Oplevelser i
Dresden

Med klassisk arkitektur og tårnhøje slotte er Tysklands østlige hovedstad fuld af historiske perler.

Vælg datoer

Ofte stillede spørgsmål om Dresden

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Dresden?

De topattraktionerne der skal opleves i Dresden er:

De 10 bedste seværdigheder og attraktioner i Dresden

Dresden er berømt for sin historie, rige kunstsamlinger, den smukke flodudsigt og sin barokarkitektur. Byen er et vigtigt stop på enhver rejse til Europa, og Dresden byder på mange oplevelser og aktiviteter. Her er et udvalg af de vigtigste seværdigheder.

 • Semperoper

  1. Semperoper

  Dresdens storslåede operahus og koncertsal er et must, med sin renæssancearkitektur og det smukt udsmykkede interiør.

 • Dresden Frauenkirche

  2. Dresden Frauenkirche

  Den strålende smukke indre kuppel og den historiske konstruktion er utrolig imponerende. Fra den 67 m høje udsigteplatform kan du skue ud over byen og endnu længere væk.

 • Pillnitz Slot

  3. Pillnitz Slot

  Guider i historiske dragter der skåler med dig i champagne, lyder det godt? Rejs tilbage i tiden til det saksiske hof, på en eftermiddag som du sent vil glemme i disse historiske omgivelser.

 • Blaues Wunder

  4. Blaues Wunder

  Den flotte bro var et arkitektonisk vidunder, da den blev bygget. Den er omgæret af vandrehistorier og fortællinger fra 2. verdenskrig. Den er et uforglemmeligt syn.

 • Zwinger

  5. Zwinger

  Dette pragtfulde Østtyske slot har sin helt egen skønhed. Kombiner besøget med en tur til Zwingergalleriets samling af berømte kunstnere, så kan det ikke blive bedre!

 • Dresdens Slot

  6. Dresdens Slot

  Dette slot er en af de ældste bygninger i Dresden. Den tidligere kongelig residens er bygget i en spændende blanding af arkitektoniske stilarter fra barok til neo-renæssance.

 • Gemäldegalerie Alte Meister

  7. Gemäldegalerie Alte Meister

  Dette er et af de bedste kunstgallerier i Europa. Her udstilles de største værker fra det 15. til 18. århundrede. Hvis du er på jagt efter kultur, finder du det her!

 • 8. Asisi Panometer Dresden

  Denne moderne attraktion er bygget i 2006 i en gammel gasbeholder. Når du kigger ud indefra, ser du Dresden som den så ud i 1756.

 • Moritzburg Slot

  9. Moritzburg Slot

  Hvis du vil lidt udenfor byen, kan du tage en tur ud til de saksiske kongers foretrukne jagtmarker, der tilhørte dette pragtfulde slot.

 • Korskirken

  10. Korskirken

  Kirken er et meget smukt syn og den største kirkebygning i Saksen. Her kan du høre koncerter, både med kirkens eget drengekor og andre.

Planlæg dit besøg

 • Hvor mange dage skal jeg bruge i Dresden?

  Med alt det der er at se, kunne du sagtens bruge en uge på dit besøg i Dresden. Men hvis du er i byen som del af en tur til andre europæiske byer, eller tænker på at tage dertil fra Berlin eller Prag, vil 3 dage kunne dække dit behov.

 • Hvordan kommer jeg dertil?

  Det er let at komme til byen fra Dresden-Klotzsche Lufthavn med almindelige busser og tog (S-Bahn, linje 2). Der er desuden gode togforbindelser fra Dresden til resten af Tyskland (Berlin, Frankfurt, München) og til nabolandendes storbyer (Prag, Budapest og Wroclaw.)

Praktisk information

 • Sprog
  Tysk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +49
 • Bedste tid at tage dertil
  Det bedste tidspunkt at besøge Dresden er om foråret, hvor vejret er mildt, dagene længere og der er færre turister. Der er desuden dejligt ved juletid med de skønne julemarkeder.

Andre seværdigheder i Dresden

Vil du se alle oplevelser i Dresden? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Dresden

Samlet bedømmelse

4.7 / 5

baseret på 24.905 anmeldelser

Landskabet var helt betagende. Uniline-teamet var hurtige med deres bekræftelser og svar, så snart vi havde foretaget reservationen. De er lydhøre på Whatsapp, hvilket er virkelig nyttigt for internationale rejsende. Vi tog turen med Josef. Hans menneskelige færdigheder og ægte entusiasme, kombineret med hans viden om geologi og landskab, gjorde dette til en fantastisk sjov tur. Vi udvekslede historier og fik gennem dem et kig ind i hinandens kultur. En ægte Tjekkiet oplevelse!!!

Fantastisk dag ude med Jan og hans team. 3 fantastiske seværdigheder, kombineret med nogle gåture i naturlige omgivelser. Ekstremt velorganiseret, meget venlig, god frokost og meget punktlig afhentning og aflevering. En fantastisk dagsudflugt.

Turen er fremragende, og på ingen måde kan en rejsende planlægge og gøre alt dette på én dag. Udover nogle vandreture har jeg ikke noget at bekymre mig om. Alt er arrangeret og timet perfekt. Værd pengene.

Dejlig sejltur op af Elben til Kønigsstein. Guiden på båden gave gode og korte beskrivelse af det vi passerede. God øl og mad på båden.

Vidunderlig tur. Stederne var vidunderlige. Frokost var fantastisk. Paul og Hana er venlige og hjælpsomme.