Clock Tower, Sighișoara

Clock Tower, Sighișoara: Vores mest anbefalede ture og aktiviteter

Sighisoara: Sighisa: Rundvisning ved stearinlys i Draculas hjemby

1. Sighisoara: Sighisa: Rundvisning ved stearinlys i Draculas hjemby

Mød din guide foran museet Clock Tower for at starte din rundvisning. Efter en hurtig introduktion til den gamle bys historie skal du gå op mod kirken på bakken og gå gennem den overdækkede trappe eller de lærdes trappe. Slentre gennem de smalle gader i dette middelalderlige sted, indtil du når frem til de gamle bymure, hvor du kan beundre de utrolige gamle tårne og bastioner, der stadig står og er ekstremt velbevarede. Lyt til din guides dybdegående beskrivelse af den evangeliske kirke, der ligger kun få meter fra to af byens største attraktioner, Klokketårnet og Draculas hus. Draculas hus er det sted, hvor den berømte valakiske konge blev født i 1431, lær om fortællingerne om verdens mest kendte vampyr. Turen slutter med en forklaring om klokketårnets historie og en anbefaling fra din guide om lokale restauranter og barer, hvor du kan tilbringe aftenen, smage på lokale retter og møde de lokale.

Transsylvanien ædelstene: Sighisoara, Medias, Biertan & sigøjnerliv

2. Transsylvanien ædelstene: Sighisoara, Medias, Biertan & sigøjnerliv

Tag på en uforglemmelig rejse gennem Transsylvaniens rige historie og fængslende charme. Start med afhentning i Cluj centrum, efterfulgt af en 2 timers køretur til Medias. Slentre gennem byen og beundr Citadel of Light og de fantastiske middelalderbygninger fra det 15. århundrede. Besøg dernæst den UNESCO-listede Biertan-fæstningskirke, der er omgivet af imponerende mure fra det 15. århundrede. Oplev Sighisoara, der er hjemsted for Europas eneste beboede middelalderlige citadel, som kan prale af 9 tårne, herunder det ikoniske klokketårn. Udforsk det historiske museum, torturkammeret og forundres over arkitekturen fra det 12. århundrede. Oplev bjergkirken og andre fængslende seværdigheder som Hjortehuset og det venetianske hus. Omfavn Transsylvaniens mangfoldighed, hvor rumænske, ungarske, sigøjner- og tyske samfund har eksisteret side om side i århundreder. Besøg et sigøjnersamfund, der udøver ældgammelt kobbersmedehåndværk, og få unik adgang med en betroet guide. Vend tilbage til Cluj ad en naturskøn rute, hvor du kan opleve Transsylvaniens betagende landskaber.

Sighisoara: Byvandring og besøg i Dracula-huset

3. Sighisoara: Byvandring og besøg i Dracula-huset

Mød din guide foran det historiske museum Clock Tower for at begynde turen. Sammen vandrer I gennem de smalle gader i det gamle citadel og beundrer de farverige huse, mens I lærer om byens rige historie. Gå gennem den overdækkede trappe og besøg kirken på bakken, der er berømt for sine smukke fresker. Derefter kan du udforske de gamle bymure og se nogle af de ældste tårne og bastioner, der stadig står tilbage. Hør din guide fortælle dig alt om områdets historier og de hemmeligheder, der er gemt inden for bymurene. Besøg derefter det sted, hvor Vlad III Dracula blev født, og få mere at vide om det kongedynasti, som han var en del af. I slutningen af turen får du en billet til klokketårnet, så du kan klatre op på toppen og beundre den fantastiske udsigt over byen.

Fra Brasov: UNESCO-dagstur til Sighisoara og Viscri

4. Fra Brasov: UNESCO-dagstur til Sighisoara og Viscri

Gør dig klar til at træde tilbage i tiden og opleve det bedste af Transsylvaniens rige historie og fantastiske arkitektur med vores dagstur til Viscri fæstningskirke og Sighisoara fra Brasov! Vores første stop er den idylliske landsby Viscri, hvor vi besøger en af Rumæniens mest velbevarede fæstningskirker. Viscri Village ligger i hjertet af Transsylvanien og er en skjult perle, der transporterer dig tilbage i tiden. De brostensbelagte gader snor sig gennem charmerende, flere hundrede år gamle huse prydet med levende blomster og giver et indblik i livet på landet i Rumænien, som det har været i generationer. Viscri er kendt for sin UNESCO-listede befæstede kirke og er et levende bevis på middelalderens arv og den saksiske kultur, der formede den. Her kan du smage det traditionelle rumænske køkken, tale med den imødekommende lokalbefolkning og udforske det maleriske landskab. Viscri er et sted, hvor tiden står stille, og hvor du inviteres til at opleve skønheden og autenticiteten fra en svunden tid. Du vil blive forbløffet over den unikke arkitektur og den utrolige historie om dette vigtige vartegn. Fra dets rolle som tilflugtssted i konflikttider til dets vedvarende arv som et symbol på Transsylvaniens kulturarv, vil du komme hjem med en dyb forståelse for dette utrolige sted. Kong Charles ejer et traditionelt hus i Viscri, hvilket øger dets kongelige tiltrækningskraft og kulturelle betydning. Dernæst rejser vi til Sighisoara, en charmerende middelalderby, der er gennemsyret af historie og tradition. Når vi vandrer gennem de brostensbelagte gader, vil du blive ført tilbage til en svunden tid, og du vil opdage Vlad Spidserens fødested, en legendarisk figur, der inspirerede den berygtede Dracula. Du får mulighed for at udforske det ikoniske klokketårn, beundre panoramaudsigten fra kirken på bakken og endda besøge det hus, hvor Vlad blev født. Mens vi bevæger os gennem middelalderbyen Sighişoara, kan vi arrangere en dejlig frokost, der tager dig med på en kulinarisk rejse gennem fortidens smagsoplevelser, og hvor du kan nyde smagene fra Rumæniens rige kulinariske arv. Uanset om du er til kraftige gryderetter, friskbagt brød eller søde kager, er der noget for enhver smag. Vores tur inkluderer komfortabel transport, lokale ekspertguider og masser af muligheder for fantastiske fotos og minder, der vil vare hele livet. Så hvorfor vente? Book din tur nu og oplev det bedste af Transsylvaniens historie, arkitektur og køkken på første hånd!

Sighișoara og Biertan: UNESCO i Transsylvanien

5. Sighișoara og Biertan: UNESCO i Transsylvanien

Kør gennem det transsylvanske højland mod Sighișoara. Besøg middelalderbyen Sighișoara, som er meget velbevaret og er klassificeret som UNESCO's verdensarvsliste. Gå gennem citadellet og besøg bl.a. byens emblem, klokketårnet, kirken på bakken, citadellet, byens befæstede mure og tårne og også fødestedet for den valakiske leder Vlad Dracul, der senere blev kendt som Grev Dracula i gotisk litteratur og film. Om eftermiddagen kører du til Biertan, en lille landsby i en afsondret transsylvansk dal. Besøg den imponerende befæstede kirke i Biertan (som også hører til UNESCO's verdensarvsliste). Derefter returnerer du til Cluj-Napoca.

3-dages middelalderlig transsylvanien pakke tur

6. 3-dages middelalderlig transsylvanien pakke tur

Udforsk nogle af de vigtigste steder i den legendariske Transsylvanien-region i Rumænien på en 3-dages pakkerejse fra Bukarest. Med bed and breakfast på et 3-stjernet hotel vil du udforske byen Sibiu, som Forbes Magazine engang rangerede som "Europas 8. mest idylliske sted at bo". Besøg middelalderslotte og klostre, og udforsk fablen om grev Dracula. Dag 1: Afgang fra Bukarest og besøg det mauriske kloster Curtea de Argeș, der blev bygget af herskeren af Valakiet, prins Neagoe Basarab, i 1514. Fortsæt til det lille Cozia-kloster og oplev et af de vigtigste monumenter for national middelalderkunst i Rumænien. Efter en frokostpause på en traditionel rumænsk restaurant kører vi gennem det fantastiske translyvanske landskab til Sibiu, den historiske hovedstad i Fyrstendømmet Transsylvanien. Det tidligere tyske middelaldercitadel, med dokumentation tilbage til 1191, er en af de smukkeste byer i Rumænien med mange historiske bygninger, som du vil udforske på en vandretur i den gamle bydel. Om aftenen kan du nyde en traditionel rumænsk middag og overnatte i Sibiu centrum. Dag 2: Efter morgenmaden forlader du Sibiu og kører til Biertan kommune, hvor du skal se en af de vigtigste saksiske landsbyer med befæstede kirker i Transsylvanien, herunder den største befæstede kirke i Transsylvanien, bygget mellem 1490 og 1524. Fortsæt til middelaldercitadellet i Sighișoara, som kan dateres tilbage til 1280 og er hjemsted for det eneste middelaldercitadel i Europa, der stadig er befolket. Under en vandretur kan du besøge byens vartegn, klokketårnet, og få en panoramaudsigt over de gamle huse. Efter frokost kører vi til Brasov, som er omgivet af de sydlige Karpater. Det første dokumenterede bevis på det middelalderlige citadel dateres tilbage til 1235. Brasov er fødestedet for den rumænske nationalsang - og blev kortvarigt omdøbt til "Stalin City" under kommunisttiden - og kan prale af smukke gotiske kirker, middelalderlige bygninger og den smalleste gade i Rumænien, som du vil udforske på en guidet gåtur. Dag 3: Efter en overnatning i Brasov kan du starte dagen ved byens sorte kirke, der blev bygget i 1383, og som er det vigtigste turistmål i Brasov. Kør derefter til det legendariske Bran-slot (Draculas slot), der ligger på grænsen mellem Transsylvanien og Valakiet. Slottet er kendt som hjemsted for Bram Stokers grev Dracula, og du kan udforske slottets område og museum, inden du spiser en traditionel frokost. Fortsæt turen til Sinaia, et dejligt bjergresort i Prahova-floddalen, og besøg Peleș-slottet, som blev bygget af Rumæniens første konge, Carol I. Se den udsøgte nyrenæssancebygning, som blev bygget mellem 1875 og 1914, og afslut turen til Transsylvaniens arkitektoniske herligheder ved Sinaia-klosteret, som blev grundlagt af prins Mihail Cantacuzino i det 17. århundrede, da han vendte tilbage fra en pilgrimsrejse til Sinai-bjerget. Når du har udforsket den gamle kirke og den store kirke fra det 19. århundrede, kører du tilbage til Bukarest.

2-dages Transsylvanien pause fra Bukarest

7. 2-dages Transsylvanien pause fra Bukarest

Hvis du rejser til Bukarest og kun har lidt tid til at opdage Rumænien, er denne tur den perfekte måde at besøge nogle af de mest interessante steder på, herunder den sydlige del af Transsylvanien. Dag 1 BUKAREST-SINAIA-BRASOV-SIGHISOARA (309 km) Afhentning om morgenen fra dit hotel. Forbered dig på at forlade regionen Valakiet og træde ind i det legendariske land Transsylvanien, landet bag skoven, hvor mange myter blev født, og tiden stadig flyder langsomt for dem, der bor her. På vejen stopper du ved Sinaia, et meget berømt bjergresort, der også er kendt som "Karpaternes perler". Her besøger vi Peles-slottet, den tidligere sommerresidens for Rumæniens første kongepar, kong Carol 1. og dronning Elisabeth. Det betragtes som et af de smukkeste slotte i Europa og er imponerende takket være den arkitektoniske stil og dekorationerne, men mest af alt takket være det smukke interiørdesign og de moderne faciliteter i sidste halvdel af 1800-tallet (elektricitet, støvsuger, elektrisk elevator og centralvarme). Her finder du også historien om de kongelige par i Rumænien og deres vigtige indflydelse på landets historie. Næste stop er Brasov, Kronstadt ("kronens by") under sit tyske navn. Du er nu officielt i Transsylvanien! I Brasov spiser du frokost på en typisk restaurant og nyder en dejlig gåtur på de smalle brostensbelagte gader i den gamle bymidte. Du vil se Rådspladsen, Rådstårnet og den berømte Sorte Kirke, den største gotiske konstruktion i den østlige del af Europa. Om aftenen kører vi til Sighisoara, hvor vi spiser middag og overnatter i det middelalderlige citadel. Gå ikke glip af en kort gåtur i citadellet og beundr de middelalderlige bygninger i lanternernes skær. Forbered dig på at træde tilbage i tiden! Dag 2 SIGHISOARA-BRAN-BUCHAREST (329 km) Efter morgenmaden starter I dagen med at besøge citadellet i Sighisoara (UNESCO-monument), det eneste middelalderlige citadel på Balkan, som stadig er beboet. Du får historien om citadellet, ser de velbevarede mure og forsvarstårne og beundrer de middelalderlige huse, der ligger langs smalle gamle gader. Højdepunkterne i citadellet er: huset, hvor det siges, at Vlad Spidderen (kendt som Dracula) blev født, klokketårnet (på toppen af hvilket du kan tage nogle smukke panoramabilleder med citadellet), den overdækkede trappe og den evangeliske kirke. Om eftermiddagen tager du til Bran og besøger Bran-slottet, som blev så berømt takket være legenden om Dracula. Her vil du finde ud af, hvordan denne legende blev født, og hvorfor Transsylvanien indtil i dag er relateret til den. Et venligt tip - lidt hvidløg kan være nyttigt under besøget! Om aftenen vender du tilbage til Bukarest og afleveres på dit hotel.

Bukarest: Transsylvanien og Draculas slot 2-dages tur

8. Bukarest: Transsylvanien og Draculas slot 2-dages tur

Følg i fodsporene på Grev Dracula-legenden på en 2-dages tur til Peleș Slot og Branslottet i de transsylvanske bjerge. Gå gennem de udsmykkede værelser og haver i de tidligere kongelige boliger, og se de saksiske huse, der kan dateres tilbage til det 16. århundrede. Den naturskønne køretur tager dig højt op i Karpaterne, hvor tiden har stået stille i fortryllende landsbyer, og hvor rumænere tager til om vinteren, for at stå på ski ved feriestedet, Sinaia, i bjergene. Dag 1: Bukarest - Sighisoara Du bliver samlet op fra dit hotel i Bukarest (eller fra Revolutionspladsen kl. 09.00), hvorefter turen går over Karpaterne på vej til Sibiu med stop ved Curtea de Arges-klosteret, for at udforske komplekset, der blev grundlagt af Prins Neagoe Basarab i 1514-1517. I løbet af sommeren (1 juni - 15 september) foregår ruten til Sibiu via. den unikke Transfăgărășan på tværs af Karpaterne, hvor i når op i 2.000-meters højde på det højeste punkt. Ved ankomsten i Sibiu kan du nyde en hurtig tur rundt i den middelalderlige bymidte. Derefter går turen videre til Sighisoara ved den maleriske Tarnava Mare flod. Beundr den smukt bevarede citadel, og slentre langs de lukkede bymurer og brostensgader i den gamle bydel. Se de saksiske huse, der kan dateres tilbage til det 16. århundrede, og de 9 overlevende tårne inklusive det ikoniske klokketårn. Fra balkonen på den tidligere hovedport til byen, kan du nyde den smukke udsigt over byen og landskabet. Fordyb dig i den middelalderlige atmosfære ved seværdigheder som det dominikanske kloster, hvor der er værdifulde relikvier som en fresko af Saint Trinity, en udskåret altertavle og orientalske tæpper. Dag 2: Sighisoara - Brasov - Bran - Bukarest Kør til Brasov, for at opdage, hvor Vlad Dracula førte sine angreb mod de tyske saksere. Udforsk den middelalderlige bymidte på en tur til den sorte kirke, rådhuset, Black Tower og Ecaterina-porten. Derefter fortsætter turen til Draculas slot, der ligger mellem Bucegi- og Piatra Craiului-bjergene. Det er mere almindeligt kendt som Branslottet. Det er et vigtigt monument, hvis ry afhænger af legenden om Grev Dracula, men det er også utroligt smukt. Lær historien om slottet, fra det 14. århundrede til den dag i december i 1920, hvor slottet blev doneret til dronning Marie af Rumænien. Beundr springvandene, søerne og trappeterrasserne i det tidligere kongelige sommerresidens, og se Dronning Maries tehus. Fortsæt til det smukke bjergresort, Sinaia, der er kendt som "Karpaternes perle". Her vil du besøge Peleș Slot, som er en af Rumæniens mest udsøgte paladser. Lær om de rumænske konger, der brugte slottet som deres sommerresidens, mens du beundrer dets indviklede facader og trætårnene, der forsøger at nå himlen. Oplev springvandene og statuerne bygget af arkitekter fra Wien, og forestil dig festerne, koncerterne, de litterære arrangementer og teaterforestillinger i de fine rumænske kredse i gamle dage. Gå gennem det overdådige interiør, hvor du vil finde ibenholt, valnød og perlemor. Gå videre til terrasserne og de store udhuse i slottets kompleks som Peleș Slottet og Sinaia-klosteret. Vov dig ind i klosteret, der er bygget af Konstantinoplen, Mihai Cantacuzino, efter hans pilgrimsfærd til Sinaibjerget. Klosteret indeholder religiøse ikoner, sjældne bøger og en udstilling med keramik og porcelæn, som stammer fra det 16. til det 19. århundrede. Der vil være tid til at besøge vinkældre fra Azuga fra det 19. århundrede, bygget af Rhein-familien, der var officielle hofleverandøerer. Køb nogle autentiske, almindelige og mousserende vine fra Rumænien, før turen går tilbage til Bukarest om aftenen.

Oplev Transsylvanien: Peles, Bran, Sighisoara på 2 dage

9. Oplev Transsylvanien: Peles, Bran, Sighisoara på 2 dage

Den første dag begynder med en rejse til Sinaia, hvor du besøger Peles-slottet, som engang var sommerresidens for den rumænske kongefamilie og nu er Peles Nationalmuseum. Herefter kan du dykke ned i legenderne om Dracula med et besøg på Bran Castle. Selvom Bran Castle ikke har nogen direkte forbindelse til Vlad the Impaler, er det stadig forbundet med Dracula i den folkelige overlevering. Efter frokost kan du gå på opdagelse i Brasovs historiske centrum. Du overnatter i Sighisoara, hvor du tjekker ind for at forberede dig på den kommende dag. Efter morgenmaden kan du gå på opdagelse i Sighisoara, som er den eneste middelalderborg i Rumænien, der stadig er beboet. Et højdepunkt er klokketårnet, der er 64 meter højt og har fire massive mure i fire etager. Fra tårnets balkon har man en betagende udsigt over Sighisoara i fugleperspektiv. Den næste dag skal vi besøge middelalderfæstningen Rupea og Prejmer. I sommermånederne (mellem juli og oktober) vil Rupea-fæstningen eller Prejmer-fæstningen blive erstattet af Transfagarasan-vejen. Transfagarasan Road er kendt som en af verdens mest spektakulære ruter. Det er dog vigtigt at bemærke, at Transfagarasan Road kun er åben fra slutningen af juni til slutningen af oktober, afhængigt af vejrforholdene. Endelig slutter dit transsylvanske eventyr, når du når Bukarest om aftenen.

Fra Brasov: Dagsudflugt til Sighisoara og Viscri

10. Fra Brasov: Dagsudflugt til Sighisoara og Viscri

Dagens første destination er Viscri, en af Transsylvaniens berømte saksiske landsbyer, hvor du vil besøge den befæstede Viscri-kirke. Prins Charles er en af de personligheder, der forelskede sig i Viscri og beskrev det som en rejse gennem tiden. Derefter kører du til Sighisoara, en by, der er hjemsted for en af de få beboede middelalderlige citadeller i Europa, hvor du vil besøge klokketårnet. Derefter besøger du Biertan, en landsby, der blev nævnt for første gang i officielle dokumenter i 1224. I dag er bygden kendt verden over på grund af sin befæstede kirke, der er blevet restaureret med midler indsamlet af landsbyens tidligere indbyggere, som nu er spredt over hele verden. Derefter vil du nyde en lækker frokost på en middelalderlig restaurant. Inden du kører tilbage til Brasov, stopper du ved Rumidava, en tidligere daciansk bosættelse, hvor du besøger Rupea-citadellet. Turen slutter i Brasov, hvor du får en rundvisning i byens centrum og får kendskab til den sorte kirkes historie.

26 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Andre seværdigheder i Clock Tower, Sighișoara

Vil du se alle oplevelser i Clock Tower, Sighișoara? Klik her for en fuld oversigt