Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Donau, Rumænien

Donau, Rumænien: Vores mest anbefalede ture og aktiviteter

Fra Bukarest: Lille gruppedagstur til middelalderlig Bulgarien

1. Fra Bukarest: Lille gruppedagstur til middelalderlig Bulgarien

Start med at møde din lokale guide på dit hotel, og kør derefter sydpå fra Bukarest mod den rumænske og bulgarske grænse. Når du har krydset Donau-floden og venskabsbroen, kommer du ind i Bulgarien. På vej mod Veliko Tarnovo stopper du for et eksklusivt besøg ved de stenhuggede kirker ved siden af landsbyen Ivanovo. Det er bulgarske middelalderkirker, kapeller og klosterceller, der er hugget ind i Roussenski Lom-flodens klippefyldte kløft. Inskriptioner, portrætter af helgener og andre restaurerede genstande er fra det 13. århundrede. Derpå kan du opleve Veliko Tarnovo, som var hovedstad i det andet bulgarske kejserrige og har en lang tradition i Bulgariens kultur. Byen er rig på museer og historiske steder, kombineret med et livligt natteliv, der drives frem af de studerende på et af de største universiteter i Bulgarien. Tag en tur på håndværkergaden, hvor du har mulighed for at komme forbi værksteder, der har været ejet af bulgarske familier i generationer, som har bevaret de gamle traditioner. Få chancen for at se et fuldt funktionsdygtigt kobbersmedeværksted for at se produktionen af kobberplader og kopper, der bruges til tyrkisk kaffe. Vandretur op ad Tsarevets-bjerget med resterne af de bulgarske kongers borg og kirke. Besøg fæstningen, den patriarkalske kirke, det kongelige palads og kejser Balduins tårn. Næst skal du rejse til Arbanassi og træde tilbage i tiden, mens du vandrer rundt i gaderne, der er foret med huse og kirker helt tilbage fra det 16. århundrede. Tag et kig ind i de rige købmænds liv fra det 17. århundrede, mens du besøger Konstantsalieva-huset, der viser adelens overdådige, men enkle livsstil. Stop derefter til frokost på en af de mange restauranter, der serverer lokal mad, og nyd det berømte bulgarske køkken. Efter dette begynder rejsen tilbage til Bukarest.

Fra Bukarest: Oplev Bulgarien i en lille gruppe

2. Fra Bukarest: Oplev Bulgarien i en lille gruppe

Efter 1 times kørsel fra Bukarest krydser du grænsen til Bulgarien over Donau-floden, den næststørste flod i Europa, og derefter stopper du i Ivanovo for at besøge Ivanovo-kirkerne (UNESCO-arv siden 1979). Kirkerne, der ligger i Rusenski Lom-flodens dal, er berømte for deres imponerende fresker fra det XIII-XIV. århundrede. Andet stop er Veliko Tarnovo, en af de smukkeste byer i Bulgarien, som ligger ved Yantra-flodens bredder. Veliko er også kendt som zarernes by og har en imponerende fæstning med ruinerne af det tidligere Tsarevets-palads og den patriarkalske kirke, som i dag er udstyret med moderne og spændende malerier. Den middelalderlige atmosfære er velbevaret i byen takket være den gamle arkitektur og de smalle gader, hvor du kan beundre lokale håndværkere og deres arbejde. Der er masser af gode restauranter i Veliko Tarnovo, og det vil være oplagt at vælge en af dem for at nyde den velsmagende bulgarske mad sammen med en af deres gode vine. Landsbyen Arbanassi er det næste sted, du skal besøge, da den ligger meget tæt på byen. Arbanassi er en rolig og malerisk landsby, som selv i dag bevarer middelalderens præg gennem den gamle arkitektur. Turen slutter efter hjemrejse til Bukarest.

Beograd: Tur til Golubac-fæstningen og Jernporten

3. Beograd: Tur til Golubac-fæstningen og Jernporten

Tag på en guidet heldagstur til det østlige Serbien, og oplev de mest interessante historiske attraktioner i denne region langs Donau-floden. Nyd afhentning og aflevering i Beograd. Efter afhentning i Beograd kan du begynde dit historiske eventyr med at tage til Golubac-fæstningen, der ligger ved indgangen til Jernporten, Europas længste kløft og Donaus bredeste løb. Ved ankomsten kan du beundre den imponerende fæstning, som var blandt de tre bedste valg af location til optagelserne af serien "Game of Thrones". Udforsk Golubacs besøgscenter, palads og tårne. Gå en tur langs Donau og nyd den smukke udsigt, mens du har tid til frokost. Efter besøget på fæstningen kan du nyde det spændende højdepunkt med en 1-times speedbådtur gennem den ikoniske Jernport, omgivet af betagende klipper og maleriske landskaber. Afslut din historiske rejse med tid til en dejlig frokost, hvilket gør denne heldagstur til en perfekt blanding af historie, naturskønhed og spændende bådeventyr. Fra 6. november til 1. maj vil vi på grund af vejrforholdene besøge det arkæologiske sted Lepenski vir i stedet for speedbådsturen (billet 5 euro pr. person).

Fra Beograd: Heldags historisk Donau-tur

4. Fra Beograd: Heldags historisk Donau-tur

Følg den mægtige Donau-flodens strøm, når du kører fra Beograd til Golubac-fæstningen. Dette middelalderlige fæstningsværk er bygget på utilgængelige klipper på den bredeste del af Donau og byder dig velkommen med sine mystiske tårne, der fortæller historier, som minder om et sandt eventyr. Kravl op i et af tårnene, og du vil forstå, hvorfor de lokale siger, at Donau ligner havet fra dette punkt. Stå på en af de bedst bevarede fæstninger i Serbien, og få en næsten luftfoto af Donau og dens spejlblanke overflade. Derefter kan du rejse tilbage til den mesolitiske æra på det arkæologiske område Lepenski Vir, en forhistorisk bymæssig bebyggelse. Afdæk oplysninger om forfædre fra det 6. århundrede f.Kr., herunder deres levevis og tankegang, hvilket viser, at den gamle Homo sapiens var langt mere avanceret end forudset. Dette museum, der er unikt med hensyn til tema, beliggenhed og konstruktion, vil efterlade dig inspireret og forundret. Efter din historieundervisning kan du nyde en belønning i øko-etno-komplekset Kapetan Mišin breg, hvor du kan nyde den fortryllende udsigt over Djerdap-slugten. Komplekset, der er opkaldt efter en meget respekteret kaptajn, byder på et friluftsgalleri kaldet "Menneske, træ, vand" med en samling træ- og stenskulpturer. Tag en dyb indånding, snak med værterne og kig langt ud i det fjerne, mens du føler dig mere forbundet med begivenhederne og stederne ved Donau-floden, som de opleves fra de forskellige epoker, inden du vender tilbage til Beograd.

Jernport-tur: Golubac-fæstningen, Lepenski Vir og Djerdap NP

5. Jernport-tur: Golubac-fæstningen, Lepenski Vir og Djerdap NP

Tilbring dagen ved siden af den vigtigste europæiske flod, og nyd den smukke udsigt gennem Europas længste kløft. I starten af turen fanger den mystiske "uindtagelige" fæstning Golubac os med sin skønhed, historie og legender. Besøg denne middelalderlige fæstning, og find ud af, hvordan forbudt kærlighed fik en prinsesse fanget i det højeste tårn. Mærk naturen i Djerdap - den største nationalpark i Serbien, fra det sted, hvor Donau er bredest, til det sted, hvor den er dybest. På det arkæologiske sted Lepenski Vir kan du finde ud af, hvorfor de neolitiske mennesker bosatte sig der for omkring 8000 år siden, hvordan de så ud, hvad de lavede, hvilke guder de bad til... Og endelig kan du opdage det magiske hus, Kapetan Misin breg, og nyde en spektakulær udsigt over Donau-floden.

Beograd: Køretur på Den Blå Donau og 1-times speedbådstur

6. Beograd: Køretur på Den Blå Donau og 1-times speedbådstur

Turen starter kl. 8.00 fra dit overnatningssted i Beograd. En behagelig køretur på 2 timer fører dig til det første stop, Golubac-fæstningen, som ligger ved indgangen til Djerdap-kløften, hvor Donau er bredest, og naturen er grønnest. Den blev bygget i begyndelsen af det 14. århundrede som en grænsefæstning af strategisk betydning. Hattårnet, der tidligere blev brugt som fortets mole, er i dag det vigtigste symbol og varemærke for Golubac Fort. Lepenski Vir - et arkæologisk sted, der ligger 30 minutters kørsel fra Golubac, en af de ældste bymæssige bebyggelser i hele Europa, befolket for 8000 år siden, er det næste på din rute. Turen fortsætter med en 45 minutters naturskøn køretur gennem den maleriske Djerdap-kløft med korte stop undervejs for at tage mindeværdige billeder. Din speedbådstur starter fra Tekija og varer i en time. Mens du er på din sjove speedbådstur langs den smukkeste del af Donau-floden, kan du se rester, der går tilbage til romerne, såsom Trajans Tavle (Tabula Traiana) - et mindesmærke dedikeret til den romerske kejser Trajan. Dette unikke monument kan kun ses fra både (vand). På din eventyrlige bådtur kan du se Mrakonija-klosteret, ballonstationerne Pena og Varnica og stenstatuen af Decebal Rex, den sidste konge af Dacia, som er den højeste klippeskulptur (40 meter) i hele Europa. Når dit bådeventyr er færdigt, fortsætter du til byen Donji Milanovac, hvor vi holder frokostpause, og du får mulighed for at prøve lokale specialiteter. Tilbage til Beograd i de tidlige aftentimer, hvor du bliver afleveret på dit hotel.

Fra Bukarest: Bulgarien 1-dags tur

7. Fra Bukarest: Bulgarien 1-dags tur

Denne endagstur til Bulgarien starter og slutter i Bukarest fra et hvilket som helst sted eller hotel, du ønsker. Det tager ca. 12 timer, så det anbefales altid at starte tidligt. Du krydser en af de største og mest imponerende floder i Europa, Donau-floden, der danner grænsen mellem Rumænien og Bulgarien. Her vil du besøge og lære om Basarbovo-klosteret, den traditionelle bulgarske landsby Arbanasi og Veliko Tarnovo, den tidligere hovedstad i det mægtige bulgarske middelalderlige imperium og nu nok den smukkeste bulgarske by. På forespørgsel er der mange gode restauranter, som kan anbefales til frokost. Turen er guidet af en engelsktalende, veluddannet ung, licenseret guide.

Fra Bukarest: Oplev middelalderens Bulgarien - privat dagstur

8. Fra Bukarest: Oplev middelalderens Bulgarien - privat dagstur

Rejs til foden af Balkanbjergene, besøg Basarabov-klostret, det eneste kloster i Bulgarien, der er hugget ind i klippen, udforsk middelalderbyen Veliko Tarnovo, besøg Tsaravets-fæstningen, en befæstning fra middelalderen, og beundr derefter landsbyen Arbanassi, der er på UNESCO's verdensarvsliste. Begynd din dagstur med at køre fra Bukarest til Veliko Tarnovo, kryds Donau-floden, som adskiller Rumænien fra Bulgarien, og gør dit første stop ved Basarabov-klosteret, det eneste kloster i Bulgarien, som er hugget ud i klippen og har været beboet siden dets grundlæggelse. Ikke langt fra Basarabov-klosteret ligger den charmerende middelalderby Veliko Tarnovo, ofte omtalt som "zarernes by". Du vil gå på de brostensbelagte gader i det historiske kvarter Samovodskata Charshiya, og oppe på bakken vil du opdage fæstningen Tsarevets, der blev grundlagt i det 4. århundrede og er omgivet af tykke mure og den stærkeste bulgarske befæstning fra middelalderen. Veliko Tarnovo blev ofte sammenlignet med Rom eller Konstantinopel i storhed. Landsbyen Arbanassi, som er på UNESCO's verdensarvsliste, bliver dit sidste stop, før du vender tilbage til Bukarest. Arbanasi har oplevet stærk græsk kulturel indflydelse i århundreder, med traditionelle huse, der er store og stærkt befæstede, og ortodokse kirker, der går tilbage til det 17. og 18. århundrede med stenmure og tykke porte. Gå gennem de rolige og maleriske gader og beundr alt dette.

Donau Delta - 2-dages tur fra Bukarest

9. Donau Delta - 2-dages tur fra Bukarest

Denne 2-dages tur giver dig mulighed for at opdage Donau-deltaets naturlige vidundere. Dette er det næststørste floddelta i Europa og består stort set af vådområder og vand og indviklede mønstre af kanaler, sump, små vandløb og søer. Donau Delta er opført af UNESCO som et verdensarvsliste. Det er hjemsted for mere end 300 fuglearter og 45 arter af ferskvandsfisk, der bebor dets mange søer og sump. Du får chancen for at besøge Tulcea, den gamle havneby, der ligger ved Donau-deltaet, og nyd en sejltur til fugleture eller fiskeri. Byen Tulcea spredes over 7 bakker og har været en vigtig havn siden dens grundlæggelse i det 7. århundrede f.Kr. Den blev senere erobret af romerne og genopbygget i deres stil. Du tilbringer 1 nat på et Donau Delta hotel eller pensionat. Rute Dag 1: Bukarest - Constanta - Tulcea - Donau Delta Dag 2: Donau Delta - Tulcea - Bukarest

Iron Gate fælles tur på fredage og søndage

10. Iron Gate fælles tur på fredage og søndage

Golubac Fortress var en middelalderlig befæstet by på sydsiden af Donau-floden, 4 km nedstrøms fra den nuværende by Golubac i Serbien. Fæstningen, som sandsynligvis blev bygget i det 14. århundrede, var opdelt i tre komplekser, som blev bygget i etaper. Den har ti tårne, hvoraf de fleste er firkantede, og flere af dem fik mangesidede forstærkninger, da skydevåbnene kom til. Dette er en af de mest attraktive fæstninger i Serbien, der er åben for besøg. Djerdap-kløften - bådkrydstogt Djerdap Nationalpark, der strækker sig over 63.000 hektar med en overflod af planter og dyr af uvurderlig værdi og skønhed, er også kendt som Donaus jernporte. Kløfter, kløfter, floddale og over tusind grotter af ekstraordinær skønhed er skjult på flodens højre bred, fra Golubac-fæstningen til det gamle fort Diana. Den dybeste, største og mest attraktive kløft i Europa består af fire kløfter af imponerende skønhed: Golubac, Gospođina Vira, Kazan og Sipska. Men de mest interessante og geomorfologisk specifikke landskaber er områderne ved Štrpce samt områderne ved Store og Lille Kazan, hvor Donau viser sit smalleste (140 m) og dybeste (90 m) punkt. Det er her, vi skal have vores valgfrie sejltur, måske den smukkeste del af hele Donaus løb. Lepnski vir Lepenski Vir repræsenterer resterne af den ældste bosættelse i Europa. Den første organiserede menneskelige bosættelse i det åbne land lå i Djerdap, og den blev grundlagt for otte tusind år siden. De fredelige "Lepenski" Alas valgte omhyggeligt dette sted og dannede en kultur der, der varede i to tusinde år i træk, i perioden 6500-4500. BC. Lepenski Vir-stedet blev opdaget under omfattende udgravninger i Djerdap på grund af opførelsen af vandkraftværket Djerdap I. I 2011 blev der åbnet et nyt besøgscenter, som under sin kuppel bevarer resterne af en kultur, som forbløffede hele verden med sin opdagelse...

Alle aktiviteter

18 aktiviteter fundet
Sorter efter: