Krakow
Vælg datoer

De bedste attraktioner i Krakow

Se alle oplevelser i Krakow

Topseværdigheder i Krakow

De bedste seværdigheder og attraktioner i Krakow

På Wislaflodens bredder ligger en af Europas mest imponerende byer, Polens kulturhovedstad Krakow, med sin overflod af historiske bygninger og monumenter. Her er de bedste oplevelser og aktiviteter i Krakow.

Nationalmuseet i Krakow
Foto: Marcin Zieliński @Flickr (CC BY-SA 3.0)

Nationalmuseet i Krakow

Hovedafdelingen af Polens Nationalmuseum rummer omkring 780.000 kunstgenstande fra hele kunsthistorien. Hovedattraktionen er dog den polske kunst.

Wieliczkas Saltmine i Krakow

Wieliczkas Saltmine i Krakow

Wieliczkas Saltmine fra 1200-tallet var i brug helt til 2007. Minearbejderne tilbragte så meget tid nede i gangene, at de begyndte at hugge katolske statuer og små kapeller ud i saltklippen.

Wawelkatedralen

Wawelkatedralen

Wawel-katedralen har været centrum for Krakovs religiøse liv siden 1100-tallet. Pave Johannes Paul II blev præsteviet her i 1946.

Bieszczady-bjergene

Bieszczady-bjergene

Hvis du elsker at vandre i bjerge, bør du tage en dagtur til områdets naturskønne Bieszczady-bjerge. Navnet udtales Bee-esh-chardy, hvis du ikke lige er ekspert i polsk!

Tatrabjergene

Tatrabjergene

Tatrabjergene er betydeligt højere end Bieszczady men efter den meget barske klatretur, får du en overvældende smuk udsigt. Vi advarer dog imod at tage Orla Perć-ruten, da den er meget farlig!

Rynek Główny

Rynek Główny

Hvis du vil se de største seværdigheder i Krakow på en dag, er det en god ide at begynde turen i den gamle bydel. Alene på Krakows store torv, Rynek Główny finder du tekstilhallerne, rådhustårnet og statuen af Adam Mickiewicz.

Wawel

Wawel

Den imponerende borg Wawel var sæde for det polske monarki i middelalderen, men borgens spændende historie går endnu længere tilbage. De ældste bygninger kan dateres til år 970 e.v.t.!

Planlæg dit besøg i Krakow

Hvor mange dage skal jeg bruge i Krakow?

Der er masser af sightseeing i Krakow og der er ekstremt gode muligheder for ture ud af byen. Book mindst 4 -5 dage.

Hvilket af Krakows kvarterer skal jeg bo i?

Hvis du kun er i byen et par dage, er det en god ide at booke et hotel i den gamle bydel eller det nærliggende Kazimierz, hvor du er tæt på seværdighederne. Men hvis du vil væk fra turistområderne er Zwierzyniec nok det bedste valg. Det er ihvertfald det grønneste!

Hvor mange penge skal jeg tage med til Krakow?

"Krakow er ikke en dyr by. Selv hvis du udelukkende spiser i den gamle bydel, kan du spise og drikke for 210-280 DKK om dagen. Læg dette beløb oven i udgifterne til ture og billetter til seværdigheder og husk at dagture koster mere.
Det kan betale sig at tjekke vekselkurser ud, måske kan det bedre betale sig at veksle penge når du ankommer, end før du rejser til Krakow. Til sidst en lille advarsel: Lad være med at starte en regning på barer, du ikke kender, og tjek priserne først."

Praktisk information

 • Sprog
  Polish
 • Valuta
  Polish złoty (zł)
 • Tidszone
  UTC (+01:00)
 • Landekode
  +48
 • Bedste tid at tage dertil
  Det bedste tidspunkt at besøge Krakow på er om foråret og efteråret, når vejret er mildt og der er få turister.

Oplevelser i Krakow

De mest populære seværdigheder i Krakow

Byer i Polen

Andre seværdigheder i Krakow

Vil du se alle oplevelser i Krakow? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Krakow

Overvældende, fascinerende og utrolig spændende

Det var en helt igennem fantastisk dag! Vi blev hentet 5 minutters gang fra hotellet i Krakow, og kørt lige til døren ved Auschwitz I (museum) og havde en meget spændende, fascinerende og overvældende guidet tur. Derefter kørt videre til Auschwitz-Birkenau II, hvor vi havde en ligeledes fantastisk tur rundt. Vores guide var virkelig god, talte højt og tydeligt, samt havde en rigtig god engelsk udtale og dialekt. I saltminen havde vi dog en guide som ikke var så tydelig i udtale og ikke altid var så nem at forstå, men derudover var det en rigtig fed og oplysende tur. Kan helt klart anbefales.

Tur til Auschwitz-Birkenau og Wieliczka-saltmine Anmeldt af Christina, 07/26/2019

Fantastisk oplevelse: Dårlig bustur men bestemt et vigtigt besøg

Turen er fantastisk og vores guide var intet mindre end en perfekt fortæller som fangede stemningen meget præcist. Det er vigtig og god historiefortælling, hvor der også er medarbejdere til at holde orden og sørge for gæster opfører sig respektfuldt. Man kunne sagtens bruge mere tid, da flere elementer blev sprunget over, så undersøg om der er længere rejser. Turen var dog forsinket og chaufføren var elendig, han var ved at køre et par personer ned undervejs. Hvis du har muligheden, bør du bestemt bruge en dag på Auschwitz.

Perfekt udflugt og opsamling tæt på hotel

Udflugten til Auschwits og Birkenau gik bare rigtig godt og alt klappede som forventet. Bussens øvrige gæster var høflige og overholdt de aftalte klokkeslet. Guiden var opmærksom på vi kom med bussen. Vi fik gratis guidebog. Min eneste bemærkning er manglende benplads i den 16-personers minibus, min mand havde lidt svært ved at være der. Men okay det tog lige over 1 times transport.

Fra Krakow: Selvguidet tur til Auschwitz-Birkenau Anmeldt af Bettina, 05/20/2019

Dejligt at man ikke skal tænke for meget og kun nyde

Jeg syntes det er noget der skal opleves. Dejligt at transport frem og tilbage er med i billetten så behøves man ikke at tænke på det. Jeg var alene afsted og det var super. Meget professionelt og arrangeret. Man får super meget viden på turen og meget ømme ben hvis man ikke er vandt til at gå mange trapper. Helt klart en af de bedste oplevelser jeg har haft.

Fra Krakow: Guidet tur til Wieliczka-saltminen Anmeldt af Anonym, 09/10/2019

Imponerende arbejde med at vise, hvordan saltminedrift blev drevet

Flot tur til saltminen fra Krakow på "kun" 4 timer. Engageret guide fortalte saltminens historie med sjove bemærkninger, der hele tiden inddrog de deltagende nationaliteters særkender. Fantastisk flot mine med masser af skulpturer og konstruktioner. Mine varmeste anbefalinger til denne attraktion.

Fra Krakow: Guidet tur til Wieliczka-saltminen Anmeldt af Anonym, 07/26/2019