Oplevelser i
Katakomberne i Paris

Vælg datoer

Fortællinger og legender fra Katakomberne i Paris

"Stop! Dette er de dødes rige!" lyder advarselsskiltet ved indgangen til katakomberne, det ældgamle tunnelsystem under Paris, der blev en massegrav. Kun visse dele er offentligt tilgængelige, men katakomberne har gennem historien skjult rebeller, romantikere, idealister og smuglere.

 • Flyt de døde

  1. Flyt de døde

  1700-tallets parisiske kirkegårde var så overfyldte, at de forurende byen! Derfor blev 6 millioner lig flyttet ned i byens tunnelsystem.

 • Spøgelser og smuglere

  2. Spøgelser og smuglere

  Der gik historier om, at katakomberne var hjemsøgte. De hårrejsende fortællinger om rædselsvækkende skrig, skyldes nok smuglere, der gjorde alt, for at holde nysgerrige væk.

 • Byen formes

  3. Byen formes

  Da det underjordiske tunnelsystem er så udbredt, er det svært at udgrave fundamenter, der er dybe nok til nye bygninger. Derfor er Paris stadig en hovedstad, med usædvanlig lave bygninger.  

 • Vive La Resistance!

  4. Vive La Resistance!

  Den franske modstandsbevægelse brugte katakomberne som skjulested. Nazisterne havde svært ved at trænge ind, da de ikke havde kort over tunnelsystemet. En legende fortæller, at en hel SS-enhed forsvandt på mystisk vis, dernede i gangene.

 • Hemmelig biograf

  5. Hemmelig biograf

  Folk begiver sig ofte ulovligt ind i katakomberne for at feste eller male på væggene. Man opdagede engang en hel biograf dernede. Strømmen var afbrudt og der lå en besked: "Prøv ikke på at finde os!"

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal jeg tage derhen?

  Hvis du vil undgå at så i kø i timevis, så book en guidet spring køen over-tur i forvejen. Alternativt kan du komme 30 minutter til 1 time før åbningstid (tirsdag til søndag fra kl. 10.00 til kl. 20.00). Så slipper du for den helt lange ventetid i køen.

 • Hvor længe tager det?

  En god (lovlig!) tur i katakomberne tager 2-3 timer.

 • Hvad skal jeg tage på?

  Der er stor risiko for at blive snavset, så tag ikke dit fineste tøj på og vælg praktiske sko. Tænk på at der er mindst 6 millioner mennesker dernede, der ser meget værre ud end dig!

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Kl. 10.00 til 20.00 tirsdag til søndag. De sidste lukkes ind kl. 19.00.
 • Hvad er prisen?
  10 EUR for adgang til katakomberne og udstillingen, der kan kombineres med adgang til krypten for 15 EUR ialt.
 • Får jeg brug for en guide?
  Det er en god ide. Det kan betale sig at tjekke vores bedst sælgende ture ud.
 • Yderligere tips

  • Husk praktiske sko og tøj der kan tåle at blive snavset!

  • De sidste lukkes ind kl. 19.00.

Andre seværdigheder i Katakomberne i Paris

Vil du se alle oplevelser i Katakomberne i Paris? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Katakomberne i Paris

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 8.493 anmeldelser

En rigtig fin tur. Der var lidt kø udenfor, men det gik fint hurtigt. Der var engelsk audio guide med billeder, film og lyd hvilket var rigtig godt. Der står man skal have varmt tøj på dernede, men der er altså ikke så koldt at hue og vanter er påkrævet.

Virkelig alle pengene værd. På den guidede tour får du alle de gode historier og adgang til nogle ekstra områder. Kan varmt anbefales. Det er Død- spændende (haha).Kaitlyn var ensuper guide.

Super spændende tur. Man får udleveret en tablet med kort og voice guide som man kan tilslutte sine egne høretelefoner til. Det fungerede helt fint.

The guide was amazing. She was a great storyteller and funny, which made the history more interesting and capturing.

Surrealistisk oplevelse. Ved ikk hvad det kan sammenlignes med. Gravkammer Historisk