Etna

Vælg datoer

De bedste aktiviteter at kombinere med dit besøg til Etna

Etna i Italien er Europas højeste vulkan. Den rejser sig truende, men smukt over Sicilien. Her er et par andre ting, du kan lave på den skønne ø.

 • Bjergvandring

  1. Bjergvandring

  De mere øvede bjergvandrere kan nå toppen på omkring 5 timer. Herfra er der den smukkeste udsigt over Siciliens fantastiske geografiske formationer, såsom Alcantara-kløften.

 • Kraterne ved Silvestri

  2. Kraterne ved Silvestri

  Kraterne ligger langt fra Etnas top, så hvis du ikke har mod på at tage hele turen op, er dette et nemt alternativ. Der er desuden guidede busture til kraterne.

 • Vinsmagning

  3. Vinsmagning

  Sicilien er berømt for sine vidunderlige vingårde og for sin vinproduktion. Så hvad med at smage på den lokale gudedrik, mens du gearer ned efter turen til Etna?

 • Palermo

  4. Palermo

  Tag en hop-on-hop-off-bustur gennem Palermo, og gå på opdagelse i Siciliens største by. Her kan du falde i svime over de smukke villaer og dejlige haver, det mauriske Zisa Slot og den gotiske katedral.

Planlæg dit besøg

 • Påklædning

  Turen til Etna kræver solide vandrestøvler og behageligt tøj, der ikke bliver for indelukket i varmt vejr. Du kan desuden få brug for et tørklæde eller lignende til at trække vejret igennem, da svovlsyredampene bliver stærkere, når du nærmer dig toppen. Husk også solbeskyttelse.

 • Hvornår skal jeg tage dertil?

  Hvis du skal vandre, er den bedste tid fra marts til september. Om vinteren er der indimellem sne og stedet bliver forvandlet til et skiparadis! Kom om morgenen, så du når toppen ved middagstid, hvor du får du den smukkeste solrige udsigt.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Kl. 10.00-23.00. Lukket søndag.
 • Hvad er prisen?
  Det er gratis at opleve Etna udefra. Priser på ture varierer i forhold til dine ønsker.
 • Får jeg brug for en guide?
  Det vil helt sikkert være en hjælp. Det kan betale sig at tjekke vore bedst sælgende ture ud.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Fra Catania: tag AST-bussen. Fra A18: tag til Rifugio Sapienza. Fra Taormina: tag SAT-bussen.
 • Yderligere tips

  • Tjek vejrforholdene i forvejen. Der findes webkameraer visse steder på vejen op, der kan advare dig om vejrsituationen.

  • Klæd dig efter vejret og husk fornuftige sko!

Det synes rejsende om Etna

Samlet bedømmelse

4.7 / 5

baseret på 4.106 anmeldelser

En helt igennem fantastisk tur, vi fik udleveret lange strømper ,vandrestøvler ,en ekstra rygsæk ,vindjakke ,vandrestave og hjelm uden ekstra tilkøb. Eneste ØV er måden ved mødested foregår på ,vi skulle være der 09:15 ,men først lidt i 10 blev vi prikket ud (af en ældre herre som havde rendt lidt febrilsk rundt og plukkede ud i gruppen af ventende mennesker), og skulle med ned til guiden ,den ventetid når man at blive en smule nervøs for om man nu er det rigtige sted ,da der IKKE på noget tidspukt var èn der sagde godmorgen og velkommen til denne her tur med etnatouring. Så en form for velkomst ville være en rigtig god ide ,da vi ikke var de eneste der sad med nervøse blikke og en usikkerhed

En engageret og vidende guide. En spændende tur, men nuancer vi aldrig havde fanget på egen hånd. Eneste minus var, at jeepen var i en elendig forfatning, som reducerede total oplevelsen.

The most fantastic trip!!! We learned a lot and saw the inside of active craters. It was breathtking. Definetly worth the money. You have to be prepared for a lot of walking!!

Fantastisk tur som ingen der opholder sig i Taormina må gå glip af. En tur for alle uanset om man er lidt gangbesværet af gigt.

Det var en super fed oplevelse at vandre til toppen af Etna. Man bør helt klart hyre en guide for at komme helt op på toppen.