Det Sixtinske Kapel
Vælg datoer
Køb din billet nu

Det Sixtinske Kapel: Ture og billetter

Se alle oplevelser i Det Sixtinske Kapel

Topseværdigheder i Rom

Se alle 1413 oplevelser

Det Sixtinske Kapels højdepunkter

Når du er på opdagelse i Vatikanstaten, kommer det bedste til sidst: Det berømte Sixtinske Kapel. En kunstens og arkitekturens tour de force af de helt store renæssancekunstnere, der vil slå benene væk under dig. Her er en række højdepunkter.

Loftet i det Sixtinske Kapel

Loftet i det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel er Michelangelos mesterværk. Loftet er delt op i ni scener fra Skabelsesberetningen, der skildrer verdens skabelse fra lys til mørke, fra sol til måne og fra Adam til Eva.

Adams skabelse

Adams skabelse

En af alle tiders mest berømte kunstværker, midterstykket i loftet, er et freskomaleri, der skildrer Gud, idet han giver Adam liv med sin fingerspids.

Dommedag af Michelangelo

Dommedag af Michelangelo

Over alteret kan man se Michelangelos freske, der beskriver dommedagen. Det er tankevækkende, at han begyndte at arbejde på den 25 år efter loftet, og at den tog 4 år at færdiggøre.

Den sydlige væg: Historien om Moses

Den sydlige væg: Historien om Moses

Her ser du scener fra Moses liv, herunder hans rejse gennem Ægypten, fortalt af Renæssancens store malere: Botticelli, Perugino og Roselli.

Den nordlige væg: Historien om Jesus

Den nordlige væg: Historien om Jesus

På væggen til højre for alteret ser du scener fra Jesus liv, ifølge de store renæssancemalere.

Vores gode råd

Hvorfor er Det Sixtinske Kapel vigtigt?

Fra 1508 tilbragte Michelangelo mange år i ensomhed, mens han malede kapellets loft og alter og forvandlede murene til et af de helt store mesterværker. Med Goethes ord: "Hvis du ikke har set Det Sixtinske Kapel, er det umuligt fatte, hvad én mand er i stand til at udføre." Væggene bliver levende, når du træder indenfor.

Godt at vide

Tag ikke shorts, korte nederdele eller ærmeløse trøjer på uden at medbringe et tørklæde eller andet der tildækker dig, for så vil du ikke blive lukket ind. Det er strengt forbudt at tage fotos i kapellet.  

Kan man nøjes med at besøge Det Sixtinske Kapel?

Det Sixtinske kapel ligger i Vatikanet og er en del af Vatikanmuseet. Man kan således kun komme derind gennem museet. Adgang til kapellet er inkluderet, når man køber en billet til Vatikanmuseet. Pas på, hvis nogen prøver at sælge dig en separat billet til Det Sixtinske Kapel, det er fup.

Undgå kø

Det Sixtinske Kapel har over 4,5 millioner besøgende om året, så det er svært helt at undgå trængsel. Ved frokosttid og under Pavens tale, onsdag morgen, er der lidt mere stille. Det er en god ide at købe billetter online i forvejen, og en lille gruppetur med guide er en god måde at springe køen over.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Lukket søndag og andre katolske helligdage. Åbningstiderne kan være uregelmæssige, så tjek online så du slipper for skuffelser.
 • Hvad er prisen?
  Almindelig adgangsbillet koster 17 EUR.
 • Får jeg brug for en guide?
  Ja! Hvis du vil vide mere om de fantastiske kunstværker. Der er billetter til små grupper, samt mulighed for få Det Sixtinske Kapel på dit Rome City Pass. 
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Vatikanet ligger inde i Rom. Du kommer dertil med buslinje 49. Du kan desuden tage den røde metrolinje til Cipro Station.
 • Yderligere tips

  • Hold øje med lommetyve, især i myldretiden i offentlig transport. Pas på dine tasker og gem værdifulde ting væk.

  • Husk at medbringe en trøje med lange ærmer til at dække armene, når du går ind i Det Sixtinske Kapel.

Det synes rejsende om Det Sixtinske Kapel

Samlet bedømmelse
4.4 / 5
baseret på 99.153 anmeldelser

God oplevelse at have en guide under besøg i Vatikanet

Der er normalt alen lange køer når man skal ind i enten Vatikan museeum, det Sixtinske Kapel og Peterskirken. Vi have købt en billet til disse aktiviteter med en guidet tour og kunne derfor springe de lange køer over. Guiden var helt fantastisk (Massimo). Han talte rigtigt god engelsk og kunne fortælle levende og interessant om alle elementer under vores besøg. Der er så mange mennesker til disse seværdigheder, og vi ville kun have fået en lille del ud af det, hvis ikke det havde været for vores guide. Den eneste grund til at jeg ikke giver 5 stjerner er at der bare er rigtig mange turister, og det tager lidt af højtidligheden og det smukke af besøget.

Er det stadig fast track, hvis alle har fast track?

Selve museumsoplevelsen var i topklasse, og det var en fornøjelse at bevæge sig rundt i den overvældende kulisse. Den egyptiske udstilling var meget realistisk, da varmen næsten var for meget (send mere A/C). Vores guides forsøgte ihærdigt at gemme sig ved mødestedet, og damen valgte at gemme hendes fine skilt med logo i en lukket mappe. Let stressende start på udflugten, at skulle finde en guide i ganske normalt tøj, intet logo og skilt, og som heller ikke forsøgte at gøre opmærksom på turudbyderen. Med alt det i mente var det stadig en kanon tur - Vatikanet kan næppe klandres for GetYourGuides anonymitet.

Faktastisk guide - men vi blev snydt for Peterskirken

Hel fantastisk guide, der virkelig "tæskede" os igennem de ting vi skulle se i Vatikanmuseet og i det Sextinske Kapel. Virkelig informativt. Hun reddede turen. Det fungerer rigtig fint med radioerne, således at alle kan høre hele tiden At Peterskirken var lukket burde vi havde fået at vide ved turens start. Den burde slet ikke være solgt som en fælles tur, da det ikke kan komme bag på turarrangøren at kirken lukke p.gr.a. forberedelse til midnatsmessen.

Super venlig, charmerende, hjælpsom og imødekommende tolk

Meget opmærksom tolk. Lidt svært at huske alt det sagte men utrolig spændende og kanon at få udleveret foto af Sct. Peters Kirkes malerie. Skulle det være fuldendt og kun fordi, det var spændende, ville der være fedt, at få udleveret, den tekst/historie tolken fortalte. Super dygtig og varm person.

Get your guide logoet var ikke til at der hvor vi skulle henvende o

Vi blev guidet der til hvor vi skulle henvrnde os af lokale vejvisere, Get your guide skilte så vi slet ikke. Guiden var fremragende, hun var sød, venlig og ikke minst fagligt meget dygtig, og gav os en uforglemmelig oplevelse.