Istanbul

Vælg datoer

Seværdigheder i Istanbul

10 højdepunkter og oplevelser i Istanbul

Istanbuls strategiske beliggenhed på Silkevejen mellem Europa og Asien, har gjort den til en af historiens vigtigste byer. Listen over Istanbuls seværdigheder og attraktioner er lang nok til at bygge bro over Bosporusstrædet, så her er et mere overskueligt udvalg.

 • Hagia Sophia

  1. Hagia Sophia

  Den enorme kuppel, der kroner Hagia Sophia, har holdt til mange omvæltninger igennem historien, hvor kirken blev til moske og derefter til museum. Kuplen var et arkitektonisk mirakel i sin tid, selvom den kollapsede to gange, før det lykkedes at gøre den stabil.

 • Den Blå Moske

  2. Den Blå Moske

  Sultan Ahmed-moskeen bliver populært kaldt Den Blå Moske. De smukke İznikfliser, der udsmykker facaden, får bygningen til at se endnu mere blå ud, end den er i virkeligheden.

 • Dolmabahçepaladset

  3. Dolmabahçepaladset

  Det glamuriøse Dolmabahçepalads dominerer Bosporusstrædets europæiske kystlinje. Det var, i sin tid, det administrative centrum i det døende ottomanske rige.

 • Topkapipaladset

  4. Topkapipaladset

  Topkapi Palace, der engang var residens for en lang række sultaner, har ikke bare fantastisk udsigt over byen, men huser også skatte, der får kronjuvelerne til at blegne.

 • Galatatårnet

  5. Galatatårnet

  Det siges, at Ahmet Çelebi allerede i 1600-tallet fløj tværs over Bosporusstrædet fra toppen af Galatatårnet. De fleste besøgende vil nok nøjes med at nyde den utrolige udsigt.

 • Den Store Basar

  6. Den Store Basar

  Den Store Basar er et af klodens største og ældste makeder. Det er desuden et af verdens mest besøgte steder. Du vil helt sikkert forundres over basaren, der myldrer af liv, uanset hvornår du kommer.

 • Süleymaniye-moskeen

  7. Süleymaniye-moskeen

  Den overvældende smukke Süleymaniye-moske blev bygget af den fremragende arkitekt Sinan til Suleiman den Store. Hvis du føler dig småsulten, har restaurant Ali Baba på den anden side af gaden byens bedste tyrkiske bønner.

 • Krydderibasaren

  8. Krydderibasaren

  Krydderibasaren, også kaldet Den Ægyptiske Basar, opstod i 1660 og er stadig stedet, hvis du skal købe krydderier, nødder, Turkish Delight og andre guddommelige velduftende lækkerier.

 • Basilicacisternen

  9. Basilicacisternen

  Byzantinske bygmestre genanvendte de romerske ruiner for at understøtte det system, der engang bragte drikkevand til byen. Det er et fantastisk underjordisk skue, 336 smukt dekorerede søjler står i vand, og fra gangbroer kan du se søjler og lys spejle sig i vandet .

 • Jomfrutårnet

  10. Jomfrutårnet

  Dette historiske fyrtårn står på en lille ø i Bosporusstrædet. Engang var det et udkigstårn. Nu er det også en populær restaurant og café med en storslået udsigt over byens kystlinje.

Planlæg dit besøg

 • Hvor mange dage skal jeg bruge?

  Istanbul er en kartografisk labyrint, hvor seværdigheder og oplevelser venter bag hvert eneste gadehjørne. Hvor lang tid, du skal bruge, afhænger af, hvor meget du vil fordybe dig i byen, men 1 uges besøg i Istanbul skulle være nok til at se de mest berømte steder.

 • Hvordan kommer jeg fra Istanbuls lufthavn ind til byen?

  Havataş-shuttlebusser kører fra lufthavnen hver halve time til Taksim fra kl. 04.00 til kl. 01.00. Det er dog mere komfortabelt at tage en taxa, og prisen for 4 personer er ikke dyrere end shuttlebussen. Ignorer svindlerne inde i lufthavnen og tag en autoriseret taxa fra taxaholdepladsen udenfor lufthavnen.

 • Hvor skal jeg bo?

  De centrale turistområder er Fatih og Taksim, og hvor du skal bo afhænger af, hvad du vil lave på din rejse til Istanbul i Tyrkiet. Fatih er den gamle bydel med Istanbuls sightseeing og historiske vartegn. Taksim er en moderne bydel og henvender sig mere til dem som vil shoppe, spise og feste. Men bare rolig, det er nemt at bevæge sig mellem bydelene, hvis du får lyst til at smage på nattelivet efter at have besøgt Hagia Sofia.

Praktisk information

 • Sprog
  Tyrkisk
 • Valuta
  Tyrkiske lira (₺)
 • Tidszone
  UTC (+02:00)
 • Landekode
  +90
 • Bedste tid at tage dertil
  Istanbuls vejr er godt hele året, men det er en god ide at undgå sommervarmen, hvis du er til mere svale storbytemperaturer.

Alla saker att se i Istanbul

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Istanbul? Klicka här för en fullständig lista.

Det synes rejsende om Istanbul

Samlet bedømmelse

4.3 / 5

baseret på 11.959 anmeldelser

Dejlig nem måde at besøge turistattraktionerne på. Dog lidt ærgerligt, at man ikke kan bege de steder, hvor der er guidede ture, uden at have guide med. Det begrænser lidt hvor meget man kan nå, da det foregår på bestemte tidspunkter.

På mange måder super, blot irriterende når personalet ikke kendte til vores Istanbul tourist pass og skulle tilkalde en manager - det gav desværre unødig ventetid, selvom der ingen kø var til attraktionerne

God service, alt fungerede som det skulle

Havde kontakt med selskabet inden afrejse, så de vidste hvor vi skulle køres til og de rådgav om hvad tid vi skulle hentes ved hjemrejse så vi var i god tid

Guiden talte uafbrudt om historie medens man trippede for at komme til at se de 2 bygninger. Han var desuden ikke så tydelig på engelsk

Virkelig god hjælp når man rejser udenfor EU. Virker upåklagelig hele dagen og alle steder. Kan kun anbefales.