Jødisk Museum, Berlin: Vores mest anbefalede ture og aktiviteter

Berlin: Jødisk Museum Berlin Entrébillet

Berlin: Jødisk Museum Berlin Entrébillet

Lad det største jødiske museum i Europa imponere dig med sin symbolske arkitektur og enestående udstillinger. Oplev, hvordan den zig-zag-formede bygning, der er designet af Daniel Libeskind, skaber sit eget sprog for den jødiske historie i Tyskland med skrå vægge, skarpe vinkler og gabende tomrum. Den nye kerneudstilling "Jewish Life in Germany: Past & Present" spænder fra begyndelsen af den tidlige middelalder til i dag. Under den kronologiske rundtur er et stort område dedikeret til nationalsocialismen og tiden siden afslutningen af anden verdenskrig. Udstillingen veksler mellem historiske perioder og kulturelle indsigter. Hvad er helligt i jødedommen? Findes der specifik jødisk kunst? Hvordan praktiserer folk jødedommen i dagens samfund? Ved siden af skattene i museets samling, herunder hverdagsgenstande og kunst, er der video- og lydinstallationer. Der er også interaktive stationer, som giver overraskende indsigt. Museet ligger centralt i den livlige bydel Berlin-Kreuzberg og i gåafstand fra Checkpoint Charlie. Med din JMB-billet er du berettiget til at få reduceret adgang til det nærliggende Berlinische Galerie på dagen for dit museumsbesøg og de to følgende dage. Berlinische Galerie ligger kun 5 minutters gang fra JMB . Særudstilling fra 9. februar til 23. juni (kræver ikke ekstra billet) "Mine vers er som dynamit" fra Curt Blochs Het Onderwater Cabaret. Mellem august 1943 og april 1945 producerede den hidtil ukendte tysk-jødiske forfatter Curt Bloch et unikt kreativt modstandsværk, mens han gemte sig i Holland: Het Onderwater Cabaret. Det består af 95 hæfter med håndskrevne satiriske digte, der handler om nazistisk propaganda, krigens gang og andre aktuelle emner. Bloch illustrerede hvert hæfte med kunstneriske titelcollager. Sammen med alle de originale og digitaliserede hæfter og andre værker, som også blev skrevet under jorden, præsenterer udstillingen hans hjælpere og dem, der var sammen med ham i skjul, ledsaget af øjenvidneinterviews og indblik i Blochs kreative proces. Særudstilling: Sex. Jødiske positioner 17. Mai - 6. Oktober 2024 (kræver billet) Som titlen antyder, søger udstillingen at præsentere jødiske holdninger (pun intended!) til sex i al deres mangfoldighed. Fra den centrale betydning af ægteskab og forplantning over begær, tabuer og spørgsmålstegn ved sociale normer til spiritualitetens erotik illustreres det brede spektrum af jødiske holdninger ved hjælp af moderne og nutidig kunst, traditionelle artefakter, film og sociale medier. Ud over omvisninger i udstillingen på tysk, engelsk eller hebraisk er der et varieret ledsageprogram med foredrag, filmforevisninger og andre arrangementer. p>

Berlin: Champagne-fine dining-morgenmad i Kreuzberg

Berlin: Champagne-fine dining-morgenmad i Kreuzberg

Få mest muligt ud af din rejse til Berlin, og fejr dagens vigtigste måltid. Tag til en af byens mest populære morgenmadsbarer i hjertet af Kreuzberg, og start dagen med en luksuriøs morgenmad. Morgenmaden omfatter retter efter eget valg fra menuen (undtagen kaviar, hummer og østers, som koster et ekstra gebyr). Højdepunkterne på menuen omfatter alle morgenmadsklassikerne og nogle overraskende nye favoritter. Mens du spiser, kan du nyde champagne og kaffe, som er håndristet i det trendy Kreuzberg.

Berlin: Jødisk Museum Highlight-rundvisning på museet

Berlin: Jødisk Museum Highlight-rundvisning på museet

Den nye hovedudstilling fortæller om jødisk fortid og nutid i Tyskland - fem historiske kapitler og otte rum om kunst og kultur behandler det anspændte forhold mellem tilhørsforhold og eksklusion fra middelalderen til i dag, med fokus på nazitiden og årene efter 1945. Turen giver dig et første overblik over udstillingen, fortalt fra et jødisk perspektiv ved hjælp af udvalgte stationer og genstande. Denne rejse gennem tiden samler op på flerstemmige, til tider modstridende positioner. Historiske genstande, mediestationer, videoinstallationer og kunstværker fra samlingen inviterer dig til at følge den begivenhedsrige historie og lære mere om, hvad det vil sige at være jøde i dag.

Berlin Kreuzberg: Scavenger Hunt Self-Guided Tour

Berlin Kreuzberg: Scavenger Hunt Self-Guided Tour

Udforsk Berlin på egen hånd ved hjælp af spillets kort, der fører dig rundt til forskellige steder i Kreuzberg. Nyd en mangfoldig byvandring, som du kan forme efter dine behov. Løs små gåder, og nyd spændende historier. Vælg selv, hvor du gerne vil stoppe, og nyd en interessant tur på en legende måde. Start ved Passionskirche på Marheinekeplatz, og fortsæt til Bergmannstraße. Liv og røre, internationalt køkken og eksotiske lækkerier venter her på dig. Tæt på Bergmannstraße, lige bag Mehringdamm, venter den populære Viktoriapark på dig. Der finder du også det det "Kreuzberg", som det berømte kvarter er navngivet efter. I 1821 blev det nationale monument (Nationaldenkmal), udsmykket med det preussiske jernkors af Schinkel på det tidligere Tempelhofer Berg. Herfra kan du nyde en vidunderlig udsigt over hele byen. Bagefter fortsætter du til Tempodrom med den ekstraordinære og spektakulære arkitektur. På vejen passerer du det jødiske museum og Prinzessinnengarten, som er et spændende sted i midten af Kreuzberg. Sådan fungerer spillet: Æsken indeholder 16 forseglede og nummererede kuverter. I kuverterne finder du små opgaver, der skal løses. Klare og entydige retninger guider dig vej gennem byen. Løs gåderne, og bliv guidet til den næste seværdighed i Berlin. Du får detaljeret baggrundsinformation om historien, den nutidige brug og meget mere ved hver seværdighed. Beslut selv, hvornår du vil starte din skattejagt i Berlin, og hvor længe du vil blive ved seværdighederne. Nyd en gådefuld og ekstraordinær byvandring.

De mest populære seværdigheder i Berlin

Oplevelser i Jødisk Museum, Berlin

Byer i Tyskland

Andre seværdigheder i Jødisk Museum, Berlin

Vil du se alle oplevelser i Jødisk Museum, Berlin? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Jødisk Museum, Berlin

Samlet bedømmelse

4.5
(926 anmeldelser)

Besøget var yderst interessant, især når det kom til jødedommens historie og traditioner. Antisemitismens og især Holocausts historie rørte mig følelsesmæssigt meget stærkt, selvom jeg allerede vidste meget om det. Ledsagelsen og støtten fra en museumsansat hjalp mig meget. Tak igen for det. Det er meget vigtigt, at dette sted eksisterer, især i de nuværende tider.

Udover at museumsboderne er fyldt med kunstværker, er museet i sig selv et rigtigt kunstværk i sin arkitektur, komposition og indre struktur. Vi er stadig begejstrede, mange tak!

Fremragende! Super anbefales. Fra arkitekturen, der kombinerer en moderne bygning med en anden i barokstil, til den fordybende modalitet, fantastisk.

Det er første gang, jeg lavede en reservation, jeg troede, at en gruppe ville komme ind, men nej, det var individuelt, og jeg gav turen alene.

Jeg kunne godt tænke mig,at man startede med jødernes historie.Helt tilbage