Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Chania

Bliv opslugt af den gamle bys snoede gyder, og nyd en fusion af venetiansk, egyptisk og osmannisk indflydelse.

Vores mest anbefalede ting at gøre i Chania

Fra Kissamos Havn: Bådtur til Balos-lagunen og Gramvousa

1. Fra Kissamos Havn: Bådtur til Balos-lagunen og Gramvousa

Tag en dagstur fra Kissamos havn til den ubeboede ø Gramvousa og Balos på et krydstogt tur-retur. Glid forbi klipper, stop ved uberørte gyldne strande, svøm i krystalklart vand, og besøg Gramvousa-fæstningen - et slot, der byder på en utrolig panoramaudsigt. Afgang fra Kissamos havn, og sejl en times tid i bugten. Sejl til øen Gramvousa og derefter til Balos eller omvendt, afhængigt af ruten. Sejlturen foregår på en fantastisk baggrund af stejle klipper og klipper, utrolige afsidesliggende strande og uendeligt blåt. Du får mulighed for at se en stor grotte, som menes at være et gammelt skibsværft. For enden af bugten sejler du mellem øen Gramvousa og Kap Vouxa. Nyd det naturskønne landskab med Valenti, Pontikonisi, Balos-lagunen og Imeri Gramvousa som baggrund. Afhængigt af rejseplanen er første destination Gramvousa og derefter Balos eller omvendt. Ankom til den lille havn i Gramvousa, og nyd det magiske miljø, der er skabt af den kretensiske natur, legenderne og områdets turbulente historie. Se stranden, der er prydet af et ensomt skibsvrag. Se det berømte slot Gramvousa, det højeste punkt på øen, der ligger på toppen af en stejl klippe. Nyd en svømmetur i området ved siden af kirken Agioi Apostoloi. Efter et stop ved Gramvousa går du tilbage på båden for at sejle til Balos-lagunen. Denne eksotiske strandlagune, som er en af verdens bedste strande, ligger mellem Gramvousa-halvøen og Kap Tigani. Du kan vælge at svømme i det turkisblå vand, slappe af på den lyserøde sandstrand eller beundre den naturlige skønhed, klipperne og klipperne, der rejser sig over dig, mens du hviler dig på stranden, inden du tager tilbage. (I afventning af de nye foranstaltninger, der endeligt vil gælde for besøget på Balos fra de kompetente miljøtjenester osv., informerer vi dig om, at skibet vil nærme sig Balos, og at landsætning af passagerer på stranden vil ske med båd. Svømning på stranden i Balos er tilladt, men svømning i lagunen i Balos er forbudt).

Fra Chania: Heldagsudflugt til Samaria-kløften med vandring

2. Fra Chania: Heldagsudflugt til Samaria-kløften med vandring

Tag på en guidet heldagstur til Samaria-kløften fra Chania. Ankom til Omalos i hjertet af De Hvide Bjerge, og nyd morgenmaden, før du vandrer langs den længste kløft i Europa - 4.000 meter over havets overflade. Efter morgenmaden går turen ind i Samaria-kløften. Gå i dit eget tempo med din engelsktalende guide for enden af gruppen til at hjælpe, hvis du har brug for det. I vandrer over klipper og sten, gennem en skov af tusind år gamle træer og langs en flod, hvor I passerer ferskvandskilder undervejs. Nyd udsigten over Kretas smukkeste bjergkæde, og se bjerggeder strejfe rundt i naturen. Mærk opstemningen ved at udfordre dig selv med en lang vandretur. For enden af turen besøger du landsbyen Agia Roumeli, hvor du finder en række taverner, barer og butikker. Nyd lidt fritid til at tage en svømmetur eller spise frokost. Der vil blive arrangeret et mødested, så du kan hente dine færgebilletter hos din guide. Sidst på eftermiddagen går du om bord på en båd, der sejler dig fra Agia Roumeli til Sougia, hvor bussen venter på at køre dig tilbage til udgangspunktet omkring kl. 19.30.

Fra Chania: Heldagstur til øen Elafonisi

3. Fra Chania: Heldagstur til øen Elafonisi

Rejs til Kretas sydvestlige hjørne på en guidet heldagstur fra Chania til øen Elafonisi, hvor hoteltransport er inkluderet. Tilbring en afslappende dag med at svømme i det klare blå vand, slappe af på den lyserøde sandstrand og nyde Elafonisis unikke landskab. Start med at blive hentet ved dit hotel og, nyd derefter de frodige gørnne landskaber på vej til øen, mens du rejser igennem den imponerende Topolia-kløft og forbi mange traditionelle landsbyer. Der vil være et stop i landsbyen Elos, der er kendt for sine kastanjetræer, hvor du kan købe kaffe og morgenmad. Efter ankomst til Elafonisi vil du have 4 timer til at slappe af på stranden og svømme i det krystalklare vand. Bagefter kan du spise frokost på en lokal taverna (ikke inkluderet). Elafonisi ligger lige ud for øen Kreta og kan let nås ved at gå gennem det lave vand. Både stranden og øen er beskyttede dyrereservater med en sjældent smuk natur.

Chania Areas/Kalyves:Gramvousa Island & Balos,Boat Tkt Extra

4. Chania Areas/Kalyves:Gramvousa Island & Balos,Boat Tkt Extra

Tag fra Chania på en guidet heldagstur til Kissamos. Nyd en bådtur til øen Gramvousa og Balos Lagoon Beach, og beundr landskabet og panoramaudsigten. Start dagen med at blive hentet af bussen på dit hotel eller på et udvalgt afhentningssted. Afhængigt af hvilken mulighed, du vælger, kan du blive hentet fra Chania, Kalyves eller Almyrida. Kør mod Kretas vestlige side og Kissamos Kasteli Havn. Efter at have fået alle de nødvendige oplysninger om bådturen af rejselederen, ankommer du til havnen, hvor Gramvousa-færgen ligger klar til at påbegynde bådturen. Giv rejselederen penge til færgebilletterne, så du undgår køen til billetkontoret. Hvis du har valgt muligheden med afgang fra Kalyves og Almyrida, er din bådbillet og entré til fæstningen inkluderet. Tag mod øen Gramvousa omkring kl. 10.40. Sejlturen tager ca. 45 minutter. Der er selvbetjening i færgekøkkenet, hvor der vil være retter, måltider og snacks (for egen regning). Læn dig tilbage på en liggestol eller i loungen. Under sejlturen kan du se hvordan landet har hævet sig langs Kretas klippekanter. Denne hævning i højde er sket over 2000 år. Øens historie forklares på forskellige sprog gennem mikrofoner. Når du ankommer til øen Gramvousa, kan du enten tage en svømmetur eller vandre til den venetianske fæstning på toppen af øen. Tilbring 2,5 time her, inden turen fortsætter til Balos-lagunen, der ligger 20 minutter derfra. Nyd 3 timer ved lagunen. Du kan til enhver tid gå tilbage til båden for at købe mad, eller leje paraplyer, hvis varmen er for intens. Efter en svømmetur og afslapning ved lagunen sejler båden dig direkte tilbage til havnen i Kissamos. Dette vil være en fantastisk mulighed for at tage fotos, da solen vil være bag dig, når du kigger ud over øens landskab. Kl. 18.00 ankommer færgen til havnen, og turen slutter. Vær tilbage ved dit udgangspunkt i tide til at spise aftensmad.

Kreta: Rethimno, Chania og Kournas-søen dagstur

5. Kreta: Rethimno, Chania og Kournas-søen dagstur

Første stop er byen Rethimno, den tredjestørste by på Kreta vest for Heraklion på Kretas nordkyst. Her findes arkæologiske monumenter fra den osmanniske og venetianske æra side om side. Nyd en spadseretur i den gamle bys gyder, et besøg til de tyrkiske minareter og de venetianske fæstninger eller en kop kaffe på den storslåede havn. Næste stop er Chania by, den næststørste by på Kreta på nordkysten vest for Rethymno. Byen Chania er opdelt i den gamle bydel med den smukke havn og den nye bydel uden for de venetianske fæstningsværker. Den gamle bydel er en af de smukkeste byer i Middelhavet og kaldes "Østens Venedig". Du kan finde tyrkiske minareter og moskeer, muslimske kvarterer, venetianske fæstninger, havneværfter, springvand, pladser, buer, palæer, loggia og fyrtårnet. Besøg den berømte Agora (marked), som huser traditionelle små butikker og taverner. Dagens sidste stop er Kournas-søen, et smukt habitat med naturligt ferskvand, en af de eneste på Kreta. Hele Kournas-området er beskyttet under "Natura 2000", da det er et udpeget vådområde. Store grønne områder, stejle hulrum mellem bakkerne og sjældne fiske- og fuglearter gør Kournas til det ideelle sted at nyde en tidlig eftermiddagstur.

Fra Chania/Rethymno: Guidet vandretur i Samariá-kløften med afhentning

6. Fra Chania/Rethymno: Guidet vandretur i Samariá-kløften med afhentning

Begiv dig på en guidet vandretur i Samariá-kløften på en dagstur fra Rethymno eller Chania. Få din daglige dosis motion, nyd panoramaudsigten og tag en svømmetur. Opdag den længste kløft i Europa, et område med en fantastisk naturskønhed. Se de mange blomster og urter og det krystalklare kildevand, der strømmer fra bjergene. Efter en afhentning tidligt om morgenen fra det nærmeste sted til din indkvartering i Rethymno eller Chania rejser du gennem bjergene og passerer Omalos-platformen. Du ankommer til nogle trætrapper ved starten af Samariá-slugten. Du kan vælge at starte vandreturen med det samme eller få morgenmad på tavernaen, inden du begynder. Vandreturen varer ca. 6-7 timer, og oplev det storslåede landskab på en 16 km lang vandretur. Når du er færdig med vandreturen, er der god tid til en svømmetur og frokost på en taverna i Agia Roumeli.

Chania: Bådtur ved solnedgang med guide

7. Chania: Bådtur ved solnedgang med guide

Båden afgår fra den gamle venetianske havn og går ud på Chania-bugten. Gå forbi øens berømte fyrtårn, som blev bygget af venetianerne i det 16. århundrede og senere modificeret af egypterne i 1839. Båden fortsætter med at sejle mod vest mod Lazaretta Island, en lille ø tæt på Chania, som giver den bedste udsigt over solnedgangen over Kissamos-bjergene. Øen har en stor historie, der går forud for den venetianske besættelse. Lyt til din guide dele livlige kommentarer om historien om øen og dens tidligere indbyggere, mens du ser solnedgangen og himlen skifte farve. Slap af på dækket, mens du beundrer solnedgangen mod Kissamos-bjergene eller tag en kort svømmetur, og nyd derefter en traditionel græsk raki. Når båden begynder returrejsen tilbage til Chania, kan du beundre havnens glitrende lys, der reflekterer mod vandet, mens aftenen bliver til nat.

Chania: Bådsejlads til Agioi Theodoroi og Lazaretta-øen

8. Chania: Bådsejlads til Agioi Theodoroi og Lazaretta-øen

Udforsk den gamle havn i Chania på Agioi Theodoroi og Lazaretta Island på en sejltur for historieinteresserede. Lær om historien om den venetianske besættelse, og se et tysk flyvrag fra 2. verdenskrig. Tag dig tid til at slappe af på stranden og bade. Denne aktivitet tager dig til to øer, der er forbundet med gammel mytologi og historien om den venetianske besættelse. På vej mod vest fra Chanias gamle havn er dit første stop Agioi Theodoroi, en ø, der historisk set blev brugt til at forsvare Kretas kyst. I dag er det et beskyttet område og tilflugtssted for kri-kri, en elegant og truet kretensisk ged, der er truet af udryddelse. Din gruppe vil kaste anker tæt på et tysk flyvrag (fuldstændig ødelagt) fra Anden Verdenskrig og give dig mulighed for at dykke ned i vandet for at se det med egne øjne. Efter ca. 20 minutter sejler I videre til det andet stop på samme ø, inde i en lille bugt med en flot udsigt og stor mulighed for at se kri-kri-gederne. Dette stop vil vare ca. 30 minutter. Der fortsættes til øen Lazaretto (eller Lazaretta), som er en lille ø over for Nea Xora. Klart vand, der er rigt på havliv, kombineret med to smukke sandstrande gør dette til det bedste sted at afslutte din tur. Nyd mulighederne for at svømme eller slappe af på stranden, indtil båden sejler tilbage til Chania. På vejen tilbage får du panoramaudsigt over den gamle venetianske havn med det berømte fyrtårn og de ommurede fæstninger - en fremragende udsigt over, hvordan byen ser ud fra havet.

Fra Rethymno: Heldagstur til den lyserøde Elafonissi Strand

9. Fra Rethymno: Heldagstur til den lyserøde Elafonissi Strand

Opdag en af de smukkeste strande i verden på denne dagstur fra Rethymno til Elafonissi. Oplev en himmel på jord med blødt hvidt og lyserødt sand, eksotisk krystalklart vand og cedertræer, der strækker sig ned til kysten. Besøg traditionelle landsbyer som Elos og Kaloudiana. Blev hentet fra dit hotelområde om morgenen, og stop derefter for en kort pause i den traditionelle landsby Elos. Hvis tiden tillader det, kan du nyde morgenmaden eller en kop kaffe (prisen er ikke inkluderet). Bagefter kører vi til Elafonissi. Undervejs kan du se små traditionelle landsbyer kombineret med typisk middelhavslandskab. Beundre det barske landskab omkring Topolia-kløften. På Elafonissi får du 4 timers fritid til at slikke sol og nyde det spektrum af blå nuancer, som denne strand har at byde på. I slutningen af din tur stopper du ved landsbyen Kaloudiana, hvor du kan udforske landsbyen og få forfriskninger eller mad (ikke inkluderet). Senere bliver du kørt tilbage til din bolig i Rethymno.

Fra Chania: Bådtur til Lazaretta Island med badestop

10. Fra Chania: Bådtur til Lazaretta Island med badestop

Turen starter fra den gamle venetianske havn i Chania og krydser hele havnen, en god mulighed for billeder Båden passerer tæt på det berømte fyrtårn og med retning mod vest fra den gamle venetianske havn i Chania kan vi finde øen, der giver os den rette mulighed for snorkling, da den er fuld af havliv. Øen er lille og kun tilgængelig ved svømning, det er derfor den er så rækkevidde i livet i havet. Varigheden af vores ophold der er 1 time, nok tid til at udforske stedet. Inden afgang forklarer vi dig historien om området og fra øen, da det havde stor betydning for den gamle venetianske havn. Varigheden af opholdet på øen til snorkling er 1 time. På vejen tilbage har du mulighed for panoramaudsigt og billeder fra Chania og fyrtårnet fra havet.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Chania

Alle aktiviteter

442 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om Chania

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Chania?

De bedste dagsture og -udflugter fra Chania er:

Heraklion

Andre seværdigheder i Chania

Vil du se alle oplevelser i Chania? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Chania

Samlet bedømmelse

4.4
(9.721 anmeldelser)

Jeg kan ikke anbefale dette nok, jeg havde en fantastisk tid! Transporten gjorde det så let at komme dertil, og rejseguiden var fantastisk! Hun fortalte os om ting, vi så undervejs, og forklarede alle retninger så godt, at jeg følte mig tryg ved, hvor jeg skulle hen. Da det var en af sæsonens sidste dage, var det helt på sporet, og jeg elskede, at jeg kunne føle, at jeg var alene på sporet, men også vide, at der er mennesker omkring, hvis det var nødvendigt (som solo kvinde, der er meget trøstende!). Vandreturen var perfekt, jeg er vant til at vandre, så jeg fandt det ikke for svært, men er glad for, at jeg havde ordentlige vandrestøvler på, da jorden er ujævn med sten. Kløften gør det meste af vandreturen i læ for solen, og bonussen er, at du kan tage en svømmetur i havet efter! Hvis du kan lide at vandre og har et rimeligt fitnessniveau, så tag venligst denne tur!

Jeg vil anbefale denne vandretur gennem Samaria-kløften til alle, hvis du er noget i form. Vi gik turen i sneakers, og det var ganske muligt. Jeg tror dog, at risikoen for skader er en del mindre med gode travesko. Busrejsen til og fra Malia tog lang tid, men efter min mening var vandringen det værd. Fin guide og behagelig buschauffør, der på trods af kun at tale græsk alligevel forsøgte at vise seværdighederne undervejs. Vi gik i slutningen af sæsonen, så der var ikke super travlt i kløften, og temperaturen var også meget bedre. Alt i alt stærkt anbefales!

fantastisk destination Jeg håber at kunne have information også på fransk

Strålende dage med vandreture gennem nogle fantastiske landskaber

Fantastisk udflugt. Få din guide organiseret så godt!