Kapstaden
Vælg datoer

De bedste attraktioner i Kapstaden

Se alle oplevelser i Kapstaden

Topseværdigheder i Kapstaden

10 aktiviteter og oplevelser i Kapstaden

Når du udforsker alle byers moder, vil du opdage de mange historiske lag fra kolonitiden til Regnbuenationens fødsel. Det er let at blive forelsket i Sydafrikas ældste by, Kapstaden, med det pulserende moderne liv, midt i et landskab af hav og bjerge.

Taffelbjerget

Taffelbjerget

Du vil aldrig glemme turen op til toppen af dette, berømte, naturlige vartegn. Fra denne ophøjede position skuer du ud over bylandskabet og det koboltblå hav, og vil blive overvældet af det fantastiske syn.

Lion's Head

Lion's Head

Denne bjergtop ligger 1 times vandretur fra Kapstaden og her venter belønningen, en storslået panoramaudsigt så langt øjet rækker. På aftener med fuldmåne, er det et populært sted at tage til og nyde udsigten over byens strålende lys.

Kirstenboschs Nationale Botaniske Have

Kirstenboschs Nationale Botaniske Have

Taffelbjergets østlige skråninger hæver sig over disse berømte haver, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Det tørre landskab med stedsegrønne buske, som de lokale kalder Fynbos, blomstrer i august og november.

Kap Det Gode Håb

Kap Det Gode Håb

Afrikas rå og barske sydspids blev døbt Stormenes Kap af portugisiske opdagelsesrejsende i 1400-tallet, og dets fyrtårn er det stærkeste på hele det afrikanske kontinent.

Victoria and Alfred Waterfront

Victoria and Alfred Waterfront

Hvis du er til shopping, underholdning, og et hav af restauranter, er V&A det helt rigtige sted. Det er let at komme til akvariet og stadionet lige i nærheden, og her kan du desuden tage på en sejltur i bugten.

Two Oceans-akvariet

Two Oceans-akvariet

Vandparkens navn hentyder til mødet mellem Atlanterhavet og Det Indiske Ocean, og det viser havlivet begge steder. Der er søheste, kæmpestore edderkoppekrapper og anemonefisk. Hver søndag kl. 15.00, kan du se hajerne blive fodret.

Kapstadens stadion

Kapstadens stadion

Lær om dette stadion, der blev brugt under VM 2010, på en guidet tur, hvor du får fakta om arkitekturen, en gåtur på banen og et kig ind i omklædningsrummene.

Robben Island

Robben Island

I Taffelbugten ligger øen hvor Nelson Mandela tilbragte 18 år af sit liv i fængsel under Apartheid. Når du træder ind i hans tidligere fængselscelle og reflekterer over hans liv, er det svært ikke at blive berørt.

District Six
Foto: Diriye Amey @Flickr (CC BY 2.0)

District Six

Dette museum fortæller historien, om hvordan man tvangsudviste og udflyttede den sorte befolkning i Kapstaden under Apartheid og om den ultimative afvikling af dette tidligere multikulturelle område.

Boulders Beach i Kapstaden

Boulders Beach i Kapstaden

På den forhøjede strandpromenade kan du vove dig ud på en vild spadseretur blandt de 2000 larmende afrikanske pingviner, der lever her. Det er desuden et herligt sted at tage en stranddag i False Bay.

Planlæg dit besøg i Kapstaden

En tur til Taffelbjerget

Du kan købe billet online enten til en morgen- eller eftermiddagstur til toppen med svævebane. En udflugt til den 1086 m høje top afhænger dog altid af vejret, så tjek vejrudsigten, før du tager afsted. Det er en god ide at tage ekstra varmt tøj med og husk solbeskyttelse og passende fodtøj. Hvis du vil vandre til toppen eller langs en af de 3 ruter derop, så tag en ven med og husk at forsyne dig med vand og snacks.

Hvor sikkert er det?

Som i enhver anden storby er det altid godt at tage sine forholdsregler. Det er bedre at tage en taxa end at gå om aftenen, og vær forsigtig når du hæver kontanter ved en hæveautomat. Hvis du vil besøge en township så vælg en gruppetur med en erfaren guide.

Hvornår skal jeg tage dertil?

Kapstaden har et tempereret klima. I oktober til april er vejret varmt og tørt, men den berygtede sydøstenvind tager fat i december. Fra februar til midt i april er det perfekt strandvejr, og fra slutningen af april til begyndelsen af juni vil bjergvandrere nyde det friske, klare vejr.

Hvor mange dage skal jeg bruge i Kapstaden?

Med et besøg på fire til fem hele dage, kan du se Kapstadens seværdigheder og attraktioner og nyde byen i et behageligt tempo. Du kan desuden blive længere og bruge Kapstaden som udgangspunkt for ture i Vest-Kapprovinsens smukke omgivelser, såsom til vinområdet Stellenbosch.

Praktisk information

 • Sprog
  Afrikaan og engelsk
 • Valuta
  Sydafrikanske rand (SAR)
 • Tidszone
  UTC (+02:00)
 • Landekode
  +27
 • Bedste tid at tage dertil
  Hvis du ønsker en skøn rejse til Kapstaden med sightseeing og tid til at gå på stranden, skal du komme mellem januar og april, hvor vejret er varmt, vinden stilner af og turistræset slutter.

Oplevelser i Kapstaden

De mest populære seværdigheder i Kapstaden

Byer i Sydafrika

Andre seværdigheder i Kapstaden

Vil du se alle oplevelser i Kapstaden? Klik her for en fuld oversigt