Funchal

Vælg datoer

Seværdigheder i Funchal

De 7 bedste seværdigheder og aktiviteter i Funchal

Funchal er en af de største byer i Portugal og en historisk vigtig havneby. Selveste Christoffer Columbus var blandt de første, der slog sig ned i byen. Gør som fortidens eventyrere og gå på opdagelse i nutidens Funchal. Her er et udvalg af spændende attraktioner og oplevelser i Funchal.

 • Funchals domkirke

  1. Funchals domkirke

  I den gotiske domkirke findes en statue af Pave Johannes Paul II, samt et meget smukt sølvkors, der er et strålende eksempel på hvorfor Portugal er så berømt for sin metalkunst. Kirken er opført i det 15. århundrede og er en interessant del af byens historie.

 • Pico do Arieiro

  2. Pico do Arieiro

  Tag en dagstur til Pico do Arieiro, her får du den bedste udsigt over Funchal. Vejen derop er omgivet af træer og landskabet er fantastisk smukt, selv når himlen er overskyet. Hvis du tager tidligt afsted, undgår du de mange besøgende.

 • Jardim Botânico

  3. Jardim Botânico

  I Jardim Botanico kan du opleve en fantastisk blanding af kaktus, græsser og blomster fra lokalområdet, som du aldrig har set magen til. Det er et dejligt sted at nyde eftermiddagen efter en god frokost, også for familier med børn.

 • Teleférico do Funchal

  4. Teleférico do Funchal

  Hvis du får lyst, kan du nyde panoramaudsigten fra, Teleférico do Funchal, den botaniske haves svævebane, med det vidtstrakte landskab for dine fødder.

 • 5. Convento de Santa Clara

  Den smukke Convento de Santa Clara har en beroligende charme. Besøgende bedes tale afdæmpet, når de beundrer de tre kapeller, et for nonnerne, et for novicerne og et for almindelige kirkegængere.

 • Den gamle bydel

  6. Den gamle bydel

  Du kan tage sporvognen til Funchals gamle bydel, hvor det myldrer med liv døgnet rundt. Hvis du vil deltage i nattelivet, er det bare at stige af, så står du midt i det hele.

 • 7. Slædetur fra Monte

  Bare rolig du ligger ikke på maven, når du suser fra Monte ned til Funchal i kurveslæde. Du glider afsted med op til 48 km/t og hele turen tager blot 10 minutter.

Planlæg dit besøg

 • Er Funchal sikker?

  Funchal er kendt for at være en rimelig sikker by. Men i travle områder, ved svævebanen og i den gamle bydel om aftenen, skal du passe på lommetyve.

 • Hvor skal jeg spise i Funchal?

  I Funchal har du chancen for at prøve de spændende lokale retter fra Portugal og Madeira. Favoritretten, espada com banana, serveres de fleste steder. Den består af semi-rå sort sabelfisk med banan, ofte med kartofler og salat. En mindre eventyrlig, men traditionel lokal ret, er bacalhaus com natas, torsk i flødssovs.

 • Hvordan kommer jeg rundt i Funchal?

  Det er nemt at tage på sightseeing i Funchals centrum til fods. Hvis du vil længere væk, anbefaler vi, at du benytter de lokale busser. Taksterne er rimelige og en returbillet koster under 5 euro.

Praktisk information

 • Sprog
  Portugisisk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +351
 • Bedste tid at tage dertil
  Du kan tage på ferie i Funchal hele året, da der aldrig bliver rigtigt koldt. Men der er varmest og mest fugtigt om sommeren. Det er bedst at planlægge dit besøg i Funchal fra marts til december.

Andre seværdigheder i Funchal

Vil du se alle oplevelser i Funchal? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Funchal

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

baseret på 8.923 anmeldelser

Vi blev hentet af guide ved hotellet som aftalt på aftalt tidspunkt. Guiden fortalte fint på engelsk, (dog vel meget accent) om omgivelserne og specielle seværdigheder på turen derhen. Venlig og meget imødekommende og fortalte også gerne meget om sine egne bjerg bedrifter. God til at vente og give plads til at tage billeder og nye omgivelserne. Turen i sig selv er i smukke omgivelser, dog lidt gold, men det er årstiden (primo januar). I foråret er der helt sikkert mere frodigt og mere flora. På turen retur kørte vi forbi en lokal bar for at smage på Madeiras Poncha (lokal drik). Guiden gav god tid til dette og kørte os bagefter retur til hotellet til aftalt tid. God tur alt i alt. kan anbefales.

Det var en super fin tur til Monte, der kunne dog godt være afsat lidt længere tid til at se selve byen Monte. Hyggelig tur til nonnernes dal og den lille landsby som er skjult mellem de smukke bjergomgivelser!

Dejlig tur, hvor vi fik lov til at sejle for sejl i et godt stykke tid. Vi fik set 4 flokke af de elegante dyr, og personalet var gode til at udpege, vende og vente til flokken dykkede.

Dejlig tur med masser at se på, dog er benpladsen i deres busser en stor mangelvare-der er ikk nogen

God tur med mange flotte sights. Dygtig guide som gav mange informationer om steder og levevis