Ting at foretage sig
Den gamle rådhusplads

Den gamle rådhusplads: Vores mest anbefalede ture og aktiviteter

Prag: Tur til den gamle bydel, middelalderens undergrund og fangekælder

1. Prag: Tur til den gamle bydel, middelalderens undergrund og fangekælder

Prag er måske nok berømt for sin smukke arkitektur, men byens virkelige mysterium ligger nedenunder. På denne guidede tur kommer du væk fra masserne og udforsker en anden by - en by, der eksisterer under de brostensbelagte gader i den gamle bydel. Din guide vil vise dig en del af den tjekkiske hovedstad, som ikke har ændret sig meget siden det 12. århundrede. På dit underjordiske besøg lærer du om den utrolige historie bag det system af rum, korridorer og kældre, der ligger under Prag. Under turen kan du høre historier om Prags middelalder, hvor disse lokaler stadig var i brug, og opdage, hvordan livet må have været for indbyggerne på dette tidspunkt. Du vil også besøge den middelalderlige fangekælder og se udstillingen af tortur og henrettelser.

Prag: Indgangsbillet til det gamle rådhus og det astronomiske ur

2. Prag: Indgangsbillet til det gamle rådhus og det astronomiske ur

Det gamle rådhus ligger på torvet i den gamle bydel og blev etableret i 1338 som sæde for den gamle bys administration. Komplekset består af 5 bygninger. Den dominerende del af bygningen er et gotisk tårn og et unikt astronomisk ur, hvor de tolv apostle roterer hver time mellem kl. 9.00 og 23.00. Det gamle rådhustårn er det ældste rådhustårn i Tjekkiet, og da det blev bygget, var det den højeste bygning i byen. I dag tilbyder det en betagende udsigt over Prags historiske centrum. Fra toppen af tårnet kan du se vartegnene på den gamle rådhusplads, beundre panoramaet af Prags borg i det fjerne eller lade dig rive med af udsigten til snesevis af tårne, tårne og kupler i Prags mangfoldige arkitektur. Spring køen over og fremvis din voucher ved den "prioriterede" kasse. Derfra kan du gå op til tårnet på tredje sal. TIP: Ved billetkontoret kan du købe en billet til en guidet tur i de historiske interiører (kapel, statsrum og undergrund) eller en billet til at bruge elevatoren i tårnet.

Prag: Big Bus Hop-on Hop-off-tur og krydstogt på Vltava-floden

3. Prag: Big Bus Hop-on Hop-off-tur og krydstogt på Vltava-floden

Undgå besværet med organiserede gruppeture, og udforsk Prag i dit eget tempo med en kombineret 24- eller 48-timers billet til hop-on hop-off-sightseeingbussen. Når du er om bord på bussen, får du hovedtelefoner og en audioguide (tilgængelig på 24 sprog), og personalet om bord er altid klar til at hjælpe dig. Lyt til Prags fascinerende historie, og se byens berømte vartegn. Udforsk de røde og grønne linjer i byen. Den grønne linjes stoppesteder inkluderer: - Na Františku (nær Industri- og Handelsministeriet), - Den Gamle Rådhusplads, - Malostranské náměstí (ved siden af Den Hellige Treenigheds søjle)- Jiráskovo náměstí (ved siden af Det Dansende Hus), - Václavské náměstí (på hjørnet af Jindřišská gaden ved Duplex klubben)- Hlavní nádraží (foran Hovedbanegården) Stoppesteder på den røde linje inkluderer: - Prags borg - Dlabačov- Náměstí Kinských- Jiráskovo náměstí (ved siden af det dansende hus), - I.P. Pavlova (på hjørnet af Sokolská street)- Karlov (B. Němcové street)- Hlavní nádraží (foran hovedbanegården)

Prag: Tur på tysk til den gamle bydel og Prags Borg

4. Prag: Tur på tysk til den gamle bydel og Prags Borg

Tag på en spændende rejse og oplev hovedstaden i Tjekkiet. Hvis du besøger Prag for første gang og ønsker at få et overblik over byen, er denne tur et perfekt valg. Start din guidede tur på den gamle byplads, som er hovedtorvet i Prags gamle bydel og stedet for Guds Moder Kirke før Týn. Gå en tur langs de maleriske gader og forbi Estates Theatre samt Charles University. Se derefter det gamle rådhus med dets astronomiske ur, hvor du kan beundre et mesterværk af gotisk videnskab. Gå til Franz Kafkas fødested og oplev det jødiske kvarter. Se Maisel-synagogen og Pinkas-synagogens ydre, før du slentrer langs den gamle jødiske kirkegård. Gå derefter forbi det nye rådhus og Clementinum, og tag til Karlsbroen. Kryds Karlsbroen, indtil du når sporvognsstationen Malostranské Náměsti. Derfra vil du bestige Prag Slot. Gå en tur langs den kongelige have (apr.-okt. besøg også inde i haverne) og gå forbi præsidentkontoret og Hradčany-pladsen, hvor du kan nyde udsigten til den tyske ambassade. Besøg de indre gårdhaver af Prag Slot og Golden Lane, gå forbi St. Vitus-katedralens ydre. For enden af Golden Lane vil du se Daliborka Tower, der plejede at udgøre en del af volden. Turen slutter ved St. Wenceslas vingård.

Prag: 3-timers vandretur i den gamle bydel og Prags borg

5. Prag: 3-timers vandretur i den gamle bydel og Prags borg

Oplev højdepunkterne i det historiske Prag på en guidet vandretur. Besøg Prags borg, den gamle byplads, St. Nicolas-kirken og Karlsbroen, blandt andre ikoniske vartegn. Lyt, mens din guide maler et farverigt billede af, hvordan Prag plejede at være, og hvordan det har udviklet sig til den internationale by, det er i dag. Start din tur på den lokale partners kontor i Maiselova Street - et stenkast fra det berømte og imponerende astronomiske ur. Lyt til din guide giver dig et historisk overblik over den gamle bydel. Derefter krydser du Karlsbroen med dens varierede statuer og skulpturer, og ser det rolige vand i Vtlava-floden passere under dig. Tag derefter sporvognen op til Prag Slot for at lære om udviklingen af Karlsbroen og Prag Slot. Når du går mod slottet, skal du stoppe for at se stederne i Hradcany eller Castle District og lære om dets fascinerende historie. Gå ind i Prag Slot og nyd nogle sidste historier om Prag ledsaget af en storslået udsigt over hele byen Prag.

Prag: Officielt City Pass med offentlig transport

6. Prag: Officielt City Pass med offentlig transport

Nyd ubegrænset rejse med offentlig transport i hele Prag, inklusive rejsen til lufthavnen og tilbage. Få adgang til og rabat på over 70 inkluderede oplevelser. Besøg unikke historiske monumenter, museer og gallerier. Deltag i guidede ture i byen, og tag på krydstogt på Vltava-floden. Fremvis dit aktiverede pas ved hver oplevelse, og modtag en billet til stedet (glem ikke at beholde din billet). Se den fulde liste over de attraktioner, ture og andre oplevelser, som dit pas dækker adgang til: - Det gamle rådhus med det astronomiske ur (prioriteret bane, elevator inkluderet) - Petřín udsigtstårn og spejllabyrint - Clementinum astronomiske tårn og bibliotek - Petřín kabelbane - Prags borg (inklusive det gamle kongelige palads, Sankt Georgs Basilika, Sankt Vitus Katedralen og Den Gyldne Gade) - Det jødiske kvarter (Maisel-synagogen, Pinkas-synagogen, den gamle jødiske kirkegård, Klausen-synagogen, ceremonihallen, den spanske synagoge, Robert Guttmann-galleriet og Jerusalem-synagogen) - Prag Venedig - flodkrydstogt og Karlsbroens museum - Krudttårnet - Airport Express (tur/retur til lufthavnen) - Den gamle bys brotårn - Vintage sporvogn 42, 24-timers billet - Prag Zoo - Mindre bys brotårne - Lobkowicz-paladset - Loreto - Prags tv-tårn - Žižkov tv-tårn - Sankt Nicholas Klokketårn - Den nye mølles vandtårn* - Manifesto Market Andel - velkomstdrink i SOOT-baren - Basilikaen for de hellige Peter og Paul i Vyšehrad - Det kommunale hus - FOK Prags symfoniorkester - ståpladser* - Štefánik Observatorium - Museum Kampa og Werich Villa - Karel Zeman Museum - Huset ved den gyldne ring - Vrtba Have* - Huset ved den sorte madonna - Det nationale tekniske museum - Vyšehrad gotiske kælder og kasematter og Gorlice Hall - Museum for dekorativ kunst - Huset ved stenklokken - Jernbaneriget - Planetarium* - Kunsthalle - Fotografiets Hus - DOX - Center for Samtidskunst - Nationalmuseet for landbrug - Museum for offentlig transport - Det kommunale bibliotek - galleri - Podskalská toldkontor i Výtoň - Villa Pellé - HC Sparta Praha* - Ctěnice Slotskompleks - Marold Panorama* - Troja Chateau* - Nyt rådhus - udsigtstårn* - Galerie Tančící dům - Villa Winternitz Ture:- Den gamle bydel og den jødiske bydel (EN, DE)- Mystisk middelalderlig undergrund (EN)- Den kongelige arv - Prags borg og den mindre bydel (EN) Rabatter er tilgængelige på:- Det store sydtårn i St. Vitus-katedralen - 50% rabat - Guider og ture - private ture - rabat - 200 CZK rabat - Øko-cruise om aftenen med et glas Prosecco - 20% rabat - Frokostkrydstogt på en glasbåd - 20% rabat - Middagskrydstogt - 20 % rabat - FOK Prags symfoniorkester - 20 % rabat*. - Illusion Art Museum Prag - 25 % rabat - Dinosauria Museum Prag - 10 % rabat - Café Municipal House - gratis kaffe - iMucha - 30 % rabat* (*sæsonbestemt) Du kan finde den komplette liste i appen eller på hjemmesiden praguevisitorpass.eu

Prag: Glow Golf-minigolf i UV-lys

7. Prag: Glow Golf-minigolf i UV-lys

Deltag i en af Prags nyeste og mest unikke attraktioner og spil en omgang minigolf i mørke. Udfordr dine venner eller familie i et spil minigolf under sort lys. Denne bane med 19 huller ligger midt i Prag, tæt på de fleste turistattraktioner og bare 10 minutters gang fra Den Gamle Rådhusplads, og er oplyst af UV-lys, der skaber sjove farver på forhindringerne, golfkugler, interiøret  og puttere. Spil en omgang minigolf i et ubegrænset tidsrum og lad dig betage af street art-vægmalerier af tjekkiske historier og legender. Udover at spille minigolf kan du sætte dig og nyde en drink og en sludder med dine venner, eller spil et af de andre spil såsom billiard, dart og pinball.

Prag: Ghost Walking Tour, hvor legender kommer til live

8. Prag: Ghost Walking Tour, hvor legender kommer til live

Kan du lide mystiske historier? Er du tiltrukket af skræmmende historier? Har du lyst til at lære Prag at kende på en anderledes måde? Så er du kommet til det rette sted! Du vil ikke kede dig hos os! Vores guider vil introducere dig til den fascinerende verden af gamle Prag-legender. De vil guide dig gennem den ældste del af Prag og afsløre dens mystiske hjørner. I de mørke gyder i Prags gamle bydel vil du mærke stemningen fra svundne tider, hvor Prag var en by med ædle konger og riddere, men også et sted, hvor der ikke var mangel på synder af enhver art. Og det stopper ikke ved teorien. Gør dig klar til et ægte eventyr! Med os vil du få et personligt møde med nogle af Prags berømte spøgelser. Tror du ikke på det? Tro på det! Det er ikke for ingenting, at man siger, at der et sted i den ældste del af Prag findes en tærskel mellem to verdener. Mellem den synlige og den usynlige verden. Kom med os over den, kom og se ind i de gamle synderes verden, ind i Prags spøgelsers verden. Men ingen behøver at være bange, for sammen med os vil vi grine sammen med Prags spøgelser.

Prag: Byvandring med genfærd og legender i den gamle bydel

9. Prag: Byvandring med genfærd og legender i den gamle bydel

Udforsk Prags mørke fortid på en guidet vandretur gennem smalle brostensbelagte gader og snoede gader, hvor mordere, alkymister, monstre og ånder engang gik. Lyt til mørke historier og hør om ånderne, der vandrer gennem den gamle bydel. Undslip travlheden og støjen fra den gamle rådhusplads til en af de mest uhyggelige dele af Prag, der engang var et hule af fattigdom, pest og magi. Oplev et område, der ofte overses af rejseguider, men alligevel fyldt med historie, intriger og atmosfære. Hør historier om død og forræderi, mørke kunster og dæmoniske visioner. Lær om de rastløse ånder, der siges at strejfe rundt i den smukke arkitektur i den gamle bydel, og hvem ved, måske vil du endda møde dem ansigt til ansigt, Ingen vil springe ud af dig for at prøve at skræmme dig. På denne tur er fokus på historiefortælling og ikke på specialeffekter eller billige tricks til at gøre turen "skræmmende." Ikke én af historierne er opdigtet. Lær om mysterierne, legenderne og fortællingerne fra den mørkere side af Prags historie på en tur for både skeptikere og troende. Oplev samtidig en anden side af Prag end de almindelige historiske ture.

Prag: Guidet vandretur i den gamle bydel og det jødiske kvarter

10. Prag: Guidet vandretur i den gamle bydel og det jødiske kvarter

Oplev den jødiske arv i Prag på en udendørs guidet vandretur. Gå rundt på den jødiske kirkegård, i den gamle bydel og forskellige steder med relation til den jødiske historie i byen. Mød din guide i nærheden af Maisel-synagogen. Herfra går du til det jødiske kvarter, hvor din guide vil fortælle dig om jødernes historie i Prag. Efter dette overblik over byens jødiske arv bliver du guidet rundt til de vigtigste synagoger og den jødiske kirkegård og ser, hvor France Kafka skrev en stor del af sine værker. Tag til Prags gamle bydel og se de historiske vartegn, herunder det verdensberømte astronomiske ur. Nyd de fascinerende historier bag hver af de vigtige bygninger, du ser.

Alle aktiviteter

238 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Andre seværdigheder i Den gamle rådhusplads

Vil du se alle oplevelser i Den gamle rådhusplads? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Den gamle rådhusplads

Samlet bedømmelse

4.5
(24.304 anmeldelser)

Vi havde en fantastisk og inspirerende tur rundt i "hele" Prag med masser af historie- og kulturfortællinger om alle de skønne slotte, bygninger og broer som Prag er bygget op omkring. Vores guide - Vojta - var en klasse for sig selv - det var hyggeligt at gå rundt med dig og takker for din store viden og passion som du delte ud af - tak Vojta.

Jiří (GIORGIO) var vores guide den dag. Et engelsk forståeligt for alle, også for ikke-modersmålstalere, venligheden, åbenheden og involveringen i aktiviteten gjorde turen sjov og spændende. Det var den mest behagelige del af Prag, jeg besøgte. Selv i receptionen var fyrene alle venlige og høflige. Tak for oplevelsen!

Guidet tur af Patrik, en meget vidende og interessant ung mand, der brænder for Prags historie. En helt igennem fornøjelig oplevelse, stærkt anbefalet.

God oplevelse med en fortællende guide med en god sans for drama. Mega spændende med besøget i kældrene

Vi kunne virkelig godt lide oplevelsen. Udsigten er meget smuk fra klokketårnet. Vi følger ikke turen