Colosseum
Vælg datoer
Køb din billet nu

Colosseum: Ture og billetter

Se alle oplevelser i Colosseum

Topseværdigheder i Rom

Se alle 1325 oplevelser

Colosseums historie

Snyd ikke dig selv for at opleve Colosseum, når du er i Rom! Når du træder indenfor, mærker du historiens vingesus og fornemmer hvilken magt, bygningen engang udstrålede.

Hvornår blev det bygget?

Hvornår blev det bygget?

Det var kejserne Vespasian og Titus, som påbegyndte byggeriet, der stod færdigt i år 80. Man fejrede færdiggørelsen i 100 dage med
højtideligheder og lege.

Gladiatorer og lege

Gladiatorer og lege

Colosseum havde plads til 50.000 tilskuere og var bygget i en halvcirkel til den tids sportsbegivenheder, såsom gladiatorkampe med vilde dyr.

Sjove facts

Sjove facts

Colosseum er verdens største amfiteater. Der var gratis adgang for alle. Man holdt de sidste gladiatorkampe i år 435 og man iscenesatte autentiske søslag.

Hvordan det overlevede

Hvordan det overlevede

Colosseum er bygget af stærkere matrialer end normalt for datidens amfiiteatre: fundament af beton, søjler af travertin, fyldmateriale af tufsten og en betonblanding.

Bag kulisserne

Bag kulisserne

Colosseum er velbevaret, selvom det har været udsat for flere jordskælv. Du har mulighed for at gå i gladiatorernes fodspor i dette fantastiske arkæologiske bygningsværk.

Vores gode råd

Billetter

Du kan forudbestille en standardbillet online, der gælder for alle 3 monumenter i området: Colosseum, Forum Romanum, og Palatinerhøjen. Åbningstiderne er fra kl. 08.30 til 1 time før solnedgang.

Ture

Vi anbefaler en lille gruppetur, hvis du vil mere end blot ind og tage et par fotos. Du hører om den romerske oldtid, arkitektur og sport, og sjældne facts vækker Colosseum til live, mens du går rundt. Du kan desuden kombinere turen med den guidede tur til Forum Romanum eller Palatinerhøjen, og så springer du køen over.

Hvordan kommer du derhen?

Du finder ”Colosseo”-stationen på Roms blå metrolinje, 2 stop fra Termini. Du ser straks Colosseum når du forlader stationen.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Åben 7 dage om ugen, hele året kl. 08.30–18.15. Lukket d. 25. december og d. 1. januar
 • Hvad er prisen?
  En enkel adgangsbillet koster 12 EUR.
 • Får jeg brug for en guide?
  Anbefales stærkt!
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  "Colosseo"-metrostation - selve Colosseum ligger lige udenfor stationen.
 • Yderligere tips
  Kom tidligt om morgenen, så undgår du trængsel.
  Sørg for at have beskyttelse mod solen, da Colosseum er udendørs.

Det synes rejsende om Colosseum

Samlet bedømmelse
4.4 / 5
baseret på 85.113 anmeldelser

Vi var drt meste af tiden kun 3 personer på den guidede tur. To bedsteforældre og et teenage-barnebarn. Guiden, en japansk kvinde, som har boet i Rom i 25 år, talte ualmindelig godt engelsk. Hun gjorde Forum Romanum, Palatinerhøjen og Colosseum levende for øjnene af os. Hun formåede at være meget flexibel og gik aktivt ind i vores spørgsmål. Der var ikke tale om en fastlåst, forudbestemt “lektie”. Både teenageren og vi to “gamle”’var virkelig tilfredse - og alle tre en del klogere end før turen!!

Fremragende tur og guide ved navn Lara ( Croft :-) ). Hun var meget kompetent. Det hjalp selvfølgelig også at det foregik i september 2020 under Covid-19 da det var stærkt begrænset med turister. Men Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen skal simpelthen opleves. Det er et spændende sted at opleve og man vil garanteret kunne se nye ting ved flere besøg.

It was a very good guided tour. Our guide Marcius was very nice, funny and could answer all our questions. I learn a lot and the three hours passed very fast. It is a totally worth tour and tottaly recomended! :)

Vi havde en fin tur med guiden Michel. Han vidste overraskede mange ting og det var ikke blot en "menneskelig båndoptager". Vi havde dog håbet på at kunne se kælderen af Colosseum

Kan kun anbefale Get Tour Guide. Alt var i orden. Relevant info . Hurtig adgang til seværdigheder - sparede formentlig flere timer venten i kø.