår

Andre seværdigheder i Budapest

Vil du se alle oplevelser i Budapest? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Budapest

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 42.104 anmeldelser

Wonderful wine tasting with Miki. The wine was very tasty and it was a pleasure getting to know about Hungarian wines. Miki was a nice, well-knowing and entertaining wine specialist. The atmosphere was relaxed and we really enjoyed the afternoon in everyones company.

Det var nemt at finde deres kontor. Transport var god, de taler engelsk og det blev undervejs fortalt om de attraktioner der lå på vejen. Man kan regne med at det kan tage lidt længere tid, da man bliver flere i minibussen

Virkelig god og kompetent guide. Uden tvivl et besøg værd. Meget spændende men køligt, så husk det varme tøj.

Fantastisk dejlig cykeltur med Andy som guide som gjorde at turen blev langt bedre end forventet

Fantastisk oplevelse jeg ville gøre igen hvis jeg kom til Budapest