Ho Chi Minh-byen

Vælg datoer

Seværdigheder i Ho Chi Minh-byen

De 10 bedste seværdigheder og aktiviteter i Ho Chi Minh-byen

Det tidligere Saigon, hedder i dag Ho Chi Minh efter den revolutionære kommunist. Byen var igennem en hård periode, men har rejst sig igen og er nu blevet en af Asiens mest spændende byer. Den byder på et sprudlende gadeliv, smukke bygninger og et dejligt varmt klima året rundt. Men hvor finder du de allerbedste oplevelser og attraktioner i Ho Chi Minh-byen?

 • Cu Chi-tunellerne

  1. Cu Chi-tunellerne

  Hvordan tabte amerika egentlig Vietnamkrigen? Din guide fører dig gennem skjulte faldlemme ned til Cu Chi-tunellerne, der gjorde det muligt at overrumple den amerikanske hær igen og igen.

 • Saigons Operahus (kommunale teater)

  2. Saigons Operahus (kommunale teater)

  Operahuset er inspireret af Petit Palais i Paris og er et imponernede eksempel på fransk koloniarkitektur. Det er nemt at komme til og her afholdes nogle af byens bedste koncerter.

 • Saigons centrale postkontor

  3. Saigons centrale postkontor

  Saigons centrale postkontor er designet af den berømte Gustave Eiffel. Selvom det er en af Saigons største seværdigheder, fungerer det stadig som postkontor.

 • Saigons Notre Dame

  4. Saigons Notre Dame

  I 2005 gik der rygter om at Jomfru Maria-statuen i denne smukke katedral havde grædt med rigtige tårer, og derfor valfartede mange pilgrimme dertil. Men der er mange andre grunde til at besøge Saigons Notre Dame, ikke mindst den utrolige arkitektur!

 • Uafhængighedspaladset (Genforeningspaladset)

  5. Uafhængighedspaladset (Genforeningspaladset)

  Paladset blev oprindeligt opført som symbol på Vietnams styrke, da landet kæmpede for selvstændighed. Efter Saigons fald blev det revet ned, erstattet og omdøbt til Genforeningspaladset.

 • Pham Ngu Lao

  6. Pham Ngu Lao

  Selvom den pulserende gade Pham Ngu Lao er kendt som backpackerområdet, tiltrækker den alle slags mennesker med sit store udbud af tøj, krigssouvenirs og andre blandede varer.

 • Krigsmuseet

  7. Krigsmuseet

  Krigsmuseet i Ho Chi Minh-byen giver et levende og ofte foruroligende indblik i Vietnams kampe i det 20. århundrede. Det er et must for enhver, der prøver at forstå Vietnams komplekse historie.

 • Dam Sen-parken

  8. Dam Sen-parken

  Dam Sen er den perfekte forlystelsespark, med søer, haver og meget mere end bare forlystelser, både for dem, som ellers ikke er til rutchebaner, karuseller og lignende og for dem som elsker det.

 • Jadekejserens pagode

  9. Jadekejserens pagode

  Hvis du kun har tid til at se én pagode, så skal du vælge denne her med de dekorative udskæringer og den intense duft af røgelse. Husk at nyde udsigten over den smukke indvendige gårdhave fra taget.

 • Ho Chi Minhs Bymuseum

  10. Ho Chi Minhs Bymuseum

  Museet, der ligger i det gamle Gia Long-palads, har en fremragende udstilling af fotografier og kunstgenstande, der gengiver Vietnams blodige fortid. Udstillingen er kompromisløs og samtidig respektfuld.

Planlæg dit besøg

 • Hvordan kommer jeg til Ho Chi Minh-byen fra lufthavnen?

  Det billigste er at tage buslinje 152 i nærheden af ankomsthallen. Det koster ekstra, hvis din bagage vejer over 10 kilo, men den kører dig helt til busstationen i byens centrum, i nærheden af markedet Cho Ben Tanh. Taxaerne holder til venstre for terminalen, men find en taxa med taxameteret slået til og betal kun med vietnamesiske dong, hvis du vil undgå at blive snydt.

 • Hvor skal jeg spise i Ho Chi Minh-byen?

  En af de mest charmerende ting ved at rejse til Ho Chi Minh er det billige gadekøkken, der ofte byder på det bedste mad og udkonkurrerer selv de bedste restauranter. Du finder mange af dem på Dong Khoi, den livlige butiks- og bargade mellem floden og katedralen.

 • Hvor skal jeg shoppe i Ho Chi Minh-byen?

  Både de mange markeder i Ho Chi Minh og den førnævnte gade Pham Ngu Lao er et besøg værd. De to største markeder er Cho Ben Tanh og Cho Lon. Det kinesiske marked, Cho Lon, tilbyder en overvældende række af varer og har færre turister. Ben Tanh er mere reguleret, med færre kopivarer og færre lommetyve. Men når det er sagt, kan det altid betale sig at passe på.

Praktisk information

 • Sprog
  Vietnamesisk
 • Valuta
  Vietnamesiske dong (VND)
 • Tidszone
  UTC (+07:00)
 • Landekode
  +84
 • Bedste tid at tage dertil
  Om foråret

Andre seværdigheder i Ho Chi Minh-byen

Vil du se alle oplevelser i Ho Chi Minh-byen? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Ho Chi Minh-byen

Samlet bedømmelse

4.6 / 5

baseret på 11.811 anmeldelser

Det var en rigtig fin tur og spændene at lære om Vietnamkrigen. Vores guide vidste rigtig meget om krigen og var meget passioneret i sin fortælling. Jeg havde min 9årig datter med og selvom der er meget snak, så fik hun alligevel en spændende og lærerig dag ud af det. På vej til tunnellerne stoppede vi ved “Handicapped Handicraft” - kunsthåndværk lavet af handicappede, pga krigen. Det sætter sine spor at krigen fortsat har konsekvenser så mange år efter. Pga alle de giftstoffer som amerikanerne sprøjtede med, så bliver der stadig født børn med handicap. Det er flot kunstværk. Du kan få lignende på markeder hvor det er meget billigere men slet ikke lige så flot. Jeg synes det var en god følelse at købe fine gaver og vide det støtter et godt formål. Særligt er det vildt at kravle i tunnellerne. Fuldkommen vanvittigt at Vietnameserne har kunne løbe rundt i de små og snævre tunneller. Vi gik kun 20 meter under jorden, men det er muligt at gå længere. Alt i alt en rigtig god dag

Very interesting tour with two rather distinct parts: Cu Chi and life around Mekong. What made is an absolute success was our tour guide, Mr. Larry. First of all he did his job flawlessly! Informative, patient, extremely pedagogic and professional in his instructions and guidance. He made us all feel comfortable and relaxed. And no matter which question we asked, whether it concerned culture, way of life, vietnamese traditions or historical facts he always had a fulfilling answer. Everywhere we went he was able to find some interesting facts to tell which made the tour so giving and interesting, the time simply flew away.

havde den dejligste tur med Cahn som vores guide. Han havde et fantastisk positivt sind og var dygtig til at formidle Vietnams historie på en spændende måde. Synes alt var spændende. Kunne dog godt have undværet turen i hestevogne. Men bortset fra det vil jeg helt klart anbefale det.

It was a really nice trip. we were a nice company of 5 people. Steven our guide, was good and told us a lot. a sweet and kind guy. Just being a good driver. Drove really well after the troublesome conditions. Would highly recommend this trip.

This trip was awesome. Especially if you don't have much time to spend. The tour guide was great, and was very helpful and knew all about the history. I would recommend this trip to anyone. Had the best experience!