Hvad skal man spise i San Diego? 12 lokale lækkerier, der skal prøves
Fra velsmagende gadekøkkener til fine restauranter med et twist - denne guide til den bedste mad i San Diego vil helt sikkert kildre dine smagsløg.
San Diego er en mangfoldig og kosmopolitisk by, hvilket tydeligt ses i dens køkken, der har indflydelse fra mange lande. Fra lokalt produceret øl og vin til retter, der har rejst rundt i verdenshavene, afspejler de populære måltider i San Diego perfekt den afslappede stemning. Du finder alt fra peruviansk ceviche med et San Diego-twist, muslingesuppe, de bedste fisketacos, pizza med brændeovn, koreansk BBQ og meget mere.
Så uanset om du rejser med din partner og leder efter et romantisk måltid, eller med din familie og leder efter familievenlige spisesteder, eller bare en hurtig snack på vej til den næste sjove oplevelse, så vil denne guide til, hvad man kan spise i San Diego, få dig til at vende tilbage efter mere.
1. Fisketacos
Passende nok for en havneby står fisk og skaldyr højt på enhver liste over den bedste mad i San Diego. Hvis man virkelig vil sætte pris på indflydelsen fra Mexico og dets indvandrersamfund på San Diegos køkken, skal man prøve fisketacos. Sammenlign de stegte og grillede versioner, og tilsæt så meget pico de gallo, som du har lyst til, men sørg altid for at afslutte med en god klat frisk lime.
Hvordan spiser man de bedste fisketacos i San Diego?
Alle San Dieganer har en mening om, hvor man får den bedste fisketaco, så tag på en gåtur for at finde ud af, hvilken der er din favorit.
2. Pizza i californisk stil
Pizzastilen kan definere en by, og San Diegos version af Italy's populære ret er ikke anderledes. Californisk pizza er traditionelt brændefyret med en meget tynd skorpe og er kendt for sine friske og sunde toppings. Fra artiskokker til avocado, peanutsauce til pak choi - det er kun fantasien, der sætter grænser.
Hvordan spiser man den bedste californiske pizza i San Diego?
Tag en tur rundt i Little Italy for at få en smagsprøve på alle klassikerne.
3. Østers i Baja-stil
Friske østers er en fast bestanddel af San Diegos menuer. Men hvis du virkelig vil føle dig som en lokal, skal du bestille dem Baja California-style. Piftet op med Mexicos smagsoplevelser kan du smage hvidløg, chili og lime i hver eneste bid.
Hvordan spiser man de bedste Baja-østers i San Diego?
Hvis du vil spise de bedste Baja-østers, skal du tage til havnefronten. Gå rundt i dit eget tempo og oplev seværdighederne, og stop op for at tjekke tallerkenerne på de mange spisesteder undervejs - sæt dig ned og bestil et halvt dusin østers, så snart du finder en, du ikke kan sige nej til.
4. Guacamole
San Diegoer kendt for sin guacamole. Amtet producerer 90 procent af landets avocadoafgrøder, så det er ingen overraskelse, at det er her, du finder den mest brugte. Som fyld i burritos, som dip til chips eller som pynt på pizza er den ydmyge avocado mere end almindelig på San Diegans menukort.
Hvordan spiser man den bedste guacamole i San Diego?
Helt ærligt? Den bedste guacamole i San Diego spiser man med alt. Tag på en mad- og drikkevandring i East Village for at se, hvordan de lokale gør det.
5. Californiske burritos
Burritos er uden tvivl den mest berømte mad, der har flere bybaserede variationer. Og i San Diego er det California burrito. I modsætning til andre stilarter er fyldet ret enkelt: kød, ost og salsa, måske med creme fraiche og guacamole efter smag.
Hvordan spiser man de bedste burritos i San Diego?
Hvis du vil have de bedste burritos, skal du tage til Barrio Logan Food District. Du kan arbejde dig gennem hver eneste fyldning, indtil du finder dit perfekte match.
6. Carne asada-pommes frites
Carne asada er en tyndskåret bøf, der er marineret i en række varme krydderier og citrussaft. Traditionelt er det fyld i burritos, men San Diego har taget denne ret til sig og serverer den med pommes frites, alt sammen toppet med creme fraiche, guacamole og ost. Du finder denne populære mad på næsten alle street food-menuer.
Hvordan spiser man de bedste carne asada-fritter i San Diego?
Der findes autentiske versioner i hele San Diego, men hvorfor ikke opdage deres rødder i Tijuana på en guidet tur fra San Diego. Du kommer til at smage dig igennem den mexicanske bys bedste smagsoplevelser, herunder de bedste carne asada-fritter, der findes.
7. Ceviche
Oprindeligt en fiskeret fra Peru, men San Diego har taget creviche til sig og virkelig gjort opskriften til sin egen. I stedet for søde kartofler og majs finder du fisken sammen med avocado, tomater og agurk, der alle er marineret i lime. Det er alt sammen en forfriskende mundfuld, når den californiske sol er på sit højeste.
Hvordan spiser man den bedste ceviche i San Diego?
Øs creviche op med tostadas eller tortillachips, eller rul den i sprøde salatblade som en sund og sprød snack.
8. Surf 'n turf
Surf 'n turf er en ægte amerikansk proteintallerken, og den er noget særligt i San Diego på grund af de friske fisk og skaldyr. Ud over bøf kan du vælge frisk hummer, rejer, blæksprutter eller kammuslinger - eller en kombination af alle fire - alt sammen serveret med en stor klat smør.
Hvordan spiser man den bedste surf 'n turf i San Diego?
Prøv en madtur, der fører dig gennem hjertet af madkvartererne, og spørg din guide om tips.
9. Koreansk BBQ
Siden 1900-tallet har koreanske køkken været en fast bestanddel i byen, bragt af migrationsbølger. Et uendeligt udvalg af stegt kød, dypsaucer, kimchi-variationer og asiatisk tilbehør gør, at BBQ bør stå højt på listen over mad, du skal prøve på din næste ferie.
Hvordan spiser man bedst i San Diego?
Tag til Convoy Street i Convoy District for at spise koreanske buffeter, så mange du kan, eller tag på en guidet hemmelig madtur for at få insiderviden om skjulte madperler.
10. Lokal håndværksøl
Denne berømte afslappede by har et lige så berømt bryggerisamfund, og det hele har udviklet sig med en hipster-stemning. San Diego er kendt som USA's Craft Beer Capital og var pioner inden for den stil, der kaldes Double IPA, en stærkt humlet India Pale Ale, der er værdsat af ølfans for sit høje alkoholindhold såvel som sin smag
Hvordan drikker man den bedste håndværksøl i San Diego?
Håndværksbryggere har samlet sig i North Park-kvarteret, så tag derhen for at smage de bedste øl, byen har at byde på.
11. Californisk vin
Californien har mere end 6.000 vingårde, så det er klart, at de lokale årgange vil være lige så talrige. De er især kendt for deres Chardonnay og Cabernet Sauvignon, og der er et glas til enhver ret - det er den bedste måde at nyde smagene på.
Hvordan drikker man den bedste californiske vin i San Diego?
Der er smagslokaler i hele byen og lækre californiske vine på de fleste menukort, men hvorfor ikke blive kørt rundt til de bedste af dem med stil på en vinsmagningstur? Du vil opdage nogle af regionens mest spændende vinproducenter i San Diegos bedste smagerum.
12. Muslingesuppe
San Diego voksede op omkring et fiskersamfund, og den mad, der tilbydes, afspejler dette. Du kan finde muslingesuppe i næsten alle stater nær havet, og selv om San Diegos version også er lavet af muslinger, kartofler og løg, er den normalt lidt tykkere, da den serveres i en skål med surdejsbrød.
Hvordan spiser man den bedste muslingesuppe i San Diego?
San Diegos muslingesuppe handler om friskhed, og hvis du bestiller i nærheden af The Fish Market, som er åbent hver dag, kan du være sikker på, at din suppe er lavet af den friskeste fangst.
Ofte stillede spørgsmål
Hvilke traditionelle retter skal man prøve i San Diego?
Traditionelle retter, der skal prøves i San Diego, omfatter alt med fisk eller skaldyr som ingrediens, mexicanske retter i Baja-stil, koreansk BBQ og alt med avocado. Skyl det hele ned med lokalt produceret vin og håndværksøl.
Hvad er de bedste madture i San Diego?
De bedste madture i San Diego handler om kvartererne. Tag en Little Italy Tour for Nonnas klassikere, en North Park Tour for håndværksøl, Barrio Logan for mexicanske retter og Convoy District for asiatiske specialiteter.
Hvad er de bedste lokale madmarkeder i San Diego at besøge?
De bedste lokale markeder er North Park Thursday Market, Little Italy Mercato Farmer's Market for italienske ingredienser, Hillcrest Farmers Market for de friskeste frugter og grøntsager og Bilbao International Market, hvis du vil deltage i SlowFood 0km-bevægelsen, der kun sælger lokalt dyrkede produkter.
Hvad er det bedste tidspunkt på året at besøge San Diego for madelskere?
De bedste tidspunkter at besøge San Diego på for madelskere er alle centreret omkring de årlige festivaler. Hver sæson byder på noget nyt, men besøg os om efteråret for at få det største udvalg, herunder flere vin- og madevents og den uundgåelige Grape Stomp Festa, hvor du får mulighed for at være en del af processen.
Hvor meget skal jeg budgettere med til mad i San Diego?
Den gennemsnitlige besøgende bruger omkring 50 dollars om dagen på mad i San Diego, men hvis du har planer om at prøve en god middag, skal du regne med at bruge betydeligt mere. Heldigvis byder byen også på masser af muligheder for dem med et stramt budget - hold øje med, hvor de lokale går hen for at finde skjulte perler, der ikke sprænger banken.