Det Sixtinske Kapel
Vælg datoer
Vatikanmuseerne er åbne fra 1. juni Af hensyn til sikkerheden er der færre besøgende, der bliver foretaget temperaturmålinger og mundbind er påkrævet for at kunne få adgang.
Køb din billet nu

Det Sixtinske Kapel: Ture og billetter

Se alle oplevelser i Det Sixtinske Kapel

Topseværdigheder i Rom

Se alle 1325 oplevelser

Det Sixtinske Kapels højdepunkter

Når du er på opdagelse i Vatikanstaten, kommer det bedste til sidst: Det berømte Sixtinske Kapel. En kunstens og arkitekturens tour de force af de helt store renæssancekunstnere, der vil slå benene væk under dig. Her er en række højdepunkter.

Loftet i det Sixtinske Kapel

Loftet i det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel er Michelangelos mesterværk. Loftet er delt op i ni scener fra Skabelsesberetningen, der skildrer verdens skabelse fra lys til mørke, fra sol til måne og fra Adam til Eva.

Adams skabelse

Adams skabelse

En af alle tiders mest berømte kunstværker, midterstykket i loftet, er et freskomaleri, der skildrer Gud, idet han giver Adam liv med sin fingerspids.

Dommedag af Michelangelo

Dommedag af Michelangelo

Over alteret kan man se Michelangelos freske, der beskriver dommedagen. Det er tankevækkende, at han begyndte at arbejde på den 25 år efter loftet, og at den tog 4 år at færdiggøre.

Den sydlige væg: Historien om Moses

Den sydlige væg: Historien om Moses

Her ser du scener fra Moses liv, herunder hans rejse gennem Ægypten, fortalt af Renæssancens store malere: Botticelli, Perugino og Roselli.

Den nordlige væg: Historien om Jesus

Den nordlige væg: Historien om Jesus

På væggen til højre for alteret ser du scener fra Jesus liv, ifølge de store renæssancemalere.

Vores gode råd

Hvorfor er Det Sixtinske Kapel vigtigt?

Fra 1508 tilbragte Michelangelo mange år i ensomhed, mens han malede kapellets loft og alter og forvandlede murene til et af de helt store mesterværker. Med Goethes ord: "Hvis du ikke har set Det Sixtinske Kapel, er det umuligt fatte, hvad én mand er i stand til at udføre." Væggene bliver levende, når du træder indenfor.

Godt at vide

Tag ikke shorts, korte nederdele eller ærmeløse trøjer på uden at medbringe et tørklæde eller andet der tildækker dig, for så vil du ikke blive lukket ind. Det er strengt forbudt at tage fotos i kapellet.  

Kan man nøjes med at besøge Det Sixtinske Kapel?

Det Sixtinske kapel ligger i Vatikanet og er en del af Vatikanmuseet. Man kan således kun komme derind gennem museet. Adgang til kapellet er inkluderet, når man køber en billet til Vatikanmuseet. Pas på, hvis nogen prøver at sælge dig en separat billet til Det Sixtinske Kapel, det er fup.

Undgå kø

Det Sixtinske Kapel har over 4,5 millioner besøgende om året, så det er svært helt at undgå trængsel. Ved frokosttid og under Pavens tale, onsdag morgen, er der lidt mere stille. Det er en god ide at købe billetter online i forvejen, og en lille gruppetur med guide er en god måde at springe køen over.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Lukket søndag og andre katolske helligdage. Åbningstiderne kan være uregelmæssige, så tjek online så du slipper for skuffelser.
 • Hvad er prisen?
  Almindelig adgangsbillet koster 17 EUR.
 • Får jeg brug for en guide?
  Ja! Hvis du vil vide mere om de fantastiske kunstværker. Der er billetter til små grupper, samt mulighed for få Det Sixtinske Kapel på dit Rome City Pass. 
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Vatikanet ligger inde i Rom. Du kommer dertil med buslinje 49. Du kan desuden tage den røde metrolinje til Cipro Station.
 • Yderligere tips

  • Hold øje med lommetyve, især i myldretiden i offentlig transport. Pas på dine tasker og gem værdifulde ting væk.

  • Husk at medbringe en trøje med lange ærmer til at dække armene, når du går ind i Det Sixtinske Kapel.

Det synes rejsende om Det Sixtinske Kapel

Samlet bedømmelse
4.4 / 5
baseret på 99.529 anmeldelser

Guiden Davide var fantastisk. Han havde mange sjove historier med i sin tour guide. Og hans engelsk var upåklageligt godt. Og så var han meget opmærksom på sine gæster ift. at nogle var gangbesværede og hvor vi hver især kom fra. Han fremhævede bl.a. den Svenske Dronning Christina og Thorvaldsen i Peters Kirken.

Vatikanmuseet og Det Sixtinske Kapel: Rundvisning Anmeldt af

Marco was a fantastic guide, he was very well prepared and had a lot of experience clearly. The small anecdotes and details told to us, before entering the different places, was really informative. So thumbs up for Getyourguide and especially for our guide Marco.

God oplevelse, de mange penge værd. Februar er langt fra højsæson, men der var trængsel af turister. Vi gik ikke så hurtigt, så ofte talte guiden om ting vi endnu ikke kunne se.

Kæmpe oplevelse! Har været her før, men det gir bare så meget mere, med en guide - og især, når guiden er lige så dedikeret, sjov og vidende, som vores!

Let at finde guiden, meget dygtig og inspirerende fortæller. Kanon oplevelse. Vi tilkøbte et besøg til kuplen hvor man ser hele ROM. Meget smukt.