Ting at foretage sig
Coimbra

Vores mest anbefalede ting at gøre i Coimbra

Fra Lissabon: Dagstur til Porto, Óbidos og Nazaré

1. Fra Lissabon: Dagstur til Porto, Óbidos og Nazaré

Opdag tre fantastiske portugisiske byer: Porto, Nazaré og Óbidos med en sightseeingtur i bus fra Lissabon. Fordyb dig i Portugals rige arv, og lad dig inspirere af arkitekturen, historien og kulturen i disse smukke byer. Sæt dig godt til rette i et køretøj med aircondition, mens du begynder din rejse mod byen Óbidos, hvor vi starter med en guidet rundvisning ledsaget af en lokal guide. Óbidos er fuldstændig omgivet af gamle mure og har bevaret al sin middelalderlige charme og er et af de mest berømte og besøgte steder i Portugal og et must-see i Lissabons omgivelser. De smalle brostensbelagte gader, som man kan se i Óbidos, vil straks føre dig ind i en middelalderlig atmosfære. Disse gader er hjemsted for perfekt bevarede gamle huse, historiske bygninger og vigtige monumenter. I det historiske centrum, der dominerer den højeste del af landsbyen, kan du besøge Óbidos' borg, som er erklæret et af Portugals 7 vidundere. Start ved landsbyens hovedport, og gå på opdagelse i de fantastiske smalle gader uden for de slagne veje. Besøg det hemmelige jødiske kvarter og dets hvidmalede huse med nogle fantastiske steder at tage billeder. Gå langs Rua Dereita, den mest berømte gade, der er fuld af butikker og traditionelle restauranter, og kom til Óbidos' slot. Det blev bygget i det 12. århundrede, selv om det har romerske konstruktioner i sin begyndelse. Man kan sige, at det er en af landets bedst bevarede og største fæstninger, der er opført som et af Portugals syv vidundere. Herfra kan du tydeligt se den store mur i Óbidos, et andet af byens store symboler. Fortsæt turen mod den måske mest berømte fiskerby i Portugal, Nazaré, hvor du vil besøge Forte de Sao Miguel. Dette sted er blevet verdensberømt på grund af den kæmpebølge, der rammer kysten hver vinter og tiltrækker mange surfere fra hele verden. Derpå går du gennem O Sitio, hvor de berømte gader præsenterer en samling religiøse bygninger og er et enormt populært sted for pilgrimme fra hele verden. Vandre dig op til toppen, hvor du finder middelalderlige befæstninger, kirker fra det 17. århundrede og moderne helligdomme. Vandre rundt i gårdspladserne og på pladserne omgivet af udsmykkede strukturer, basilikaer og statuer. Herefter kører du til Porto, som er dagens sidste stop. Først får du 1 time til at spise en typisk portugisisk frokost på egen hånd for at få ny energi, og derefter begynder besøget. En livlig 1,5 times gåtur, hvor du vil beundre den fantastiske gamle bydel ved den maleriske Douro-floden, komplet med seks broer, der er på UNESCO's verdensarvsliste, Igreja Carmen, Estação São Bento, Igreja São Francisco og Ponte Don Luis. Ved slutningen af turen vender du tilbage til Lissabons centrum, og din guide vil anbefale dig ting, du kan foretage dig under resten af dit ophold.

Coimbra: Live fado-show med et glas portvin

2. Coimbra: Live fado-show med et glas portvin

Casa Fado ao Centro er et kulturelt projekt, der blev oprettet i Coimbra i 2010. Alle musikere og samarbejdspartnere er eller har været universitetsstuderende i Coimbra. Væggene er udsmykket med musikernes ejendele og er fyldt med historie. Koncerterne er kulturelle begivenheder. I intime omgivelser vil du komme med på en rejse gennem den unikke lyd af Fado de Coimbra og gennem de vigtigste øjeblikke i byens historie. Til sidst kan du nyde en portvinssmagning sammen med musikerne, så du kan interagere med dem og lære om deres håndværk.

Heldagstur til Fátima og Coimbra fra Porto

3. Heldagstur til Fátima og Coimbra fra Porto

Rejs til Fátima og Coimbra på en heldagstur fra Porto. Se helligdommen i Fátima og en af de ældste universitetsbyer i Europa. Slap af på køreturen i en bil med aircondition til Fátima, hvor Jomfru Maria efter sigende åbenbarede sig for 3 børn, der passede får i 1917. Miraklet blev anerkendt af Vatikanet i 1930, og 3 forskellige paver har været i Fátima siden. Besøg den fantastiske neoklassiske basilika og helligdommen, og få endda mulighed for at deltage i en messe i helligdommen. Brug lidt fritid til frokost i den travle bymidte, som er fuld af moderne pilgrimme. Fortsæt til Coimbra og oplev området, der var Portugals eneste universitetsby indtil begyndelsen af det 20. århundrede. Universitetet på bakketoppen blev grundlagt i det 13. århundrede og er et af de ældste i Europa. I dag danner universitetet baggrund for byens charmerende gader. Tag til Sé-katedralen for at se den eneste kirke i Portugal, der overlevede Reconquista næsten intakt. Under besøget i Coimbras historiske centrum kan du gå gennem Quebra Costas, Arco da Almedina, Porta do Barbacã og Rua Ferreira Borges. Slut af ved universitetet i de tidligere bygninger i det middelalderlige kongelige palads. Blandt højdepunkterne er det fantastiske Joanine-bibliotek med barokke detaljer i rød og grøn lak og trompe-l'oeil-elementer. Vend tilbage til Porto ved slutningen af turen.

Coimbra: Kajaktur på Mondego-floden

4. Coimbra: Kajaktur på Mondego-floden

Efter at have mødt din rejseleder om morgenen, bliver du transporteret til Penacova og udstyret med kajakudstyr og nogle instruktioner. Tag derefter afsted fra Carvoeira-dæmningen på en kajaktur med en samlet længde på 18 km (11 miles). Du skal sejle i kajak gennem den naturlige Mondego-floddal, omgivet af omfattende skove. Når du rejser ned ad floden, kommer du forbi de små landsbyer Ronqueira, Rebordosa, Louredo, Foz do Caneiro og Casal. Denne del af floden er fuld af små strande, hvor du kan stoppe for en picnic eller tage en svømmetur. På flodstranden i Palheiros finder du en lille bar, hvor du kan købe en is eller en kold øl. Floden har normalt en let strøm, som gør kajaksejladsen let og tilgængelig for alle aldre. Afslut i Torres do Mondego, efter 3-4 timers kajaksejlads og pauser undervejs. Forvent at ankomme mellem 15.00 og 17.00.

Porto: Privat transfer til Lissabon med stop i op til 3 byer

5. Porto: Privat transfer til Lissabon med stop i op til 3 byer

Se tre af de vigtigste byer på den portugisiske kyst på kun én dag med denne praktiske private transportservice. Rejs fra Porto til Lissabon og nyd valgfrie stop i Aveiro, Coimbra, Fátima, Nazaré eller Óbidos. Når du bliver hentet på dit hotel i Porto, skal du køre mod byen Aveiro. Nyd lidt fritid til at udforske byens kanaler, Nouveau-arkitektur og farverigt malede Moliceiros-både. Alternativt kan du måske stoppe i Coimbra, der er hjemsted for et af de ældste universiteter i Portugal. Her kan du fordybe dig i byens moderne område, universitetet og dens gamle fortid. Fortsæt mod enten Nazaré eller Fátima for at spise frokost og gå en tur rundt i byen. I Nazaré kan du nyde udsigten over den portugisiske kyst og med egne øjne se, hvorfor byen er et surferparadis. Eller udforsk de mange religiøse steder i Fátima. Slutteligt skal du besøge middelalderbyen Óbidos. Her kan du nyde lidt fritid til at udforske byens berømte skæve boghandlere, middelalderlige gader og spiritusbarer i dit eget tempo. Bliv sat af på dit hotel i Lissabon efter en hel dags sightseeing.

eSIM Europa og Storbritannien til rejsende

6. eSIM Europa og Storbritannien til rejsende

Uanset om du rejser rundt i Storbritannien eller tager på et europæisk eventyr i flere lande, sikrer et eSIM-kort, at du altid har forbindelse. Nyd øjeblikkelig mobil levering og 1- til 30-dages dækningsmuligheder med 500 MB til 10 GB. Dette eSIM-kort er ideelt til moderne rejsende, der bruger enheder som iPhone eller andre smartphones, der understøtter eSIM-funktionen. Nyd bekvemmeligheden ved forudbetalt dækning på alle større europæiske destinationer med uafbrudt forbindelse og ingen overraskelser. Dette eSIM dækker følgende steder: Østrig (Österreich) Belgien (Belgien) Bulgarien (Bulgarien) Cypern (Zypern) Kroatien (Kroatien) Danmark (Dänemark) Estland (Estland) Finland (Finnland) Frankrig (Frankreich) Tyskland (Deutschland) Grækenland (Griechenland) Ungarn (Ungarn) Irland (Irland) Island (Island) Italien (Italien) Letland (Latvia) Litauen (Litauen) Luxembourg (Luxemburg) Malta Norge (Norwegen) Holland (Niederlande) Polen (Polen) Portugal (Portugal) Slovakiet (Slowakei) Slovenien (Slowenien) Spanien (Spanien) Det Forenede Kongerige (Vereinigtes Königreich) Den Tjekkiske Republik (Tschechische Republik) Rumænien (Romania) Sverige (Schweden) Schweiz (Schweiz) Ukraine

Coimbra: Selvledende lydomvisning af historiske højdepunkter

7. Coimbra: Selvledende lydomvisning af historiske højdepunkter

Tag på opdagelse i hjertet af Coimbras historiske centrum med mig, Sara Cruz, en lokal guide. På denne vandretur guider jeg dig gennem Coimbras centrum, kaldet Baixa, hvor du vil gå gennem de smalle gader og kirkeprydede pladser. Vi går gennem byens gamle middelalderlige porte til Cidade Alta (eller "den øvre bydel"), hvor du kan se det gamle og det nye katedral. Det meste af dette historiske område blev udpeget til UNESCO's verdensarvsliste i 2013. Du vil høre om den Fado-stil, der er unik for Coimbra, og undervejs vil jeg vise dig nogle af byens romerske ruiner. Jeg vil også fortælle dig om byens tidlige begyndelse og historien om Coimbras universitet og dets traditioner. Vores tur slutter ved universitetets campus, hvor du vil få en fantastisk udsigt over byen og Mondego-floden. Så lad os gå rundt i disse brostensbelagte gader, der ekkoer af de sørgmodige fado-klange og minderne fra forgangne tider.

Fra Porto: Lille grupperejse til Aveiro og Coimbra + flodkrydstogt

8. Fra Porto: Lille grupperejse til Aveiro og Coimbra + flodkrydstogt

Mød guiden på mødestedet for at starte turen. Slap af i et køretøj med aircondition på vej til Coimbra. Start med at udforske Coimbra, en historisk universitetsby på grund af universitetet i Coimbra, som er et af de ældste i Europa og et af de største i Portugal. Byen er en af de ældste byer i landet og var Portugals hovedstad før Lissabon, indtil 1255, og den er hjemsted for det første nationale Pantheon, Santa Cruz-klosteret. Spadser gennem gaderne i Coimbra. Stop ved vigtige vartegn som den gamle katedral og den nye katedral. Hvis du vælger muligheden med adgang til monumenter, kan du besøge det indre af Joanina-biblioteket og det kongelige palads. Når du har besøgt de vigtigste monumenter, har du tid til frokost (for egen regning), og guiden kan foreslå restauranter, hvor du kan spise frokost. Når du har nydt frokosten, vender du tilbage til VAN'en med guiden for at fortsætte rejsen til Aveiro. Aveiro ligger i den centrale del af Portugal og betragtes som det lille "Portugals Venedig", hvor du kan besøge fiskemarkedet og Aveiros jernbanestation. Udforsk byens art nouveau-arkitektur og historiske centrum. Gå ombord på en traditionel moliceiro-båd af træ, og oplev byen fra vandsiden. Kør til Aveiros saltbassiner, hvor du passerer New Coast, de typiske stribede huse. Kig efter storkereder undervejs. Ved turens afslutning sætter guiden dig af på samme sted som mødestedet.

Gåtur på Coimbra Universitet

9. Gåtur på Coimbra Universitet

Besøg et af de ældste universiteter i verden (og det ældste universitet i Portugal). Universitetet i Coimbra blev oprindeligt grundlagt i 1290 og har ligget på sin plads i byen Coimbra siden 1537. Hør om, hvordan det har formet det moderne Portugal. Tag med din kyndige guide til det kongelige palads, St. Miguel-kapellet, Joanina-biblioteket, det akademiske fængsel og andre højdepunkter. Gå dybere end den gennemsnitlige turist med stop i hele det gamle universitetsområde.

Fra Lissabon: Privat transfer til Porto med stop i byen

10. Fra Lissabon: Privat transfer til Porto med stop i byen

Se tre af de vigtigste byer på den portugisiske kyst på kun én dag med denne praktiske private transportservice. Rejs fra Lissabon til Porto og nyd valgfrie stop i Aveiro, Coimbra eller Fátima, Nazaré eller Óbidos. Når du er blevet hentet på dit hotel i Lissabon, skal du køre mod byen Óbidos. Her kan du nyde lidt fritid til at udforske byens berømte skæve boghandlere, middelalderlige gader og spiritusbarer i dit eget tempo. Fortsæt mod enten Nazaré eller Fátima for at spise frokost og gå en tur rundt i byen. I Nazaré kan du nyde udsigten over den portugisiske kyst og med egne øjne se, hvorfor byen er et surferparadis. Eller udforsk de mange religiøse steder i Fátima. Endelig kan du besøge middelalderbyen Aveiro. Nyd lidt fritid til at udforske byens kanaler, Nouveau-arkitektur og farverigt malede Moliceiros-både. Alternativt kan du måske gøre et stop i Coimbra, der er hjemsted for et af de ældste universiteter i Portugal. Her kan du fordybe dig i byens moderne område, universitetet og dens gamle fortid... Bliv sat af på dit hotel i Porto efter en hel dags sightseeing.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Coimbra

Alle aktiviteter

Ofte stillede spørgsmål om Coimbra

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Coimbra?

De bedste dagsture og -udflugter fra Coimbra er:

Fatima

Hvad er de bedste billige ture i Coimbra?

Hvad er de bedste tilbud og rabatter på aktiviteter og attraktioner i Coimbra?

Andre seværdigheder i Coimbra

Vil du se alle oplevelser i Coimbra? Klik her for en fuld oversigt