Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Helsinki

Finlands hovedstad byder besøgende velkommen med frisk kystluft, kunstmonumenter og moderne arkitektur.

Vores mest anbefalede ting at gøre i Helsinki

Fra Helsinki: Færgebillet tur/retur til Tallinn

1. Fra Helsinki: Færgebillet tur/retur til Tallinn

Estlands hovedstad, Tallinn, ligger overfor den Finske Bugt tæt ved Helsinki og er en nem dagsudflugt for dem, som er ivrige efter at opleve dens middelalderlige charme. Sikr din plads på færgen med en sejltid, der passer dig. Kryds bugten, og nyd op til 10 timer til at udforske byen på egen hånd. Dyk ned i Tallinns gamle bydel, som er på UNESCOs liste over verdenskulturarv, og nyd museer, butikker og restauranter. Billetter inkluderer adgang ombord og siddepladser. Brug din tid ombord på en af restauranterne, shop i Traveller Superstore, eller nyd udsigten over de øer, du passerer. Brug ca. 20 minutter på at gå fra Tallinn D-terminalen til den gamle bydel, eller tag en taxa fra terminalbygningen. Du kan også besøge museer som KUMU-kunstmuseet eller se den barokke arkitektur på Kadriorg Palads. Afhængigt af den valgte afgang vil du have op til 10 timer til at udforske Tallinn.  Opgrader din oplevelse, og book Comfort Class eller Business Lounge. Comfort Class: • Rejse komfortabelt, mens du nyder havudsigten. Opgraderingsprisen inkluderer snacks (med ingredienser til at kunne lave en sandwich), kaffe, te, forfriskninger, dagsaviser og gratis WiFi Business Lounge: • Rejs med stil, og tilfør din rejse lidt luksus. Opgraderingen omfatter mad og drikkevarer i Business Lounge-buffeten. Aviser, magasiner og gratis WiFi til rådighed

Fra Tallinn: Dagtur med færge tur/retur til Helsinki

2. Fra Tallinn: Dagtur med færge tur/retur til Helsinki

Gå ikke glip af muligheden for at udforske smukke Helsinki, en af de bedste byer at leve i Europa. Helsinki ligger på tværs af den Finske Bugt fra Tallinn: en let dagsudflugt med færge fra at kunne slentre rundt i Helsinkis historiske centrum og prøve lokal mad i hyggelige, pæne caféer og restauranter. Sikr din plads på færgen med en sejltid, der passer dig. Kryds bugten, og nyd op til 7 timer til at udforske Helsinki på egen hånd. Billetter inkluderer adgang om bord og siddepladser. Tilbring din tid ombord på en af restauranterne, shop i Traveller Superstore, eller nyd udsigten over de øer, du passerer. Det tager omkring 10 minutter med sporvogn fra West Harbour Terminal til Helsinkis centrum. Afhængigt af de valgte afgangstider vil du have op til 10 timer til at udforske byen. Vælg at opgradere til "comfort class" eller business lounge ved booking. Med comfort class, rejser du komfortabelt og nyder havudsigten. Prisen for opgraderingen inkluderer snacks, kaffe, te, andre forfriskninger, dagens aviser og gratis wi-fi. Rejs med stil og luksus i business loungen, og få mad og drikkevarer fra den eksklusive buffet, aviser, magasiner og gratis wi-fi.

Helsinki: Hop-on hop-off bybustur

3. Helsinki: Hop-on hop-off bybustur

Se de turistattraktioner i Helsinki, der interesserer dig mest, og undgå at spilde tid på en organiseret tur med denne hop-on hop-off-bustur. Hop på og af så mange gange, du vil, ved et hvilket som helst af stoppestederne på ruten i løbet af 24 eller 48 timer. Du kan vælge at beundre den unikke klippearkitektur i Temppeliaukio-kirken, besøge parlamentsbygningen, beundre den neoklassiske arkitektur på Senate Square eller gå på jagt efter et godt tilbud på Market Square. Nyd en lydkommentar ombord på 10 sprog, og nyd den fantastiske udsigt fra det øverste dæk i din dobbeltdækkerbus. Du skal ikke bekymre dig, hvis vejret ikke er godt, da det nederste dæk er helt beskyttet mod elementerne.

Helsinki: Sightseeing-kanalrundfart med lydkommentarer

4. Helsinki: Sightseeing-kanalrundfart med lydkommentarer

Før ud på vandet og oplev en kanalrundfart på dit besøg i Helsinki. Beundr de smukkeste kystlinjer i byen og se mange af byens største attraktioner fra komforten i din båd. Du kommer forbi den historiske søfæstning Suomenlinna Maritime Fortress, Helsinki Zoo på Korkeasaari Island, den imponerende flåde af isbrydere og den fantastiske Degerö Kanal. På denne bådtur hører du også om Helsinkis fascinerende historie fra kommentarer, der gives under sejlturen. Der vil også være informationshæfter til rådighed på 8 andre sprog. Køb en forfriskende drink, en øl, et glas mousserende vin eller en kop kaffe eller et bagværk i bådens cafeteria til at nyde under sejlturen.

Helsinki: Skærgårdskrydstogt om aftenen

5. Helsinki: Skærgårdskrydstogt om aftenen

Sightseeingkrydstogtet blander natur, historiske seværdigheder og finsk mad og rejser gennem Helsinkis omfattende øhav. Båden sejler forbi UNESCO's fæstning Suomenlinna, mens du sejler langs vandvejene og smager på lokale retter. Efter afgang fra markedspladsen i byens centrum vil krydstogtet gå mod Helsinkis historiske dele og fortsætte langs hovedstadens kyst til naboøerne. Rejsen giver dig mulighed for at kontrastere det urbane landskab med vildmarken på mere end 300 øer og 130 km kystlinje. Dette krydstogt er en chance for at gå ud over byens centrum og opdage den indviklede skærgård af øer og naturreservater. Et uddrag af den finske kystlivsstil, ø-kvartererne kan prale af sommerhuse, lunde, kampesten og små bugter, der kan ses langs kysten. Turen går derefter til Suomenlinna, et UNESCO-verdensarvssted og berømt søfæstning af øer sprængfyldt med natur og historie. Forfriskende drikkevarer er tilgængelige under turen fra baren. Sundeck-sæder inkluderet i billetten er ikke-overdækket plads udendørs. Til sidst kan du nyde de unikke seværdigheder, mens du læner dig tilbage og nyder nogle lokale delikatesser. Book et bord på forhånd, bordbooking er afhængig af tilgængelighed.

Helsinki skærgård: sightseeing bådtur

6. Helsinki skærgård: sightseeing bådtur

Se de vigtigste seværdigheder i Finlands kronjuvel på ruten Historisk Helsinki. Gå ikke glip af noget, mens din båd snor sig gennem vandvejene i Helsinki skærgård. Nyd den naturlige skønhed, den fantastiske arkitektur og den rene luft i denne skandinaviske perle. Tag af sted fra en af Helsinkis mest berømte seværdigheder, Markedspladsen, og sejl ud på havet. Se berømte Unesco-verdensarvslokaliteter som fæstningen Suomenlinna samt de finske isbrydere og Korkeasaari Zoo. Lyt til, når din guide fortæller dig historier om mange af de mest eftertragtede områder i byen. Nyd både naturlige og menneskeskabte fænomener under denne maritime oplevelse. Nyd udsigten over de smukkeste kvarterer i Helsinki, herunder Eira, Katajanokka og Kruunununhaka. Lyt til historiske fortællinger om lokale overleveringer fra din guide om alle de forskellige hot spots, inden turen slutter, hvor den begyndte, nemlig på markedspladsen.

Fra Stockholm: Krydstogt med overnatning til Helsinki med morgenmad

7. Fra Stockholm: Krydstogt med overnatning til Helsinki med morgenmad

Rejs fra Stockholm til Helsinki med skib natten over, og nyd ikke kun de to byer, men også en afslappende tid om bord. Forlad Stockholm om eftermiddagen, tjek ind i din komfortable private kahyt med havudsigt, og få mest muligt ud af din tid om bord. Benyt dig af morgenbuffeten, som er inkluderet i prisen. Spis på Grand Buffet eller en af à la carte-restauranterne. Gå på opdagelse i butikkerne med globale og lokale mærker, lyt til singer-songwriteren i pubben, se aftenshowet i Starlight Palace eller syng karaoke. Slap af i saunaen, og drik bagefter en lækker cocktail i baren. Ankom til Helsinki veludhvilet næste morgen. Hvis du ønsker at rejse tilbage, kan du bestille turen tilbage som et andet produkt. Du kan også bestille middag som tilkøb.

Helsinki: Tallinn Guidet dagstur med færgeoverfart

8. Helsinki: Tallinn Guidet dagstur med færgeoverfart

Kør over Den Finske Bugt med færge, og tag på en guidet byrundtur i Tallinn på en dagstur fra Helsinki. Træd tilbage til middelalderen i den gamle bydel, og se de tidligere russiske påvirkninger i arkitekturen i Aleksander Nevski-katedralen og Kadriog Park. Efter en let 2 timers færgeoverfart fra Finland til Estland bliver du mødt af din guide i havnen. På din guidede byrundtur vil du se alle de vigtigste seværdigheder i Tallinn, efterfulgt af lidt fritid til at udforske i dit eget tempo. Den mest populære destination i Tallinn er den gamle bydel, et område, der har bevaret sin middelalderlige karakter og charme den dag i dag. Gå rundt i de brostensbelagte gader, gå gennem den efeu-dækkede Viru-port og udforsk det gotiske rådhus. På Toompea Hill kan du opleve det perfekt lyserøde Toompea Slot, der blev bygget i det 13. århundrede og nu er hjemsted for Estlands parlament. Lige overfor slottet ligger Aleksander Nevski-katedralen. Denne slående katedral i russisk-ortodoks stil med løgkupler vil helt sikkert fange din opmærksomhed. For en dosis natur lokker de smukke haver i Kadriog Park besøgende til Tallinn. Med geometriske blomsterbede, en japansk have og en dejlig svanedam er der masser at glæde sanserne for alle aldre. I slutningen af dagen vender du tilbage til havnen for at tage færgen tilbage til Helsinki, hvor din rundrejse slutter, men hvor minderne vil forblive.

Fra Stockholm: 3-dages returkrydstogt til Helsinki & morgenmad

9. Fra Stockholm: 3-dages returkrydstogt til Helsinki & morgenmad

Rejs fra Stockholm til Helsinki og tilbage med skib. Nyd 2 byer og masser af tid til at slappe af ombord. Dag 1: Tag afsted om eftermiddagen og check ind i din komfortable hytte med havudsigt. Mens du er ombord, kan du drage fordel af de forskellige spise-, shopping- og underholdningsmuligheder. Bestil middagsbuffeten i forvejen og afslut natten med cocktails og levende musik eller karaoke i pubben. Dag 2: Udnyt morgenbuffeten, inkluderet i prisen, mens du nyder en betagende udsigt over Østersøen. Ankom til Helsinki midt på formiddagen og nyd omkring 6 timer til at udforske byen på egen hånd, før du afgår tilbage til Stockholm sidst på eftermiddagen. Slap af fra din turdag med et besøg i saunaen. Dag 3: Spis en morgenbuffet, mens du sejler gennem skærgården på vej tilbage til Stockholm. Ankommer tilbage til Stockholm om morgenen. Du kan vælge mellem to forskellige kabinemuligheder: Den klassiske havudsigtshytte er en førsteklasses kahyt på 11m2 for op til 4 personer med aircondition, tv, bruser, badeværelse og hårtørrer. De nederste senge kan laves om til en dobbeltseng. En morgenbuffet begge morgener er inkluderet. Deluxe-muligheden tilbyder en elegant og rummelig 14 m2 havudsigtshytte til 2 personer med en ekstra seng til et barn under 17 år. Deluxe-kabinen har en dobbeltseng (kan skilles ad), aircondition, fladskærms-tv, bruser, toilet, hårtørrer, buksepresse og gratis forfriskninger i minibaren. En særlig morgenmad serveret i Tavoláta restaurant er også inkluderet.

Fra Helsinki: Halvdagstur til Nuuksio Nationalpark

10. Fra Helsinki: Halvdagstur til Nuuksio Nationalpark

Hvis du overvejer at besøge Helsinki, så sørg for også at tage på halvdagstur til Nuuksio Nationalpark, som ligger inden for grænsen af det større Helsinki. Det tager omkring halvanden time med offentlig transport fra byens centrum at komme til parken. Du bliver hentet i centrum af Helsinki og transporteret med en pendlertog til Espoo centrum, hvorfra du tager en lokale bus til indgangen til parken. Parken er på top 10-listen over naturattraktioner i Finland. For at få så meget som muligt ud af dit besøg, er det bedst at lade en erfaren guide og professionel naturforsker føre vejen. Nyd den utrolige skønhed ved den kæmpemæssige nåletræsskov eller den tempererede, løvfældende skov med træer, som vokser side om side med store, oprindelige sten i et område, som er rigt på mos og lav. Du kommer forbi adskillige små skovsøer, hvor du kan gøre holdt for at tage en svømmetur. Skoven er beboet af forskellige dyr, inklusive sjældne arter som det siberiske flyveegern, som i Europa kun findes i Finland og Estland. Sammen med din biolog-guide, kommer du til at vandre gennem den store skov, lære om Finlands forskellige naturegenskaber, nyde billedskønne udsigter og forhåbentlig se dyreliv.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Helsinki

Alle aktiviteter

154 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om Helsinki

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Helsinki?

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Helsinki?

De bedste dagsture og -udflugter fra Helsinki er:

Tallinn

Andre seværdigheder i Helsinki

Vil du se alle oplevelser i Helsinki? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Helsinki

Samlet bedømmelse

4.6
(2.668 anmeldelser)

Komfortabel og overkommelig måde at rejse på. Vi krydsede over til Helsinki på Megastar. Vigtigt: skibet gik 15 minutter tidligere, så sørg for at komme til tiden, især da det stadig er nødvendigt at bytte Getyourguide-voucheren til billetter ved billetskranken på 1. sal. Vigtigt: Getyourguide-bestillingsnummeret er ikke færgereservationsnummeret, du kan finde det i den vedhæftede fil i e-mailen. Er Tallink reservationsnummeret. Det tog et øjeblik, før det blev klart. Lidt mere information fra Getyouguide ville have været nyttig.

Det er praktisk at lave en reservation hos getyourguide, tjekke inden afgang at du har en reservation fra selskabet og med QR-koden modtaget kan du automatisk tjekke ind på havnen i Tallinn, hvor returbilletterne bliver leveret, pas på med at møde op i forvejen ved ombordstigningen var skibet meget komfortabel med alt hvad du behøver og endda wi-fi

Ideel krydsning. Tidsplaner respekteret. Meget behagelig båd og venter ved havnen på et varmt og venligt sted. Perfekt. jeg anbefaler

Værdibeviset ankom i god tid. Det var også meget nemt at tjekke ind med QR-koden på voucheren. Båden ankom til tiden, alt var fint.

Topudstyr, komfortabelt, starter før det officielle tidspunkt, så kom i god tid! Kokkens bord anbefales!