Dublin
Vælg datoer

De bedste attraktioner i Dublin

Se alle oplevelser i Dublin

Topseværdigheder i Dublin

10 højdepunkter og oplevelser i Dublin

Måske er det Dublins barske historie, der har gjort den til grobund for digtere, skuespilforfattere og musikere. Byens vibrerende kulturliv er ikke til at komme udenom. Her er nogle af de smukkeste og mest levende steder.

Guinness

Guinness

Guinnessbryggeriets udstilling i flere etager giver et fascinernde indblik i den sorte brygs historie og fremstilingsmetoder. Og ja! Der vanker en gratis fadøl til sidst på turen.

Dublin Zoo

Dublin Zoo

Dublin Zoo har store og små dyr fra hele kloden. Selv hvis du ikke har børn med, er det værd at tage en tur dertil og se dyrene blive fodret.

National Gallery of Ireland

National Gallery of Ireland

National Gallery of Ireland har en fin samling af malerier fra Europa og USA, men se især efter den fremragende samling af irske malerier. Entréen er gratis!

Phoenix Park

Phoenix Park

Phoenix Park er en af de største indhegnede byparker i Europa. Den er stor nok til at indeholde mange af byens seværdigheder, såsom Dublins Zoo, Wellingtonmonumentet og Magazine Fort.

Kilmainham Gaol

Kilmainham Gaol

Kilmainham er et gammelt fængsel og her blev lederne af Påskeoprøret henrettet. Hvis du interesserer dig for landets uafhængighedskamp så er "den irske bastille" et must!

Christ Church Cathedral

Christ Church Cathedral

Christ Church Cathedral er værd at besøge alle ugens dage, men prøv at opleve korets fortryllende aftensang på onsdage, torsdage, lørdage og søndage.

Dublin Castle

Dublin Castle

Dette er et meget mærkeligt slot med sin samling af bygninger fra forskellige perioder og i forskellige stilarter. I haverne bag slottet lå engang Dubh Linn (Den Sorte Sø), som byen er opkaldt efter.

Croke Park
Foto: zoonabar @Flickr (CC BY 2.0)

Croke Park

Hurling, gælisk fodbold og rugby. Irland dyrker sportsgrene, som kun få andre lande kender til. Selvom du ikke kender spillet fuldt ud, kan du sagtens lade dig rive med ved en af de større kampe i Croke Park.

Aviva Stadium
Foto: Sean MacEntee @Flickr (CC BY 2.0)

Aviva Stadium

Der findes mere end bare Croke Park, hvis du vil opleve Irlands sportsliv. På det elegante Aviva Stadion afholdes de fleste af Irlands internationale rugby- og fodboldsmesterskaber.

Irlands Nationalmuseum
Foto: Larry Koester @Flickr (CC BY 2.0)

Irlands Nationalmuseum

Nationalmuseet beskæftiger sig med Irland set fra alle vinkler. Fra mosemænd til bronzealder og våben der kan dateres til uafhængighedskrigen.

Planlæg dit besøg i Dublin

Hvornår skal jeg tage dertil?

Dublin og Irland er ikke just kendt for sit gode vejr, og det viser sig nok fra sin bedste side omkring september. Du kan også tage til paraden på St. Patrick's Day d. 17. marts, hvor du får mulighed for at drikke Guinness og tage en fjollet hat på.

Hvordan kommer jeg rundt?

Irerne er verdensberømte for deres gode humoristiske sans og det kan der godt være brug for i Dublins offentlige transportsystem. Der er 2 sporvognslinjer uden indbyrdes forbindelse og togene kører mest i udkanten af byen. Der er et stort netværk af busser, men systemet er svært at forstå for besøgende (se dublinbus.ie). Heldigvis ligger de fleste af Dublins seværdigheder midt i byen, i kort gåafstand fra hinanden.

Hvor mange dage skal jeg bruge?

Du kan besøge Dublins attraktioner og seværdigheder på en dag eller to. Men husk at Dublin byder på aktiviteter, såsom virkelig gode museer, spændende musik- og sportsbegivenheder samt fristende, moderne restauraner. Book en uge for at dykke helt ned i Dublins bedst bevarede hemmeligheder!

Praktisk information

 • Sprog
  Engelsk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+00:00)
 • Landekode
  +353
 • Bedste tid at tage dertil
  Det bedste vejr er omkring september, men midt i marts er der paraden på St. Patrick's Day og festligheder.

Oplevelser i Dublin

De mest populære seværdigheder i Dublin

Byer i Irland

Andre seværdigheder i Dublin

Vil du se alle oplevelser i Dublin? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Dublin

Meget tilfredsstillende. Tidsmæssig og økonomisk besparelse.

Hvis jeg skal sætte et minus ved min anmeldelse, er det, at de buschauffører, vi kørte med, tilsyneladende ikke er fuldt orienteret om, at der kan købes billetter via "nettet", som dokumenteres med en udskrift. Og især, at der er tale om køb af returbilletter, som man skal have udleveret, fordi den første chauffør beholder udskriften. Det kan være svært at forklare det, når udskriften, der skal forevises, er udfærdiget på dansk. Men det lykkedes - med noget besvær......

Dublin: Airlink Express lufthavnstransport Anmeldt af John, 07/14/2017

Flot sat op, men mange mennesker og meget støj

Tidsforbruget var anslået til 2 timer, men den store menneske skarre forlængede det hvis man ville have det hele med. Lydniveauet var dårligt , for optimal brug anbefales Tour guide headset til 1 €. Der var irisk folkemusik og dans i baren , en positiv overraskelse .

Dublin: Skip-køen til Guinness Storehouse, med gratis pint Anmeldt af Pernille Friis, 05/16/2016

Glem alt om at se Dublin fra en bus. Cykeltur med guide er fantastisk!

Prøv en tur rundt i byen på cykel med guide. Sean var en super guide som viste os en masse. Lad dig ikke afskrække af trafikken det går stille og roligt, så alle kan følge med. Vi fik også alle de historier så ikke lige stod i guidebogen ofte med et citat til

Dublin: 2,5-timers guidet cykeltur Anmeldt af Charlotte, 04/21/2016

Fantastisk tur og utroligt mange scenerier

Mange tak til Derrick og Brian, for føre os igennem en herlig lang dag. Nøje tilrettelagt med pauser/gåture til diverse scenerier og mulighed for indkøb af måltider. Derrick et helt leksikon af irsk historie og jokes.

Fantastisk oplevelse med masser af natur

Fantastisk udflugt, hvor vi fik set en masse smuk natur med spændende historier. Guiden John, var supergod til at holde humøret højt og fortælle spændende facts.