Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Heraklion

Kretas hovedstad kombinerer gamle minoiske perler, venetiansk arkitektur og blå, krystalklare farvande.

Vores mest anbefalede ting at gøre i Heraklion

Heraklion: Dia Island sejlbådskrydstogt med svømning og måltid

1. Heraklion: Dia Island sejlbådskrydstogt med svømning og måltid

Sejl med os til den eksotiske ø Dia på vores store og komfortable sejlbåde. Vores rejse begynder i Heraklions gamle venetianske havn. Når vi starter, passerer vi den prægtige Koules-fæstning, som er bygget lige ved indgangen til marinaen. Et par minutter senere forlader vi Heraklions hovedhavn, og vi sætter sejl mod vores destination. Mens du beundrer det smukke kretensiske hav og nyder følelsen af at sejle, vil vores besætning fortælle dig om legenden om øen Dia og dens historie. Cirka 1 time senere ankommer vi til den første bugt på Dia. Der kan du nyde det krystalklare turkise vand og vores mange vandaktiviteter som snorkling, fiskeri, paddle boarding og meget mere. Mens vi ligger for anker i bugten, vil vores besætning med glæde tilbyde dig udstyr til vores vandaktiviteter og servere rigeligt med drikkevarer for dig, så tøv ikke med at bede dem om det. Ca. 1 time senere serveres vores lækre middelhavsmenu, som omfatter græsk salat og flere appetitvækkere, mens hovedretten er rejepasta (vi tilbyder også vegetariske og glutenfri versioner af menuen efter anmodning). Du kan også ledsage dit måltid med den fineste vin, øl, iste eller læskedrikke. Cirka 30 minutter senere sejler vi til en anden bugt på øen, hvor du kan slappe af og nyde det krystalklare vand og vores forfriskende frugtsalat fuld af tropiske og lokale frugter. Der har du omkring 30-60 minutter, før vi igen sætter sejl mod Heraklion og siger farvel til det smukke landskab fuld af glæde og gode minder. Du kan vælge mellem morgen- eller eftermiddagskrydstogt med udsigt til solnedgangen. *Hvis vejret ikke tillader det, eller der ikke er tid nok til et besøg i den anden bugt, vil der være ekstra tid i den første, og frugtsalaten vil blive serveret der. Vi ser frem til at byde dig velkommen om bord til en uforglemmelig dag!

Kreta: Adgangsbillet til Knossos-paladset og valgfri audioguide

2. Kreta: Adgangsbillet til Knossos-paladset og valgfri audioguide

Få adgang til paladset i Knossos uden at skulle stå i kø ved billetlugerne. Når du er inde, er du fri til at udforske dette minoiske arkæologiske sted i dit eget tempo, inklusive Grand Palace, der dateres tilbage til år 2000 f.Kr. Vælg mellem bare en indgangsbillet eller en indgangsbillet og audioguide. Når du vandrer gennem stedet, kan du opdage, hvad der er tilbage af boliger, arbejdsområder og lagerrum, der har stået i århundreder. Lær mere om byen, som menes at have været hovedstad og politisk centrum for den minoiske civilisation og kultur. Få en fornemmelse af, hvordan bygningen oprindeligt så ud fra de omfattende restaureringer, der har fundet sted i løbet af det 20. og 21. århundrede. Se farverige restaurerede vægmalerier, som var typiske for den tid, og den legendariske kong Minos' tronsal, som stadig er intakt.

Heraklion-området: Entrébillet til CRETAquarium

3. Heraklion-området: Entrébillet til CRETAquarium

Udforsk havets dybde med en 1-dags entrébillet til CRETAquarium. CRETAquarium er et af Europas største akvarier med over 2.000 havdyr og 60 forskellige levesteder. Dyk ind i hulerne og sprækkerne i Middelhavet, hvor pigrokker og stenlignende skorpionfisk snor sig omkring. Tag ud i det åbne hav, hvor truende hajer cirkler, mens de venter på at blive fodret. Kom tæt på vandmænd og flokke af levende tropiske klovnfisk gennem lavvandede vandtanke uden tag, som tillader et nyt perspektiv på velkendte arter. Frem for alt: Få en ny forståelse for den uendelige mangfoldighed i verdens mest mystificerende miljø. Når du er mættet af at se på havets beboere, hvorfor så ikke tage en dukkert? CRETAquarium ligger direkte ned til stranden.

Kreta: Dagstur til Agios Nikolaos og Spinalonga Island

4. Kreta: Dagstur til Agios Nikolaos og Spinalonga Island

Bort på en heldagsudflugt med guide til det nordøstlige Kreta og tag på en bådtur til øen Spinalonga. Besøg Agios Nikolaos med sin berømte sø, og udforsk den maleriske landsby Elounda. Begynd dagen med et besøg i Agios Nikolaos, og se Mirabello bugtens kyst. Udforsk byen, der er berømt for søen i centrum og for sine butikker og caféer. Giv dig tid til en gåtur for at nyde udsigten, gå på shopping eller få en drink på en af de mange caféer omkring søen. Udforsk et friluftsmarked om onsdagen. Gå videre til Elounda by, en tidligere fiskerby på øens nordlige kyst. Tag af sted fra Elounda til krydstogt til Spinalonga Island. Lær om øens pulserende historie, fra et hjem for venetianere og tyrkere til et sted, hvor man isolerede sig for spedalske syge. Oplev øen, der er blevet mere populær efter den historiske roman "Øen" fra 2005, der handler om, hvordan spedalske mennesker levede på Spinalonga. Slut dig til de hundredvis af mennesker, der hver dag kommer til øen for at besøge den og lære dens historie.

Kreta: Palace of Knossos E-billet og valgfri audioguide

5. Kreta: Palace of Knossos E-billet og valgfri audioguide

Nyd et spændende besøg på Knossos-paladset, Kretas mest berømte historiske seværdighed, med en forudbestilt e-billet, inklusive en spændende audiotour, der kan downloades på din telefon, og et detaljeret kort over stedet. Fortab dig i lydturens historiefortælling, og fordyb dig i historien, mens du går rundt på dette ikoniske sted. Besøg den store hovedstad på det minoiske Kreta, der ligger lige syd for Heraklion, og se de stemningsfulde omgivelser, komplet med imponerende ruiner og farvestrålende fresker, komme til live gennem en engagerende fortælling, der kaster lys over forskellige elementer i den minoiske kultur. Freskerne med bægerbærere og procession i det sydlige Propylaeum, som viser scener fra hverdagslivet og de ceremonielle aktiviteter på det minoiske Kreta, giver et godt indblik i datidens æstetiske idealer. Følg udviklingen i den minoiske mode, lær om folkets populære frisurer, og opdag de skønhedsprodukter, de lokale brugte til at pifte deres udseende op med. I West Magazines, hvor paladsets lagerfaciliteter er placeret, kan du få en forståelse af det velorganiserede bureaukrati, der understøttede paladsets organisation, de tidligste former for lineær skrift samt den minoiske økonomi og handelsnetværk. Oplev kopien af "Liljeprinsen" i den sydlige indgangskorridor, og kig ud på Juktas-bjerget, der er perfekt indrammet af paladsets eroderede mure. Besøg dronningens Megaron, der er udsmykket med de berømte blå delfiner i fresko og udstyret med et badeværelse og et toiletrum, hvor du kan finde ud af alt om badevanerne i den minoiske æra.

Fra Heraklion/Kreta: Guidet dagstur til øen Santorini

6. Fra Heraklion/Kreta: Guidet dagstur til øen Santorini

Nyd en rundrejse til Santorini. Rejs komfortabelt på en moderne båd og i busser med aircondition, mens du lærer om denne øs historie og mytologi. Tag billeder af Santorinis berømte ægæiske arkitektur og de smalle, snoede gader. Rejs til havnen i Heraklion, hvor du afgår med en højhastighedsbåd til Santorini. Nyd udsigten over havet på det 2,5 timers krydstogt til øen, og hent en snack i baren om bord. Ankomst til Athinios havn, og hop om bord på bussen til den guidede rundvisning. Kør 40 minutter til Oia, hvor du kan beundre de blå og hvide huse, der er bygget over klipperne. Få mere at vide om byen, inden du får fri tid til at beundre den vulkanske caldera i dit eget tempo. Næst kører du 30 minutter til Fira, Santorinis hovedby, der er bygget på kanten af en 300 meter høj klippe. Se de smalle gader, de hvide hvælvede huse og de lyseblå kupler. Har du mulighed for at tage en sejltur fra Fira i en træbåd til vulkanen og de varme kilder (mod et tillægsgebyr) eller bruge mere tid på at udforske byen. Vend tilbage til Port Athinios, hvor din guide vil hjælpe dig med at gå om bord på færgen tilbage. Nyd udsigten sidst på eftermiddagen på båden, inden du ankommer til havnen i Heraklion.

Heraklion: Sejlbådscruise til øen Dia

7. Heraklion: Sejlbådscruise til øen Dia

Spark skoene af, og kom ombord på en elegant yacht på en sejltur med os. Tag på et privat krydstogt eller en grupperejse til Dia Island fra Heraklion, og udforsk denne barske ø med masser af tid til at svømme, snorkle eller slappe af på de uberørte kyster. Nyd et glas vin eller en forfriskning. Du kan blive hentet på dit hotel eller i din lejlighed, og så kan du slappe af på en times sejltur til Dia Island på en luksusyacht sammen med din familie eller dine venner. Efter at have kastet anker i den romantiske Sankt Georgsbugt kan du bruge dagen på at opdage et idyllisk sted med stor historie, såsom den gamle minoiske havn under vandet, som var en af opdagelsesrejsende Jacques-Yves Cousteaus yndlingsdestinationer. Nyd at fiske, svømme i det krystalklare vand, gå en tur blandt øens cedertræer eller bare slappe af i den rolige bugt med udsigt over Heraklion. Den opmærksomme besætning stiller snorkel- og fiskeudstyr til rådighed for din komfort og bekvemmelighed sammen med ubegrænsede forfriskninger og årstidens frugt.

Kreta: Rethimno, Chania og Kournas-søen dagstur

8. Kreta: Rethimno, Chania og Kournas-søen dagstur

Første stop er byen Rethimno, den tredjestørste by på Kreta vest for Heraklion på Kretas nordkyst. Her findes arkæologiske monumenter fra den osmanniske og venetianske æra side om side. Nyd en spadseretur i den gamle bys gyder, et besøg til de tyrkiske minareter og de venetianske fæstninger eller en kop kaffe på den storslåede havn. Næste stop er Chania by, den næststørste by på Kreta på nordkysten vest for Rethymno. Byen Chania er opdelt i den gamle bydel med den smukke havn og den nye bydel uden for de venetianske fæstningsværker. Den gamle bydel er en af de smukkeste byer i Middelhavet og kaldes "Østens Venedig". Du kan finde tyrkiske minareter og moskeer, muslimske kvarterer, venetianske fæstninger, havneværfter, springvand, pladser, buer, palæer, loggia og fyrtårnet. Besøg den berømte Agora (marked), som huser traditionelle små butikker og taverner. Dagens sidste stop er Kournas-søen, et smukt habitat med naturligt ferskvand, en af de eneste på Kreta. Hele Kournas-området er beskyttet under "Natura 2000", da det er et udpeget vådområde. Store grønne områder, stejle hulrum mellem bakkerne og sjældne fiske- og fuglearter gør Kournas til det ideelle sted at nyde en tidlig eftermiddagstur.

Kreta: Offroad Quad Safari med hoteltransfers og frokost

9. Kreta: Offroad Quad Safari med hoteltransfers og frokost

Kør ud på en selvkørende quad-safari, og udforsk det kretensiske landskab med en guidet tur med hoteltransport fra Malia, Heraklion, Sisi og de omkringliggende steder. Kør til Milatos, hvor der er klippehuler og en lille strand. Besøg en olivenoliefabrik, og oplev paladset i Malia. Før du starter din quad tour-oplevelse, skal du gøre dig bekendt med dit ATV-køretøj, inklusive lektioner for begyndere, af en instruktør. Begynd med at gå op ad bakke på off-road terræn for at nå dit første stop, profeten Elias kapel, hvor du vil blive mødt af panoramaudsigt over omgivelserne. Når du kommer ned gennem dette frodige sted, skal du ud på en offroad-rute mellem vinmarker og olivenlunde for at udforske den kretensiske natur i al sin pragt. Stop ved en olivenoliefabrik for at se, hvordan de lokale udvinder olivenolie, efterfulgt af en kort smagning. Fortsæt ad grusvejene til Milatos for at udforske en række huler, der er hugget ind i klipper, omgivet af bjerge, rig flora og fauna. Dette er din chance for at samle nogle lokale urter og være ét med naturen. Efter vandreturen på stien til Milatos-grotten kan du tage en svømmetur til Milatos-stranden. Derefter er det tid til en safaritur ved havet gennem de smalle gader i de maleriske fiskerlandsbyer Milatos og Sissi. Derefter kører vi gennem imponerende off road rundt i det maleriske landskab, hvor det arkæologiske sted Malia-paladset engang lå. Til sidst kan du slappe af over frokosten efter en hel dag med eventyr på Kreta.

Heraklion: Dia Island sejlkrydstogt med snorkling

10. Heraklion: Dia Island sejlkrydstogt med snorkling

Sejl med os til den naturlige ø Dia med vores komfortable sejlbåde. Vi starter vores tur fra Heraklions gamle venetianske havn, hvor du kan beundre forteresserne. Det vil tage os omkring halvanden time at komme til øen Dia, altid afhængigt af vejrforholdene. På vej til øen vil vores besætning (kaptajn og værter) fortælle dig om øens historie og svare på alle de spørgsmål, du måtte have om Kreta. Når vi ankommer, har du mulighed for at svømme i det krystalklare vand, observere undervandsverdenen med udstyr, som vi stiller til rådighed, bruge paddleboardet, få en drink og slappe af. Vi tilbereder et dejligt traditionelt måltid bestående af græsk salat, tzatziki og pasta med fisk og skaldyr (vi kan tilpasse menuen i tilfælde af allergi eller anden specifik diæt). Efter frokosten sejler vi til en anden bugt på øen, hvor du kan nyde et anderledes landskab og få tid til at svømme og nyde lidt frugt og en traditionel digestive, som vi kalder RAKI. Hvis vejret ikke tillader os at sejle til en anden bugt, vil vi bare bruge mere tid på vores første stop. På halvdagsudflugten får vi serveret nogle appetitvækkere i stedet for et helt måltid, og vi bliver i vores hovedbugt for at nyde mere tid med svømning og snorkling. Det er tid til at afslutte dagen med at sige farvel til Dia Island og takke for de dejlige minder, vi har haft sammen. Når vi kommer tilbage til havnen, følger vi dig tilbage til mødestedet eller transfer. Vi glæder os til at byde dig velkommen om bord snart :-)

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Heraklion

Alle aktiviteter

497 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om Heraklion

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Heraklion?

De bedste dagsture og -udflugter fra Heraklion er:

Santorini

Andre seværdigheder i Heraklion

Vil du se alle oplevelser i Heraklion? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Heraklion

Samlet bedømmelse

4.4
(8.667 anmeldelser)

Jeg vil anbefale denne vandretur gennem Samaria-kløften til alle, hvis du er noget i form. Vi gik turen i sneakers, og det var ganske muligt. Jeg tror dog, at risikoen for skader er en del mindre med gode travesko. Busrejsen til og fra Malia tog lang tid, men efter min mening var vandringen det værd. Fin guide og behagelig buschauffør, der på trods af kun at tale græsk alligevel forsøgte at vise seværdighederne undervejs. Vi gik i slutningen af sæsonen, så der var ikke super travlt i kløften, og temperaturen var også meget bedre. Alt i alt stærkt anbefales!

Vi havde en fantastisk spændende tur til Knossospaladset. Den engelsktalende guide i bussen var meget vidende og interessant. Arkæologen som viste os rundt på Knossos var en virkelig dygtig og spændende formidler. Husk at tage ID med. Folk under 25 som kommer fra et EU-land kan komme gratis ind. Både voksne og teenagere fik noget ud af dagen.

En meget sød dame guide, hun passede hele tiden gruppen, guiden på slottet var også fantastisk, hun gav en stor portion historie på en behagelig måde.

Fantastiske udgravninger og et topmoderne museum! I Knossos er der dog store menneskemængder... stadig meget imponerende!

Det var fantastisk, en fantastisk aktivitet at lave på Kreta