Tilføj datoer

Calea Victoriei

Calea Victoriei: Vores mest anbefalede ture og aktiviteter

Bukarest: Byens højdepunkter: Guidet vandretur

1. Bukarest: Byens højdepunkter: Guidet vandretur

Nyd en gåtur med en lokal ven på denne guidede tur, hvor du kan opleve Bukarests højdepunkter. Få en introduktion til byen, mens du udforsker populære seværdigheder, skjulte hjørner og historiske pladser. Gå fra den gamle bymidte til det ikoniske parlamentspalads. Med udgangspunkt i den gamle bymidte begynder du med at besøge de ældste vidner om Bukarests fødsel og udvikling: Den gamle fyrstelige domstol, Manuc's Inn og Stravopoleos-kirken. Så kan du besøge Bukarests mest berømte boulevard, Calea Victoriei, med sin enestående arkitektur og storslåede bygninger som den nationale militærcirkel, Telefonpaladset, Bukarests kongelige palads, det rumænske atheneum og meget mere. Tag en pause fra byens seværdigheder og få mulighed for at slappe af og køle af i den frodige Cismigiu-have, hvor du også finder Bukarests rådhus til sidst. Cismigiu Gardens er den ældste park i Bukarest. Passer ind i det 20. århundrede og den kommunistiske æra ved at se det storslåede Ceausescu-palads og Union Boulevard, som blev designet til at være længere og bredere end Champs Elysee. Afslut dit besøg ved parlamentspaladset, som er den næststørste og tungeste bygning i verden.

Bukarest: Kommunisme og historie: Guidet byvandring

2. Bukarest: Kommunisme og historie: Guidet byvandring

Du vil opleve en 3 timers vandretur, som vil guide dig gennem Rumæniens og rumænernes liv under det kommunistiske regime. Ved det første stop, den patriarkalske katedral, vil du ikke kun lære om religion under kommunismen, men også om de historiske begivenheder, der førte til begyndelsen af det kommunistiske regime i landet! Vi fortsætter gennem et nærliggende kvarter, hvor vi vil se resultaterne af nationaliseringen! Derefter vil vi få en fantastisk udsigt over det berømte Folkets Hus, som i dag er parlamentsbygningen. Her vil jeg give dig et indblik i opførelsen af dette symbol på kommunismen og den rumænske diktators storhedsvanvid: Nicolae Ceausescu. Når vi går videre i Bukarests gader, vil vi opdage nogle af de bygninger, der blev flyttet for at blive reddet fra ødelæggelse. En af dem er det smukke Antim-kloster. At udforske de kommunistiske år ville ikke være så meningsfuldt uden også at lære om folks oplevelser i dagligdagen. Efter at vi har slappet af i en kort pause, får vi mulighed for at få mere at vide om folks velfærd foran en gammel Alimentara (købmandsbutik). Den sidste del af turen vil være en gåtur i normalt tempo på Calea Victoriei Boulevard, en af byens smukkeste gader. Her vil vi også se nogle af kommunisternes symboler, herunder det, der tidligere var et center, som det hemmelige politi brugte til at torturere folk. Turen slutter på Revolutionspladsen, hvor du vil få fortalt historien om afslutningen på det kommunistiske regime i 1989 og begyndelsen på demokratiet. Hele historien skal give dig en grundig forståelse af, hvordan kommunismen påvirkede det rumænske liv og land, men også hvordan den stadig har et vigtigt aftryk i nutidens liv.

Bukarest: 2-timers cykeltur til byens højdepunkter

3. Bukarest: 2-timers cykeltur til byens højdepunkter

Du starter i den gamle bydel med et besøg i de ældste vidner om Bukarests fødsel og udvikling: det gamle citadel, Manuc's Inn og Stravopoleos-kirken. Herefter vil din guide tage dig med til Bukarests mest berømte boulevard, Calea Victoriei, med sin imponerende arkitektur og storslåede bygninger som militærcentret, telefonpaladset, kongepaladset, det rumænske atheneum og meget mere. Derefter vil du slippe for byens menneskemylder og få mulighed for at slappe af og køle af i Cismigiu-haverne og i nærheden af Bukarests rådhus. I slutningen af turen vil du se det storslåede Ceausescu-palads og Union Boulevard, som blev designet til at være endnu længere og bredere end Champs-Élysées i Paris.

Bukarest: 3 timers vandretur med guide

4. Bukarest: 3 timers vandretur med guide

Oplev de mest historiske områder i det centrale Bukarest på en 3 timers vandretur. Besøg alle byens mest kendte seværdigheder og nogle skjulte uden for det sædvanlige turistspor! Din tur starter på Unirii-pladsen, hvor du kan se det kolossale parlamentspalads, som er verdens næststørste bygning. Herfra besøger du St. Anthony's Church, den ældste i byen, efterfulgt af ruinerne af det tidligere kongelige hof. Ruten tager dig forbi den middelalderlige gamle bydel, som i dag er omdannet til Bukarests travle centrum. Spring frem til det 18. og 19. århundrede, beundr de smukke bygninger i fransk stil på Calea Victoriei-gaden, og opdag, hvorfor Bukarest engang var kendt som Lille Paris. Turen slutter på Revolutionspladsen, hvor du får mulighed for at tale med din guide om, hvad det kommunistiske styre betød for Rumænien og Bukarest, og hvordan landet ændrede sig efter revolutionen i 1989.

Bukarest: Bukarests bedste private tuk-tuk-tur

5. Bukarest: Bukarests bedste private tuk-tuk-tur

Dette er den originale tuk tuk-tur, du kan få i Bukarest. På en sjov og behagelig måde opdager du alle de bedste attraktioner i byen. Tuk tuk'en er åben, så du får en 360º udsigt over seværdighederne. Det er perfekt til par eller vennegrupper. Mødestedet er foran Grand Hotel Bucharest på University Square, eller du kan blive hentet fra dit hotel i centrum. Når du har lært din guide og chauffør at kende, begynder din oplevelse. Nogle af attraktionerne på ruten er: - Parlamentspaladset - den næststørste bygning i verden - Triumfbuen - Union Boulevard med de artesiske springvand - Revolutionspladsen fra 1989 - Rumænsk Athenaeum - Victory Avenue - den mest populære gade i byen - Cec-paladset - Det tidligere kongelige palads - Dorobanti-Primaverii-kvartererne - eksklusivt område i Bukarest, hvor ingen andre ture går hen - og mange flere! Masser af fotostop langs ruten på umulige steder for andre køretøjer. Turen slutter, hvor den startede, eller du kan blive sat af hvor som helst i centrum. I begyndelsen af turen får du gratis vand på flaske og rumænske snacks. Ombord på tuk tuk'en har du powerbanks, tæppe, selfie-stick og gratis Wi-Fi. Din guide er en lokal, som kan give dig en masse anbefalinger om, hvor de bedste restauranter og steder at tilbringe tiden er. Book nu og nyd en unik måde at se Bukarest på! Tuk Tuk Way!

Bukarest: Rundvisning til fods og offentlig transport i en lille gruppe

6. Bukarest: Rundvisning til fods og offentlig transport i en lille gruppe

Du møder rejselederen kl. 9.00 på universitetspladsen ved Mihai Viteazu-statuen. Forestil dig, at du har en gammel ven i Bukarest, som tager dig med på en dejlig tur rundt i byen. Vi vil tale om dagligdagen, historie, politik, skikke, mad og mange andre ting. Det er det, som denne rundvisning i Bukarest handler om. Først får du en kort tur med metro eller bus, hvor du observerer pendlernes hverdag og lærer mere om byens historie. Derefter tager du en behagelig gåtur langs Bukarests største park og besøger Village Museum, et af de bedste udendørs museer i Rumænien. Museet kan prale af flere traditionelle huse fra hele Rumænien. Det er den perfekte ramme for en kort historie om landet. Det næste mål, du skal udforske, er Bukarests ældste og største marked. Interager med de lokale landmænd, og smag på nogle af de frugter, grøntsager og oste, der er udstillet på markedet. Dette vil være den perfekte mulighed for at lære mere om det rumænske køkken. Glem ikke at smage den lokale "mici" og drikke en lokal øl. "Mici", en pølse uden hud lavet af hakket svine- og oksekød, er et af de mest traditionelle måltider i Rumænien. Den autentiske rundtur i Bukarest fortsætter med en ny oplevelse, nemlig en tur med sporvogn. På den måde kommer du til Bukarests gamle bydel for at få en rundvisning i den ældste del af byen. Du vil udforske de brostensbelagte gader og beundre den lille og smukke Stavropoleos-kirke, Hanul lui Manthe uc, "Carusel"-boghandelen med sin fantastiske arkitektur, Lipscani-gaden og mange flere. I den sidste del af turen vil du nyde en spadseretur langs Victoriei Avenue. Det er en af de ældste boulevarder i Bukarest, der er fuld af historiske steder. Du vil beundre militærklubben, det tidligere kongepalads og det rumænske athenaeum. Endelig kan du på Revolutionspladsen lære om historien om den antikommunistiske revolution i 1989. Turen slutter foran det rumænske Atheneum, byens ikoniske bygning, og derefter kan du, afhængigt af tilgængelighed, besøge koncertsalen med en imponerende lang fryser og en smuk foyer.

Bukarest byrundtur 4 timer

7. Bukarest byrundtur 4 timer

Nyd privat transport og en autoriseret guide til de bedste seværdigheder i Bukarest. Du bliver hentet på dit hotel og besøger parlamentspaladset eller Folkets Hus, Bukarests nationale landsbymuseum, Calea Victoriei (sejrsvejen), revolutionspladsen og det gamle bycentrum. Se parlamentspaladset, verdens næststørste administrative bygning. Lær, hvor farligt og skadeligt et totalitært regime som kommunismen kan være for en nation. Vær forberedt på at føle dig lille ved at se den meningsløse overdådighed og det megalomani, som "fornuftens søvn" kan skabe. Besøg det nationale landsbymuseum for at se en legemliggørelse af rumænske traditioner. Forstå, hvad det betød for rumænske landsbyboere at have opbygget et økologisk og bæredygtigt miljø i deres baghave. Få også et indblik i deres enkle og beskedne livsstil, der er i social og åndelig harmoni med deres omgivelser. Træd ind i verden af de traditionelle rumænske huse lavet af træ, adobe, sten og andre materialer fra alle dele af landet. Bliv introduceret til nationale symboler som f.eks. møllen og trækirken. Lær, hvordan disse skatte af åndelighed og civilisation har holdt folket forenet i tusindvis af år. Følg derefter din guide til Calea Victoriei (Victory Avenue). Bliv fascineret af historiens modsætninger - på den ene side har du det kongelige palads og på den anden side det rumænske kommunistpartis centralkomite og revolutionspladsen, hvor Ceausescu flygtede fra landet i helikopter. Undrer dig over de gamle ortodokse kirker, der er indhyllet i en aura af mystik. Kom også forbi en musikforretning med et stort udvalg af musik, kasinoer, boheme-restauranter, museer, teatre, teforretninger, detailbutikker og gavebutikker med souvenirs. Derefter skal du se det nationale historiske museum og det rumænske Athenaeum, et andet rumænsk arkitektonisk vartegn, og CEC-paladset. Tag på en rejse tilbage i tiden til det øjeblik, hvor diktator Nicolae Ceausescu blev afsat og efterlod hemmelighederne om en stor formue og kontroverser om statens sikkerhedstjeneste. Nå Senatspaladset, og find dig selv foran den bygning, der tidligere husede det rumænske kommunistpartis centralkomité. Dette fungerede også som udgangspunkt for revolutionen i december 1989, en vigtig historisk begivenhed, der markerede Ceausescus fjernelse fra magten.

Bukarest byrundtur 4 timer - lille grupperejse i bil

8. Bukarest byrundtur 4 timer - lille grupperejse i bil

Udforsk Bukarests historie på denne varebilstur i byen. Lær om byens kommunistiske fortid fra din lokale guide. Find ud af om afsættelsen af den kommunistiske leder Nicolae Ceaușescu. Nyd bekvemmeligheden ved at blive hentet fra din bolig i Bukarest. Læn dig tilbage og slap af på vej til parlamentspaladset. Lær om det gamle kommunistiske regime og oplev overfloden af denne administrative bygning. Gå til National Village Museum, hvor du kan købe billetter for at se det frilufts etnografiske museum. Få chancen for at se en gammel skovklædt kirke og rumænske traditionelle huse, der er lavet af jord, træ og sten. Fortsæt til Victory Avenue for at beundre det store kongelige palads og for at se den gamle centralkomité for det rumænske kommunistparti. Gå til Revolutionspladsen for at se, hvor Ceausescu flygtede fra landet med helikopter. Lær om den store formue og kontroverser, som han efterlod. Kør endelig til den patriarkalske katedral fra det 17. århundrede og få en dybere forståelse af den ortodokse kirke i Rumænien. Vend tilbage til din bolig i slutningen af din tur.

Det bedste af Bukarest: Private Walking Tour

9. Det bedste af Bukarest: Private Walking Tour

På din spadseretur gennem Bukarest vil du besøge de vigtigste seværdigheder og lære byens historie og liv at kende fra bag kulisserne. Turen dækker byens centrum og følgende højdepunkter: Sejrsvejen, Revolutionspladsen og den gamle bydel. Denne interaktive rundvisning giver en god introduktion til den rumænske hovedstads historie og besvarer din nysgerrighed efter at forstå, hvordan rumænerne lever i dag, og hvordan de tænker og føler om deres fortid og fremtid. På en halv dag vil du udforske og få mening ud af Bukarests rige arv, der har en Balkan-smag på grund af byzantinsk og tyrkisk indflydelse. Den kommunistiske arv ligger ved siden af smuk fransk, rumænsk og art deco-arkitektur og, vigtigst af alt, en fantastisk livlig atmosfære. Book denne private tur for at opleve den lokale kultur og nyde en dejlig dag med at udforske Bukarest.

Bukarest: Søde lækkerier historie og desserter vandretur

10. Bukarest: Søde lækkerier historie og desserter vandretur

I sin storhedstid var Bukarest kendt som Lille Paris. Byen har lysene, arkitekturen, moden, men frem for alt de søde sager, der beviser det. Konditorer, der blev uddannet i Frankrig, bragte håndværket og talentet tilbage og førte aristokratiet fra tyrkiske lækkerier til franske eclairs. På denne 3 timer lange oplevelse vil vi gennemgå tiderne med slik og kager, men også finde ud af mere om byens 500-årige historie. Bukarest kombinerer franske, orientalske og balkaniske påvirkninger og er kontrasternes by. Turen starter foran det rumænske Athenaeum, og mens du nyder en eclair, vil du høre om, hvordan Rumænien engang var et velstående monarki. Herfra fortsætter turen mod Revolutionspladsen, hvor vi vil høre om livet i den kommunistiske tid, revolutionen i 1989 og også få en smagsprøve på den gennem en berømt rumænsk chokoladebar. Efter at have beundret de smukke bygninger i fransk stil på Victory Street og fundet ud af, hvorfor Bukarest engang var kendt som Lille Paris, vil der være tid til at reflektere ved byens ældste kagebutik og få en smagsprøve fra fortiden. Den sidste handling bringer dig til den gamle bydel, hvor du vil se, hvordan en blanding af legender fra middelalderen sammen med skikke og påvirkninger fra alle tiders imperier er blevet til den rumænske kultur, som vi kender i dag, og dermed er der ingen anden måde at afslutte turen på end med den mest berømte rumænske dessert - Papanasi .

40 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Topseværdigheder tæt på Calea Victoriei

Andre seværdigheder i Calea Victoriei

Vil du se alle oplevelser i Calea Victoriei? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Calea Victoriei

Samlet bedømmelse

4.9
(138 anmeldelser)

Elena, min guide, tog mig med gennem områder af Bukarest, jeg måske ikke nødvendigvis havde opdaget på egen hånd. Hun forklarede historierne bag forskellige bygninger og monumenter så godt. Jeg satte pris på, at hun forkælede mig en del i min interesse for at diskutere Ceaușescu og rumænske syn på lokalpolitik og EU, såvel som rumænske perspektiver på livet generelt. Hun købte også en lokal snack til mig, hvilket var meget værdsat.