Oplevelser i
Edinburgh

Du støder på alt fra whisky til Harry Potter, og måske endda ligtyvene Burke and Hare, i Skotlands hovedstad.

Vælg datoer

Ofte stillede spørgsmål om Edinburgh

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Edinburgh?

10 oplevelser i Edinburgh

Edinburgh er en afslappet blanding af skotlands meget smukke natur, et levende kulturliv, historiske charme og smukke bygninger. Selv Edinburghs New Town er på UNESCOs Verdensarvsliste. Her er Edinburghs vigtigste aktiviteter, sightseeing og seværdigheder.

 • Edinburgh Castle

  1. Edinburgh Castle

  Edinburghs Castle blev bygget i 1100-tallet, måske endda tidligere. Det ligger på Castle Rock, hvorfra man kan se ud over byen, og her har nogle af Skotlands blodigste konflikter udspillet sig.

 • Stirling Castle

  2. Stirling Castle

  Stirling Castle har holdt stand mod mange belejringer i tidens løb og er et af Skotlands vigtigste slotte. Selv hvis du ikke er historienørd, er området omkring slottet så naturskønt, at det er værd at tage dertil på en heldagstur og komme lidt udenfor hovedstaden, under dit besøg i Edinburgh.

 • Loch Lomond

  3. Loch Lomond

  Hvad er en rejse til Skotland værd, hvis du ikke besøger en af de smukke søer. Heldigvis ligger den største og mest betagende i hele landet, Loch Lomond, kun en kort rejse fra Edinburgh.

 • Holyroodpaladset

  4. Holyroodpaladset

  Holyrood Abbey lige ved siden af Holyroodpaladset ligger stadig i ruiner efter The Glorious Revolution i 1688. Sjov fakta: Holyrood er oldengelsk og betyder "helligt kors".

 • Royal Mile

  5. Royal Mile

  Den historiske gennemfartsvej, som kaldes The Royal Mile, går gennem Edinburghs gamle bydel fra slottet til Holyrood. Den er 1 skotsk mil lang hvilket svarer til 1.810 meter, hvis du ikke vidste det.

 • Greyfriars kirke

  6. Greyfriars kirke

  Denne kirke, hvor 1600-tallets skotske presbyterianisme blev født, er et vartegn for landets religionshistorie. Kirken holder stadig søndagsgudstjeneste på engelsk og skotsk gælisk.

 • Edinburghs kongelige botaniske have

  7. Edinburghs kongelige botaniske have

  Dette bevaringsprojekt, der dateres tilbage til 1670, hvor man dyrkede lægemiddelplanter, har udviklet sig til en sand turistattraktion. I dag huser projektet 13.000 plantearter!

 • HMY Britannia

  8. HMY Britannia

  Denne kongelige yacht blev bygget til prinsen af Wales i 1953 og er i dag en af Storbritaniens og Edinburghs mest populære attraktioner. Du kan endda nyde frokost eller eftermiddagste på det kongelige dæk!

 • 9. Rosslynkapellet

  Lige syd for Edinburgh ligger landsbyen Roslin, hvor dette smukke kapel blev bygget for 600 år siden. Det er et enestående eksempel på religiøs arkitektur.

 • 10. Our Dynamic Earth

  Byområdet Holyrood ligger for foden af en sovende vulkan og det er derfor det perfekte sted, hvis du vil lære om de naturprocesser, der formede vores klode, fra Big Bang til nutiden!

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg tage dertil?

  Edinburgh er fuld af turister hele sommeren og der er masser af aktivitet, da det er festivalsæson. Hvis du vil se byen fra sin mere rolige side, må du trodse den skotske vinter. Til gengæld er der få landskaber, der er så smukke og spændende som det skotske, selv i tåge og støvregn.

 • Hvornår foregår Edinburgh Festival?

  Edinburgh Fringe Festival, verdens største festival for scenekunst, foregår 25 dage i august og bliver ofte fejlagtigt kaldt for Edinburgh Festival. Men der er mange andre festivaler i Edinburgh om sommeren som film-, jazz- og bogfestivalerne. De nøjagtige datoer for de forskellige events og festivaler findes her.

 • Hvor længe skal jeg blive?

  Book mindst en uge i Edinburgh, hvis du kan. Mange af Edinburghs seværdigheder kræver mere tid, end du tror, og der er nok at lave især i festivalsæsonen. Hvis du aldrig har været ude i den dramatiske skotske natur, bør du også tage en dagstur udenfor byen!

Praktisk information

 • Sprog
  Engelsk
 • Valuta
  Engelske pund (£)
 • Tidszone
  UTC (+00:00)
 • Landekode
  +44
 • Bedste tid at tage dertil
  Foråret på grund af det milde vejr, sommeren på grund af de kulturelle events!

Andre seværdigheder i Edinburgh

Vil du se alle oplevelser i Edinburgh? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Edinburgh

Samlet bedømmelse

4.7 / 5

baseret på 54.583 anmeldelser

En fantastisk tur med gode oplevelser ikke mindst takket være Andrew fra Glasgow vores hyggelige chauffør og guide. Turen foregik i en luksus minibus med plads til 16, men vi var kun 7. Det gav en god familiær stemning. en super oplevelse som vi aldrig glemmer.

Rigtig god guide. Fortalte om alt vi så og en udførlig gennemgang af den skotske historie. Sørgede for at holde tilpas med pauser og for at vi kom adsted til tiden. Bestemt anbefalelsesværdigt.

Super informativ tur. Absolut interessant med et twist af humor. Hverken for kort eller for lang og selvom det er op ad bakke (bogstaveligt) så foregik det i tempo hvor alle kunne være med.

Our guide Roger had a lot of Fun facts and stories about Edinburgh and so forth It was quite the experience

Det var en god guide med mange informationer og sjove historier