Oplevelser i

Köln

Denne tyske by ved Rhinen byder på en ikonisk katedral, gotisk arkitektur og en charmerende gammel bydel.

Vælg datoer

Få gratis afbestilling indtil 24 timer før din aktivitet starter, og få fuld refusion.

De bedste seværdigheder og attraktioner i Köln

Köln har nogle af Tysklands og Europas smukkeste kirker, en perlerække af museer og et af verdens ældste universiteter. Byen er et kunstmekka og det er Rhinlandets kulturelle hjerte. Hvis du er på udkig efter de bedste oplevelser og aktiviteter i Köln, så kommer de her.

 • Kölner Dom

  1. Kölner Dom

  Kölns domkirke hæver sig i al sin gotiske vælde højt over byen og er, uden sidestykke, byens mest berømte seværdighed. Den blev opført for at huse relikvierne af de tre vise mænd. Byggeriet blev påbegyndt i 1248 men blev ikke afsluttet før i 1880!

 • Köln Zoo

  2. Köln Zoo

  Kölns zoologiske have, der blev grundlagt i 1860, er kendt i hele verden. Den rummer 700 dyrearter, et akvarium og en afdeling for hvirvelløse dyr, men haven har især fokus på primater.

 • Chokolademuseet i Imhoff

  3. Chokolademuseet i Imhoff

  Kölns fremragende chokolademuseum ligger i den gamle bydel. Her får du hele historien om verdens yndlingsdelikatesse, fra oprindelsen i Centralamerika til nutidens moderne chokoladeproduktion.

 • Romertårnet og muren

  4. Romertårnet og muren

  Den antikke romerske fæstningsmur, der engang omsluttede byen, var en af de største nord for alperne. Gaderne i Köln følger stadig murens forløb. Romertårnet ligger ved Ulrepforte sammen med den bedst bevarede del af muren.

 • Hohenzollernbroen

  5. Hohenzollernbroen

  Broen kaldes også "Kærlighedsbroen" på grund af de mange kærlighedslåse, som forelskede par har sat op, som tegn på evig kærlighed. Selv hvis broen ikke skulle sikre evig lykke, er det under alle omstændigheder den nemmeste vej over Rhinen til domkirken.

 • Kolumba

  6. Kolumba

  Kolumba er et af byens ældste museer og har en eklektisk blanding af religøs kunst og ikonografi i de fantastiske udstillingsrum. Det er stadig den katolske kirke i Köln, der bestyrer museet i dag.

 • 7. Skulpturparken

  Gå ind gennem parkens hovedindgang ved Riehler Strasse og nyd den lille, men meget smukke, park fuld af moderne skulpturer. Det er oven i købet gratis!

Planlæg dit besøg

 • Hvornår skal skal jeg tage til Köln?

  Sommeren kan være fugtig i Köln. Derfor er det højsæson om efteråret, så bliv ikke overrasket over, at hotellerne er dyrere i oktober. Foråret er også et godt tidspunkt at komme, da ølhaverne begynder at åbne og byen vågner af sin vintersøvn. Men om vinteren åbner de berømte julemarkeder og der er karneval i Köln i februar.

 • Hvornår er der julemarkeder i Köln?

  Kölns 6 julemarkeder har hvert sit helt eget særpræg, (udenfor Chokolademuseet ligger for eksempel et julemarked med middelaldertema). Markederne holder åbent fra d. 23 november til d. 23. december.

 • Hvor mange dage skal jeg bruge i Köln?

  To eller tre dage skulle være nok til at tage på sightseeing og se Kölns største seværdigheder. Men husk på at byen er omgivet af utrolig mange spændende steder, såsom Bonn og Düsseldorf. Også den smukke, dramatiske kløft i Rhindalen, med slotte og små vinproducerende landsbyer, ligger kun en kort rejse sydpå fra Köln. Så det er en god ide at afsætte ekstra tid til dagsture under dit besøg i Köln!

Praktisk information

 • Sprog
  Tysk
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +49
 • Bedste tid at tage dertil
  Om foråret og efteråret er vejret mildere, men om vinteren åbner de berømte julemarkeder.

Andre seværdigheder i Köln

Vil du se alle oplevelser i Köln? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Köln

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 7.534 anmeldelser

På farten med Köln-kortet.

Intet problem, når du henter Cologne-kortet ved turistinformationen. Jeg havde reserveret i 48 timer og var i stand til at bruge busser og tog i Köln byområde med kun en aflysning. Du har også rabatter på museumsfaciliteter, zoologisk have, svævebane over Rhinen og, og, og ... Hvis du er i Köln kun en dag, får du dine penge værd i 24 timer. Vil anbefale Köln-kortet til alle.

Jeg var kun i byen lidt over 24 timer og for at være ærlig behøver du ikke tage offentlig transport. Medmindre du planlægger at gå væk fra byens centrum. Jeg tog undergrundsbanen en gang, fordi jeg ville komme et sted hurtigt, men ellers gik jeg for at se byen og tage billeder, selv i det lette regn. Du kan heller ikke bruge dette til at få en rabat på Museumcard.

Det var en god ide at komme om morgenen efter åbningen, senere blev det meget travlt (feriesæson). Ikke egnet til familier med børn foran folkeskolen og barnevogne! Synd at der kun er chokolade i museumsbutikken og ingen postkort, yderligere litteratur eller kosmetik med chokolade!

Det var min anden gang der, og jeg ville besøge det igen under mit næste ophold i Köln. En dejlig rejse ind i chokoladens historie. Det er der for både store og små. Mens din egen chokoladeoprettelse afsluttes, kan du nyde udsigten over Rhinen over en kop kaffe.