Oplevelser i
Krakow

I Polens kulturhovedstad venter imponerende historie, store vartegn og imponerende landskab.

Vælg datoer

Ofte stillede spørgsmål om Krakow

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Krakow?

De bedste seværdigheder og attraktioner i Krakow

På Wislaflodens bredder ligger en af Europas mest imponerende byer, Polens kulturhovedstad Krakow, med sin overflod af historiske bygninger og monumenter. Her er de bedste oplevelser og aktiviteter i Krakow.

 • Nationalmuseet i Krakow

  1. Nationalmuseet i Krakow

  Hovedafdelingen af Polens Nationalmuseum rummer omkring 780.000 kunstgenstande fra hele kunsthistorien. Hovedattraktionen er dog den polske kunst.

 • Wieliczkas Saltmine i Krakow

  2. Wieliczkas Saltmine i Krakow

  Wieliczkas Saltmine fra 1200-tallet var i brug helt til 2007. Minearbejderne tilbragte så meget tid nede i gangene, at de begyndte at hugge katolske statuer og små kapeller ud i saltklippen.

 • Wawelkatedralen

  3. Wawelkatedralen

  Wawel-katedralen har været centrum for Krakovs religiøse liv siden 1100-tallet. Pave Johannes Paul II blev præsteviet her i 1946.

 • Bieszczady-bjergene

  4. Bieszczady-bjergene

  Hvis du elsker at vandre i bjerge, bør du tage en dagtur til områdets naturskønne Bieszczady-bjerge. Navnet udtales Bee-esh-chardy, hvis du ikke lige er ekspert i polsk!

 • Tatrabjergene

  5. Tatrabjergene

  Tatrabjergene er betydeligt højere end Bieszczady men efter den meget barske klatretur, får du en overvældende smuk udsigt. Vi advarer dog imod at tage Orla Perć-ruten, da den er meget farlig!

 • Rynek Główny

  6. Rynek Główny

  Hvis du vil se de største seværdigheder i Krakow på en dag, er det en god ide at begynde turen i den gamle bydel. Alene på Krakows store torv, Rynek Główny finder du tekstilhallerne, rådhustårnet og statuen af Adam Mickiewicz.

 • Wawel

  7. Wawel

  Den imponerende borg Wawel var sæde for det polske monarki i middelalderen, men borgens spændende historie går endnu længere tilbage. De ældste bygninger kan dateres til år 970 e.v.t.!

Planlæg dit besøg

 • Hvor mange dage skal jeg bruge i Krakow?

  Der er masser af sightseeing i Krakow og der er ekstremt gode muligheder for ture ud af byen. Book mindst 4 -5 dage.

 • Hvilket af Krakows kvarterer skal jeg bo i?

  Hvis du kun er i byen et par dage, er det en god ide at booke et hotel i den gamle bydel eller det nærliggende Kazimierz, hvor du er tæt på seværdighederne. Men hvis du vil væk fra turistområderne er Zwierzyniec nok det bedste valg. Det er ihvertfald det grønneste!

 • Hvor mange penge skal jeg tage med til Krakow?

  "Krakow er ikke en dyr by. Selv hvis du udelukkende spiser i den gamle bydel, kan du spise og drikke for 210-280 DKK om dagen. Læg dette beløb oven i udgifterne til ture og billetter til seværdigheder og husk at dagture koster mere.
  Det kan betale sig at tjekke vekselkurser ud, måske kan det bedre betale sig at veksle penge når du ankommer, end før du rejser til Krakow. Til sidst en lille advarsel: Lad være med at starte en regning på barer, du ikke kender, og tjek priserne først."

Praktisk information

 • Sprog
  Polish
 • Valuta
  Polish złoty (zł)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +48
 • Bedste tid at tage dertil
  Det bedste tidspunkt at besøge Krakow på er om foråret og efteråret, når vejret er mildt og der er få turister.

Andre seværdigheder i Krakow

Vil du se alle oplevelser i Krakow? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Krakow

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 86.426 anmeldelser

The driver that picked us up was lovely. Very talkative (in a positive way). Gave a lot of tips on what to see and where to eat. On our way home she even dropped us of where we wanted :)

En god guidet oplevelse. Men kan ikke anbefale at tage børn med, det var der flere, som havde, og det var voldsomt for dem.

Fantastisk natur og stop med varm snaks og vi havde en fantastisk guide.

Fin transport og flink chauffør. Nem at finde i lufthavnen.

Professionelt guidet tur - helt igennem fantastisk