Edinburgh
Vælg datoer

De bedste attraktioner i Edinburgh

Se alle oplevelser i Edinburgh

Topseværdigheder i Edinburgh

10 oplevelser i Edinburgh

Edinburgh er en afslappet blanding af skotlands meget smukke natur, et levende kulturliv, historiske charme og smukke bygninger. Selv Edinburghs New Town er på UNESCOs Verdensarvsliste. Her er Edinburghs vigtigste aktiviteter, sightseeing og seværdigheder.

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

Edinburghs Castle blev bygget i 1100-tallet, måske endda tidligere. Det ligger på Castle Rock, hvorfra man kan se ud over byen, og her har nogle af Skotlands blodigste konflikter udspillet sig.

Stirling Castle

Stirling Castle

Stirling Castle har holdt stand mod mange belejringer i tidens løb og er et af Skotlands vigtigste slotte. Selv hvis du ikke er historienørd, er området omkring slottet så naturskønt, at det er værd at tage dertil på en heldagstur og komme lidt udenfor hovedstaden, under dit besøg i Edinburgh.

Loch Lomond

Loch Lomond

Hvad er en rejse til Skotland værd, hvis du ikke besøger en af de smukke søer. Heldigvis ligger den største og mest betagende i hele landet, Loch Lomond, kun en kort rejse fra Edinburgh.

Holyroodpaladset

Holyroodpaladset

Holyrood Abbey lige ved siden af Holyroodpaladset ligger stadig i ruiner efter The Glorious Revolution i 1688. Sjov fakta: Holyrood er oldengelsk og betyder "helligt kors".

Royal Mile

Royal Mile

Den historiske gennemfartsvej, som kaldes The Royal Mile, går gennem Edinburghs gamle bydel fra slottet til Holyrood. Den er 1 skotsk mil lang hvilket svarer til 1.810 meter, hvis du ikke vidste det.

Greyfriars kirke

Greyfriars kirke

Denne kirke, hvor 1600-tallets skotske presbyterianisme blev født, er et vartegn for landets religionshistorie. Kirken holder stadig søndagsgudstjeneste på engelsk og skotsk gælisk.

Edinburghs kongelige botaniske have

Edinburghs kongelige botaniske have

Dette bevaringsprojekt, der dateres tilbage til 1670, hvor man dyrkede lægemiddelplanter, har udviklet sig til en sand turistattraktion. I dag huser projektet 13.000 plantearter!

HMY Britannia
Foto: Hugh Llewelyn @flickr (CC BY-SA 2.0)

HMY Britannia

Denne kongelige yacht blev bygget til prinsen af Wales i 1953 og er i dag en af Storbritaniens og Edinburghs mest populære attraktioner. Du kan endda nyde frokost eller eftermiddagste på det kongelige dæk!

Rosslynkapellet

Lige syd for Edinburgh ligger landsbyen Roslin, hvor dette smukke kapel blev bygget for 600 år siden. Det er et enestående eksempel på religiøs arkitektur.

Our Dynamic Earth

Byområdet Holyrood ligger for foden af en sovende vulkan og det er derfor det perfekte sted, hvis du vil lære om de naturprocesser, der formede vores klode, fra Big Bang til nutiden!

Planlæg dit besøg i Edinburgh

Hvornår skal jeg tage dertil?

Edinburgh er fuld af turister hele sommeren og der er masser af aktivitet, da det er festivalsæson. Hvis du vil se byen fra sin mere rolige side, må du trodse den skotske vinter. Til gengæld er der få landskaber, der er så smukke og spændende som det skotske, selv i tåge og støvregn.

Hvornår foregår Edinburgh Festival?

Edinburgh Fringe Festival, verdens største festival for scenekunst, foregår 25 dage i august og bliver ofte fejlagtigt kaldt for Edinburgh Festival. Men der er mange andre festivaler i Edinburgh om sommeren som film-, jazz- og bogfestivalerne. De nøjagtige datoer for de forskellige events og festivaler findes her.

Hvor længe skal jeg blive?

Book mindst en uge i Edinburgh, hvis du kan. Mange af Edinburghs seværdigheder kræver mere tid, end du tror, og der er nok at lave især i festivalsæsonen. Hvis du aldrig har været ude i den dramatiske skotske natur, bør du også tage en dagstur udenfor byen!

Praktisk information

 • Sprog
  Engelsk
 • Valuta
  Engelske pund (£)
 • Tidszone
  UTC (+00:00)
 • Landekode
  +44
 • Bedste tid at tage dertil
  Foråret på grund af det milde vejr, sommeren på grund af de kulturelle events!

Oplevelser i Edinburgh

De mest populære seværdigheder i Edinburgh

Byer i Storbritannien

Andre seværdigheder i Edinburgh

Vil du se alle oplevelser i Edinburgh? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Edinburgh

Guiden/chaufføren gjorde de 12 timer i bussen hele turen værd

Dejlig tur gennem det skotske højland med stop på whiskydestilleri, der trods det tidlige tidspunkt på dagen (kl. 10.00), på passende vis blev afsluttet med whiskysmagning. Herefter videre mod Loch Ness hvor vi godt kunne have brugt mere tid, da der både skulle spises frokost og gås tur i den hyggelige by inkl. dæmning og ikke mindst ved Loch Ness. Turens højdepunkt var dog hverken Loch Ness eller whiskydestilleri, men vores guide/chauffør Brizo, der på fornemmeste vis jonglerede mellem rollen som historiefortæller, stand-up comedian, DJ og tidsholder.

Et absolut must når man besøger Edinburg!

En helt igennem fantastisk tur! Vores guide Michael var enormt god til at fortælle om alle de spændende historier og personer fra den skotske historie. Ikke alene formåede han at gøre det spændende og behageligt at lytte til, men man følte sig også sikker på de smalle veje i højlandet. Man skal forberede sig på at det er en lang tur med en del køretid, men dog med et par stop undervejs. Bussen var af god og ny kvalitet med aircondition - rart at man kunne spise undervejs. Jeg kan give denne tur min varmeste anbefaling!

Fantastisk guided tur i fremragende omgivelser

Vi tog afsted kl 8 fra Edinburgh og allerede fra begyndelsen kunne man mærke at det blev en fantastisk dag.. Især pga. guiden John og chaufføren Fernando de var sjove og rare og Fernando sørgede for at vi kom sikkert frem og tilbage... Der er så smuk natur og det var dejlige og flotte steder man gjorde holdt... Vi kan kun give vores varmeste anbefalinger herfra... Har boet i højlandet i 5 år tidligere, og det var skønt at være tilbage Louise og Louise

En ganske fantastisk oplevelse med smuk natur og mange informationer.

En virkelig storslået og unik oplevelse med gode muligheder for at nyde naturen. Dette kombineret med en engageret og imødekommende guide, som fortalte relevante oplysninger og historie bag - med en humoristisk vinkel. Han var meget spændende at lytte til. Alt i alt en oplevelse, som er printet ind i hukommelsen og som varmt kan anbefales til andre.

Kan varmt anbefales, hvis du kan lide øl og Skotland!

Byvandringen med ølsmagningen var yderst spændende. Vores guide, Jenny, som er hjemmebrygger fortæller med entusiasme om, hvordan man brygger øl, hvordan ølbryggeri udviklede sig i Skotland og Edinburgh, samt lidt om, hvordan den ser ud i dag. Dette alt imens vi fik lov at smage et spændende udvalg af skotsk øl, samt nogle forskellige typer malt.