Katakomberne i Paris
Vælg datoer
Nogle ture og attraktioner på stedet er midlertidigt lukkede på grund af COVID-19-udbruddet. Se seneste nyt på vores rejseopdateringsside. Lær mere

Fortællinger og legender fra Katakomberne i Paris

"Stop! Dette er de dødes rige!" lyder advarselsskiltet ved indgangen til katakomberne, det ældgamle tunnelsystem under Paris, der blev en massegrav. Kun visse dele er offentligt tilgængelige, men katakomberne har gennem historien skjult rebeller, romantikere, idealister og smuglere.

Flyt de døde

Flyt de døde

1700-tallets parisiske kirkegårde var så overfyldte, at de forurende byen! Derfor blev 6 millioner lig flyttet ned i byens tunnelsystem.

Spøgelser og smuglere

Spøgelser og smuglere

Der gik historier om, at katakomberne var hjemsøgte. De hårrejsende fortællinger om rædselsvækkende skrig, skyldes nok smuglere, der gjorde alt, for at holde nysgerrige væk.

Byen formes

Byen formes

Da det underjordiske tunnelsystem er så udbredt, er det svært at udgrave fundamenter, der er dybe nok til nye bygninger. Derfor er Paris stadig en hovedstad, med usædvanlig lave bygninger.  

Vive La Resistance!

Vive La Resistance!

Den franske modstandsbevægelse brugte katakomberne som skjulested. Nazisterne havde svært ved at trænge ind, da de ikke havde kort over tunnelsystemet. En legende fortæller, at en hel SS-enhed forsvandt på mystisk vis, dernede i gangene.

Hemmelig biograf

Hemmelig biograf

Folk begiver sig ofte ulovligt ind i katakomberne for at feste eller male på væggene. Man opdagede engang en hel biograf dernede. Strømmen var afbrudt og der lå en besked: "Prøv ikke på at finde os!"

Vores gode råd

Hvornår skal jeg tage derhen?

Hvis du vil undgå at så i kø i timevis, så book en guidet spring køen over-tur i forvejen. Alternativt kan du komme 30 minutter til 1 time før åbningstid (tirsdag til søndag fra kl. 10.00 til kl. 20.00). Så slipper du for den helt lange ventetid i køen.

Hvor længe tager det?

En god (lovlig!) tur i katakomberne tager 2-3 timer.

Hvad skal jeg tage på?

Der er stor risiko for at blive snavset, så tag ikke dit fineste tøj på og vælg praktiske sko. Tænk på at der er mindst 6 millioner mennesker dernede, der ser meget værre ud end dig!

Praktisk information

 • Hvornår skal man tage dertil?
  Kl. 10.00 til 20.00 tirsdag til søndag. De sidste lukkes ind kl. 19.00.
 • Hvad er prisen?
  10 EUR for adgang til katakomberne og udstillingen, der kan kombineres med adgang til krypten for 15 EUR ialt.
 • Får jeg brug for en guide?
  Det er en god ide. Det kan betale sig at tjekke vores bedst sælgende ture ud.
 • Yderligere tips

  • Husk praktiske sko og tøj der kan tåle at blive snavset!

  • De sidste lukkes ind kl. 19.00.