Forum Romanum

Vælg datoer

5 historiske fakta om Forum Romanums udvikling

Til forskel fra de øvrige fora i Romerriget, blev Roms offentlige centrum ikke færdigbygget efter en fast plan, men udviklede sig langsomt, i takt med at byen voksede. Her er 5 fakta om Forum Romanums spændende historie.

 • Et mødested allerede før den første sten blev lagt

  1. Et mødested allerede før den første sten blev lagt

  Den sumpede slette mellem de romerske høje, Kapitol og Palatinerhøjen, var allerede et naturligt mødested for lokalbefolkningen, længe før man planlagde at bygge det officielle Forum Romanum.

 • Marsklandet blev drænet af Tarquinius den Ældre

  2. Marsklandet blev drænet af Tarquinius den Ældre

  Legenden fortæller, at det første mødested, Comitium, opstod, da stammerne fra de 2 høje sluttede fred. Indtil Roms 5. konge byggede Cloaca Maxima, var området for sumpet til nogen form for anvendelse.

 • Forum Romanum havde mange funktioner

  3. Forum Romanum havde mange funktioner

  I århundreder var Forum Romanum centrum for Roms offentlige liv, med offentlige taler, militærparader, strafferetsager, gladiatorkampe, markeder og meget mere.

 • De første romersk katolske monumenter blev bygget her

  4. De første romersk katolske monumenter blev bygget her

  Som den sidste større udbygning af Forum Romanum, opførte Konstantin den Store Maxentiusbasilikaen år 312 e. Kr. Med tiden blev flere templer ombygget til kristne kirker.

 • Landhævning gjorde det umuligt at vedligeholde

  5. Landhævning gjorde det umuligt at vedligeholde

  Oversvømmelser fra Tiberen og erosion fra de omgivende høje, fik terrænet til at hæve sig og langsomt tildække monumenterne. I middelalderen blev området brugt som græsareal.

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg tage dertil?

  Billetter til Forum Romanum gælder i 2 dage og inkluderer besøg i Colosseum og Palatinerhøjen. Der er meget at se, så kom tidligt på dagen. Forum Romanum åbner kl. 08.30 undtagen på helligdage og lukketiden varierer med årstiderne. Mellem april og september har du mest tid til rådighed.

 • Hvordan kommer jeg dertil?

  Lad dig ikke narre af kortet! Selvom der er metrostationer i nærheden, er ingen af dem tæt på indgangen til Forum Romanum! Colosseo (ved Colosseum) er den nærmeste, men du skal stadig gå til hovedindgangen ad Via dei Fori Imperiali. Du kan desuden tage buslinje 51, 85, 87, 118 eller 810 til stoppestedet Fori Imperiali.

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Forum Romanums åbningstider er dagligt fra kl. 08.30 (undtagen på helligdage) og indtil 1 time før solnedgang.
 • Hvad er prisen?
  Prisen for entré til 2 dage er blot 12 EUR til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen.
 • Får jeg brug for en guide?
  Det vil helt klart hjælpe. Det er en god ide at tjekke vores bedst sælgende ture til Forum Romanum ud.
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Planlæg at gå fra metrostationen Colosseo eller tag bus 51, 85, 87, 118 eller 810 til stoppestedet Fori Imperiali.
 • Yderligere tips

  • Entréen er gratis første søndag i måneden!

  • Der er et gebyr for at booke på forhånd og springe køen over på 2 EUR.

Det synes rejsende om Forum Romanum

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 68.293 anmeldelser

Vi var drt meste af tiden kun 3 personer på den guidede tur. To bedsteforældre og et teenage-barnebarn. Guiden, en japansk kvinde, som har boet i Rom i 25 år, talte ualmindelig godt engelsk. Hun gjorde Forum Romanum, Palatinerhøjen og Colosseum levende for øjnene af os. Hun formåede at være meget flexibel og gik aktivt ind i vores spørgsmål. Der var ikke tale om en fastlåst, forudbestemt “lektie”. Både teenageren og vi to “gamle”’var virkelig tilfredse - og alle tre en del klogere end før turen!!

It was a very good guided tour. Our guide Marcius was very nice, funny and could answer all our questions. I learn a lot and the three hours passed very fast. It is a totally worth tour and tottaly recomended! :)

Det var en helt fantastisk tur og vores kvindelig guide var helt fantastisk og fortalte rigtig mange spændende ting... Hun var meget opmærksom på at holde gruppen samlet.. Så det kan klart anbefales

Super fint - kom ind 15 min senere end forventet. Guiden var elendig. Til trods for at hun blev bedt om at tale højere, var det kun de få personer tæt på hende, som kunne høre hvad hun sagde.

Aldrig har jeg oplevet så god en guide, hvis man kan vælge, skulle det være Alexandra igen, vores 3 timers tur blev til 4