Ting at foretage sig
Ierapetra

Vores mest anbefalede ting at gøre i Ierapetra

Agios Nikolaos: Bådtur til Spinalonga med badestop

1. Agios Nikolaos: Bådtur til Spinalonga med badestop

Spinalonga er en storslået ø med fæstninger fra den venetianske periode. Det er en ø med legender, en triumf for overlevelsen i begyndelsen af det 20. århundrede fra spedalskhedens svøbe, nu et sted af stor arkæologisk og historisk betydning. På øen Spinalonga kan du besøge det fortolkningscenter, der ligger der, og se bopladserne for ofrene og de overlevende fra denne tidligere sygdom. Udforsk de venetianske befæstninger og lær alt om øens lange og fascinerende historie. Tag dig tid til at gå rundt på øen og se udsigten over bugten og befæstningerne. Senere fortsætter krydstogtet og passerer forbi andre seværdigheder i Mirabello-bugten, f.eks. den legendariske pirat Barbarosas hule, den forsænkede antikke by Olous og øen, hvor de endemiske og hårdføre kretensiske Kri Kri Kri-geder lever. Har du tid til at slappe af og svømme i det udsøgte turkisblå vand i Kolokitha-bugten. Den 40 m lange båd har to barer, en lounge og en restaurant, der serverer græske og internationale retter til rimelige priser med service af høj kvalitet fra besætningen.

Fra Agios Nikolaos: Bådtur til Spinalonga og grillmåltid på Kolokytha

2. Fra Agios Nikolaos: Bådtur til Spinalonga og grillmåltid på Kolokytha

Nyd en sjov bådtur i den græske sol og grill ved havet. Udforsk  Kolokytha-bugten og den historiske ø Spinalonga. Begynd din dag med at gå ombord på båden i den smukke havn i Agios Nikolaos. Sejl tværs over den smukke Mirabello-bugt, før du ankommer til den legendariske ø Spinalonga.  På øen Spinalonga har du 1½ time til at gå rundt og udforske de venetianske fæstningsværker og gamle hjem for ofrene for spedalskhed. I den trykte, gratis guide kan du læse om historien og de mennesker, der boede på øen i første halvdel af det 20. århundrede. Senere sejler båden dig til den anden side af Kolokytha-øen og lægger til ved stranden af samme navn. Kolokytha er en smuk bugt med krystalklart turkisblåt vand. Slap af, svøm og solbad, mens bådbesætningen forbereder et solidt grillmåltid til dig. Smag grillede svinekoteletter, kålsalat, brød, vin og årstidens frugter. 

Fra Ierapetra: Krydstogt rundt om øen Chrissi med svømning

3. Fra Ierapetra: Krydstogt rundt om øen Chrissi med svømning

Start dit krydstogt fra havnen i Ierapetra og tag til det eksotiske Chrissi. Sejl i Libysk Havs smaragdgrønne vand, ledsaget af måger og delfiner. Skibets selvbetjeningsbar forbliver åben under krydstogtet og tilbyder lette måltider med salater, vin, sodavand, kaffe og is, som kan købes. Hop af båden og svøm i det forfriskende vand ud for kysten af Chrissi Island. Efter en afslappende svømmetur tørrer du af om bord og nyder udsigten til øens blå og grønne vand, gyldne strande og beskyttede cedertræskov. Cederskoven strækker sig til centrum af Chrissi og dækker et areal på 350.000 kvadratmeter. Farverne på klipperne er spektakulære, mens næsten hele øen er dækket af gyldent sand.

Kreta: Offroad Quad Safari aftentur med hoteltransfer

4. Kreta: Offroad Quad Safari aftentur med hoteltransfer

Oplev Kretas bjerge på en guidet quadbike-tur. Kør offroad og kør langs støvede haler, mens du udforsker Sisi, Vrahasi og St. Georg'se-klosteret på denne unikke tur. Start med at blive hentet på dit hotel, og bliv sat op med din ATV, inklusive en introduktionslektion for begyndere. Start eventyret med at køre op ad bakken til Omalia Olive Press og smag på den olivenolie, der produceres på stedet. Ankom til havnen i Malia og Potamos Beach, og nyd udsigten over omgivelserne. Fortsæt ad grusvejene for at udforske de smalle gader i den maleriske fiskerlandsby Sisi. Kør off-road ad en støvet rute forbi den traditionelle landsby Vrachasi, indtil du når St. George Selinari-klosteret, hvor du kan holde en kort pause. Derefter tager du offroad-stien igen og kører gennem et frodigt landskab med vinmarker og olivenskove for at nå frem til profeten Elias' kapel. Herfra kan du slappe af og nyde den betagende panoramaudsigt, før du vender tilbage til udgangspunktet og bliver afleveret på dit hotel.

Fra Lerapetra: Dagstur til Zeus' grotte og Lassithi Plateau

5. Fra Lerapetra: Dagstur til Zeus' grotte og Lassithi Plateau

Start din tur med at blive hentet i en Land Rover med aircondition fra dit overnatningssted (hotel eller villa) og kør ind i Dikti-bjergkæden. Du kommer gennem flere traditionelle og meget maleriske bjerglandsbyer. Der vil være masser af muligheder for at stoppe for at tage billeder eller få en kop kaffe på en rigtig taverna. På Lassithi-plateauet kan du måske se ørne og gribbe, som begge bygger rede i dette område. Dernæst kommer du til foden af Spathi-bjerget. Psychro Cave, den græske gud Zeus' fødested, ligger på nordsiden af Spathi. Du går 15 minutter op ad den stejle bakke til indgangen til grotten, og derfra følger du stien ned i den spektakulære grotte. Herefter kan du nyde en traditionel kretensisk meze-frokost med lokal vin. Efter frokosten fortsætter du rundt på plateauet og går derefter nedad med udsigt over nordkysten og den imponerende Aposelemis-dæmning. Derefter besøger du et 2400 år gammelt platantræ, det ældste på øen, samt Selinari-klosteret.

Heraklion: Chrissi Island og Ierapetra-krydstogt med frokost

6. Heraklion: Chrissi Island og Ierapetra-krydstogt med frokost

Oplev nogle af de bedste strande og badesteder i Det Libyske Hav på et guidet krydstogt fra Heraklion. Sejl til Ierapetra, Belegrina Beach og Vougiou Mati Beach, mens du nyder landskabet langs kysten. Nyd en inkluderet frokost om bord. Start din tur efter at have kørt fra mødestedet på en naturskøn køretur til Ierapetra. Når du ankommer, kan du opdage den sydligste og varmeste by i Europa, Ierapetra, med 1,5 times fritid, før båden sætter sejl på sit fortryllende krydstogt. Bliv budt velkommen af det smaragdgrønne vand i Det Libyske Hav, mens du sejler mod øens nordlige strand, Belegrina, også kendt som Golden Beach. Læg anker og svøm i det turkisblå vand. Fortsæt med at sejle langs øens kystlinje for at nå sydsiden. Ved Vougiou Mati Beach gør du endnu et stop for at svømme (alternative strande kan besøges afhængigt af vejrforholdene). Inden turen er slut, sejler du tilbage til Lerapetra og ankrer op 50 meter fra kysten, så du kan dykke i og svømme til øens uberørte strande.

Kreta: Sarakina-slugten, skovene og safari på sydkysten

7. Kreta: Sarakina-slugten, skovene og safari på sydkysten

Helt klart en af vores bedste off road-oplevelser på Kreta. Udforsk bjergene, skovene og kløften, nyd udsigten og kør offroad i Kretas indre. Denne fantastiske tur tager dig med til Kretas indland. Efter at have besøgt en olivenfabrik og smagt på de forskellige kvaliteter af olie, kører vi mod bjerglandsbyen Kritza. Langs de gamle minoiske stier og civilisationer til det ukendte Kreta. Ren natur, vilde landskaber og betagende udsigter. Et højdepunkt på turen er den beskyttede bjergskov Kroustas. Derefter kører vi over bjergene mod syd, hvor vi serverer frokosten på en hyggelig taverna med kildevand fra bjergene, langt væk fra civilisationen, hvor du kan møde vores lokale vært og mærke, hvad kretensisk gæstfrihed virkelig betyder. Næste stop bliver den fantastiske Sarakina-kløft, hvor du kan vandre afhængigt af dine evner og din kondition. Et besøg i Myrtos ved stranden ved Det Lybske Hav (med mulighed for at svømme) afslutter denne fantastiske dag.

Fra Elounda-området: Tur til Richtis Vandfald og nordkysten

8. Fra Elounda-området: Tur til Richtis Vandfald og nordkysten

Tag en tur til Richtis-stranden på den anden side af Mirabello, og trek gennem skoven til det fantastiske Richtis-vandfald. Efter afhentning fra din indkvartering kan du nyde det smukke landskab på en 1-times køretur til Mirabello-bugten. Forlad asfalten, og kør offroad ned til Richtis-stranden, der klynger sig til bjergsiden.  Parker i bunden, og gå ind i Richtis-kløften i 30 minutter for at nå til vandfaldene. Følg en sti gennem skoven, og lyt til fuglekvidder og rindende vand. Stop for at beundre det utrolige vandfald, og få tid til at kravle op ad trappen til toppen af faldet for at tage billeder eller svømme i det kølige vand.  Når du er klar til at tage afsted igen, går I tilbage til stranden langs den samme sti. Under turen kan du nyde en traditionel frokost på en lokal taverna, med vin og vand inkluderet. Når turen er slut sættes du af ved dit hotel i Elounda-området.

Fra Kreta: Chrissi Island dagstur i båd med svømmestop

9. Fra Kreta: Chrissi Island dagstur i båd med svømmestop

Rejs fra udvalgte steder på Kreta med bus til byen Ierapetra, og gå ombord på en komfortabel båd. Sæt sejl mod øen Chrissi, og nyd at svømme på dybt vand ved de nærliggende uberørte strande. Vælg mellem turmuligheder, der tilbyder hotelafhentning fra mange af Kretas byer. Hop ombord på en rummelig bus, og slap af på turen til Ierapetra. Se den fantastiske havn, mens du går om bord på båden og begiver dig ud på dit eventyr omkring øen Chrissi. Sejl til denne ubeboede ø, der ligger omkring 15 kilometer syd for Ierapetra. Denne lille ø er kun 7 kilometer lang og dækker et område på 4,743 kilometer. Læg til på enten syd- eller nordsiden af øen, svøm i Chrissi Islands mest fantastiske turkisblå vand, og nyd solen på dette magiske sted med naturlig skønhed. Vend tilbage til havnen i Ierapetra med båd, og nyd udsigten til fortet, mens du går i land. Transfer med bus tilbage til dit overnatningssted.

JeepTur med kørsel på egen hånd til Thripti-bjergene og små landsbyer

10. JeepTur med kørsel på egen hånd til Thripti-bjergene og små landsbyer

Udforsk det "vilde hjerte" på Østkreta, der er uopdaget af turismen, hvor "tiden" synes at være stå stille. En kombination af tjære- og offroadveje fører dig fra Ierapetra til bjergene i Thripti . Et højdepunkt på turen er et stop på Afentis-toppen (850 m) med en uforglemmelig panoramaudsigt over begge have (det libyske og det ægæiske hav). Vi fortsætter til Kavousi, hvor du kan beundre det ældste oliventræ i verden (3250 år). I Mochlos kan du nyde det "græske køkken" på en typisk taverna. Vores tur fortsætter gennem vinmarker og olivenmarker, blandt små kapeller, mod autentiske landsbyer med deres enkle livsstil (Sfaka, Lastros - kendt som "kattebyen"). Som afslutning på denne eventyrlige dag kan I forfriske jer i det krystalklare vand i Tholos-bugten. En uforglemmelig dag for naturelskere og eventyrere

Alle aktiviteter

Ofte stillede spørgsmål om Ierapetra

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Ierapetra?

De bedste dagsture og -udflugter fra Ierapetra er:

Agios Nikolaos

Andre seværdigheder i Ierapetra

Vil du se alle oplevelser i Ierapetra? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Ierapetra

Samlet bedømmelse

4.3
(2.423 anmeldelser)

Den cirka 1 times rejse til Chrissy Island var rolig og behagelig. Der er snacks og drikkevarer ombord, men der bliver ikke sagt noget ubehageligt. Skibet stopper i øjeblikket omkring 50 m fra øens anløbsbro, og du skal svømme resten af vejen (en vandtæt taske anbefales, som i nødstilfælde kan købes ombord for €15), eller du kan tages til stranden i en lille, motoriseret gummibåd. Øen og vandet der er meget smukt. Snorkling anbefales direkte i området ved anløbsbroen. OBS: Der er en del løvefisk lige under i mellemrummene mellem anløbsmuren. Synet af flere af dem, der lurer i de mørke "huller" er virkelig imponerende. Vi nød virkelig vores ophold og kan varmt anbefale udflugten, selvom du ikke må komme ind på hele øen (ingen tjekker det...).

Vi var på en bådtur med svømmestop og rejseleder på Spinalonga, alt var perfekt. God pris, masser af sæder, smuk udsigt fra dækket. På den anden side var det lille problem, at off-boarding tog meget lang tid, på grund af det havde vi ikke tid nok til at udforske Spinalonga-øen, vi skyndte os lidt for at klare det i tide på båd. Vi foreslår at lave to off boarding pads i stedet for én

Det var virkelig meget sjovt. Det eneste, jeg havde ondt af, var damen, der ikke vidste, at færgen ikke lagde til kaj, og at hun skulle svømme til øen, hvis hun ville besøge den. Da hun intet havde med sig, kunne hun kun bruge tiden på skibet. Så måske mere information om det, da vi faktisk kun kunne hente det fra de tidligere recessioner.

En fantastisk tur til en caribisk idyl. Stien fra båden til stranden kunne dækkes af svømning. Vi ønskede at blive taget til stranden i en lille motoriseret gummibåd. Skrev til stranden og var tilgængelig at låne ombord. Besætningen om bord var meget opmærksomme, venlige og hjælpsomme. Klar anbefaling

Chrissi Island er smuk! havet så smukt... føles ikke som Europa. Sejlturen er en færge. Alt ordnet godt. Det anbefales, at du selv medbringer frokost og drikkevarer.