Tilføj datoer

Ting at foretage sig
Kreta

Oplev kystlandsbyer, farverige gamle byer og idylliske strande på Grækenlands største ø.

Vores mest anbefalede ting at gøre i Kreta

Fra Kissamos Havn: Bådtur til Balos-lagunen og Gramvousa

1. Fra Kissamos Havn: Bådtur til Balos-lagunen og Gramvousa

Tag en dagstur fra havnen i Kissamos til den ubeboede ø Gramvousa og Balos-lagunen på et krydstogt tur-retur. Glid forbi klipper, stop ved uberørte gyldne strande, svøm i krystalklart vand, og besøg Gramvousa-fæstningen - et slot, der byder på en utrolig panoramaudsigt. Afgang fra Kissamos havn, og sejl en times tid i bugten. Sejl til øen Gramvousa og derefter til lagunen Balos eller omvendt, afhængigt af ruten. Sejlturen foregår på en fantastisk baggrund af stejle klipper og klipper, utroligt afsidesliggende strande og uendeligt blåt. Du får mulighed for at se en stor grotte, som menes at være et gammelt skibsværft. For enden af bugten sejler du mellem øen Gramvousa og Kap Vouxa. Nyd det naturskønne landskab med Valenti, Pontikonisi, Balos-lagunen og Imeri Gramvousa som baggrund. Ankom til den lille havn i Gramvousa, og nyd det magiske miljø, der er skabt af den kretensiske natur, legenderne og områdets turbulente historie. Se stranden, der er prydet af et ensomt skibsvrag. Se det berømte slot Gramvousa, det højeste punkt på øen, der ligger på toppen af en stejl klippe. Nyd en svømmetur i området ved siden af kirken Agioi Apostoloi. Efter et stop ved Gramvousa går du tilbage på båden for at sejle til Balos-lagunen. Denne eksotiske strandlagune, som er en af verdens bedste strande, ligger mellem Gramvousa-halvøen og Kap Tigani. Vælg at svømme i det turkisblå vand, slap af på den lyserøde sandstrand, eller beundr den naturlige skønhed, klipperne og klipperne, der rejser sig over dig under dit hvil på stranden, før du tager tilbage.

Heraklion: Dia Island sejlbådskrydstogt med svømning og måltid

2. Heraklion: Dia Island sejlbådskrydstogt med svømning og måltid

Sejl med os til den eksotiske ø Dia på vores store og komfortable sejlbåde. Vores rejse begynder i Heraklions gamle venetianske havn. Når vi starter, passerer vi den prægtige Koules-fæstning, som er bygget lige ved indgangen til marinaen. Et par minutter senere forlader vi Heraklions hovedhavn, og vi sætter sejl mod vores destination. Mens du beundrer det smukke kretensiske hav og nyder følelsen af at sejle, vil vores besætning fortælle dig om legenden om øen Dia og dens historie. Cirka 1 time senere ankommer vi til den første bugt på Dia. Der kan du nyde det krystalklare turkise vand og vores mange vandaktiviteter som snorkling, fiskeri, paddle boarding og meget mere. Mens vi ligger for anker i bugten, vil vores besætning med glæde tilbyde dig udstyr til vores vandaktiviteter og servere rigeligt med drikkevarer for dig, så tøv ikke med at bede dem om det. Ca. 1 time senere serveres vores lækre middelhavsmenu, som omfatter græsk salat og flere appetitvækkere, mens hovedretten er rejepasta (vi tilbyder også vegetariske og glutenfri versioner af menuen efter anmodning). Du kan også ledsage dit måltid med den fineste vin, øl, iste eller læskedrikke. Cirka 30 minutter senere sejler vi til en anden bugt på øen, hvor du kan slappe af og nyde det krystalklare vand og vores forfriskende frugtsalat fuld af tropiske og lokale frugter. Der har du omkring 30-60 minutter, før vi igen sætter sejl mod Heraklion og siger farvel til det smukke landskab fuld af glæde og gode minder. Du kan vælge mellem morgen- eller eftermiddagskrydstogt med udsigt til solnedgangen. *Hvis vejret ikke tillader det, eller der ikke er tid nok til et besøg i den anden bugt, vil der være ekstra tid i den første, og frugtsalaten vil blive serveret der. Vi ser frem til at byde dig velkommen om bord til en uforglemmelig dag!

Fra Chania: Heldagsudflugt til Samaria-kløften med vandring

3. Fra Chania: Heldagsudflugt til Samaria-kløften med vandring

Tag på en guidet heldagstur til Samaria-kløften fra Chania. Ankom til Omalos i hjertet af De Hvide Bjerge, og nyd morgenmaden, før du vandrer langs den længste kløft i Europa - 4.000 meter over havets overflade. Efter morgenmaden går turen ind i Samaria-kløften. Gå i dit eget tempo med din engelsktalende guide for enden af gruppen til at hjælpe, hvis du har brug for det. I vandrer over klipper og sten, gennem en skov af tusind år gamle træer og langs en flod, hvor I passerer ferskvandskilder undervejs. Nyd udsigten over Kretas smukkeste bjergkæde, og se bjerggeder strejfe rundt i naturen. Mærk opstemningen ved at udfordre dig selv med en lang vandretur. For enden af turen besøger du landsbyen Agia Roumeli, hvor du finder en række taverner, barer og butikker. Nyd lidt fritid til at tage en svømmetur eller spise frokost. Der vil blive arrangeret et mødested, så du kan hente dine færgebilletter hos din guide. Sidst på eftermiddagen går du om bord på en båd, der sejler dig fra Agia Roumeli til Sougia, hvor bussen venter på at køre dig tilbage til udgangspunktet omkring kl. 19.30.

Kreta: Adgangsbillet til Knossos-paladset og valgfri audioguide

4. Kreta: Adgangsbillet til Knossos-paladset og valgfri audioguide

Få adgang til paladset i Knossos uden at skulle stå i kø ved billetlugerne. Når du er inde, er du fri til at udforske dette minoiske arkæologiske sted i dit eget tempo, inklusive Grand Palace, der dateres tilbage til år 2000 f.Kr. Vælg mellem bare en indgangsbillet eller en indgangsbillet og audioguide. Når du vandrer gennem stedet, kan du opdage, hvad der er tilbage af boliger, arbejdsområder og lagerrum, der har stået i århundreder. Lær mere om byen, som menes at have været hovedstad og politisk centrum for den minoiske civilisation og kultur. Få en fornemmelse af, hvordan bygningen oprindeligt så ud fra de omfattende restaureringer, der har fundet sted i løbet af det 20. og 21. århundrede. Se farverige restaurerede vægmalerier, som var typiske for den tid, og den legendariske kong Minos' tronsal, som stadig er intakt.

Agios Nikolaos: Bådtur til Spinalonga med badestop

5. Agios Nikolaos: Bådtur til Spinalonga med badestop

Spinalonga er en storslået ø med fæstninger fra den venetianske periode. Det er en ø med legender, en triumf for overlevelsen i begyndelsen af det 20. århundrede fra spedalskhedens svøbe, nu et sted af stor arkæologisk og historisk betydning. På øen Spinalonga kan du besøge det fortolkningscenter, der ligger der, og se bopladserne for ofrene og de overlevende fra denne tidligere sygdom. Udforsk de venetianske befæstninger og lær alt om øens lange og fascinerende historie. Tag dig tid til at gå rundt på øen og se udsigten over bugten og befæstningerne. Senere fortsætter krydstogtet og passerer forbi andre seværdigheder i Mirabello-bugten, f.eks. den legendariske pirat Barbarosas hule, den forsænkede antikke by Olous og øen, hvor de endemiske og hårdføre kretensiske Kri Kri Kri-geder lever. Har du tid til at slappe af og svømme i det udsøgte turkisblå vand i Kolokitha-bugten. Den 40 m lange båd har to barer, en lounge og en restaurant, der serverer græske og internationale retter til rimelige priser med service af høj kvalitet fra besætningen.

Heraklion-området: Entrébillet til CRETAquarium

6. Heraklion-området: Entrébillet til CRETAquarium

Udforsk havets dybde med en 1-dags entrébillet til CRETAquarium. CRETAquarium er et af Europas største akvarier med over 2.000 havdyr og 60 forskellige levesteder. Dyk ind i hulerne og sprækkerne i Middelhavet, hvor pigrokker og stenlignende skorpionfisk snor sig omkring. Tag ud i det åbne hav, hvor truende hajer cirkler, mens de venter på at blive fodret. Kom tæt på vandmænd og flokke af levende tropiske klovnfisk gennem lavvandede vandtanke uden tag, som tillader et nyt perspektiv på velkendte arter. Frem for alt: Få en ny forståelse for den uendelige mangfoldighed i verdens mest mystificerende miljø. Når du er mættet af at se på havets beboere, hvorfor så ikke tage en dukkert? CRETAquarium ligger direkte ned til stranden.

Kreta: Dagstur til Agios Nikolaos og Spinalonga Island

7. Kreta: Dagstur til Agios Nikolaos og Spinalonga Island

Bort på en heldagsudflugt med guide til det nordøstlige Kreta og tag på en bådtur til øen Spinalonga. Besøg Agios Nikolaos med sin berømte sø, og udforsk den maleriske landsby Elounda. Begynd dagen med et besøg i Agios Nikolaos, og se Mirabello bugtens kyst. Udforsk byen, der er berømt for søen i centrum og for sine butikker og caféer. Giv dig tid til en gåtur for at nyde udsigten, gå på shopping eller få en drink på en af de mange caféer omkring søen. Udforsk et friluftsmarked om onsdagen. Gå videre til Elounda by, en tidligere fiskerby på øens nordlige kyst. Tag af sted fra Elounda til krydstogt til Spinalonga Island. Lær om øens pulserende historie, fra et hjem for venetianere og tyrkere til et sted, hvor man isolerede sig for spedalske syge. Oplev øen, der er blevet mere populær efter den historiske roman "Øen" fra 2005, der handler om, hvordan spedalske mennesker levede på Spinalonga. Slut dig til de hundredvis af mennesker, der hver dag kommer til øen for at besøge den og lære dens historie.

Fra Chania: Heldagstur til øen Elafonisi

8. Fra Chania: Heldagstur til øen Elafonisi

Rejs til Kretas sydvestlige hjørne på en guidet heldagstur fra Chania til øen Elafonisi, hvor hoteltransport er inkluderet. Tilbring en afslappende dag med at svømme i det klare blå vand, slappe af på den lyserøde sandstrand og nyde Elafonisis unikke landskab. Start med at blive hentet ved dit hotel og, nyd derefter de frodige gørnne landskaber på vej til øen, mens du rejser igennem den imponerende Topolia-kløft og forbi mange traditionelle landsbyer. Der vil være et stop i landsbyen Elos, der er kendt for sine kastanjetræer, hvor du kan købe kaffe og morgenmad. Efter ankomst til Elafonisi vil du have 4 timer til at slappe af på stranden og svømme i det krystalklare vand. Bagefter kan du spise frokost på en lokal taverna (ikke inkluderet). Elafonisi ligger lige ud for øen Kreta og kan let nås ved at gå gennem det lave vand. Både stranden og øen er beskyttede dyrereservater med en sjældent smuk natur.

Kreta: Palace of Knossos E-billet og valgfri audioguide

9. Kreta: Palace of Knossos E-billet og valgfri audioguide

Nyd et spændende besøg på Knossos-paladset, Kretas mest berømte historiske seværdighed, med en forudbestilt e-billet, inklusive en spændende audiotour, der kan downloades på din telefon, og et detaljeret kort over stedet. Fortab dig i lydturens historiefortælling, og fordyb dig i historien, mens du går rundt på dette ikoniske sted. Besøg den store hovedstad på det minoiske Kreta, der ligger lige syd for Heraklion, og se de stemningsfulde omgivelser, komplet med imponerende ruiner og farvestrålende fresker, komme til live gennem en engagerende fortælling, der kaster lys over forskellige elementer i den minoiske kultur. Freskerne med bægerbærere og procession i det sydlige Propylaeum, som viser scener fra hverdagslivet og de ceremonielle aktiviteter på det minoiske Kreta, giver et godt indblik i datidens æstetiske idealer. Følg udviklingen i den minoiske mode, lær om folkets populære frisurer, og opdag de skønhedsprodukter, de lokale brugte til at pifte deres udseende op med. I West Magazines, hvor paladsets lagerfaciliteter er placeret, kan du få en forståelse af det velorganiserede bureaukrati, der understøttede paladsets organisation, de tidligste former for lineær skrift samt den minoiske økonomi og handelsnetværk. Oplev kopien af "Liljeprinsen" i den sydlige indgangskorridor, og kig ud på Juktas-bjerget, der er perfekt indrammet af paladsets eroderede mure. Besøg dronningens Megaron, der er udsmykket med de berømte blå delfiner i fresko og udstyret med et badeværelse og et toiletrum, hvor du kan finde ud af alt om badevanerne i den minoiske æra.

Fra Heraklion/Kreta: Guidet dagstur til øen Santorini

10. Fra Heraklion/Kreta: Guidet dagstur til øen Santorini

Nyd en rundrejse til Santorini. Rejs komfortabelt på en moderne båd og i busser med aircondition, mens du lærer om denne øs historie og mytologi. Tag billeder af Santorinis berømte ægæiske arkitektur og de smalle, snoede gader. Rejs til havnen i Heraklion, hvor du afgår med en højhastighedsbåd til Santorini. Nyd udsigten over havet på det 2,5 timers krydstogt til øen, og hent en snack i baren om bord. Ankomst til Athinios havn, og hop om bord på bussen til den guidede rundvisning. Kør 40 minutter til Oia, hvor du kan beundre de blå og hvide huse, der er bygget over klipperne. Få mere at vide om byen, inden du får fri tid til at beundre den vulkanske caldera i dit eget tempo. Næst kører du 30 minutter til Fira, Santorinis hovedby, der er bygget på kanten af en 300 meter høj klippe. Se de smalle gader, de hvide hvælvede huse og de lyseblå kupler. Har du mulighed for at tage en sejltur fra Fira i en træbåd til vulkanen og de varme kilder (mod et tillægsgebyr) eller bruge mere tid på at udforske byen. Vend tilbage til Port Athinios, hvor din guide vil hjælpe dig med at gå om bord på færgen tilbage. Nyd udsigten sidst på eftermiddagen på båden, inden du ankommer til havnen i Heraklion.

Topaktiviteter

Topseværdigheder i Kreta

Alle aktiviteter

831 aktiviteter fundet
Sorter efter:

Ofte stillede spørgsmål om Kreta

Hvilke topattraktioner skal man opleve i Kreta?

Andre seværdigheder i Kreta

Vil du se alle oplevelser i Kreta? Klik her for en fuld oversigt

Det synes rejsende om Kreta

Samlet bedømmelse

4.5
(23.195 anmeldelser)

Jeg vil anbefale denne vandretur gennem Samaria-kløften til alle, hvis du er noget i form. Vi gik turen i sneakers, og det var ganske muligt. Jeg tror dog, at risikoen for skader er en del mindre med gode travesko. Busrejsen til og fra Malia tog lang tid, men efter min mening var vandringen det værd. Fin guide og behagelig buschauffør, der på trods af kun at tale græsk alligevel forsøgte at vise seværdighederne undervejs. Vi gik i slutningen af sæsonen, så der var ikke super travlt i kløften, og temperaturen var også meget bedre. Alt i alt stærkt anbefales!

Det kan absolut anbefales. Du ser mange smukke steder. Du kan bestille dette uden bekymringer. Vores søn er 6 år. For ham var det et absolut højdepunkt.

Bedste oplevelse af vores tur, vi elskede ekstremt venlig guide, sublimt synspunkt at gøre og gøre igen

fantastisk destination Jeg håber at kunne have information også på fransk

Fantastisk udflugt. Få din guide organiseret så godt!