Oplevelser i

Edinburgh

Du støder på alt fra whisky til Harry Potter, og måske endda ligtyvene Burke and Hare, i Skotlands hovedstad.

Vælg datoer

10 oplevelser i Edinburgh

Edinburgh er en afslappet blanding af skotlands meget smukke natur, et levende kulturliv, historiske charme og smukke bygninger. Selv Edinburghs New Town er på UNESCOs Verdensarvsliste. Her er Edinburghs vigtigste aktiviteter, sightseeing og seværdigheder.

 • Edinburgh Castle

  1. Edinburgh Castle

  Edinburghs Castle blev bygget i 1100-tallet, måske endda tidligere. Det ligger på Castle Rock, hvorfra man kan se ud over byen, og her har nogle af Skotlands blodigste konflikter udspillet sig.

 • Stirling Castle

  2. Stirling Castle

  Stirling Castle har holdt stand mod mange belejringer i tidens løb og er et af Skotlands vigtigste slotte. Selv hvis du ikke er historienørd, er området omkring slottet så naturskønt, at det er værd at tage dertil på en heldagstur og komme lidt udenfor hovedstaden, under dit besøg i Edinburgh.

 • Loch Lomond

  3. Loch Lomond

  Hvad er en rejse til Skotland værd, hvis du ikke besøger en af de smukke søer. Heldigvis ligger den største og mest betagende i hele landet, Loch Lomond, kun en kort rejse fra Edinburgh.

 • Holyroodpaladset

  4. Holyroodpaladset

  Holyrood Abbey lige ved siden af Holyroodpaladset ligger stadig i ruiner efter The Glorious Revolution i 1688. Sjov fakta: Holyrood er oldengelsk og betyder "helligt kors".

 • Royal Mile

  5. Royal Mile

  Den historiske gennemfartsvej, som kaldes The Royal Mile, går gennem Edinburghs gamle bydel fra slottet til Holyrood. Den er 1 skotsk mil lang hvilket svarer til 1.810 meter, hvis du ikke vidste det.

 • Greyfriars kirke

  6. Greyfriars kirke

  Denne kirke, hvor 1600-tallets skotske presbyterianisme blev født, er et vartegn for landets religionshistorie. Kirken holder stadig søndagsgudstjeneste på engelsk og skotsk gælisk.

 • Edinburghs kongelige botaniske have

  7. Edinburghs kongelige botaniske have

  Dette bevaringsprojekt, der dateres tilbage til 1670, hvor man dyrkede lægemiddelplanter, har udviklet sig til en sand turistattraktion. I dag huser projektet 13.000 plantearter!

 • HMY Britannia

  8. HMY Britannia

  Denne kongelige yacht blev bygget til prinsen af Wales i 1953 og er i dag en af Storbritaniens og Edinburghs mest populære attraktioner. Du kan endda nyde frokost eller eftermiddagste på det kongelige dæk!

 • 9. Rosslynkapellet

  Lige syd for Edinburgh ligger landsbyen Roslin, hvor dette smukke kapel blev bygget for 600 år siden. Det er et enestående eksempel på religiøs arkitektur.

 • 10. Our Dynamic Earth

  Byområdet Holyrood ligger for foden af en sovende vulkan og det er derfor det perfekte sted, hvis du vil lære om de naturprocesser, der formede vores klode, fra Big Bang til nutiden!

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg tage dertil?

  Edinburgh er fuld af turister hele sommeren og der er masser af aktivitet, da det er festivalsæson. Hvis du vil se byen fra sin mere rolige side, må du trodse den skotske vinter. Til gengæld er der få landskaber, der er så smukke og spændende som det skotske, selv i tåge og støvregn.

 • Hvornår foregår Edinburgh Festival?

  Edinburgh Fringe Festival, verdens største festival for scenekunst, foregår 25 dage i august og bliver ofte fejlagtigt kaldt for Edinburgh Festival. Men der er mange andre festivaler i Edinburgh om sommeren som film-, jazz- og bogfestivalerne. De nøjagtige datoer for de forskellige events og festivaler findes her.

 • Hvor længe skal jeg blive?

  Book mindst en uge i Edinburgh, hvis du kan. Mange af Edinburghs seværdigheder kræver mere tid, end du tror, og der er nok at lave især i festivalsæsonen. Hvis du aldrig har været ude i den dramatiske skotske natur, bør du også tage en dagstur udenfor byen!

Praktisk information

 • Sprog
  Engelsk
 • Valuta
  Engelske pund (£)
 • Tidszone
  UTC (+00:00)
 • Landekode
  +44
 • Bedste tid at tage dertil
  Foråret på grund af det milde vejr, sommeren på grund af de kulturelle events!

Sightseeing in Edinburgh

Möchten Sie alle Aktivitäten in Edinburgh entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Det synes rejsende om Edinburgh

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

baseret på 47.027 anmeldelser

Vi var en familie, der valgte denne tur og har aldrig været i Skotland før. Blev opsamlet som lovet tæt på hotellet. kørt videre til opsamlingssted. Hvor vi blev taget godt imod af den friske chauffør Brandon. som guidet flot hele turen, og blev godt underholdt. Heldagsturen er meget flot igennem det floette landskab og små byer og holdt ved Loch Ness søen ved fort Augustus der var en lille hyggelig med gode spisesteder og mange andre butikker. Der var også mulighed for at komme ud og sejle en tur på søen, dette skulle dog tilkøbes. Vil varmt anbefale denne flotte tur til alle, og der bliver taget højde i bussen for covid19 Tak til Brandon for en super tur, Vi kommer bestemt igen en anden gang på en anden tur. Mange hilsner fra en familie fra Danmark

Great experience - really good spots, great weather and a guide beyond the usual. In addition to being a skilled driver, Jamie was an extremely committed guide - his knowledge and stories were uniquely conveyed - his humor and not least his involvement of music was really something unique. He is "one of a kind" - You have to do everything to keep him a board during these Covid times!

Hej var på turen i august 2020 med monique som geuide. turen vare spændende og oplevelsesrig, og fik fortalt en masse med små qvic undervejs

Første gang vi var i byen gode ture rundt og 3 forskellige ruter så man kan nå at se en masse :) vil klart bruge dem igen en anden gang :)

Great experience and a bit scary in a good way - our guide John was very alive an a good storyteller.