Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Edinburgh

Du støder på alt fra whisky til Harry Potter, og måske endda ligtyvene Burke and Hare, i Skotlands hovedstad.

Vores mest anbefalede ting at gøre i Edinburgh

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe og det skotske højland

1. Edinburgh: Loch Ness, Glencoe og det skotske højland

Tag til højlandet, hvad enten du er på jagt efter Loch Ness-uhyret eller bare på en smuk dagstur fra Edinburgh. Efter afhentning kan du slappe af i bussen og lytte til guidens underholdende kommentarer. Besøg Kilmahog for at få en introduktion til de berømte højlandskøer (afhængigt af årstiden) og en kop kaffe. Kør derefter op ad vejen til Glencoe, og nyd et 10-minutters fotostop foran den uforglemmelige udsigt over højlandet. Har du frokost i Fort William-området, hvor din guide kan rådgive dig om, hvor du kan spise. Hvis du er interesseret i kiltens mysterier, kan du endda få en "lille" kiltintroduktion her. Derefter bliver du kørt til selve Loch Ness. Anskræddersy din oplevelse på Loch Ness. Vælg at besøge det majestætiske Urquhart Castle, og hop på en båd på jagt efter 'Nessie', som de lokale kalder den. Eller bare hæng ud på molen og tag en kop kaffe med en fantastisk udsigt. På hjemvejen kan du gøre et kort snackstop i Pitlochry, en smuk landsby i hjertet af landet, inden du vender tilbage til Edinburgh.

Bustransport mellem Edinburgh Lufthavn og Edinburgh

2. Bustransport mellem Edinburgh Lufthavn og Edinburgh

Forudbestil bustransport mellem Edinburgh Lufthavn og byens centrum og tag bekymringen og stressen ud af din rejse til/fra den skotske hovedstad. Kuponer skal udskrives og er kun gyldige på Airlink100. Busserne er placeret lige uden for hovedlufthavnen og er nemme at finde. De tilbyder komfortable siddepladser, generøs bagageplads og gratis Wi-Fi for at holde dig forbundet. Nyd al den komfort, du har brug for, med hyppige daglige afgange på en dedikeret eksprestjeneste mellem lufthavnen og byens centrum. Læn dig tilbage på den cirka 30-minutters rejse, uanset hvornår på dagen eller natten du ankommer. Busser afgår mindst hvert 10. minut. Mellem kl. 01.00 og 04.00 afvikles rejser hvert 30. minut. Busstoppestederne i begge retninger er som følger (undtagen Princes St, som kun er drop-off): • Edinburgh Zoo • Murrayfield • Haymarket Station • West End – Shandwick Place • Princes St (kun aflevering) • South St David Street, Edinburgh Enkeltbilletter kan bruges til én enkelt rejse i begge retninger. Du kan gå ombord på bussen ved ethvert stop. Returbilletter har ingen udløbsdato, og din hjemrejse skal ikke bestilles på forhånd.

Edinburgh Castle: Guidet vandretur med adgangsbillet

3. Edinburgh Castle: Guidet vandretur med adgangsbillet

Oplev hjemmet til Mary Queen of Scots på denne guidede vandretur i Edinburgh Castle. Beundre den store sal fra det 16. århundrede, hvor fester og fest fandt sted. Lær om den blodige historie om de konger og dronninger, der boede i dette slot. Mød din guide og gå til Edinburgh Castle, som dominerer byens skyline fra sit sæde på den udslukte vulkan Castle Rock. Gå en tur på slottets promenade og hør om slottets oprindelse og belejringer. Se, hvor Royal Military Tattoo udføres. Gå ind i slottet og tag til de tre museer og to fængsler. Gå til nationalmonumentet for de faldne i Skotland og en hundekirkegård. Se den ældste bygning i byen ved Saint Margaret-kapellet. Bliv betaget af storheden ved den store sal og et kongeligt palads. Efter turen har du tid til at udforske alle bygningerne inde i slottet, indtil det lukker.

Edinburgh: Rundvisning i underjordiske hvælvinger

4. Edinburgh: Rundvisning i underjordiske hvælvinger

Oplev en guidet vandretur, der tager dig med under gaderne i Edinburghs gamle bydel ind i et svagt oplyst rum, som mange anser for at være hjemsøgt. På din tur besøger du hvælvingerne i South Bridge, der går tilbage til 1700-tallet. Det er de samme hvælvinger, der nævnes i Most Haunted Live som et af de mest skræmmende steder på jorden. Lær hvordan hvælvene er blevet brugt gennem årene, de levevilkår, som de fattige og hjemløse beboere har måttet udholde, og de ånder, der formodes at hjemsøge dem. Den mørkere side af Edinburghs historie vil blive udfoldet, mens du vandrer gennem det lysoplyste underjordiske område. Fra din guide vil du høre om Burke og Hare-mordene og hekseforfølgelsen. Opdag de karakterer, der sneg sig rundt i Edinburghs gader, og de paranormale historier, der er forbundet med hvælvingerne. Den alternative tur til Haunted Vaults-turen vil dække lidt flere paranormale og spøgelseshistorier. Træd ind i torturudstillingen og udforsk, hvordan og hvorfor disse genstande blev brugt.

Edinburgh Castle: Guidet tur med levende guide

5. Edinburgh Castle: Guidet tur med levende guide

Begynd din tur ved statuen af Adam Smith på Royal Mile. Gå mod Edinburgh Castle, mens din guide sætter scenen, forklarer slottets betydning og nævner nogle af de nøglepersoner, der har været med til at forme det. Når du er indenfor, kan du lade din guide føre dig gennem slotskomplekset. Hør deres indgående viden om slottets vigtigste bygninger og attraktioner, herunder Argyle Battery og One O'clock Gun, Hospital Square og Western Panorama. Se slottets fangekældre og militærfængsel, den sorte banket og Thomas Randolphs dristige angreb på slottet. Oplev St Margret's Chapel, Mons Meg, Crown Square og The Honors of Scotland. Efter rundvisningen har du tid på egen hånd til at udforske slottets museer (ikke tilgængelige under rundvisningen).

Fra Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, højlandet og Ben Nevis

6. Fra Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, højlandet og Ben Nevis

Tag afsted fra Edinburgh på en luksusbus med aircondition (max 57 sæder). Gå forbi Stirling Castle og hør din rejseguide fortælle historier om William Wallace og Robert the Bruce og de blodige kampe, der udkæmpes på disse lande. Først ankommer du til Callander by, der ligger ved foden af Trossachs. Kør derefter gennem Loch Lomond og Trossachs National Park. Din skotske guide vil fortælle dig om Rob Roy MacGregor, den berygtede Highlander. Følg i fodsporene på James Bond ("Skyfall") og Harry Potter ("Harry Potter and the Prisoner of Azkaban"), når du rejser til den fantastiske højlandsdal Glencoe. Hør den uhyggelige historie om klan MacDonald-massakren i 1692. Rejs gennem Fort William, hjemsted for Ben Nevis, som med 4.409 fod er de britiske øers højeste bjerg. Ankom på den sydlige bred af Loch Ness i den charmerende landsby Fort Augustus, hvor masser af caféer, butikker og restauranter tilbyder en afslappende frokost. Gå en tur langs bredden af den kaledonske kanal, og oplev derefter Loch Ness på en valgfri 1-times bådtur. Prøv at få et glimt af "Nessie", det legendariske Loch Ness-monster. Beundre det imponerende Commando Memorial ved Spean Bridge med udsigt over Nevis Range. Gå ind i Cairngorms National Park og opdag "Monarch of the Glen"-landet. Kør langs Loch Laggan, før vejene klatrer op over Grampian-bjergene. Rejs over Pass of Drumochter, der forbinder det nordlige og sydlige centrale højland. Oplev majestæten af et bjergpas skabt af gletsjeraktivitet under på hinanden følgende istider. Stop endelig kort i den smukke victorianske by Pitlochry, før du går tilbage til Edinburghs centrum, hvor du ankommer cirka kl. 20.30.

Edinburgh: Magisk, guidet Harry Potter-byvandring

7. Edinburgh: Magisk, guidet Harry Potter-byvandring

Tag på en byvandring med Harry Potter-tema gennem Edinburgh. Se byen, hvor J.K. Rowling fandt inspiration til Hogwarts og hendes berømte figurer. Se også stedet, hvor hun skrev bøgerne. Få testet din Harry Potter-paratviden med en audiovisuel quiz, og optjen point til dit hus. Find ud af, hvilket Hogwarts-hus du tilhører, og om du er af rent blod, en muggler eller en fuser. Besøg Tom Riddles gravsted på Greyfriars Kirkyard, og se J.K. Rowlings gyldne håndaftryk uden for City Chambers. Se alt dette og meget mere på en magisk guidet rundvisning til fods.

Fra Edinburgh: Glenfinnan, Fort William og Glencoe dagstur

8. Fra Edinburgh: Glenfinnan, Fort William og Glencoe dagstur

Tag på en dagstur til det naturskønne skotske højland på en dagstur fra Edinburgh. Besøg Glenfinnan, Glencoe og Fort William, og oplev sceneriet fra Hollywood-film, herunder Harry Potter-serien. Forlad Edinburghs travle gader, mens du kører med bus forbi nogle af byens mest ikoniske seværdigheder som Edinburgh Castle på vej ud af byen. Beundr landskabet på rejsen nordpå ind i det barske skotske højland, med et stop for en forfriskning ved porten til højlandet i Callander. Kør gennem de barske landskaber til Glencoe, hvor James Bonds' Skyfall blev filmet. Se baggrunden for nogle af scenerne i Harry Potter og fangen fra Azkaban. Hold pause her for at tage billeder og lære om Glencoes historie, herunder massakren på MacDonald-klanen i 1692. Fra det stemningsfulde Glencoe kører du videre langs bredden af Loch Linnhe til højlandsbyen Fort William, som ligger ved foden af Storbritanniens højeste bjerg - Ben Nevis. Stop her for at strække benene og holde en tidlig frokostpause. Fortsæt derefter til den fantastiske Glenfinnan-viadukt, som fungerede som den naturskønne rute for Hogwarts-ekspressen i Harry Potter-serien. Oplev omgivelserne til Triwizard-turneringen fra filmen og søen fra Hogwarts' område. Besøg Glenfinnan-monumentet, som symboliserer en af de vigtigste begivenheder i skotsk historie: jakobitternes oprør i 1745. Derefter forlader du Glenfinnan, læner dig tilbage og slapper af på din rejse til Edinburgh, hvor du stopper for en forfriskning i den lille landsby Pitlochry på vejen.

Edinburgh: Tur til kirkegård og hjemsøgt undergrund

9. Edinburgh: Tur til kirkegård og hjemsøgt undergrund

Tiltag til en guidet vandretur til Greyfriars Graveyard, og lær om en af Edinburghs mest berømte hundebeboere, og hør historier om berygtede forbrydere. Se gotiske mausoleer og lær om bemærkelsesværdige begravelser, mens du udforsker kirkegårdens dystre historie. Fortsæt med et besøg i de nærliggende Edinburgh Vaults, der ligger i buerne ved South Bridge. Hør om regelmæssige paranormale hændelser, og hvordan nogle af historiens personer aldrig rigtig har forladt dem. Oplev det tidligere hjemsted for de fattige, hekse og en helvedesbrandklub, og hør, hvordan den hjemsøgte hvælving nu er besat af noget virkelig ondt.

Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Bustur

10. Edinburgh: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Bustur

Udforsk Edinburgh i dit eget tempo med en prisbelønnet hop-on hop-off-tur i åben bus. Nyd kommentarerne om bord, der beskriver historien bag byen. Stop ved steder som St Andrew Square, Johnstone Terrace og Royal Mile. Se seværdigheder som Edinburgh Castle og Grassmarket. Stig ombord på bussen, og begynd dit byeventyr. Sammenlign Edinburghs gamle bydel, hvor familierne boede under trange forhold, og affaldet blev smidt ud af vinduerne, med den elegante georgianske New Town med tre hovedgader og et torv i hver ende. Hør om de hængninger, der fandt sted på Grassmarket, mens du beundrer den uigennemtrængelige Castle Rock over dig, og hør om historiske forsøg på at indtage Edinburgh Castle. Kør langs Royal Mile, som forbinder Edinburgh Castle med Palace of Holyroodhouse. Brug 24-timers billetten til at hoppe af og på, som du vil. Med fantastiske attraktioner, museer, gallerier og restauranter for enhver smag og ethvert budget har Edinburgh det hele! Turstop: 1. Waterloo Place 2. Andrew Square 3. Lothian Road 4. Grassmarket 5. Chalmers Street 6. Johnston Terrace 7. Castle (midlertidigt stop) 8. Nationalmuseet i Skotland 9. High Street 10. Canongate 11. Holyrood 12. Vores dynamiske jord 13. Abbeyhill Crescent 14. Regent Road

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Edinburgh

Alle aktiviteter

461 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om Edinburgh

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Edinburgh?

De bedste dagsture og -udflugter fra Edinburgh er:

Loch Ness

Andre seværdigheder i Edinburgh

Vil du se alle oplevelser i Edinburgh? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Edinburgh

Samlet bedømmelse

4.7 / 5

baseret på 80.263 anmeldelser

Bussen holdte som det første når man kommer ud af lufthavnen. I bussen er der hylder til kuffert. Der er en skærm med destinationer, samt bliver det sagt over højtaleren, hvad næste stop er. Dette gjorde det nemt og behageligt at rejse med, da jeg ikke kender området. Bussen er pæn og ren. OG chaufføren kørte pænt. Bussen stopper meget centralt i byen, og kører ofte, hvilket gør det nemt at finde den igen. Jeg bookede en tur/retur billet og det var der ingen problemer med.

Vi havde en fantastisk tur. Vi havde den bedste guide, Anthony. Han var godt til at fortælle spændende om turen og de ting vi så. Han var sjov, og fik en lang køretur til at føles som ingen tid. Han var meget hjælpsom og skabte god stemning. Et plus var musikken som hele tiden trak tråde til det skotske.

Vores guide James var en fantastisk fortæller. Han var underholdende og entusiastisk i hans historier, og var god til at svare på opfølgende spørgsmål. Han fortalte spændende historier om det gamle Edinburgh, skrækhistorier og kom med sjove anekdoter om hekse og spøgelser.

En helt igennem storslået tur! Vores guide Cliff var en fantastisk chauffør/turguide/historie fortæller, der var med til at gøre turen endnu bedre. Der var en tilpas mængde køretid vs egen sightseeing tid ved de forskellige lokationer. Vil klart anbefale.

Fantastisk tur og og en fantastisk rejseguide (Stephen).