Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Karlštejn

Vores mest anbefalede ting at gøre i Karlštejn

Fra Prag: Tur til Karlštejn slot med skip-køen-billet

1. Fra Prag: Tur til Karlštejn slot med skip-køen-billet

Forlad Prag og rejs tilbage i tiden til det 14. århundrede med en tur til Karlštejn-slottet, et af Tjekkiets mest imponerende gotiske slotte. Vælg mellem en privat eller delt oplevelse, og kør igennem det billedskønne landskab mod Karlštejn-slottet, der ligger midt i en tæt skov, ikke langt fra hovedstaden. Karlštejn-slottet blev grundlagt af kejser Karl IV og husede både kronjuvelerne og en samling hellige relikvier. Bakketoppen bliver domineret af det 60 m høje "store tårn", der har sin egen fæstning og er bygget på de kæmpemæssige mure, der huser det hellige kors' kapel. Herfra kan du gå videre ned til Marian-tårnet, det kejserlige slot i 5 etager, og videre til brønd-tårnet og Burgraves slot, der ligger på den nederste etage. Efter den guidede rundvisning går turen tilbage til Prag.

Fra Prag: Lille gruppe: Koneprusy-hulerne og Karlstejn-slottet

2. Fra Prag: Lille gruppe: Koneprusy-hulerne og Karlstejn-slottet

Du bliver afhentet af en bil med aircondition mellem kl. 8.00 og 8.30 ved din bopæl i Prag. Nyd den naturskønne og informative tur, som tager ca. 30 minutter. Din engelsktalende guide vil fortælle dig alt, hvad der interesserer dig om den tjekkiske kultur, natur eller historie. Efter ankomsten til Koněprusy-grotterne sydvest for Prag skal du med på en guidet udflugt til det største underjordiske grottesystem i Bøhmen. Beundr de majestætiske stalagmitter og stalaktitter overalt omkring dig. Lær om de forhistoriske keltiske bosættelser, der fandtes der. Besøg de imponerende kalkstenskupler og -haller. Bagefter kan du nyde en velfortjent frokost; nyd magien i det traditionelle bøhmiske køkken og smag noget af verdens bedste øl. Hør autentiske bøhmiske anekdoter og historier på en traditionel kro i tjekkisk stil. Næste stop er i landsbyen Karlstejn. Herfra kan du enten gå eller tage en lokal varevogn op til slottet og besøge de bøhmiske middelalderkongers residens fra det 14. århundrede, som beskytter kronjuvelerne og andre kongelige skatte. Beundr kunstsamlingerne og de mange historiske relikvier. Turen er guidet og foregår på engelsk. Efter en velfortjent traditionel bøhmisk frokost på en kro i tjekkisk stil, hvor du kan smage noget af verdens bedste øl og nyde det gode måltid, går turen videre til Great America-stenbruddet. Stop for at tage billeder, eller gå en tur rundt i stenbruddet (afhængigt af hvad du foretrækker).

Prag: Karlštejn Slot Guidet tur med adgangsbillet

3. Prag: Karlštejn Slot Guidet tur med adgangsbillet

Vi vil opleve symbolet på den tjekkiske historie og besøge en af de mest besøgte slotte i gotisk stil. Karlštejn blev grundlagt af Karl IV i det 14. århundrede

E-Bike heldagstur fra Prag: Det mægtige slot Karlstejn

4. E-Bike heldagstur fra Prag: Det mægtige slot Karlstejn

"Lad os tage dig med til det mest fantastiske slot i Tjekkiet og undgå al trafik undervejs." Du undgår biler ved at starte din tur lige i udkanten af Prag, hvor du ankommer fra dit hotel. Omkring 97% af turen følger afmærkede (for det meste asfalterede) cykelstier, og før du ser slottet for første gang, vil du nyde det fredelige tjekkiske landskab og frodige grønne skove, der får dig til at tro, at du er meget længere væk end et par minutter fra Prag med toget. Hvis du har lyst, kan du tage en svømmetur i floden eller holde en pause på en af de mange små cykelcaféer, som besøges af lokale cyklister. Eller måske tage en kort pause ved et populært bageri? Hvis du foretrækker asfalterede stier, er det ikke noget problem, men hvis du ikke har noget imod en smule jord, kender din lokale kyndige guide nogle nemme genveje. Det bedste kommer til allersidst på turen, når du bliver ført til en eng, der ligger gemt væk mellem tæt skov. Herfra er der den mest fantastiske udsigt over Karlstejn slot, ikke bare fordi Karlstejn pludselig ligger under dig, men fordi du ikke kan se andet end slottet og skovene omkring dig. Pludselig får man fornemmelsen af, at Karl IV og hans følgesvende kommer ridende forbi på deres heste. Hvis du er interesseret, er du velkommen til at deltage i en 55-minutters rundvisning inde på slottet (170 CZK, ikke inkluderet i prisen), selvom vi synes, at slottets skønhed snarere er udenfor end indenfor. Hvis du er nybegynder eller øvet og gerne vil udforske omgivelserne omkring den tjekkiske hovedstad, er dette vejen frem! Du er velkommen til at spise frokost med din guide på deres yndlingsrestaurant ved slottet efter turen (inkluderet i prisen). Til sidst vender du tilbage til Prag med en behagelig 40-minutters togtur, hvor du efterlader din cykel ved Karlstejn.

Prag: Eventyrslottet Karlstejn Slot i en bil i retro-stil

5. Prag: Eventyrslottet Karlstejn Slot i en bil i retro-stil

Når du er blevet hentet på din indkvartering, begynder din tur til dette gotiske slot, som fører dig gennem det maleriske tjekkiske landskab. Karlštejn Slot indtager en helt exceptionel position blandt de tjekkiske slotte. Det blev bygget i 1348 af den tjekkiske konge og romerske kejser Karl IV som et sted at opbevare de kongelige skatte, samlinger af hellige relikvier og kronjuveler. I det hellige korsets kapel kan du betragte billederne af mester Theodoric samt se det største portrætgalleri af tjekkiske herskere i landet. Du kan se udstillede kopier af de hellige romerske kejseres kroner og Sankt Wenceslas' krone. Turen omfatter et besøg på slottet og i de omkringliggende områder, og der er også tid til frokost på en lokal tjekkisk restaurant. Ved afslutningen af turen vil du blive sat af ved dit udgangspunkt.

Fra Prag: Halvdags tur til Karlstejn Slot

6. Fra Prag: Halvdags tur til Karlstejn Slot

På denne halvdagsudflugt til Karlstejn Slot fra Prag kan du besøge et majestætisk gotisk slot, der blev grundlagt for 650 år siden af Karl IV, konge af Bøhmen og Romerriget. Slottet blev bygget i det 14. århundrede som et sted til opbevaring af de kongelige skatte, især kroningsjuvelerne. Slottet ligger på en malerisk beliggenhed på Dragekæret midt i tætte skove, kun ca. en times kørsel fra Prag. For mange besøgende er dette et af de mest populære rejsemål. Prisen inkluderer adgang til slottet og en gratis smagning af Original Karlstejn Mead. Denne tur omfatter også 30 minutters gåtur.

E-Bike dagstur: Besøg et romersk slot og smag på håndværksøl

7. E-Bike dagstur: Besøg et romersk slot og smag på håndværksøl

Efter afhentning på dit hotel er der ca. 20 minutters kørsel til startstedet i udkanten af Prag. På denne måde undgår du det meste af trafikken, og du begynder at nyde de fantastiske cykelstier langs floderne Vltava og Berounka. Du cykler på flade stier omgivet af enge og små byer hele vejen til det smukkeste og bedst bevarede slot i Tjekkiet - Karlstejn. Efter ca. en times pause, hvor du kan nyde den middelalderlige atmosfære, tager du på en afsluttende tur på ca. 12 km til et mikrobryggeri i området. Selv om du skal klatre en smule på det sidste stykke, er det virkelig det hele værd. Der er ikke flere byer undervejs, kun små landsbyer og frodigt landskab omkring dig. Det ser ud til, at folk her lever på samme måde som for mange år siden, da kommunisterne drev Tjekkiets største luftmissilbase, der var omhyggeligt skjult i skovene på en bakke over dig. Når du ankommer til den hyggelige landsby Vseradice, kan du nyde en god sen frokost og smage lokalt fremstillet øl. Normalt er mesteren til stede, og hvis det er tilfældet, er han altid glad for at vise dig rundt (dette er ikke en planlagt rundvisning, han kan bare lide at tale, og du kan lide at lytte ...). Derefter kører du tilbage til Karlstejn og tager toget tilbage til din bil, og til sidst bliver du sat af på hotellet. Vær opmærksom på, at du skal kunne tilbagelægge op til 50 km med et par (lette) stigninger på ca. 6 timer.

E-Bike-tur fra Prag til Karlstejn Slot

8. E-Bike-tur fra Prag til Karlstejn Slot

Slip væk fra Prags travlhed på en heldags e-bike-tur til Karlstejn Slot, og forundres over det tjekkiske landskab, mens du cykler ud af byens sydvestlige forstæder. Cykel på en komfortabel e-bike til et af Tjekkiets mest populære slotte på ca. 3,5-4 timer. Nyd det flade terræn, mens du cykler langs bredderne af 2 floder. Afgang fra Prag kl. 09:30, og du passerer gennem flere naturskønne landsbyer undervejs. Stop ved panoramiske udsigtspunkter og for at nyde forfriskninger. Du ankommer til landsbyen Karlstejn (800 indbyggere) og stopper for at spise frokost på en traditionel tjekkisk restaurant. Derefter kan du tage en kort 15-minutters spadseretur til slotsområdet. Din guide vil fortælle dig om slottets historie samt om Karl IV's liv og vise dig rundt i det ydre af slottet. Tag på en valgfri 55-minutters guidet rundvisning i slottets indre (egen regning) for at se levn fra kong Karels liv. Vend tilbage til Prag med tog, og slap af på den 40 minutter lange tur tilbage til centrum.

Heldagscykeltur fra Prag til Karlstejn Slot

9. Heldagscykeltur fra Prag til Karlstejn Slot

Slip væk fra Prags travlhed på en heldagscykeltur til Karlstejn Slot, og forundres over det tjekkiske landskab, mens du cykler ud af byens sydvestlige forstæder. Cykel til et af Tjekkiets mest populære slotte på ca. 3,5-4 timer. Nyd det flade terræn, mens du cykler langs bredderne af 2 floder. Afgang fra Prag kl. 09:30, og du passerer gennem flere naturskønne landsbyer undervejs. Stop ved panoramiske udsigtspunkter og for at nyde forfriskninger. Når du ankommer til landsbyen Karlstejn (800 indbyggere), kan du stoppe for at spise frokost på en traditionel tjekkisk restaurant. Derefter kan du tage en kort 15-minutters spadseretur til slotspladsen. Din guide vil fortælle dig om slottets historie og om Karel IV's liv og vise dig rundt i det ydre rum. Tag en valgfri 55-minutters guidet rundvisning i slottets indre (egen regning) for at se levn fra kong Karel IV's liv. Vend tilbage til Prag med toget, og slap af på den 40 minutter lange tur tilbage til centrum.

Fra Prag: Privat tur til Karlstein og krystalmanufaktur

10. Fra Prag: Privat tur til Karlstein og krystalmanufaktur

Karlstein er et af de mest berømte slotte i Tjekkiet og blev bygget af den tjekkiske konge og romerske kejser Karl IV i 1348 til at huse de kongelige skatter, inklusiv en samling af hellige relikvier og det romerske imperiums kronjuveler. Du vil blive afhentet ved din valgte placering i Prag af din private chauffør og guide (minibus til rådighed for grupper på 6 personer, 40 EUR merpris) og taget til dette smukke sted beliggende på toppen af en bakketop med panoramaudsigt. Efter en én kilomer lang opstigning (er også tilgængelig med taxa eller hestevogn, hvis det foretrækkes) vil vi begynde vores tur af kejserpaladsets overdådige indre samt de nedre etager af Marian-tårnet, der indeholder objekter fra det 14. til 19. århundrede. Nyd en traditionel tjekkisk frokost i den charmerende landsby under slottet, før du fortsætter til turens anden del, krystalfabrikken. Dette nærliggende glasværk fremstiller et stort udvalg af 24% blyholdig slebet krystal med et udvalg af fine motiver, fra det enkle til det udsmykkede. Udbyderen udfører officielle statslige gaver, og glasværket er kendt for produkter af høj kvalitet. Dekorative elementer, der findes på stykkerne omfatter forgyldninger, håndmalerier og sandblæsninger. Få en tur af glasværket, og forundres over den fascinerende process for glasfremstilling.

Alle aktiviteter

17 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Andre seværdigheder i Karlštejn

Vil du se alle oplevelser i Karlštejn? Klik her for en fuld oversigt