Dogliani: Smagning af 7 vine i hjertet af Langhe
Vi starter altid med en smagning af vores 7 referencer, hvor der er præsentationer, og vi sidder alle sammen og smager på vinene ledsaget af nogle typiske lokale produkter. Vi fortæller historien om den vin, du drikker, hvordan den blev dyrket, da der stadig var druer i vinmarken, og hvordan den blev forarbejdet i kælderen. I mellemtiden kommer retterne også, hvor du kan finde mange typiske lokale produkter, som hver især passer til en anden vin. Vi starter med Roero Arneis, den eneste hvide vin blandt de røde, en frisk og frugtagtig vin: den ledsages af tunsauce. Derefter går vi videre til rødvinene med Dogliani, som vi normalt parrer med salami. Først Dogliani DOCG "Sambù", en let drikkelig og let vin, som introducerer Dogliani DOCG "Superiore", der er mere struktureret og kompleks. Nebbiolo og Barbera er parret med svinefedt og bacon: førstnævnte er frisk og ung, sidstnævnte er blød og frugtagtig. Derefter smager vi Langhe "Excelso"-blandingen af flere vine, som skal smages med meliga-pasta (typisk piemontesisk kiks). Og så den sidste, men ikke mindste vin, vinenes konge, kongernes vin: Barolo, som skal smages til ost og cugnà (en mellemting mellem marmelade og sauce, lavet på frisk og tørret frugt). Efter smagningerne går vi ned i kælderen, hvor du kan se, hvordan vi arbejder med at skabe de vine, du lige har smagt: gæring, dekantering og lagringstanke og til sidst aftapning og etikettering.