Oplevelser i
Grand Canyon

Nyd svimlende udsyn og utallige udendørsaktiviteter midt i et af verdens største naturvidundere.

Vælg datoer

5 geologiske fakta om hvordan Crand Canyon blev formet

Crand Canyon er en af Nordamerikas absolut mest betagende seværdigheder, uanset om du ser det ovenfra i en helikopter, nedefra i en båd eller du vælger at vandre langs stierne i den enorme kløft. Her er en beskrivelse af hvordan det opstod.

 • Kaibabplateauet rejser sig

  1. Kaibabplateauet rejser sig

  Da Kaibabplateauet blev tvunget opad for 35 millioner år siden, blev det, der i dag er Coloradofloden, ledt væk fra sin tidligere rute mod Stillehavet.

 • Lake Bidahochi formes

  2. Lake Bidahochi formes

  Det nye flodløb, ud mod Den Mexikanske Golf, blev blokeret af vulkanaktivitet og skabte en ny sø - Lake Bidahochi.

 • Floderne genforenes

  3. Floderne genforenes

  Til sidst eroderedes en vej gennem Kaibanplateauet, fremskyndet af den sidste istid og den gamle Stillehavskløft blev igen forenet med resten af floden.

 • Little Colorado River opstår

  4. Little Colorado River opstår

  Da en mere stejl vej mod vest nu havde åbnet sig, blev den gamle Lake Bidahochi drænet for vand. Tilbage var kun en dyb kløft, hvor Little Colorado River løber igennem i dag.

 • Det stopper aldrig!

  5. Det stopper aldrig!

  Selvom størstedelen af Grand Canyon blev formet i denne epoke, så fortsætter erosion og stenskred med at udvide kløften. Den kan meget vel se helt anderledes ud om 35 millioner år!

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg tage derhen?

  April til juni er et rigtig godt tidspunkt at besøge Grand Canyon. Du kommer lige tids nok til at nyde de stigende temperaturer, men inden den intense varme og regn tager over om sommeren. September og tidlig november er desuden gode tidspunkter, hvis du vil undgå højsæsonens menneskemylder og lige inden det bliver for koldt!

 • Hvordan skal jeg pakke?

  Vejret kan være uforudsigeligt, så pak regntøjet, også selvom himlen er skyfri, når du tager afsted. Om sommeren kan de kølige briser i kløften få dig til at glemme solens stærke stråler, så husk at tage solcreme på, også selvom det ikke føles nødvendigt. Husk rigeligt med vand og en lille snack. Det er langt bedre at spise noget let undervejs, end et stort måltid, inden du skal afsted.

 • Hvad skal jeg tage på?

  Når det er varmt, er det bedre dække dig til, med lyst og luftigt stof, end at tage korte shorts og små toppe på, da du vil være ekstremt udsat for solens stråler. Solhatte og solbriller er et alsolut must om sommeren og komfortable vandresko er helt nødvendige hele året rundt. Sørg for at skoene sidder godt fast på fødderne, for ellers kan de stejle kløfter føre til ubehagelige vred og skrabesår!

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  South Rim har åben året rundt, North Rim har åben fra d. 15. maj til d. 15. oktober.
 • Hvad er prisen?
  Adgang for en person koster 12 USD og kan bruges i 7 dage.
 • Får jeg brug for en guide?
  Der findes nogle rigtig gode ture og det er en god ide at tjekke vores bedst sælgende ture ud
 • Hvordan kommer jeg derhen?
  Hvis du kommer i bil, kan du tage den smukke tur gennem Kaibab National Forest, eller du kan læne dig tilbage og slappe af i Arizona-bussen.
 • Yderligere tips

  • Der er flere dage hvor der tilbydes gratis adgang, så kig på hjemmesiden inden du tager afsted!

  • Glem ikke, at du skal betale for adgang for køretøj, hvis du kommer i bil.

Andre seværdigheder i Grand Canyon

Vil du se alle oplevelser i Grand Canyon? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Grand Canyon

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

baseret på 5.473 anmeldelser

Absoultly fantastisk taget højde for 7 af os, var i stand til at rotere siddepladser, som var fantastisk for alle at opleve den vidunderlige udsigt. Vores piolt Mitch gjorde det endnu mere specielt, han var så informativ og så folk venlige tak så meget til Mitch for at gøre så underholdende og mindeværdig. Vi er så glade for at have valgt landingspakken, dette er en bestemt ting, for at du får oplevelse mere. De billeder, der blev taget af gruppen, var en god pris og god kvalitet. Vi blev hentet og droppet af på hotellet, som tager al stress ud af at lave din egen måde. Vil anbefale disse hver gang.

Jeg kan varmt anbefale turen - en unik oplevelse, smuk udsigt og fuld professionalisme fra arrangørens side. Helikopteren er imponerende og giver en helt anden følelse. Det er virkelig et eventyr. Turen til Skywalk er effektiv, selvom selve attraktionen ikke banker ned, som du ville forvente. Det er vigtigt, at det ikke er tilladt at tage dine egne fotos der. Det er dejligt, at du som en del af turen har ret til et gratis foto pr. Person taget af en lokal fotograf.

Hele oplevelsen fra start til slut løb problemfrit. Transport var i tide, loungen i lufthavnen var fantastisk, og vores pilot "Joe" var strålende. Han var meget hjælpsom og informativ i hele! Kunne ikke anbefale mere, hvis vi ser Grand Canyon fra Vegas. Hvorfor tilbringe omkring 15 timer i en pakket bus hele dagen, når du kan få det hele gjort stressfrit på 3,5-4 timer!

Jackie var vores buschauffør og en guide, hun er virkelig bedst til sit job. Hun er en af de fantastiske chauffører og også en sikker. Turen var god, jeg ville bare ønske, vi fik mere tid til at bo på Grand canyon, da det var for hurtigt. Tak GYC for denne smukke tur, ser frem til at booke mere.

Vi var super tilfredse med turen. Der var ingen ventetid og vi fik 45 min over Grand Canyon med en super god guide.