Ting at foretage sig
Dubrovnik

Udlev din Game of Thrones-fantasi i denne majestætiske by. Bliv betaget af de oldgamle bymure, der grænser op til havet.

Vores mest anbefalede ting at gøre i Dubrovnik

Dubrovnik: Den ultimative Game of Thrones-tur

1. Dubrovnik: Den ultimative Game of Thrones-tur

Fordyb dig i "King's Landing" med en guidet byvandring til Dubrovniks berømte seværdigheder, som er med i Game of Thrones. Udforsk Westeros' hovedstad med lokale guider, der vil tage dig til de mest berømte filmlokationer og fortælle dig hemmeligheder om produktionen. Du kan straks genkende, hvor dele af historien udspillede sig, mens din guide fortæller anekdoter og viser ikoniske billeder fra serien. Besøg den imponerende Lovrijenac-fæstning (Red Keep), og nyd de tilsyneladende uendelige befæstede mure, hvor Tyrion Lannister og Varys gik en tur. Se Pile-porten, hvor kong Joffrey blev udsat for et borgeroprør og fik kastet møg på sig, eller gå i Cerceis fodspor, da hun gik skammens gang gennem byen. Hør historierne bag kulisserne, og da din guide måske har været statist i Game of Thrones, har du mulighed for at tage et billede på den berømte jerntrone.

Fra Dubrovnik: Tur i lille gruppe til Mostar og Kravica-vandfaldene

2. Fra Dubrovnik: Tur i lille gruppe til Mostar og Kravica-vandfaldene

Tag på en dagstur, og se Kravica-vandfaldene, som ligger gemt inde i Bosnien-Hercegovinas skove. Besøg byen Mostar, og hør den professionel guide fortælle om regionens historie. Tag fra Dubrovnik til grænsen mellem Kroatien og Bosnien-Hercegovina. Fortsæt til den lille kystby Neum, og nyd Adriaterhavskystens smukke landskab undervejs. Ankom til Kravica-vandfaldene, og se floden Trebižats tufa-kaskader falde 25 meter ned gennem skoven. Om foråret kan du opleve de dramatiske vandfald, mens du om sommeren og efteråret kan nyde en svømmetur i de lavvandede bassiner. Kør til den historiske by Mostar for at udforske den gamle bydel og se den berømte, gamle bro over floden Neretva. Tag på en kort byvandring med en lokal guide, og hør mere om byen, inden du får lidt tid på egen hånd.

Fra Dubrovnik: Elaphiti-ø-hoppetur med frokost

3. Fra Dubrovnik: Elaphiti-ø-hoppetur med frokost

Tag på et krydstogt til Elafiti-øerne Lopud, Šipan og Koločep på en dagstur fra Dubrovnik. Besøg strande, historiske kirker, vinmarker og olivenlunde i dit eget tempo, og smag på middelhavets delikatesser. Hvis du vælger muligheden for afhentning på hotellet, bliver du hentet i et køretøj med aircondition, der kører dig til havnen. Når du er i havnen, stiger du om bord på båden og sætter dig til rette for en sejltur langs Dubrovniks kystlinje. Sæt sejl til dit første stop, øen Lopud, hvor du har fri tid til at udforske øen, som du har lyst til. Lavn af på de solrige kyster eller besøg sandstranden i Šunj-bugten. Hvis du har lyst til at strække benene, kan du vandre langs de bilfrie veje for at udforske den uberørte natur eller opleve øens berømte kulturarv, herunder gamle fæstningsruiner og et franciskanerkloster Saint Mary-kloster. Næst sejler du til den største ø i Elafiti-arkipelaget, Šipan. Gå fra borde for at udforske øens naturskønne vinmarker og olivenlunde. På dit sidste stop, Koločep, kan du slappe af med en svømmetur i det krystalklare vand ud for kysten eller gå en tur gennem fyrreskovene, inden du vender tilbage til Dubrovnik. Under krydstogtet kan du slukke din tørst med ubegrænset lokal vin, vand og forskellige sodavand. Smag på hjemmelavet olivenolie og de bedste hjemmedyrkede grøntsager for at få den ægte middelhavsoplevelse. Til frokost kan du vælge mellem grillet fisk eller kylling eller en vegetarisk menu, alle serveret med kartoffelsalat.

Fra Dubrovnik: Dagstur til Montenegro

4. Fra Dubrovnik: Dagstur til Montenegro

Udforsk Montenegro på en dagstur fra Dubrovnik. Nyd fritiden i de maleriske byer Perast og Kotor. Vi kører fra Dubrovnik om morgenen og nyder synet af den gamle bydel og dens omgivelser, mens vi kører gennem den smukke Župa Dubrovačka og Konavle-regionen. Når vi har krydset grænsen til Montenegro, fortsætter vi langs den maleriske montenegrinske kyst. Under køreturen gennem Boka Kotorska-bugten kan du stoppe ved den charmerende by Perast. Du har mulighed for at besøge øen Our Lady of the Rocks. Under køreturen vil din vært fortælle dig alt om Montenegros vigtigste kulturminder og om landets historie og legender. Ved ankomsten til Kotor har du 3 timers fritid til at gå på opdagelse på egen hånd. Byen Kotor er berømt for sin maritime tradition, berømte handelsflåde og imponerende bymure. Efter sightseeingen mødes I med jeres rejseleder på mødestedet for en afslappende køretur tilbage til Dubrovnik.

Dubrovnik: Guidet havkajaktur med snack

5. Dubrovnik: Guidet havkajaktur med snack

Denne tur i havkajak i Dubrovnik begynder med en sikkerhedsbriefing ved et fantastisk sted i den gamle bydel. Tag af sted med din guide over kanalen og på havet nær den forbandede ø Lokrum. Du vil gøre flere stop på havet ved interessante punkter undervejs. Få mere at vide om øens forbandelse og Dubrovniks historie, der tidligere var kendt som Ragusa. Stop ved et af de eneste hoteller, der ikke blev genopbygget efter krigen. Hotellet var stedet for nærkampe mellem de serbiske og montenegrinske hære og Dubrovniks forsvarere under krigen. Tilbring ca. 30 minutters fritid ved Dubrovniks eneste strand, der ikke er tilgængelig til fods, og hvil dig ved dens populære grotte. Du kan svømme, snorkle, udforske, slappe af, spise eller solbade. Senere fortsætter du tilbage langs Dubrovniks kystlinje og ser områdets Beverly Hills og Dubrovniks første karantænezone. På denne tur får du mulighed for at se Dubrovnik fra kysten, tage nogle fantastiske billeder af de ydre mure og høre lidt om denne legendariske bys historie.

Dubrovnik: Vandretur i den gamle bydel

6. Dubrovnik: Vandretur i den gamle bydel

Tag med din lokale guide på en tur gennem Dubrovniks smukke gamle bydel og opdag, hvordan byen blev en af de mest velstående og avancerede af alle de historiske maritime republikker. Når du træder ind gennem portene til Dubrovniks gamle bydel, træder du et skridt tilbage i tiden og fortaber dig i denne kulturelt indflydelsesrige bys storhed og skønhed. Du begynder nær Pile Gate ved den historiske vestlige indgang til den gamle bydel, og din lokale guide fører dig til Dubrovniks mest betydningsfulde historiske vartegn (du kommer ikke ind i nogen kirker eller museer). Se Store Onofrios Fontæne, Orlandos Søjle, Rektorpaladset og mange flere. Nyd de smukke seværdigheder, og hør din guide fortælle fascinerende historier og bemærkelsesværdige fakta fra mere end 1.400 års dramatisk historie i Dubrovnik, herunder den klassiske periode i Republikken Ragusa. Denne tur giver dig en grundig baggrund for den vigtige rolle, som Dubrovnik har spillet i den civiliserede verdens historie. Du vil lære om byens imponerende økonomiske, sociale og kulturelle resultater gennem århundrederne og fordybe dig i byens livlige atmosfære. Bemærk venligst, at denne tur er velegnet til alle! Vigtige bemærkninger: - Mødested: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Slutsted for turen: Nær havnen i den gamle bydel, Dubrovnik

Fra Dubrovnik: Montenegro-bådtur fra Perast til Kotor

7. Fra Dubrovnik: Montenegro-bådtur fra Perast til Kotor

Tag på en dagstur til Montenegro og sejl ned ad Adriaterhavskysten. Se Boka Kotorska-bugten, udforsk Kotor og vandre gennem Perast. Kom på tværs af UNESCOs verdensarvssteder, mens du udforsker Montenegro. Drag fordel af afhentning ved din bolig i Dubrovnik og kør til grænseovergangen til Montenegro for at klatre ombord på en båd og sejle til Kotor. Beundre den venetianske havn og defensive bymure fra vandet. Få en betagende udsigt over fjorden og lær mere om Boka Kotorska-bugtens kulturarv. Nyd fritiden til at udforske monumenterne i den gamle bydel. Gå ombord på båden igen og sejl til den lille by Perast. Besøg den kunstige ø Our Lady of the Rocks ved ankomsten, og få lidt fritid til frokost i den smukke bymidte. Gå en tur i gaderne for at finde barokke paladser, ortodokse monumenter og andre UNESCOs verdensarvsmonumenter i dit eget tempo. Forundre de stenforsvarstårne, der forbliver uberørte, og følg i fodsporene på russiske zarer og venetianske prinser, der sejlede i Kotor-bugten. Vend tilbage til Perast med bus eller minivan med aircondition, og fortsæt til Dubrovnik efter grænseovergangen.

Dubrovnik: Kravica-vandfaldene, Mostar og Pocitelj-dagstur

8. Dubrovnik: Kravica-vandfaldene, Mostar og Pocitelj-dagstur

Start din rejse i Dubrovnik, og nyd en mindre end 2 timers køretur med din engelsktalende chauffør. Oplev de naturskønne ruter i Kroatien og på den anden side af grænsen til Bosnien-Hercegovina. Først skal du stoppe ved Kravica-vandfaldene, en af de bedst bevarede hemmeligheder i Bosnien-Hercegovina. Vandfaldene, der er skabt af floden Trebizat, danner en afslappende baggrund for svømning og picnic om sommeren. Derefter fortsætter du til dit næste stop, byen Mostar. Udforsk de smalle brostensbelagte gader i den gamle bydel. Undrer dig derefter over den gamle bro, der krydser floden Neretva. Til sidst stopper du ved middelalderbyen Počitelj, inden du kører tilbage til Dubrovnik.

Dubrovnik: Game of Thrones-tur til øen Lokrum

9. Dubrovnik: Game of Thrones-tur til øen Lokrum

Besøg ikoniske Game of Thrones-steder i Dubrovnik, såsom King's Landing, Blackwater Bay og Red Keep, og få endda et billede på jerntronen. Turen starter med en kort gåtur til den første optagested, som i "King's Landing" er kendt som Blackwater Bay. Det er en af de store kulisser, hvor flere scener blev optaget. Din guide vil vise dig screencaps og lære dig om filmproduktionsprocessen i GoT. Derefter skal du klatre op ad trappen til "Red Keep" for at nyde en smuk udsigt over Adriaterhavet og den gamle bydel Dubrovnik. Herefter er det tid til at gå ind gennem portene og slentre rundt i King's Landing's gader. Ud af mange steder er trappen i den store Sept af Bailor et særligt højdepunkt. Fans vil huske, at Cerseis skammens gang blev filmet her, et af de mest centrale øjeblikke i serien. Til den store finale hopper du på færgen til øen Lokrum. Denne smukke oase lige uden for den gamle bydel dannede rammen om byen "Qarth". I anden sæson var det byen, som Daenerys fandt ly i efter Khal Drogos død og efter at være faret vild i ørkenen. Finalen og højdepunktet på turen er et besøg i tronsalen i Benediktinerklosteret for at få et billede på Jerntronen. Bagefter kan du blive på øen og nyde lidt natur. Her er der mulighed for at bade, vandre, dykke fra klipper samt restauranter og barer. Færgen sejler hver halve time/time (afhængigt af sæsonen), og overfarten tager kun 15 minutter.

Dubrovnik: Episk Game of Thrones-vandretur

10. Dubrovnik: Episk Game of Thrones-vandretur

Tag med på en guidet vandretur i Dubrovnik, som nok er det mest genkendelige optagelsessted for den meget succesfulde tv-serie Game of Thrones. Følg i fodsporene på Tyrion, Sansa, Joffrey og mange andre, når du besøger King's Landing. Vær vidne til, hvordan filmholdet forvandlede Dubrovniks historiske vartegn til steder i hovedstaden i Westeros. Lad dine øjne vandre over bugten, hvor Stannis Baratheon forsøgte at overtage King's Landing for at sidde på jerntronen i det episke slag ved Blackwater. Gå ind i Red Keep og se steder, hvor Joffrey altid er ude på ballade, og tag et kig på det sted, hvor Margaery Tyrell og Joffrey fejrede deres lilla bryllup. Eller sæt dig i Cerseis sted, mens hun venter på, at hendes forsoningsvandring skal begynde. Lyt til historier bag kulisserne i Game of Thrones, og find ud af, hvad nogle af hovedrolleindehaverne oplevede under deres ophold her i Dubrovnik. Den gamle bydel er fuld af gader og steder, som var vidne til nogle af de mest episke scener i serien - du vil føle dig som en besøgende i King's Landing. Afslut din tur med en mulighed for at tage et billede med en kopi af Jerntronen.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Dubrovnik

Alle aktiviteter

Ofte stillede spørgsmål om Dubrovnik

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Dubrovnik?

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Dubrovnik?

De bedste dagsture og -udflugter fra Dubrovnik er:

Montenegro

Andre seværdigheder i Dubrovnik

Vil du se alle oplevelser i Dubrovnik? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Dubrovnik

Samlet bedømmelse

4.6
(22.570 anmeldelser)

Det var en rigtig god tur med en meget vidende guide. Og tiden var godt disponeret de 2 steder. Chaufføren kørte ind imellem lidt for frisk. Vi var alt i alt glade for at være med på turen, som vi varmt kan anbefale til andre.

Meget interessant bådtur til Elaphite-øerne med meget venligt sejlerpersonale. Frokosten var fremragende. Vær forsigtig, hvis du er langsom eller har svært ved at styre tiden, vil bådene forlade uden dig.

Fantastisk aktivitet, meget velorganiseret: bådtur, spadseretur på øerne, frokost serveret på båden, når vi vender tilbage. Personalet er charmerende og opmærksomme! jeg anbefaler

Mega tur, bestemt det værd! Højdepunktet var selvfølgelig Kotor! En stor tak også til vores guide Dražen og buschaufføren Zack, de var begge super venlige og meget åbne!

Hver en øre værd! Den mest fantastiske tur med smukke udsigter og steder. Frokosten var fantastisk, og stoppestederne var betagende!