Colosseum

Vælg datoer

Colosseums historie

Snyd ikke dig selv for at opleve Colosseum, når du er i Rom! Når du træder indenfor, mærker du historiens vingesus og fornemmer hvilken magt, bygningen engang udstrålede.

 • Hvornår blev det bygget?

  1. Hvornår blev det bygget?

  Det var kejserne Vespasian og Titus, som påbegyndte byggeriet, der stod færdigt i år 80. Man fejrede færdiggørelsen i 100 dage med
  højtideligheder og lege.

 • Gladiatorer og lege

  2. Gladiatorer og lege

  Colosseum havde plads til 50.000 tilskuere og var bygget i en halvcirkel til den tids sportsbegivenheder, såsom gladiatorkampe med vilde dyr.

 • Sjove facts

  3. Sjove facts

  Colosseum er verdens største amfiteater. Der var gratis adgang for alle. Man holdt de sidste gladiatorkampe i år 435 og man iscenesatte autentiske søslag.

 • Hvordan det overlevede

  4. Hvordan det overlevede

  Colosseum er bygget af stærkere matrialer end normalt for datidens amfiiteatre: fundament af beton, søjler af travertin, fyldmateriale af tufsten og en betonblanding.

 • Bag kulisserne

  5. Bag kulisserne

  Colosseum er velbevaret, selvom det har været udsat for flere jordskælv. Du har mulighed for at gå i gladiatorernes fodspor i dette fantastiske arkæologiske bygningsværk.

Planlæg dit besøg

 • Billetter

  Du kan forudbestille en standardbillet online, der gælder for alle 3 monumenter i området: Colosseum, Forum Romanum, og Palatinerhøjen. Åbningstiderne er fra kl. 08.30 til 1 time før solnedgang.

 • Ture

  Vi anbefaler en lille gruppetur, hvis du vil mere end blot ind og tage et par fotos. Du hører om den romerske oldtid, arkitektur og sport, og sjældne facts vækker Colosseum til live, mens du går rundt. Du kan desuden kombinere turen med den guidede tur til Forum Romanum eller Palatinerhøjen, og så springer du køen over.

 • Hvordan kommer du derhen?

  Du finder ”Colosseo”-stationen på Roms blå metrolinje, 2 stop fra Termini. Du ser straks Colosseum når du forlader stationen.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Åben 7 dage om ugen, hele året kl. 08.30–18.15. Lukket d. 25. december og d. 1. januar
 • Hvad er prisen?
  En enkel adgangsbillet koster 12 EUR.
 • Får jeg brug for en guide?
  Anbefales stærkt!
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  "Colosseo"-metrostation - selve Colosseum ligger lige udenfor stationen.
 • Yderligere tips
  Kom tidligt om morgenen, så undgår du trængsel.
  Sørg for at have beskyttelse mod solen, da Colosseum er udendørs.

Andre seværdigheder i Colosseum

Vil du se alle oplevelser i Colosseum? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Colosseum

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 85.894 anmeldelser

Fantastisk oplevelse! Jeg havde få forventninger til Palatinerhøjen og Forum Romanum, men Sabrinas imponerende store viden og gode humør, sikrede spændende historier. Alt i alt fik vi meget ny viden. Kan varmt anbefales.

Andre var en super guide, som virkelig havde god viden omkring hele historien. Han var god til også at sørge for vi kom i skygge, når han fortalte om historien. Kan varmt anbefales!

Det var ret praktisk og nemt at have købt entre billetter på forhånd og de kontorer i Rom var ret hjælpsomt med at planlægge besøgene. Rigtig god oplevelse.

Rigtig god oplevelse! Spændende historie og fantastisk guide! Alle pengene værd og noget alle burde gøre:)

En super god guide, der på en rigtig god måde fik os introduceret til Roms historie.