Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Krakow

I Polens kulturhovedstad venter imponerende historie, store vartegn og imponerende landskab.

Vores mest anbefalede ting at gøre i Krakow

Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau guidet tur og afhentningsmuligheder

1. Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau guidet tur og afhentningsmuligheder

Betragt din respekt på stedet for koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau. Benyt dig af transport fra Krakow, og tag på en guidet rundvisning i det historiske vartegn. Nyd godt af afhentning ved din indkvartering i Krakow, og rejs i airconditioneret køretøj til Oświęcim. Gå ind til Auschwitz-Birkenau Memorial and Museum og få en 3,5 timers guidet rundvisning i de tidligere nazistiske koncentrationslejre. Hør, hvordan 1,3 millioner jøder samt fanger fra Polen, Frankrig og Italien blev myrdet der under Anden Verdenskrig. Se den berygtede "Arbeit Macht Frei"-port og lær om lejrens oprindelse og om, hvordan livet var for fangerne. Besøg de originale barakker og gaskamre samt platforme og andre steder, og tag på en rørende rejse gennem historien via historiske fotos og personlige genstande, der vækker fortiden til live.

Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau guidet tur og afhentningsmuligheder

2. Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau guidet tur og afhentningsmuligheder

Besøg Auschwitz på en dagstur fra Krakow. Lær om historien om koncentrationslejrene Auschwitz-Birkenau under en guidet tur med en certificeret historiker og guide. Auschwitz-Birkenau blev grundlagt i 1940 af Nazi-Tyskland og var den største koncentrationslejr, der blev drevet af nazisterne. Den blev det sidste hvilested for millioner af mennesker, hovedsagelig jøder og polakker, der blev myrdet i gaskamre. Gå gennem porten med inskriptionen "Arbeit macht frei" for at komme ind i Auschwitz I, hvor din guide vil vise dig rundt i det bevarede område og forklare stedets historie. Så kan du besøge den anden lejr i Birkenau, hvor der fandt massedrab sted som led i nazisternes "endelige løsning på det jødiske spørgsmål"

Krakow: Auschwitz-Birkenau og saltmine - guidet tur

3. Krakow: Auschwitz-Birkenau og saltmine - guidet tur

Tag på en tur fra Krakow, der inkluderer besøg på mindesmærkerne Auschwitz og Birkenau, og fortsæt derefter din udflugt med et besøg i saltminerne. Denne 11-timers tur starter om morgenen fra et mødested eller med en bekvem afhentning i Krakow. Herfra vil du blive transporteret i en komfortabel bus. Under turen vil du blive ledsaget af din erfarne rejseleder. Ved ankomsten til Auschwitz-Birkenau-museet begynder turen med en professionel guide, som vil introducere dig til mindesmærkernes historie. Det næste punkt på turen er Wieliczka-saltminen, hvor en lokal guide vil fortælle dig alt om minens historie. Du vil se fantastiske kamre, originale skulpturer og autentiske minearbejderarbejdspladser. Der vil være en frokostpause på heldagsturen, men det anbefales, at du medbringer snacks. Turen slutter om aftenen omkring kl. 20.00.

Krakow: Guidet tur til Wieliczka-saltminen

4. Krakow: Guidet tur til Wieliczka-saltminen

Oplev Wieliczka Saltmine, der er opført på UNESCO's verdensarvsliste, med denne entrébillet. Opdag højdepunkterne i dette enorme saltminekompleks på en guidet rundvisning. Nå en dybde af 135 m under minens overflade.  Vælg mellem en tur med eller uden transport fra Kraków. Der er mulighed for at vælge en tur med privat transporttjeneste. Stryg forbi de lange køer med en skip køen-billet til denne populære attraktion.  Oplev en saltmines vidundere på dette guidede besøg. Turen begynder med en nedstigning ned ad trappen til en dybde af 64 m. Oplev minens mikroklima, som menes at have en gavnlig indvirkning på personer, der lider af astma og allergier. Lad dig blive ført gennem en række kamre, og se underjordiske søer, helligdomme og monumenter, der er udskåret i salt. Gå gennem talrige stænger og gallerier, hvor der er bevaret beviser på mineaktivitet. Se eksempler på hellig kunst og temakompositioner, der har med minens historie og legenderne omkring den at gøre. Wieliczka huser også verdens største museum for minedriftsarven med en unik samling af mineudstyr fra middelalderen. Turen slutter på et niveau, der ligger 135 m under jordoverfladen. Turen tilbage til overfladen foregår med elevator.

Fra Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

5. Fra Krakow: Auschwitz Birkenau-tur med transport

Besøg Aushwitz Birkenau med en guidebog. Vær vidne til den største lejr bygget på polsk jord af nazisterne, der fungerede som en koncentrationslejr og en udryddelseslejr. Bliv hentet i Krakow og rejs til Auschwitz Museum. Når du ankommer til museet, skal du samle en adgangsbillet med hjælp fra din rejseleder. Start derefter din selvguidede tur med lejet guidebog. Udnyt friheden på turen i dit eget tempo og på den vej, du vælger . Efter at have besøgt museet, fortsæt til den anden lejr i Birkenau, hvor massedrabene fandt sted. Benefit fra hjælp fra en turassistent, der vil være til din rådighed fra afhentning til aflevering

Krakow: Zakopane og termiske kilder med afhentning på hotellet

6. Krakow: Zakopane og termiske kilder med afhentning på hotellet

Nyd uforglemmelige minder i Zakopane. Denne fængslende destination, der henvender sig til naturelskere, tilbyder en perfekt blanding af traditionel højlandsarkitektur, pulserende gadeliv i byens centrum og udendørs eventyr. Din tur begynder med afhentning fra dit hotel eller din lejlighed i Krakow (eller fra det nærmeste sted, hvis det er umuligt eller vanskeligt at komme frem med bil). Transport fra Krakow til Zakopane vil tage ca. 1,5 - 2 timer afhængigt af vejforholdene. Det første punkt på turen er den lille landsby Chocholow. Den er kendt for sine velbevarede eksempler på traditionel træarkitektur og giver besøgende et indblik i regionens rige kulturarv. Gør dig klar til en gåtur, og tag dit kamera med, så du kan tage masser af fantastiske billeder fra dette sted. Det andet stop på turen er en hyrdehytte (ostefabrik). Her får du mulighed for at smage traditionel røget fåreost kaldet Oscypek og et skud polsk vodka - hvilket giver ekstraordinære smagsoplevelser. Næste stop er byen Zakopane, hvor du har 2,5 timers fritid. Når du er fremme, starter du på kabelbanen, der tager dig til toppen af Gubalowka. Viewpoint er kendt for sin betagende panoramaudsigt over Tatra-bjergene. Her finder du også adskillige caféer, restauranter, souvenirbutikker og en rutsjebane (åben om sommeren, ikke inkluderet i turprisen). Efter turen ned er det værd at gå en tur langs de charmerende gader og spise frokost på en af de lokale restauranter (ikke inkluderet i turprisen). Krupowki er den vigtigste gågade i Zakopane. Denne livlige og pulserende gade er byens hjerte og fungerer som et knudepunkt for både lokale og besøgende. Gaden er kantet med en bred vifte af lokale restauranter, butikker og markedsboder. Besøgende kan finde en bred vifte af varer, herunder traditionelt håndværk fra højlandet, souvenirs, lokale fødevarer og tøj. Det sidste punkt på rejsen er Hot Springs Complex. På stedet får du et ur, der giver adgang til omklædningsrum og skabe. Entrébilletten til 2,5 timer i Chocholow Thermal Baths inkluderer temaområder for børn og voksne, så alle kan nyde deres tid. Besøgende har adgang til udendørs og indendørs pools samt vandrutsjebaner og jacuzzier (nøgenzonen er ikke inkluderet). Indenfor finder du også en poolbar, hvor du kan bestille drikkevarer (drikkevarer og mad er ikke inkluderet i billetprisen). Efter turen kører din chauffør dig tilbage til Krakow i Polen.

Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med en autoriseret guide

7. Fra Krakow: Auschwitz-Birkenau-tur med en autoriseret guide

Træd ind i historien med et besøg til Auschwitz-Birkenau mindesmærket. Lær om den tragiske historie om det største Holocaust-mindesmærke af din guide. Bliv hentet fra din indkvartering i Krakow, og gå om bord på en komfortabel bus på den 1,5 timers tur til Auschwitz-Birkenau-komplekset, et historisk sted, der fungerer som et vigtigt Holocaust-mindesmærke. Udforsk museet i udkanten af Oświęcim, ca. 60 km vest for Krakow. Ved ankomsten møder du en lokal guide, som viser dig rundt på stedet og fortæller dig om dets umenneskelige historie. Find ud af, hvordan Auschwitz-Birkenau er blevet både et symbol på menneskelig lidelse og et vidne om fysisk og følelsesmæssig udmattelse under en respektfuld rundvisning med en autoriseret guide. Gå gennem porten mærket "Arbeit Macht Frei" (arbejde frigør) for at komme ind i Auschwitz 1, hvor din guide vil vise dig rundt i det bevarede område og introducere stedets historie. Bring ca. en time i Birkenau, hvor massedrab som led i nazisternes "endelige løsning på det jødiske spørgsmål" fandt sted. Efter besøget kan du reflektere over oplevelsen under turen tilbage til Krakow.

Krakow: Zakopane-tur med termiske bassiner og afhentning på hotel

8. Krakow: Zakopane-tur med termiske bassiner og afhentning på hotel

Nyd udsigten over Tatra-bjergene på denne fantastiske dagstur til Zakopane. Oplev de varme kildebassiner og varme vandrutsjebaner i de bedste termiske bade, kør med kabelbanen til Gubałówka-bjerget, slentre langs Krupowki-gaden, og smag på lokal ost og vodka i landsbyen Chocholow. Din tur begynder med afhentning på dit hotel. Undervejs til Zakopane har vi planlagt to fantastiske stop. Chochołów - en af de smukkeste landsbyer i det sydlige Polen, hvor du finder de ældste huse beboet af lokalbefolkningen. Du får mulighed for at lære om historien og tage nogle vidunderlige billeder. Når vi ankommer til vores destination - Zakopane, vil din guide forklare dig, hvordan du bruger kabelbanen og give dig alle de nødvendige billetter, så du sparer tid og undgår køerne ved billetkontoret. Hver turist bruger sin fritid i centrum af Zakopane på sin egen måde. Nogle kan smage på lækre lokale krydderier eller gå langsomme ture og beundre udsigten over bjergene, nogle kan købe souvenirs, mens andre tæller minutterne til at opleve den sidste attraktion - de varme termiske bassiner, hvor de kan hengive sig til denne lyksalige afslapning. De termiske bassiner i Chochołów er et af de største anlæg af denne art i Polen. Vandets sundhedsegenskaber har en positiv indvirkning på huden og det generelle velbefindende. Poolbarer giver mulighed for et øjebliks afslapning med en drink. Familier, der rejser med børn, vil også finde noget for sig selv, fordi hver indgangsbillet, vi tilbyder på Chocholow Termal Baths, giver adgang til alle zoner (undtagen saunaen). Glem ikke at tage din telefon med, så du kan forevige uforglemmelige øjeblikke! Vi ses om bord! Vælg en af de mest bookede og bedst anmeldte ture fra Krakow. Tusindvis af mennesker har allerede stolet på os.

Wieliczka Salt Mine: Spring køen over-billet og guidet tur

9. Wieliczka Salt Mine: Spring køen over-billet og guidet tur

Book denne skip-køen-billet til Wieliczka-saltminen, og mød din lokale guide foran indgangen. Følg din guide gennem den underjordiske historiske by, mens du lærer om de store sundhedsmæssige fordele ved at besøge saltminen på grund af dens særlige klima og luft, der er fyldt med mikroelementer. Wieliczka-saltminen daterer sig tilbage til middelalderen og har en 900 år lang historie om saltudvinding. Ruten for besøgende gennem minen ligger 135 meter under jorden og kan nås med trapper eller elevator.

Krakow: Adgangsbillet til Oskar Schindlers fabrik

10. Krakow: Adgangsbillet til Oskar Schindlers fabrik

Lær en af de mest inspirerende historier fra Anden Verdenskrig med en adgangsbillet til Oskar Schindlers tidligere emaljefabrik i Kraków. Få et indblik i manden, der inspirerede hitfilmen "Schindlers liste", og udforsk, hvordan et medlem af nazistpartiet hjalp mere end 1.200 jøder med at flygte fra Holocaust. Oplev, hvordan hverdagen var i det nazibesatte Kraków, og undersøg borgernes personlige dramaer. Museet ligger i Oskar Schindlers tidligere emaljefabrik, en tysk forretningsmand, som reddede over tusind polske jøder under Anden Verdenskrig. Museets fordybende udstilling guider besøgende gennem Krakows krigshistorie og beskriver etableringen og afviklingen af Krakows ghetto. Museets permanente udstilling giver en omfattende og fordybende oplevelse, der tager de besøgende med på en kronologisk rejse gennem de krigsbegivenheder, der udspillede sig i Krakow. Fortællingen begynder med invasionen af Polen i 1939 og udforsker besættelsen og etableringen af ghettoen i Krakow. Den dykker ned i den jødiske befolknings liv, de undertrykkende forhold, de stod over for, og den endelige likvidering af ghettoen.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Krakow

Alle aktiviteter

815 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om Krakow

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Krakow?

Hvad er de bedste dagsture og -udflugter fra Krakow?

De bedste dagsture og -udflugter fra Krakow er:

Auschwitz-Birkenau Museum

Andre seværdigheder i Krakow

Vil du se alle oplevelser i Krakow? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Krakow

Samlet bedømmelse

4.5 / 5

baseret på 98.527 anmeldelser

Turen var meget velorganiseret og gennemført. Vi kunne virkelig godt lide alt undtagen billetprisen. Hvis vi havde købt billetten på stedet eller direkte fra Salzbergwerk online, ville vi have betalt meget mindre, fordi turene køres af saltminen og ikke gennem Get Your Guide, så i praksis betalte vi for meget bare for billetleveringen. Ellers var det en rigtig god, anbefalet tur.

pris lidt dyrere end på stedet, men mødested meget let at finde med adressen og guiden Marek var meget sjov og taler fransk meget, meget godt. Vi tilbragte 3 timer i minen. besøget er i 2 dele, den ene om minen og dens udnyttelse og den anden om kostumerne og det sidste kapel, der for nylig blev indviet til minde om Johannes Paul II, der oprindeligt var fra Krakow.

Vores transport til og fra minerne var ren og effektiv, og chaufføren holdt os godt informeret om, hvor vi skulle hen ved ankomsten. Vores guide var fantastisk, hun sørgede altid for, at vores gruppe var sammen, og at alle kunne høre hende tale. Hun var meget informativ og talte højt og tydeligt. Stor oplevelse.

vi havde en fantastisk dag ved saltminerne, jeg vil varmt anbefale at se denne attraktion, det tog ca. 3,5 timer og var hvert sekund værd, alle, der kiggede online på billeder, før du går, gider ikke, fordi billeder yder dette sted ingen retfærdighed, det er et kunstværk.

Overraskende besøg i Wieliczka saltminer. Godt organiseret af de lokale mineguider med meget nyttige instruktioner og forklaringer. En underjordisk verden 140 m dyb. Fuldstændig anbefalet.