Dublin

Vælg datoer

Seværdigheder i Dublin

10 højdepunkter og oplevelser i Dublin

Måske er det Dublins barske historie, der har gjort den til grobund for digtere, skuespilforfattere og musikere. Byens vibrerende kulturliv er ikke til at komme udenom. Her er nogle af de smukkeste og mest levende steder.

 • Guinness

  1. Guinness

  Guinnessbryggeriets udstilling i flere etager giver et fascinernde indblik i den sorte brygs historie og fremstilingsmetoder. Og ja! Der vanker en gratis fadøl til sidst på turen.

 • Dublin Zoo

  2. Dublin Zoo

  Dublin Zoo har store og små dyr fra hele kloden. Selv hvis du ikke har børn med, er det værd at tage en tur dertil og se dyrene blive fodret.

 • National Gallery of Ireland

  3. National Gallery of Ireland

  National Gallery of Ireland har en fin samling af malerier fra Europa og USA, men se især efter den fremragende samling af irske malerier. Entréen er gratis!

 • Phoenix Park

  4. Phoenix Park

  Phoenix Park er en af de største indhegnede byparker i Europa. Den er stor nok til at indeholde mange af byens seværdigheder, såsom Dublins Zoo, Wellingtonmonumentet og Magazine Fort.

 • Kilmainham Gaol

  5. Kilmainham Gaol

  Kilmainham er et gammelt fængsel og her blev lederne af Påskeoprøret henrettet. Hvis du interesserer dig for landets uafhængighedskamp så er "den irske bastille" et must!

 • Christ Church Cathedral

  6. Christ Church Cathedral

  Christ Church Cathedral er værd at besøge alle ugens dage, men prøv at opleve korets fortryllende aftensang på onsdage, torsdage, lørdage og søndage.

 • Dublin Castle

  7. Dublin Castle

  Dette er et meget mærkeligt slot med sin samling af bygninger fra forskellige perioder og i forskellige stilarter. I haverne bag slottet lå engang Dubh Linn (Den Sorte Sø), som byen er opkaldt efter.

 • Croke Park

  8. Croke Park

  Hurling, gælisk fodbold og rugby. Irland dyrker sportsgrene, som kun få andre lande kender til. Selvom du ikke kender spillet fuldt ud, kan du sagtens lade dig rive med ved en af de større kampe i Croke Park.

 • Aviva Stadium

  9. Aviva Stadium

  Der findes mere end bare Croke Park, hvis du vil opleve Irlands sportsliv. På det elegante Aviva Stadion afholdes de fleste af Irlands internationale rugby- og fodboldsmesterskaber.

 • Irlands Nationalmuseum

  10. Irlands Nationalmuseum

  Nationalmuseet beskæftiger sig med Irland set fra alle vinkler. Fra mosemænd til bronzealder og våben der kan dateres til uafhængighedskrigen.

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg tage dertil?

  Dublin og Irland er ikke just kendt for sit gode vejr, og det viser sig nok fra sin bedste side omkring september. Du kan også tage til paraden på St. Patrick's Day d. 17. marts, hvor du får mulighed for at drikke Guinness og tage en fjollet hat på.

 • Hvordan kommer jeg rundt?

  Irerne er verdensberømte for deres gode humoristiske sans og det kan der godt være brug for i Dublins offentlige transportsystem. Der er 2 sporvognslinjer uden indbyrdes forbindelse og togene kører mest i udkanten af byen. Der er et stort netværk af busser, men systemet er svært at forstå for besøgende (se dublinbus.ie). Heldigvis ligger de fleste af Dublins seværdigheder midt i byen, i kort gåafstand fra hinanden.

 • Hvor mange dage skal jeg bruge?

  Du kan besøge Dublins attraktioner og seværdigheder på en dag eller to. Men husk at Dublin byder på aktiviteter, såsom virkelig gode museer, spændende musik- og sportsbegivenheder samt fristende, moderne restauraner. Book en uge for at dykke helt ned i Dublins bedst bevarede hemmeligheder!

Praktisk information

 • Sprog
  Engelsk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+00:00)
 • Landekode
  +353
 • Bedste tid at tage dertil
  Det bedste vejr er omkring september, men midt i marts er der paraden på St. Patrick's Day og festligheder.

Flere reisetips for Dublin

Vil du vite mer om aktiviteter i Dublin? Trykk her for full oversikt

Det synes rejsende om Dublin

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

baseret på 34.194 anmeldelser

Spændende og inspirerende selvguidet rundvisning på 7 etager og efterfølgende Guinness på 9 etage med fremragende udsigt. Du savnede jeg klirren af flasker m.v. som man oplevede i "gamle" dage på bryggerirundvisninger. Alt er efterhånden digitaliseret og strømlinet hvilket gør dele af turen lidt kedelig.

Fantastisk tur også selv om det var overskyet, tåget og i december mdr. Vil nok til en anden gang vælge forår eller efterår. Fremragende guide og chauffør, følte mig tryg også i hårnålesvingene. Vi blev endda tjekket af politiet, altså bussen, almindelig tjek ved et af vores stop hvor alt var ok

En skøn tur hvor man for set den Irlandske natur. Oplevede de snørklede veje på landet, de karakteristiske stenhegn, fårene. De mange flotte ruiner, og selvfølgelig Moher klipperne, og baby Cliffs som de blev kaldt, det var en stor oplevelse.

Tværs over Irland - til sidst på små veje med stengærder - grønne marker, får og køer indhegnet med stendiger. Ældgammel kloster og kirkegård. Og så en fantastisk kyst med lodrette klipper 700 meter med fuglefjeld ligesom på Færøerne.

Super hyggeligt besøg på Jamson, uanset om man er den store whiskydrikker. Men selvfølgelig sjoveste, hvis man kan lide whisky. God informativ om historien bag, som blev understøttet på fin og humoristisk vis af vores tourguide.