Ho Chi Minh-byen
Vælg datoer

De bedste attraktioner i Ho Chi Minh-byen

Se alle oplevelser i Ho Chi Minh-byen

Topseværdigheder i Ho Chi Minh-byen

De 10 bedste seværdigheder og aktiviteter i Ho Chi Minh-byen

Det tidligere Saigon, hedder i dag Ho Chi Minh efter den revolutionære kommunist. Byen var igennem en hård periode, men har rejst sig igen og er nu blevet en af Asiens mest spændende byer. Den byder på et sprudlende gadeliv, smukke bygninger og et dejligt varmt klima året rundt. Men hvor finder du de allerbedste oplevelser og attraktioner i Ho Chi Minh-byen?

Cu Chi-tunellerne
Foto: David McKelvey@Flickr (CC BY 2.0)

Cu Chi-tunellerne

Hvordan tabte amerika egentlig Vietnamkrigen? Din guide fører dig gennem skjulte faldlemme ned til Cu Chi-tunellerne, der gjorde det muligt at overrumple den amerikanske hær igen og igen.

Saigons Operahus (kommunale teater)
Foto: Tun Tun Win@Flickr (CC BY 2.0)

Saigons Operahus (kommunale teater)

Operahuset er inspireret af Petit Palais i Paris og er et imponernede eksempel på fransk koloniarkitektur. Det er nemt at komme til og her afholdes nogle af byens bedste koncerter.

Saigons centrale postkontor
Foto: seafaringwoman @Flickr (CC BY 2.0)

Saigons centrale postkontor

Saigons centrale postkontor er designet af den berømte Gustave Eiffel. Selvom det er en af Saigons største seværdigheder, fungerer det stadig som postkontor.

Saigons Notre Dame
Foto: yeowatzup @Flickr (CC BY 2.0)

Saigons Notre Dame

I 2005 gik der rygter om at Jomfru Maria-statuen i denne smukke katedral havde grædt med rigtige tårer, og derfor valfartede mange pilgrimme dertil. Men der er mange andre grunde til at besøge Saigons Notre Dame, ikke mindst den utrolige arkitektur!

Uafhængighedspaladset (Genforeningspaladset)

Uafhængighedspaladset (Genforeningspaladset)

Paladset blev oprindeligt opført som symbol på Vietnams styrke, da landet kæmpede for selvstændighed. Efter Saigons fald blev det revet ned, erstattet og omdøbt til Genforeningspaladset.

Pham Ngu Lao

Pham Ngu Lao

Selvom den pulserende gade Pham Ngu Lao er kendt som backpackerområdet, tiltrækker den alle slags mennesker med sit store udbud af tøj, krigssouvenirs og andre blandede varer.

Krigsmuseet
Foto: amrufm @Flickr (CC BY 2.0)

Krigsmuseet

Krigsmuseet i Ho Chi Minh-byen giver et levende og ofte foruroligende indblik i Vietnams kampe i det 20. århundrede. Det er et must for enhver, der prøver at forstå Vietnams komplekse historie.

Dam Sen-parken

Dam Sen-parken

Dam Sen er den perfekte forlystelsespark, med søer, haver og meget mere end bare forlystelser, både for dem, som ellers ikke er til rutchebaner, karuseller og lignende og for dem som elsker det.

Jadekejserens pagode
Foto: ePi.Longo @Flickr (CC BY 2.0)

Jadekejserens pagode

Hvis du kun har tid til at se én pagode, så skal du vælge denne her med de dekorative udskæringer og den intense duft af røgelse. Husk at nyde udsigten over den smukke indvendige gårdhave fra taget.

Ho Chi Minhs Bymuseum

Ho Chi Minhs Bymuseum

Museet, der ligger i det gamle Gia Long-palads, har en fremragende udstilling af fotografier og kunstgenstande, der gengiver Vietnams blodige fortid. Udstillingen er kompromisløs og samtidig respektfuld.

Planlæg dit besøg i Ho Chi Minh-byen

Hvordan kommer jeg til Ho Chi Minh-byen fra lufthavnen?

Det billigste er at tage buslinje 152 i nærheden af ankomsthallen. Det koster ekstra, hvis din bagage vejer over 10 kilo, men den kører dig helt til busstationen i byens centrum, i nærheden af markedet Cho Ben Tanh. Taxaerne holder til venstre for terminalen, men find en taxa med taxameteret slået til og betal kun med vietnamesiske dong, hvis du vil undgå at blive snydt.

Hvor skal jeg spise i Ho Chi Minh-byen?

En af de mest charmerende ting ved at rejse til Ho Chi Minh er det billige gadekøkken, der ofte byder på det bedste mad og udkonkurrerer selv de bedste restauranter. Du finder mange af dem på Dong Khoi, den livlige butiks- og bargade mellem floden og katedralen.

Hvor skal jeg shoppe i Ho Chi Minh-byen?

Både de mange markeder i Ho Chi Minh og den førnævnte gade Pham Ngu Lao er et besøg værd. De to største markeder er Cho Ben Tanh og Cho Lon. Det kinesiske marked, Cho Lon, tilbyder en overvældende række af varer og har færre turister. Ben Tanh er mere reguleret, med færre kopivarer og færre lommetyve. Men når det er sagt, kan det altid betale sig at passe på.

Praktisk information

 • Sprog
  Vietnamesisk
 • Valuta
  Vietnamesiske dong (VND)
 • Tidszone
  UTC (+07:00)
 • Landekode
  +84
 • Bedste tid at tage dertil
  Om foråret

Oplevelser i Ho Chi Minh-byen

De mest populære seværdigheder i Ho Chi Minh-byen

Byer i Vietnam

Andre seværdigheder i Ho Chi Minh-byen

Vil du se alle oplevelser i Ho Chi Minh-byen? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Ho Chi Minh-byen

Super tur mange spændende steder . God mad

Halvdelen af deltagerne var vietnamesiske turister og der gik meget tid da guiden skulle bruge tid på at fortælle det på 2 sprog .

quenee hed vores guide og hun talte godt engelsk

synes det var en rigtig fin tur, god viden og havde familie på begge sider af konflikten i Vietnam. så alt i alt meget spænede:)

En fantastisk tur - det skal opleves, og Lucy vores guide var super

Måske man var ved at være lidt mæt af oplevelser sidst på dagen, så besøget på bi-farmen kunne man godt have undværet.

Fra Ho Chi Minh: VIP-tur til Cu Chi Tunnels og Mekongdeltaet Anmeldt af Susanne Mølgaard, 19/11/2018