Det Sixtinske Kapel

Besøg pavens hus for at få et glimt af Michelangelos verdensberømte loftfreske.

Vælg datoer

Det Sixtinske Kapels højdepunkter

Når du er på opdagelse i Vatikanstaten, kommer det bedste til sidst: Det berømte Sixtinske Kapel. En kunstens og arkitekturens tour de force af de helt store renæssancekunstnere, der vil slå benene væk under dig. Her er en række højdepunkter.

 • Loftet i det Sixtinske Kapel

  1. Loftet i det Sixtinske Kapel

  Det Sixtinske Kapel er Michelangelos mesterværk. Loftet er delt op i ni scener fra Skabelsesberetningen, der skildrer verdens skabelse fra lys til mørke, fra sol til måne og fra Adam til Eva.

 • Adams skabelse

  2. Adams skabelse

  En af alle tiders mest berømte kunstværker, midterstykket i loftet, er et freskomaleri, der skildrer Gud, idet han giver Adam liv med sin fingerspids.

 • Dommedag af Michelangelo

  3. Dommedag af Michelangelo

  Over alteret kan man se Michelangelos freske, der beskriver dommedagen. Det er tankevækkende, at han begyndte at arbejde på den 25 år efter loftet, og at den tog 4 år at færdiggøre.

 • Den sydlige væg: Historien om Moses

  4. Den sydlige væg: Historien om Moses

  Her ser du scener fra Moses liv, herunder hans rejse gennem Ægypten, fortalt af Renæssancens store malere: Botticelli, Perugino og Roselli.

 • Den nordlige væg: Historien om Jesus

  5. Den nordlige væg: Historien om Jesus

  På væggen til højre for alteret ser du scener fra Jesus liv, ifølge de store renæssancemalere.

Planlæg dit besøg

 • Hvorfor er Det Sixtinske Kapel vigtigt?

  Fra 1508 tilbragte Michelangelo mange år i ensomhed, mens han malede kapellets loft og alter og forvandlede murene til et af de helt store mesterværker. Med Goethes ord: "Hvis du ikke har set Det Sixtinske Kapel, er det umuligt fatte, hvad én mand er i stand til at udføre." Væggene bliver levende, når du træder indenfor.

 • Godt at vide

  Tag ikke shorts, korte nederdele eller ærmeløse trøjer på uden at medbringe et tørklæde eller andet der tildækker dig, for så vil du ikke blive lukket ind. Det er strengt forbudt at tage fotos i kapellet.  

 • Kan man nøjes med at besøge Det Sixtinske Kapel?

  Det Sixtinske kapel ligger i Vatikanet og er en del af Vatikanmuseet. Man kan således kun komme derind gennem museet. Adgang til kapellet er inkluderet, når man køber en billet til Vatikanmuseet. Pas på, hvis nogen prøver at sælge dig en separat billet til Det Sixtinske Kapel, det er fup.

 • Undgå kø

  Det Sixtinske Kapel har over 4,5 millioner besøgende om året, så det er svært helt at undgå trængsel. Ved frokosttid og under Pavens tale, onsdag morgen, er der lidt mere stille. Det er en god ide at købe billetter online i forvejen, og en lille gruppetur med guide er en god måde at springe køen over.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Lukket søndag og andre katolske helligdage. Åbningstiderne kan være uregelmæssige, så tjek online så du slipper for skuffelser.
 • Hvad er prisen?
  Almindelig adgangsbillet koster 17 EUR.
 • Får jeg brug for en guide?
  Ja! Hvis du vil vide mere om de fantastiske kunstværker. Der er billetter til små grupper, samt mulighed for få Det Sixtinske Kapel på dit Rome City Pass. 
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Vatikanet ligger inde i Rom. Du kommer dertil med buslinje 49. Du kan desuden tage den røde metrolinje til Cipro Station.
 • Yderligere tips

  • Hold øje med lommetyve, især i myldretiden i offentlig transport. Pas på dine tasker og gem værdifulde ting væk.

  • Husk at medbringe en trøje med lange ærmer til at dække armene, når du går ind i Det Sixtinske Kapel.

Andre seværdigheder i Det Sixtinske Kapel

Vil du se alle oplevelser i Det Sixtinske Kapel? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Det Sixtinske Kapel

Samlet bedømmelse

4.4 / 5

baseret på 116.911 anmeldelser

Meget dygtig og underholdende guide, der fik deltagerne inkluderet, informeret og underholdt løbende. Vil anbefale alle at få guide, da man forstår alle tingene meget bedre.

Der er altid mange turister. Men alt forløb stille og roligt. Det er anstrengende at at gå og stå mange timer i stræk. Overvej at dele besøget op i bidder.

A great experience with a guide who Was professional, pressent and who made history pressent ☺️

Det var alle pengene værd. Guiden var rigtig sød og god. Kan virkelig anbefales.

Det er nemt og dejligt at man kan springe en meget lang kø over