Vores mest anbefalede ting at gøre i Edinburgh

Den skotske whiskyoplevelse: Whisky Masterclass med ekspert

1. Den skotske whiskyoplevelse: Whisky Masterclass med ekspert

Nyd en enestående smagning af skotsk whisky i den udsmykkede glas- og marmorhvælving i The Collection Room på The Scotch Whisky Experience i Edinburgh. Smag 4 drams af førsteklasses whiskyer sammen med lækre canapéer, mens du lærer om hver enkelt flaske sammen med en skotsk whiskyekspert. The Collection Room er en af de førende skotske whisky-destinationer i verden og indeholder 3.384 fascinerende flasker af verdens mest sjældne skotske whiskyer. Nyd det ravgule skær af flydende guld og funklende krystallys i et helt unikt rum dedikeret til Skotlands nationaldrik. Sæt dig ind til en eksklusiv, afslappet aftenoplevelse med en lille gruppe af gæster. Bliv guidet på din rejse af en Keeper of the Quaich, en certificeret whiskyekspert, der er internationalt anerkendt for sin viden og passion for alt, hvad der har med whisky at gøre. Opdag de 5 faser i værdsættelsen af skotsk whisky og bliv derefter introduceret til 4 udsøgte, sjældne og modne single malts, hver især ekspertmæssigt udvalgt for at vise kontrasterne i Skotlands regionale whiskyer. Hver whisky er ledsaget af en lækker canapé med typiske smagsoplevelser fra det skotske køkken. Bliv transporteret til Skotlands fjerntliggende og smukke områder i dit sind og på din gane, som bringes til live af smagsoplevelser og historier. Uanset om du er whisky-novice eller -kyndig, vil du blive underholdt, oplyst og beriget med en nyvunden eller fornyet forståelse for skotsk whisky. Skotske whiskyer Highland Park 18-årigOld Pulteney 18-årigGlengoyne 21-årigLaphroaig 25-årig Om din vært: Lenka Whyles (Keeper of the Quaich) Lenka er en anerkendt whiskyekspert med over 20 års erfaring. Hun er blevet udnævnt til Keeper of the Quaich og har rejst meget rundt og delt sin kærlighed til Skotland og skotsk whisky som anerkendelse af hendes bidrag til den skotske whiskyverden.

Fra Edinburgh: Tur til Loch Ness, Glencoe og højlandet

2. Fra Edinburgh: Tur til Loch Ness, Glencoe og højlandet

Kør mod højlandet, og tag på jagt efter Loch Ness-uhyret med en naturskøn heldagstur fra Edinburgh. Efter afhentning kan du slappe af i bussen og lytte til guidens underholdende kommentarer. Besøg Kilmahog, og få en introduktion til de berømte højlandskøer og en kop kaffe. Find ud af, hvad en "hairy coo" egentlig er. Derefter kører du op ad vejen til Glencoe og nyder et 10-minutters fotostop foran den uforglemmelige udsigt til højlandet. Spis frokost i Fort William; din guide kan rådgive dig om, hvor det er godt at spise. Hvis du er interesseret i kiltens mysterier, kan du endda få dig en lille kiltintroduktion her. Pisk så af sted til selve Loch Ness. Tilpas din oplevelse ved Loch Ness. Besøg det majestætiske Urquhart Castle, og hop på en båd på jagt efter 'Nessie', som de lokale kalder uhyret. Eller bare slap af på molen og få dig en kop kaffe, mens du nyder den fantastiske udsigt. På vej hjem stopper I kort for at spise en snack i Pitlochry, en smuk landsby i hjertet af landet, inden du vender tilbage til Edinburgh.

Edinburgh: Gåtur til Edinburgh Castle uden om Edinburgh Castle

3. Edinburgh: Gåtur til Edinburgh Castle uden om Edinburgh Castle

Oplev hjemmet til Mary Queen of Scots på denne guidede vandretur i Edinburgh Castle. Beundre den store sal fra det 16. århundrede, hvor fester og fest fandt sted. Lær om den blodige historie om de konger og dronninger, der boede i dette slot. Mød din guide og gå til Edinburgh Castle, som dominerer byens skyline fra sit sæde på den udslukte vulkan Castle Rock. Gå en tur på slottets promenade og hør om slottets oprindelse og belejringer. Se, hvor Royal Military Tattoo udføres. Gå ind i slottet og tag til de tre museer og to fængsler. Gå til nationalmonumentet for de faldne i Skotland og en hundekirkegård. Se den ældste bygning i byen ved Saint Margaret-kapellet. Bliv betaget af storheden ved den store sal og et kongeligt palads. Efter turen har du tid til at udforske alle bygningerne inde i slottet, indtil det lukker.

Edinburgh: Glenfinnan, Fort William og Glencoe dagstur

4. Edinburgh: Glenfinnan, Fort William og Glencoe dagstur

Prøv et Glenfinnan-, Glencoe- og Fort William-eventyr, der begynder i hjertet af Edinburgh centrum fra Royal Mile. Tag i landskabet med klassiske moderne Hollywood-film. Forlad Edinburghs travle gader, passere nogle af dens mest ikoniske seværdigheder som Edinburgh Castle på din vej ud, og start din rejse nordpå ind i det barske skotske højland. Stop for forfriskninger ved porten til højlandet i Callander, før du fortsætter til Glencoe. Kør gennem det land, hvor James Bonds 'Skyfall blev filmet. Se baggrunden for nogle scener fra Harry Potter og fangen fra Azkaban. Hold pause her for fotos og for at lære alt om Glencoes historie, inklusive massakren på MacDonald-klanen i 1692. Fra det atmosfæriske Glencoe skal du rejse videre langs bredden af Loch Linnhe til højlandsbyen Fort William, der ligger ved foden af Storbritanniens højeste bjerg - Ben Nevis. Stop her for at strække benene og tage en tidlig frokostpause. Fortsæt derefter til Glenfinnan Viaduct, stedet for mange Harry Potter-scener, indkapslet af bredden af Loch Shiel. Se stedet for Jacobite Steam Train og for "Black Lake". Se omgivelserne for Triwizard-turneringen og søen, som Hogwarts ligger på. Fortsæt til Glenfinnan-monumentet, som symboliserer en af de vigtigste begivenheder i skotsk historie; jakobitternes oprør i 1745. Derefter forlader du Glenfinnan og begynder din returrejse til Edinburgh, hvor du stopper for forfriskninger i den lille landsby Pitlochry.

Edinburgh: 60-minutters rundvisning i undergrunden

5. Edinburgh: 60-minutters rundvisning i undergrunden

Tag på en rundvisning gennem de underjordiske rum under gaderne i Edinburghs gamle bydel, og oplev de sparsomt oplyste lokaler, som mange anser for at være hjemsøgte. På din 1-times tur besøger du South Bridge Vaults, der stammer tilbage fra 1700-tallet. Det er disse underjordiske rum, der blev kaldt et af de mest uhyggelige steder på jorden i TV-serien Most Haunted Live. Hør om, hvordan de underjordiske hvælvinger er blevet brugt gennem årene og om de leveforhold, de fattige og hjemløse beboere, der holdt til her, måtte leve under. Den mere dystre side af Edinburghs historie vil folde sig ud, mens du går igennem det underjordiske område, der er oplyst af stearinlys. Din udklædte guide fortæller om Burke og Hare-mordene og hekseforfølgelserne. Opdag de berygtede personligheder, der hjemsøgte gaderne i det gamle Edinburgh, og de overnaturlige historier, der er forbundet med de underjordiske rum.  Haunted Vaults-turmuligheden dækker de mere paranormale og historier med spøgelser. Du besøger også en torturudstilling og undersøger, hvordan og hvorfor disse instrumenter blev brugt.

Fra Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, højlandet og Ben Nevis

6. Fra Edinburgh: Loch Ness, Glencoe, højlandet og Ben Nevis

Tag afsted fra Edinburgh i en luksusbus med aircondition (max. 34 sæder). Kør forbi Stirling Slot, og hør guiden fortælle historier om William Wallace og Robert the Bruce og de blodige kampe, der blev udkæmpet i disse områder. Først ankommer du til Callander by, der ligger ved foden af Trossachs. Derefter kører du gennem Loch Lomond og Trossachs Nationalpark. Din skotske guide vil fortælle om Rob Roy MacGregor, den berygtede Highlander. Følg i fodsporene på James Bond ("Skyfall") og Harry Potter ("Harry Potter og fangen fra Azkaban"), mens du kører til den fantastiske højlandsdal Glencoe. Hør den uhyggelige historie om massakren på Clan MacDonald i 1692. Rejs gennem Fort William, hjemstedet for Ben Nevis, som med sine 1.344 m er det højeste bjerg på de britiske øer. Du ankommer til den charmerende landsby Fort Augustus på den sydlige bred af Loch Ness. Her er der masser af caféer, butikker og restauranter, hvor du kan spise en afslappende frokost. Gå en tur langs bredden af Caledonian Canal, og oplev Loch Ness på en valgfri 1-times bådtur. Prøv at få et glimt af Nessie, det legendariske Loch Ness-uhyre. Beundr det imponerende Commando Memorial ved Spean Bridge med udsigt til Nevis-bjergkæden. Gå ind i Cairngorms Nationalpark og oplev "Monarch of the Glen"-landet. Kør langs Loch Laggan, før vejene stiger op over Grampian-bjergene. Rejs over Drumochter-passet, der forbinder det nordlige og sydlige centrale højland. Oplev det majestætiske bjergpas, der er skabt af gletsjeraktiviteten under de forskellige istider. Til sidst er der et kort stop i den smukke victorianske by Pitlochry, inden turen tilbage til Edinburghs centrum, hvor du ankommer ca. kl. 20.30.

Edinburgh Castle: Skip køen-billet og guidet rundvisning

7. Edinburgh Castle: Skip køen-billet og guidet rundvisning

Turen begynder ved statuen af Adam Smith på Royal Mile. Gå mod Edinburgh Castle, mens din guide fortæller om omgivelserne, forklarer slottets betydning og nævner nogle nøglepersoner, som var med til at forme det. Når du kommer til slotskomplekset, uddeler din guide skip køen-billetterne, så du kan komme direkte ind i Skotlands mest besøgte seværdighed.  Når du er kommet ind, fører din guide dig gennem slotskomplekset, mens vedkommende deler sin dybdegående viden om alle slottets hovedbygninger og seværdigheder, inklusive, men ikke begrænset til, Argyle Battery, One O'clock Gun, Hospital Square og Western Panorama, slottets fangehul og militærfængsel, Black Banquet og Thomas Randolphs modige slotsangreb, St Margret's Chapel, Mons Meg, Crown Square og The Honours of Scotland. Husk, at din turguide tager dig rundt på slottets område og gennem dets 3.000 år gamle historie men ikke ind på slottets museer. Når turen slutter, kan du selv på egen hånd udforske de forskellige slotsbygninger og museer bedre rustet med viden, end hvis du bare ankom alene.

Edinburgh: 24-timers billet til hop-on hop-off-bus

8. Edinburgh: 24-timers billet til hop-on hop-off-bus

Tag på rundtur i Edinburgh i dit eget tempo i en åben sightseeingbus, og nyd godt af audioguiden ombord, der beskriver denne livlige bys historie. Sammenlign Edinburghs gamle bydel, hvor familier boede under trange forhold og affald blev kastet ud af vinduerne, med den elegante georgianske New Town med 3 hovedgader og en plads i hver ende. Hør om de hængninger, der fandt sted på Grassmarket, og se det imponerende Castle Rock, der troner over dig, eller lyt til fortællinger om forsøg på at erobre Edinburgh Castle igennem historien. Kør langs The Royal Mile, der går fra Edinburgh Castle til Palace of Holyroodhouse. Brug din 24-timers billet til at stige på og af, som du har lyst. Edinburgh har noget for enhver smag med fantastiske attraktioner, museer, gallerier og restauranter. Busserne kører hvert 15.-20. minut på følgende rute: Turens stoppesteder: 1. St Andrew Square - Northside 2. Lothian Road 3. Grassmarket 4. Lauriston Place 5. Johnston Terrace 6. Lawnmarket 7. Chambers Street 8. John Knox House 9. Canongate 10. Holyrood 11. Our Dynamic Earth 12. Regent Road 13. Hanover Street 14. Market Street

Edinburgh: Tur til kirkegård og hjemsøgt undergrund

9. Edinburgh: Tur til kirkegård og hjemsøgt undergrund

Mærk gyset på en guidet rundtur til Edinburghs mest hjemsøgte steder, og besøg kirkegården Greyfriars Kirkyard, hvor du vil høre legenden om Greyfriars Bobby. Kig på de gotiske mausoleer, og hør om berømte begravelser, mens du udforsker kirkegårdens grumme historie. Fortsæt til de nærliggende Edinburgh Vaults, der gemmer sig i South Bridges hvælvinger. Hør om hyppige overnaturlige hændelser, samt om hvordan visse historiske personligheder aldrig rigtigt er rejst derfra. Oplev et hus, der tidligere var hjemsted for udstødte, hekse og helvedesildens klub, og hør om, hvordan de hjemsøgte hvælvinger nu er besat af noget virkelig ondsindet.

Edinburgh: Magisk, guidet Harry Potter-byvandring

10. Edinburgh: Magisk, guidet Harry Potter-byvandring

Tag på en byvandring med Harry Potter-tema gennem Edinburgh. Se byen, hvor J.K. Rowling fandt inspiration til Hogwarts og hendes berømte figurer. Se også stedet, hvor hun skrev bøgerne. Få testet din Harry Potter-paratviden med en audiovisuel quiz, og optjen point til dit hus. Find ud af, hvilket Hogwarts-hus du tilhører, og om du er af rent blod, en muggler eller en fuser. Besøg Tom Riddles gravsted på Greyfriars Kirkyard, og se J.K. Rowlings gyldne håndaftryk uden for City Chambers. Se alt dette og meget mere på en magisk guidet rundvisning til fods.

Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Edinburgh
Du støder på alt fra whisky til Harry Potter, og måske endda ligtyvene Burke and Hare, i Skotlands hovedstad.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Edinburgh

Alle aktiviteter

357 aktiviteter fundet
Sorter efter:
Side 1 af 23

Intense oplevelser

Udforsk omegnen af Edinburgh

Udforsk alle

Ofte stillede spørgsmål om Edinburgh

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Edinburgh?

De bedste dagsture og -udflugter fra Edinburgh er:

Loch Ness

Andre seværdigheder i Edinburgh

Vil du se alle oplevelser i Edinburgh? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Edinburgh

Samlet bedømmelse

4.7 / 5

baseret på 80.263 anmeldelser

Fantastisk tur med med det smukkeste sceneri. Glencoe havde jeg længe glædet mig til at se og den levede absolut op til forventningen. Vi havde en virkelig god guide der fortalte en masse spændende historier om området og skotland samt musik fra området. Alt i alt en flot solskinsfyldt, men rigtig kold tur som jeg klart kan anbefale. (Vi var afsted i december)

Spændende, informativ, sjov og interessant tur. Vi har været i Edinburgh før, men det var første gang, vi meldte os til noget kulturelt men bestemt ikke sidste. Den bedste anbefaling fra os, hvis man er interesseret i en interessant del af Edinburghs historie.

Fantastisk tur! Mega god guide (William) som var god til at fortælle om historierne af de forskellige steder, og generelt om Skotlands historie, man får et godt indblik i deres nationale værdier

Fantastisk guide (Clare) med indlevelse i sit arbejde. Mange flotte og spændende steder at opleve på turen.

Meget nemt at komme fra lufthavn til vores hotel og omvendt.